FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Schlager
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Schlager » 04 feb 2010, 13:06

Jao jao sto smo optimisticni,polahko buraz nemoj da seokliznes negdje po tvome ispace Borac sampion vec nakon 7 kola ,lagano ba treba biti realan pa reci da nece Borac biti kao onaj od jesenas,velike su to promjene,pa mogli bi vas laktasi dobiti ko zna
Ja sam samo iznio svoje razmisljanje,a nije mi jasno da nekome moze biti nerealno da Borac pobjedi kuci Laktase i Celik i u gostima Leotar koga smo jesenas demolirali u Trebinju u Kupu BiH sa 3-0,iako su bili kompletni!

Ne mora biti tako,ali nije brate ni nerealno!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 04 feb 2010, 13:09

čuj u kupu bez 5 prvotimaca,mi smo igrali kup koji nas ove godine ne zanima,jer u europu ćemo 100%,u banja luci 3-2 zq vas u zadnjim minutama,i šta hoćeš reć to nešto uvjerljivo i to u ovakvoj domaćoj ligi,nemoj pričat nešto bezveze najbolje igrače prodajete u neke pandure za 70 000
Znaci jednu ste izgubili nesretno,u zadnjim minutama,jednu ubjedljivo ali ste bili nezainteresovani,a u Sirokom nas isto niste pobjedili jer vas Kup ove godine ne zanima!

Podsjetio si me na onaj vic kad se onaj okliznuo na koru od banane i tako sedam puta :D

Jedino si u pravu da cete sigurno kroz ligu u Evropu,jer ste prosle godine pokazali da bez problema idete u Evropu kao sesti,iako smo mi bili peti....Dok je Mijo Jelic u savezu,ne brinem ja za vas,nije vama za Evropu presudno koji cete biti na tabeli....

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 04 feb 2010, 13:34

Schlager je napisao/la:
čuj u kupu bez 5 prvotimaca,mi smo igrali kup koji nas ove godine ne zanima,jer u europu ćemo 100%,u banja luci 3-2 zq vas u zadnjim minutama,i šta hoćeš reć to nešto uvjerljivo i to u ovakvoj domaćoj ligi,nemoj pričat nešto bezveze najbolje igrače prodajete u neke pandure za 70 000
Znaci jednu ste izgubili nesretno,u zadnjim minutama,jednu ubjedljivo ali ste bili nezainteresovani,a u Sirokom nas isto niste pobjedili jer vas Kup ove godine ne zanima!

Podsjetio si me na onaj vic kad se onaj okliznuo na koru od banane i tako sedam puta :D

Jedino si u pravu da cete sigurno kroz ligu u Evropu,jer ste prosle godine pokazali da bez problema idete u Evropu kao sesti,iako smo mi bili peti....Dok je Mijo Jelic u savezu,ne brinem ja za vas,nije vama za Evropu presudno koji cete biti na tabeli....
pa nemores u europu da ideš a igraš na nekoj livadi gdje ti svakodnedno krave dođu pasti travu prijatelju,isto ko što bih ne more u europ uniju,tako ni vi u europu s onim pašnjacima

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 04 feb 2010, 13:43

Na ovo zaista ne znam sta bih ti odgovorio,zato odustajem.

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 04 feb 2010, 13:44

Steve Urkel je napisao/la:
Schlager je napisao/la:

pa nemores u europu da ideš a igraš na nekoj livadi gdje ti svakodnedno krave dođu pasti travu prijatelju,isto ko što bih ne more u europ uniju,tako ni vi u europu s onim pašnjacima
Dobro, eto, saslušali smo te, pročitali tvoje postove, primjetli da imaš neke frustracije, al moraš znati da ti mi oko toga ne možemo pomoći, stvarno, proći će to tebe, samo polako...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 04 feb 2010, 13:46

Simpatizer je napisao/la:Jeste, vidjeli smo kako smo slabiji od vas: 3 utakmice, 2 nase pobjede i remi! To su cinjenice, a sta ce biti na proljece ostaje da se vidi. Slazem se da je Schlagerov post optimistican, ali ne i nerealan.

Inace, danas od 15.30 igramo prvu prijateljsku sa rumunskim drugoligasem Dunareom. Trenutno su 13.

