Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Sve je to na stakama jarane. 

"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- sarajlija89
- Kontakt:
hehe pa dobro..cini se mozda al imaj taj kvaliet da mogu odigrat i prema naprijed....caceres vec sad ima dosta asistencija sto dovoljno govori koliko je dobar prema naprijed....a de ceglie....sjetices se sta je vama radip prosle godine...ubio je zambrotutony-mortale je napisao/la:ne vjerujem ni da će to biti 3-4-3 ni 3-5-2, prije neka 5-3-2 jer će mu caceres i de ceglie više biti u odbrani nego u napadu, bar po tome kako su njih 2 dosad igrali, ne sjećam se da su oni neki probojni igrači koji idu na krila i nabacuju

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- JuveSissoko
- Kontakt:
interesantna je ova 3-5-2 ili po mom ce ti biti nesto mozda i 3-2-3-2 ,eh ako 3 stopera ostanu stalno iza,ma koliko se ova formacija ili neka kombinacije 3-5-2 cinila ofanzivnom odnosno ofanzivnijom,zapravo moze i biti veoma defanzivna,jer bi po nekoj logici,stalno imao u odbrani 3 stopera,sto kod 4-4-2 ti ne garantuje da ces ima stalno 4 igraca nazad,ako su bekovi jako orjentisani na napad,ili su slabi u odbrani,sto je grosso i grygera slucaj,nemas koristi neke ni gore ni dole od njih,tako da 4-4-2 u Juventusa sa grossom i grygerom je meni slabija defanzivno nego ova 3-5-2 koja bi eto po logici i broju igraca nazad, trebala biti ofanzivnija,tj,riskantnija u odbrani,interesanto ,sad ne znam imal logike ova moja " logika" 

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- sarajlija89
- Kontakt:
ma buraz..kad se svi vrate..e onda nek igra 3-5-2...imamo idealne igrace za to....JuveSissoko je napisao/la:interesantna je ova 3-5-2 ili po mom ce ti biti nesto mozda i 3-2-3-2 ,eh ako 3 stopera ostanu stalno iza,ma koliko se ova formacija ili neka kombinacije 3-5-2 cinila ofanzivnom odnosno ofanzivnijom,zapravo moze i biti veoma defanzivna,jer bi po nekoj logici,stalno imao u odbrani 3 stopera,sto kod 4-4-2 ti ne garantuje da ces ima stalno 4 igraca nazad,ako su bekovi jako orjentisani na napad,ili su slabi u odbrani,sto je grosso i grygera slucaj,nemas koristi neke ni gore ni dole od njih,tako da 4-4-2 u Juventusa sa grossom i grygerom je meni slabija defanzivno nego ova 3-5-2 koja bi eto po logici i broju igraca nazad, trebala biti ofanzivnija,tj,riskantnija u odbrani,interesanto ,sad ne znam imal logike ova moja " logika"
Buffon na golu....caceres desno,canna u sredini i giorgio lijevo...to su ta tri centralna...s tim sto su i caseres i chiellini igraci koji igraju po lijevoj odnosno desnoj str sto ce im savrseno odgovarat,nemoraju toliko prema naprijed ici a imaju i te napadacke kvalitete.....zadnji vezni sissoko i melo...naravno i marschisio u rotaciji....desno mauro..lijevo seba..poluspic diego...a napad..ko stigne hehe....
jbt mi se cijele godine pitamo koja je idealna formacija..i niko da se sjeti ovog........pa pogledajte ovo molim VAS....OVA FORMACIJA ODGOVARA SVIMA.... i mauru i sebi i diegu i alexu..jer svaki ce igrat na svojoj poziciji.....a tolko smo se mucili jer svima je uvijekbio problem jer im pojedine pozicije nisu odgovarale....a evo ga...nek se ovo igra.....samo abd da se oporave...beton smo

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Sve to fino izgleda u teoriji, ali je stvarnost malo drugacija. 3-5-2 je ipak zastario sistem i jedini za koga znam da ga igra je Ciro Blazevic.
Mozda Juve i pogodi onaj klik ovom formacijom, ali meni se licno ne sviđa. Ostaje tu puno prostora za protivnicke kontre i gotovo se nemoguce braniti od toga. Mozda ja i sad imam na umu nas duel s Portugalom, pa sam na osnovu toga zakljucio neke stvari, ali sve mi djeluje kao da sam upravu. Nasa repka je naprimjer pokazala pravi nedostatak te formacije protiv tima koji jako dobro izvodi kontre. Mozda u Serie A ovo i prođe posto je nesto sporija igra, ali evropski timovi su druga prica.

