AS Roma
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AS Roma
Florenzijeva izjava nakon sinoćne utak. i postignutog gola: "Jako sam se veselio golu, jer već dvije godine pokušavam postići pogodak ispod Curve Sud i tek sam sada uspio." 

-
svi se o stadionu raspisali, a alen o florenziju
kralju

kralju

Ma sve sam to isčito', a vidim da si ti već to postavio na predhodnoj str., pa mi nije ostalo ništa drugo nego da objavim ovo o svom imenjaku AletuEvil Genius II je napisao/la:svi se o stadionu raspisali, a alen o florenziju![]()
kralju

Inače, vezano za stadion sve super, samo bih volio da je curva sud manje "iscjepkana" tj. da nije iz ovoliko dijelova zbog kompaktnosti navijača.
Znaci Pjanic ode u PSG.
Klauzula od 35 milona je cifra koju ce oni bez problema uplatiti,kad su mogli za Markinjosa,Pastorea dati ce i za Pjanu.
Klauzula od 35 milona je cifra koju ce oni bez problema uplatiti,kad su mogli za Markinjosa,Pastorea dati ce i za Pjanu.
kakva klauzula? o cemu pricas?Lupi je napisao/la:Znaci Pjanic ode u PSG.
-
pricamo o novom ugovoru koji je pjanic navodno potpisao, a koji bi trebao biti ozvanicen u narednim danima. u ugovor je ukljucena i otkupna klauzula od 35 miliona €. sto se transfera tice kes ili pastore i 15ak miliona (ili koliko vec sabatini iscijedi iz njih) je fenomenalan posao jer dobijas direktnu zamjenu za pjanica + novac kojime mozes pokriti jos jednu/dvije pozicije ili dobijas 35 velikih miliona sa kojima ce sabatini cuda uraditi.
Nadam se da Benaita seli u Minhen!
Može li si reći da je Benatia najbolji stoper lige ? Do kad ima ugovor i koja mu je cijena onako od oka. 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
malo je nezahvalno pisati o tome je li najbolji stoper lige s obzirom da juventus ima chiellinija i pogotovo barzaglija koji je odlican ali mehdi je nezamjenjiv clan statisticki gledano najbolje odbrane lige koja je taj epitet zaradila upravo zbog njega. mislim, covjek je imao samo jednu gresku u cijeloj sezoni (protiv torina u gostima), a i ona je diskutabilna jer je veoma moguce da se radilo o prekrsaju. ugovor ima do 2018. godine, a isti ce biti 'podebljan' na ljeto. cijena? k'o tebi, 40 milionaSaurman je napisao/la:Može li si reći da je Benatia najbolji stoper lige ? Do kad ima ugovor i koja mu je cijena onako od oka.

Znači dok ne podeblja ugovor cijena bi mogla biti nešto niža.Evil Genius II je napisao/la:malo je nezahvalno pisati o tome je li najbolji stoper lige s obzirom da juventus ima chiellinija i pogotovo barzaglija koji je odlican ali mehdi je nezamjenjiv clan statisticki gledano najbolje odbrane lige koja je taj epitet zaradila upravo zbog njega. mislim, covjek je imao samo jednu gresku u cijeloj sezoni (protiv torina u gostima), a i ona je diskutabilna jer je veoma moguce da se radilo o prekrsaju. ugovor ima do 2018. godine, a isti ce biti 'podebljan' na ljeto. cijena? k'o tebi, 40 milionaSaurman je napisao/la:Može li si reći da je Benatia najbolji stoper lige ? Do kad ima ugovor i koja mu je cijena onako od oka.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
nije nemoguce ali cisto sumnjam da cemo ga prodati. tek je odradio jednu sezonu, vjerujem da ce ostati jos jednu jer imao je on i bolje ponude od nase kada je napustao udinese ali dosao je u rim zbog izazova i tog projekta 'nove rome'. misljenja sam da se zeli okusati u LP i vidjeti koliko moze napraviti sa romom, kao i u eventualnom napadu na scudetto iduce sezone.Saurman je napisao/la: Znači dok ne podeblja ugovor cijena bi mogla biti nešto niža.
Nikakva klauzula nece biti u novom ugovoru. Nelogicno je jer svi u klubu zele Pjanica i slijedece sezone. Govorilo se i da ce Ljaljic imat kad je tek dolazio pa na kraju ne bi od toga nista. Sabatini sigurno za Pjanu moze izvuc 50mil kad ga bude prodavao. Uostalom toliko su i trazili zadnji put od PSG-a.
Ako Mangala kosta 50mil, Garay 30, onda Benatia vrijedi 50+mil.
Shaciri se spominje kao moguce pojacanje. Cijena 18mil.
Ako Mangala kosta 50mil, Garay 30, onda Benatia vrijedi 50+mil.
Shaciri se spominje kao moguce pojacanje. Cijena 18mil.
-
ne vidim zasto bi bilo nelogicno jer pjanicu ugovor istice iduce ljeto i roma bi u slucaju da ne dodje do dogovora bila primorana prodati ga po nizoj cijeni od one koju bi inace htjeli. ovako ce se osigurati jer 35 miliona nije malo, a ta prica o 50 miliona i odbijenoj ponudi PSG-a je glasina koja nikada nije potvrdjena, kao ni ademov ugovor odnosno klauzula od 20 miliona €. sabatini je u svemu tome samo jedna strana price jerbo igracev agent igra veliku ulogu i on je taj koji sredjuje detalje ugovora.
porto i ostali portugalski klubovi su uvijek bili majstori u precjenjivanju igraca tako da ih ne vidim kao validno poredjenje. mislim, hulka su prodali za 60 miliona €
porto i ostali portugalski klubovi su uvijek bili majstori u precjenjivanju igraca tako da ih ne vidim kao validno poredjenje. mislim, hulka su prodali za 60 miliona €

Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs
nelogicno je jer bi automatski znacilo da Pjanic ide na ljeto jer bi PSG to rutinski iskesirao. vidjeces da nece biti nikakve klauzule, nije to nacin poslovanja Sabatinija.Evil Genius II je napisao/la:ne vidim zasto bi bilo nelogicno jer pjanicu ugovor istice iduce ljeto i roma bi u slucaju da ne dodje do dogovora bila primorana prodati ga po nizoj cijeni od one koju bi inace htjeli. ovako ce se osigurati jer 35 miliona nije malo, a ta prica o 50 miliona i odbijenoj ponudi PSG-a je glasina koja nikada nije potvrdjena, kao ni ademov ugovor odnosno klauzula od 20 miliona €. sabatini je u svemu tome samo jedna strana price jerbo igracev agent igra veliku ulogu i on je taj koji sredjuje detalje ugovora.
-
pazi, iskreno se nadam da si u pravu jer bi to znacilo da ga mozemo prodati za puno vece pare ali ta klauzula je po meni sasvim logican potez, a i imam osjecaj da zaboravljas neke jako bitne stvari:
- nije to nacin poslovanja sabatinija ali walter ovdje cini samo jednu stranu price i to onu koja se dovela u pomalo nezavidan polozaj s obzirom da su usli u pregovore godinu dana prije isteka postojeceg ugovora sto je poprilicno kasno, te nisu u poziciji diktirati uslove ugovora onako kako bi ih diktirali da se isti potpisivao proslog ljeta. stoga je otkupna klauzula koja bi zadovoljila prije svega igracevog agenta kome je transfer uvijek od koristi bila neminovnost.
- zaboravljas da ako psg ili neko treci iskesira 35 miliona to ne mora automatski znaciti da ce pjanic zavrsiti tamo jer se i on pita hoce li ili nece ostvariti transfer, a kljucna stvar u svemu ovome (ako je vjerovati talijanskim medijima, pogotovo onima u rimu) je njegova zelja da igra LP sa romom iduce sezone.
- ako bi na kraju krajeva doslo do transfera, 35 miliona za pjanica je odlicna suma i sto je najbitnije puno je veca suma od one koju bi roma dobila da nisu potpisali novi ugovor, a to je zapravo najvaznija stvar u svemu ovome jer oko novca sve se vrti. kupili smo ga za 11, prodacemo ga za 35 - odlican posao i jos jedan dobar potez uprave.
- nije to nacin poslovanja sabatinija ali walter ovdje cini samo jednu stranu price i to onu koja se dovela u pomalo nezavidan polozaj s obzirom da su usli u pregovore godinu dana prije isteka postojeceg ugovora sto je poprilicno kasno, te nisu u poziciji diktirati uslove ugovora onako kako bi ih diktirali da se isti potpisivao proslog ljeta. stoga je otkupna klauzula koja bi zadovoljila prije svega igracevog agenta kome je transfer uvijek od koristi bila neminovnost.
- zaboravljas da ako psg ili neko treci iskesira 35 miliona to ne mora automatski znaciti da ce pjanic zavrsiti tamo jer se i on pita hoce li ili nece ostvariti transfer, a kljucna stvar u svemu ovome (ako je vjerovati talijanskim medijima, pogotovo onima u rimu) je njegova zelja da igra LP sa romom iduce sezone.
- ako bi na kraju krajeva doslo do transfera, 35 miliona za pjanica je odlicna suma i sto je najbitnije puno je veca suma od one koju bi roma dobila da nisu potpisali novi ugovor, a to je zapravo najvaznija stvar u svemu ovome jer oko novca sve se vrti. kupili smo ga za 11, prodacemo ga za 35 - odlican posao i jos jedan dobar potez uprave.
s obzirom da je veliki fan americke kulture, pogotovo filmske industrije, fakat ga vidim u MLS-u tamo negdje na zalasku karijere.JoeCelt je napisao/la:Will AS Roma's new stadium plans keep Daniele De Rossi from joining MLS?
vezano za stadion meni je sve to nekako nestvarno dok ne vidim bagere i ostalu mehanizaciju kako temelje kopa 

nema potpisa
-
ma i meni je ali eto barem sad znamo kako bi to trebalo izgledati + dobili smo taj website gdje mozemo 'pariti oci'. procitao sam jutros kako bi izgradnja mogla poceti i na jesen ove godine tj do tad planiraju dobiti sve potrebne dozvole.
- L'Avvocato
- Kontakt:
Ma biće to gotovo, odnosno već je "done deal" čim su objavili projekat i napravili posebnu stranicu.
Sviđa mi se stadion, Rim ga zaslužuje. Dosta je bilo utakmica na sablasnom Olimpicu. Da nema ultrasa na jugu i sjeveru utakmice bi bile morbidne.
Sviđa mi se stadion, Rim ga zaslužuje. Dosta je bilo utakmica na sablasnom Olimpicu. Da nema ultrasa na jugu i sjeveru utakmice bi bile morbidne.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.