EDIT: Sporo kucam. :mrgreen:
Od kuda to da igramo danas, gdje si to našao, kako ćemo za rezultat...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Источно Стајање
Kontakt:

Post Postao/la Источно Стајање » 04 feb 2010, 14:01

Steve Urkel je napisao/la:
Schlager je napisao/la:

? " се ја - $ $ & " % ;)

? " ?, % $ $ " ? $ & , ' " ' " $ се % , $ пре ? $ " ? $ , ' & $ ,,? ' " постојао %, а ? $ $ сте ? , " се & " сте , а ? ' $ $ & " " "(па ' $ јаја $ /), па & " , на ? освајате $ " $ $ ? " ? , $ " ? у Европу , $ ? је то , а " & се " " , $ стварно $ $ $ " " " за "!!!

$ ствар , " се % $ " , & је & " " у " ? ,а ' $ се " ' ? са ", јер " " ? , " & јесте , ? сте " на & $ не " , " $ ' ? " " ? , " " " $ ? , зато " свој ? $ , нас не ", ? се % ', а " ' $ " % - , " ' " & - "!!!

уз то " на $ оног & " $ ,% сте га ? , зато " ' право $ $ се /!!!

П.С : & % ? $ " , " & $ " $ ,ја " на ? , & & " '!!!

? & врата на " & $ & , $ $ & " $ & " $ " !!!
$ ? ногу ја ' " & , % & $ " $ све , сву своју / " % $ " " & " ¥ све ... !!! &

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 04 feb 2010, 14:27

VB 1987 je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:Jeste, vidjeli smo kako smo slabiji od vas: 3 utakmice, 2 nase pobjede i remi! To su cinjenice, a sta ce biti na proljece ostaje da se vidi. Slazem se da je Schlagerov post optimistican, ali ne i nerealan.

Inace, danas od 15.30 igramo prvu prijateljsku sa rumunskim drugoligasem Dunareom. Trenutno su 13.

Nasao u Glasu, za rezultat cemo nikako. Jedino da nam Nesa posalje mejl. :mrgreen:

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 04 feb 2010, 14:31

Simpatizer je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:

Nasao u Glasu, za rezultat cemo nikako. Jedino da nam Nesa posalje mejl. :mrgreen:
Ako ne uspije ono sa mailom, ja ću sutra početi da šaljem SMS, mrzim ovo kad ništa neznam, ni kako igraju ni kako su prošli, a i brate poželio sam se onih naših dresova, ubi me ova pauza...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 feb 2010, 14:33

Schlager je napisao/la:

Pretjeruje momak, ali je donekle i u pravu. ;) Široki sto je s Borcem igrao je dokazao samo da mu ne odgovara, nista vise. Prvu utakmicu je izgubio prosipavsi prednost, sasvim zasluzeno otislo na stranu Borca, momcad jos bila neuigrana. Druga je cista pobjeda iako smo realno morali zabiti pogodak po prikazanom, a u uzvratu vam je golman bio ubjedljivo najbolji igrac utakmice, Široki se ispromasivao i na kraju jos i primio pogodak. Uglavnom, i dalje zasluzeno sto se mene tice, Borcu svaka cast, medjutim, prvenstva se ne osvajaju na tim derbijima, prvenstva se dobivaju iskustvom, kvalitetom i kontinuitetom, narocito u malim utakmicama, a sad, moze misliti tko sta hoce o tome, ali Široki i recimo Sarajevo, pa odnedavno i Zrinjski su u tim utakmicama majstori. ;)

A sto se Europe tice, boze moj, sama vasa uprava se nije zalila na takvo sto, dapace, sami su svjesni bili sto moraju ispuniti i da nece moci to ispuniti niti da ispunjavaju naravno, stoga nisu ni pravili nikakve probleme oko toga jer su bili nespremni, i to i sam znas, da ne kopam sada izjave celnika, samo se pravis lud, ali shvacam frustraciju kad se vidi sta uprava radi i ne zeli ni potruditi se.
Široki pak ispunjava sve uvjete i obveze, stoga, ne vidim razloga da se netko na to ljuti zato sto mu je isti eventualno kompleks. Mozemo i mi zanemariti druge obveze koje uvjetuju uopce igru u ovoj ligi (a ima takvih... velikana... koliko hoces), kamoli Europi, pa dovesti igrace na godinu dana da napravimo instant uspjeh (samo sto u nas bar nece potrazivati place i dugove na kraju sezone kao kod pojedinih velikana), cuj, ionako bi mogli najvise takve i platiti, zar ne. Ali ne. Stabilni i ozbiljni klubovi koji misle dugorocno ce : platiti obveze drzavi (a Široki je jedini klub u BiH koji je platio sve obveze drzavi), stvoriti za sebe uvjete (mozda je i jedini klub u regiji koji uz Partizan ima vlastiti trening kamp, odnosno sportsko-rekreacijski centar), srediti stadion, ispuniti UEFA kriterije (a Pecara ih ponajvise ispunjava), a ne neke zamisljene nase ili desete, i sigurno ce tko god to napravi definitivno i igrati. A da gore navedeni imaju realnih uvjeta za takvo sto, ne bi njih ni Barcelona izgurala iz ''zasluzenog mjesta''. ;)

Shvati to kao obicni konstruktivan post i prijedlog, da ne bi opet bilo da nisu imali vremena, da nisu bili obavjesteni i upozoreni davno prije ovoga ili da ih netko zajebaje u zadnjem mogucem momentu. Imaju vremena i svega, pa nek se dokazu, sve je na njima, zele li Borac koji ce biti stabilan i jak BH klub koji moze iznijeti teret europske organizacije, ili zele Borac koji ce naknadno plakati kako im ''otimaju zasluzeno'' tamo neki...

P.S. Mijo Jelic je podnio relativno davno ostavku na clana tog istog Saveza, ponajvise iz razloga neozbiljnosti, neorganiziranosti i nezainteresiranosti takvih. Kap koja je prelila casu je bila po stoti put neodrzavanje sjednice zbog manjka kvoruma, a to tako ne ide kod Jelica. ;) Moze on biti svasta nesto, ali je sposoban i radnik i po za ostale na celu klubova u drzavi. Onak' informativno.
Ne brinem se ni ja za nas, zasto bi, najbolja ekipa, najvece iskustvo i stabilnost.

Borcu, sretno.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 04 feb 2010, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 04 feb 2010, 14:50

...
Zadnja izmjena: tatamata, dana/u 04 feb 2010, 15:42, ukupno mijenjano 2 puta.
Treci put castimo

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 04 feb 2010, 15:26

Pretjeruje momak, ali je donekle i u pravu. Široki sto je s Borcem igrao je dokazao samo da mu ne odgovara, nista vise. Prvu utakmicu je izgubio prosipavsi prednost, sasvim zasluzeno otislo na stranu Borca, momcad jos bila neuigrana. Druga je cista pobjeda iako smo realno morali zabiti pogodak po prikazanom, a u uzvratu vam je golman bio ubjedljivo najbolji igrac utakmice, Široki se ispromasivao i na kraju jos i primio pogodak. Uglavnom, i dalje zasluzeno sto se mene tice, Borcu svaka cast, medjutim, prvenstva se ne osvajaju na tim derbijima, prvenstva se dobivaju iskustvom, kvalitetom i kontinuitetom, narocito u malim utakmicama, a sad, moze misliti tko sta hoce o tome, ali Široki i recimo Sarajevo, pa odnedavno i Zrinjski su u tim utakmicama majstori.

A sto se Europe tice, boze moj, sama vasa uprava se nije zalila na takvo sto, dapace, sami su svjesni bili sto moraju ispuniti i da nece moci to ispuniti niti da ispunjavaju naravno, stoga nisu ni pravili nikakve probleme oko toga jer su bili nespremni, i to i sam znas, da ne kopam sada izjave celnika, samo se pravis lud, ali shvacam frustraciju kad se vidi sta uprava radi i ne zeli ni potruditi se.
Široki pak ispunjava sve uvjete i obveze, stoga, ne vidim razloga da se netko na to ljuti zato sto mu je isti eventualno kompleks. Mozemo i mi zanemariti druge obveze koje uvjetuju uopce igru u ovoj ligi (a ima takvih... velikana... koliko hoces), kamoli Europi, pa dovesti igrace na godinu dana da napravimo instant uspjeh (samo sto u nas bar nece potrazivati place i dugove na kraju sezone kao kod pojedinih velikana), cuj, ionako bi mogli najvise takve i platiti, zar ne. Ali ne. Stabilni i ozbiljni klubovi koji misle dugorocno ce : platiti obveze drzavi (a Široki je jedini klub u BiH koji je platio sve obveze drzavi), stvoriti za sebe uvjete (mozda je i jedini klub u regiji koji uz Partizan ima vlastiti trening kamp, odnosno sportsko-rekreacijski centar), srediti stadion, ispuniti UEFA kriterije (a Pecara ih ponajvise ispunjava), a ne neke zamisljene nase ili desete, i sigurno ce tko god to napravi definitivno i igrati. A da gore navedeni imaju realnih uvjeta za takvo sto, ne bi njih ni Barcelona izgurala iz ''zasluzenog mjesta''.

Shvati to kao obicni konstruktivan post i prijedlog, da ne bi opet bilo da nisu imali vremena, da nisu bili obavjesteni i upozoreni davno prije ovoga ili da ih netko zajebaje u zadnjem mogucem momentu. Imaju vremena i svega, pa nek se dokazu, sve je na njima, zele li Borac koji ce biti stabilan i jak BH klub koji moze iznijeti teret europske organizacije, ili zele Borac koji ce naknadno plakati kako im ''otimaju zasluzeno'' tamo neki...

P.S. Mijo Jelic je podnio relativno davno ostavku na clana tog istog Saveza, ponajvise iz razloga neozbiljnosti, neorganiziranosti i nezainteresiranosti takvih. Kap koja je prelila casu je bila po stoti put neodrzavanje sjednice zbog manjka kvoruma, a to tako ne ide kod Jelica. Moze on biti svasta nesto, ali je sposoban i radnik i po za ostale na celu klubova u drzavi. Onak' informativno.
Ne brinem se ni ja za nas, zasto bi, najbolja ekipa, najvece iskustvo i stabilnost.

Borcu, sretno.

Sa onim sto je rekao da nam je stadion livada za razliku od njegovog,evropskog, sam zavrsio raspravu.

A da bih vidio ima li smisla s tobom dalje raspravljati,zamolio bih te da mi odgovoris kako je nastao naziv "Skripari" i da li te stid zbog toga?

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 04 feb 2010, 15:30

Schlager je napisao/la:Sad sam malo gledao raspored,posto se blizi pocetak prvenstva....u prva tri kola osvajamo 9 bodova,dobijamo kuci Laktase i Celik,i pobjedjujemo nezainteresovani Leotar u gostima kome ne trebaju bodovi,a i mnogo smo bolji....za to vrijeme Siroki i Sarajevo mogu maksimalno po 4 boda osvojiti jer gostuju po 2 puta,Slobodi i Velezu odnosno Rudaru i Slaviji....Znaci,nakon toga,u nastavak trke ulazimo sa 4 boda vise od Sirokog i 9 bodova vise od Sarajeva.Cak mozda Siroki kuci ne pobijedi neugodni Zeljeznicar,tako da ta prednost bude i veca.Nakon dva kola nam slijede dvije uzastopno kuci protiv Rudara i Travnika,gdje jos pojacavamo tu prednost i lagano uzimamo titulu.

Naravno,preduslov je da nam igraci budu zdravi i da se dobro uklope novajlije,bar ovi najkvalitetniji,Vukelja,Knezevic,Trivunovic....i naravno,da budemo svi kao jedan,igraci,navijaci,uprava,da zaboravimo na sve promasaje i pogresne odluke i svi zajedno,kao u prvom dijelu jeseni,dodjemo do titule i Evrope.

I da navijamo,bez pretjerane filozofije,pa bar mi nismo navikli ni na kakve uspjehe,nama to ne bi smio biti problem...Pogotovo ne ove godine,kad po prvi put imamo priliku napraviti nesto veliko....Nismo mi klub koji igra Evropu svake godine,pa evo sad mozda kiksnemo i ne plasiramo se,vec upravo obrnuto.Sjetimo se da smo prije godinu i po navijali za nas klub protiv Jedinstva iz Crkvine i to u prvenstvenoj utakmici.A sad nam je odjednom katastrofa ako nam ne dodje na ljeto Leverkusen,La Coruna ili Everton....
Ovdje na forumu cemo pametovati,ali na stadionu- SVI KAO JEDAN!!

PS Ima da se Gradski stadion pomjeri za 10cm poslije svake utakmice,od navijanja....nesto kao Pionir sinoc!
Sarajevo ce osvojiti minimum 7 bodova iz te tri utakmice,pazi sta ti kazem.

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 04 feb 2010, 15:32

@ Schlager

A sto ga prizivas? Znas da ce se otici u politikanstvo i razlicita "istorijska prenemaganja". Pusti ga, izbiflao je svoje i valjda nece vise...

Zeznuo sam se oko termina utakmice, pocela je u 14.30.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 04 feb 2010, 15:34

Ovim postom želim Borcu sreću u nastavku sezone, a nesreću protiv Sarajeva :D . Nego stvarno mi je drago da se Borac digao i da napokon imamo dva tima u vrhu tabele koja su bili prije strah za mnoge klubove. Jbt 100 puta mi je draže vidjeti Borca u vrhu tabele, nego nekog Širokog ili Laktaše... Nadam se da će Borac na kraju završiti na drugoj, a mi na prvoj. Poz 8-)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 04 feb 2010, 15:34

Sarajevo ce osvojiti minimum 7 bodova iz te tri utakmice,pazi sta ti kazem.
Sloboda-Sarajevo
Sarajevo-Modrica
Velez-Sarajevo

7 bodova?

Ako osvojite tu sedam bodova,onda i trebate biti prvaci,ali mislim da vam nisu losa ni ona 4 koja sam vam ja "namjenio"...Sarajevo vjerovatno ima igracki najbolju ekipu,ali 7 bodova....mnogo je kume :D

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 04 feb 2010, 15:39

Sad sam surfao po nekim,samo meni znanim,livescore-vima i ne prati niko nasu utakmicu....od zanimljivijih rezultata,Partizan vodi 3-1 protiv Litexa a Dinamo Z vodi 3-0 protiv CFR Cluj....

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 04 feb 2010, 15:42

Zagor je napisao/la:Ovim postom želim Borcu sreću u nastavku sezone, a nesreću protiv Sarajeva :D . Nego stvarno mi je drago da se Borac digao i da napokon imamo dva tima u vrhu tabele koja su bili prije strah za mnoge klubove. Jbt 100 puta mi je draže vidjeti Borca u vrhu tabele, nego nekog Širokog ili Laktaše... Nadam se da će Borac na kraju završiti na drugoj, a mi na prvoj. Poz 8-)
bilo bi dobro da sampiona odlucuje zadnje kolo-na kosevu... ufff,al bi to bila tekma...kako na terenu-tako i na tribinama :) bilo bi lijepo...zaista bi to volio...
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 04 feb 2010, 15:44

Nego evo,bas nesto gledam vrijednosti ovih nasih pojacanja na transfermarktu...Mozda nekog zanima,pa cu napisati!

Bojan Puzigaca-125 000 evra
Mladen Bojic-150 000 evra
Ljubisa Vukelja-350 000 evra
Dragomir Vukobratovic-250 000 evra
Vule Trivunovic-400 000 evra
Bojan Cukic-150 000 evra
Sreten Stanic-200 000 evra
Marko Knezevic-175 000 evra
Milos Milinovic-150 000 evra

Cisto radi poredjenja,na primjer Kajkut vrijedi 200 000 evra,Maksimovic 300 000 evra,Coric 200 000 evra,Petric 75 000 evra,Jandric 125 000 i tako dalje....

Ako je vjerovati ovom sajtu,onda ova pojacanja nisu losa,za nase uslove...
Treci put castimo

zorz
Kontakt:

Post Postao/la zorz » 04 feb 2010, 15:45

Schlager je napisao/la:
Jao jao sto smo optimisticni,polahko buraz nemoj da seokliznes negdje po tvome ispace Borac sampion vec nakon 7 kola ,lagano ba treba biti realan pa reci da nece Borac biti kao onaj od jesenas,velike su to promjene,pa mogli bi vas laktasi dobiti ko zna
Ja sam samo iznio svoje razmisljanje,a nije mi jasno da nekome moze biti nerealno da Borac pobjedi kuci Laktase i Celik i u gostima Leotar koga smo jesenas demolirali u Trebinju u Kupu BiH sa 3-0,iako su bili kompletni!

Ne mora biti tako,ali nije brate ni nerealno!
Ma iskreno da ti kazem,licno mene interesuje Zeljo i nadam se preko kupa da ce mo u Europu, jos kad bih slaviju dobili ljepota jer u Lukavici se moze odigrati dobro,a jos eto kad budete gostovali na Grbavici gubite sto posto?

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.