A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
- sarajlija89
- Kontakt:
samo da se svi oporave....to je jedino bitno,i da nas zaobidju povrede u nastavku...ako se to desi...osvajamo kup uefa i bicemo 2. u prvenstvu...a ova formacija nama odgovara..navijaci juventusa znaju na sta mislim...Trasimaco je napisao/la:Sve to fino izgleda u teoriji, ali je stvarnost malo drugacija. 3-5-2 je ipak zastario sistem i jedini za koga znam da ga igra je Ciro Blazevic.Mozda Juve i pogodi onaj klik ovom formacijom, ali meni se licno ne sviđa. Ostaje tu puno prostora za protivnicke kontre i gotovo se nemoguce braniti od toga. Mozda ja i sad imam na umu nas duel s Portugalom, pa sam na osnovu toga zakljucio neke stvari, ali sve mi djeluje kao da sam upravu. Nasa repka je naprimjer pokazala pravi nedostatak te formacije protiv tima koji jako dobro izvodi kontre. Mozda u Serie A ovo i prođe posto je nesto sporija igra, ali evropski timovi su druga prica.

- sarajlija89
- Kontakt:
Buffon: "Idem u inozemstvo, ali sa Juventusom u Ligi prvaka"
Vratar Juventusa Gianluigi Buffon tvrdi kako ne razmišlja o mogućnosti da na kraju sezone napusti taj klub ukoliko momčad ne izbori nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, budući da je uvjeren kako se to neće dogoditi.
Juventus je posljenjih tjedana nakupio nekoliko loših rezultata i pao ispod mjesta koja vode u Ligu prvaka, a sve je pokrenulo i špekulacije oko mogućeg odlaska Buffona na kraju sezone.
Međutim, 32-godišnji vratar je uvjeren kako će se Stara Dama plasirati među prve tri momčadi Serie A i ne razmišlja o mogućnosti odlaska.
"Da li bih otišao ako se Juve ne plasira u Ligu prvaka sljedeće sezone? To je nešto o čemu uopće nisam razmišljao, jer mi nije niti palo na pamet da Juventus neće igrati Ligu prvaka. Mi imamo dobre temelje i možemo završiti među prve tri momčadi. Moramo biti spremni odmah implementirati ideje novog trenera u praksi. Naši ciljevi su osvajanje Europa lige i kvalifikacija za Ligu prvaka. Uvjeren sam da ćemo uspjeti. Da li ću otići u inozemstvo? Da, sa Juventusom u utakmicama Lige prvaka." rekao je Buffon na današnjoj konferenciji za tisak.
Prošli tjedan je sa klupe Juventusa nakon samo osam mjeseci na klupi ovog kluba otišao nekadašnji Buffonov suigrač Ciro Ferrara, nakon niza od devet poraza u prethodnih dvanaest utakmica.
U tom razdoblju Juventus je ispao iz dva natjecanja, Lige prvaka i domaćeg kupa, a u prvenstvu je sa drugog pao na šesto mjesto.
"Nažalost, uvijek je lakše smijeniti jednu osobu - trenera, nego 25 igrača, ali ako ti igrači imaju barem mali osjećaj odgovornosto, onda moraju znati da više nema isprika. Naša je odgovornost to što je došlo do smjene trenera. Ne samo jedne osobe, nego svih nas. Otkaz treneru bi trebao biti alarm nama igračima. Žao mi je Ferrare, on je platio cijenu za sve nas, ali znam da će se on oporaviti." dodao je vratar talijanske reprezentacije.
Dovoljno je reci SUPERMAN...najbolji golman svih vremena!!!
A jel 3 ili 4 idu u ligu prvaka...znam da ce nijemci vjerovatno prestic talijane...pa mozda izgube predstavnika..al ako neko ima da potvrdi
Od novih vijesti...secco i bettega pituju u barcelonu da se dogovore za caceresa,cijena predstavlja problem 13 milona eura...al se ipak nadaju dogovoru...i juve ce pokusati dovesti rossija iz villareala koji je nezadovoljan zbog losih rezultata zute podmornice..pa ce na ljeto promjeniti sredinu
Vratar Juventusa Gianluigi Buffon tvrdi kako ne razmišlja o mogućnosti da na kraju sezone napusti taj klub ukoliko momčad ne izbori nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, budući da je uvjeren kako se to neće dogoditi.
Juventus je posljenjih tjedana nakupio nekoliko loših rezultata i pao ispod mjesta koja vode u Ligu prvaka, a sve je pokrenulo i špekulacije oko mogućeg odlaska Buffona na kraju sezone.
Međutim, 32-godišnji vratar je uvjeren kako će se Stara Dama plasirati među prve tri momčadi Serie A i ne razmišlja o mogućnosti odlaska.
"Da li bih otišao ako se Juve ne plasira u Ligu prvaka sljedeće sezone? To je nešto o čemu uopće nisam razmišljao, jer mi nije niti palo na pamet da Juventus neće igrati Ligu prvaka. Mi imamo dobre temelje i možemo završiti među prve tri momčadi. Moramo biti spremni odmah implementirati ideje novog trenera u praksi. Naši ciljevi su osvajanje Europa lige i kvalifikacija za Ligu prvaka. Uvjeren sam da ćemo uspjeti. Da li ću otići u inozemstvo? Da, sa Juventusom u utakmicama Lige prvaka." rekao je Buffon na današnjoj konferenciji za tisak.
Prošli tjedan je sa klupe Juventusa nakon samo osam mjeseci na klupi ovog kluba otišao nekadašnji Buffonov suigrač Ciro Ferrara, nakon niza od devet poraza u prethodnih dvanaest utakmica.
U tom razdoblju Juventus je ispao iz dva natjecanja, Lige prvaka i domaćeg kupa, a u prvenstvu je sa drugog pao na šesto mjesto.
"Nažalost, uvijek je lakše smijeniti jednu osobu - trenera, nego 25 igrača, ali ako ti igrači imaju barem mali osjećaj odgovornosto, onda moraju znati da više nema isprika. Naša je odgovornost to što je došlo do smjene trenera. Ne samo jedne osobe, nego svih nas. Otkaz treneru bi trebao biti alarm nama igračima. Žao mi je Ferrare, on je platio cijenu za sve nas, ali znam da će se on oporaviti." dodao je vratar talijanske reprezentacije.
Dovoljno je reci SUPERMAN...najbolji golman svih vremena!!!
A jel 3 ili 4 idu u ligu prvaka...znam da ce nijemci vjerovatno prestic talijane...pa mozda izgube predstavnika..al ako neko ima da potvrdi
Od novih vijesti...secco i bettega pituju u barcelonu da se dogovore za caceresa,cijena predstavlja problem 13 milona eura...al se ipak nadaju dogovoru...i juve ce pokusati dovesti rossija iz villareala koji je nezadovoljan zbog losih rezultata zute podmornice..pa ce na ljeto promjeniti sredinu

- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
[quote="sarajlija89"]
njemci ni slučajno nemogu prestići talijane i sigurno i sljedeće sezone iz italije 4 kluba su učesnici LP, razlika u koeficijentu između država je oko 5 hiljada u korist italije
njemci ni slučajno nemogu prestići talijane i sigurno i sljedeće sezone iz italije 4 kluba su učesnici LP, razlika u koeficijentu između država je oko 5 hiljada u korist italije

Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- sarajlija89
- Kontakt:
nije bgm...mala je razlika skroz....i prestice nas najvrerovatnije ove sezone....negdje sam ja to vidio..mrsko mi trazit sad..al sto posto...vrlo mala razlika.....al eto valjda 4 idu...jer bi tesko mogli medju 3 onda..s obzirom na povrede i ostale okolnostitony-mortale je napisao/la:sarajlija89 je napisao/la: A jel 3 ili 4 idu u ligu prvaka...znam da ce nijemci vjerovatno prestic talijane...pa mozda izgube predstavnika..al ako neko ima da potvrdi
veznjak koji radi svoje inteligencije moze igrati i na krilu.. zato sto ima tehniku i nije spor kao vecina veznjaka ( centralnih i defanzivnih )..omerbavarac je napisao/la:Camoranesi, Marchisio, Giovinco sta je s njima, jesu li svi povrijedjeni???
Ima tu i Hasan, takodjer moze igrati krilo.

Bundesliga je pravo prisla Serie A, ali ima jedan problem.. sto ove sezone 2 njemacka kluba su u Ligi Prvaka, a nasih ima 3.. a u Europa Ligi nasih je 2 koliko i njihovih..

Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
- sarajlija89
- Kontakt:
pa gdje si ti daffy
.......bgm se usamljeno osjecam ovdje
sto se tice za koeficijenta ....hmm...tacno... talijani imaju 3 predstavnika...al realno sva tri su autsajderi u tim mecevima..znaci od tog nema nista....stuttgart ispada...i ova dva talijanska ce ispast sigurno(inter i milan)..dok bi mec bayerna i fiorentine moga bit odlucujuci mozda..direktni duel..al male su sanse
kup uefa...mi imamo juve i romu..koji bi mogli daleko...a nijemci hsv,werder i herthu cini mi se....ma bice bgm neizvjesno....od lp ce dosta zavisit...al eto vidjecemo,dotad mi moramo mislit kako da popravimo formu i plasman..tj. da uradimo ono sto mi mozemo a ostalo cemo vidjet
zaboravio sam...u toku je viaregio cup...za omladince...nisamo nista o tom pisali..al sutra cu uradit detaljniji izvjestaj
pa cemo to ispratit do samog kraja
i aBd uzimamo to...FORZA GRANDE JUVE

sto se tice za koeficijenta ....hmm...tacno... talijani imaju 3 predstavnika...al realno sva tri su autsajderi u tim mecevima..znaci od tog nema nista....stuttgart ispada...i ova dva talijanska ce ispast sigurno(inter i milan)..dok bi mec bayerna i fiorentine moga bit odlucujuci mozda..direktni duel..al male su sanse
kup uefa...mi imamo juve i romu..koji bi mogli daleko...a nijemci hsv,werder i herthu cini mi se....ma bice bgm neizvjesno....od lp ce dosta zavisit...al eto vidjecemo,dotad mi moramo mislit kako da popravimo formu i plasman..tj. da uradimo ono sto mi mozemo a ostalo cemo vidjet
zaboravio sam...u toku je viaregio cup...za omladince...nisamo nista o tom pisali..al sutra cu uradit detaljniji izvjestaj

mah, nije me nesto bilo.. slabo sam sad aktivan radi skole..
ja ipak mislim da su Viole favorit protiv Bayerna, dok Milan bez problema moze uzeti Manchester sa onavkim Dinhom.. hajde bas da te vidim sta ces napisati o Viareggio Kupu, kup koji vec par sezona nema smisla igrati.. uvijek osvoji ona crno-bijela ekipa..
btw. htio sam je juce objaviti, ali zaboravio
Marcelo Lippi je odabrao sedamnaest igrača koji će ići na SP u Južnoj Africi ovog ljeta, dok će ostala šestorica biti odabrana pred početak prvenstva.
Trojica čuvara mreže su sigurni. Svakako nedodirljiv je Gianluiggi Buffon, dok će šansu s klupe čekati Morgan De Sanctis i Federico Marchetti. Iznenađuje što se Lippi odrekao usluga odličnog Marca Amelije.
Šestorica odbrambenih igrača su Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Giorgio Chillini, Fabio Grosso, Nicola Legrottaglie i Domenico Cristico. Među potencijalnim putnicima su Gamberini, Bonucci i Bocchetti.
Igra Italije u veznom redu će se vrtiti oko Andrea Pirla, Maura Camoranesija, Danielea De Rossija i Claudija Marchisija. Lippi je rekao kako će Gennaro Gattuso morati popraviti svoju fizičku spremu ukoliko misli izbiriti poziciju na spisku, a među kandidatima su još Montolivo i Perotta.
Za postizanje golova će biti zaduženi Vincenzo Iaquinta i Alberto Gillardino. Luci Toniju će mjesto u reprezentaciji zavisiti od njegove zdravstvene situacije, a među kandidatima su još Pazzini i Borriello.
Među potencijalnim kandidatima su još Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarela, Antonio Di Natale, Simone Pepe, dok male šanse za pozivom imaju Antonio Cassano i Mario Balotelli.
Pod posebnim povećalom su Francesco Totti i Alessandro Nesta koji su se ranije oprostili od igranja za reprezentaciju, ali se Marcelo Lippi nada kako bi mogli promijeniti svoju odluku. Dok mala nada za Tottija i postoji, od Neste je takvo nešto zbilja teško očekivati, skoro nemoguće.
- kako mi je drago radi Marchisija pa to nije normalno.. kad Lippi njega stavi medju sigurna 4 veznjaka tj. baci ga u kos sa Pirlom, Camoranesijem i De Rossijem onda stvarno vise ne treba o Marchinoj kvaliteti.. Forza Marcha, Il Capitano nas buduci!! evo ti jedan podatak koji ne smijes zaboraviti sarajlija, a to da je Marcha bio kapiten primavere..

ja ipak mislim da su Viole favorit protiv Bayerna, dok Milan bez problema moze uzeti Manchester sa onavkim Dinhom.. hajde bas da te vidim sta ces napisati o Viareggio Kupu, kup koji vec par sezona nema smisla igrati.. uvijek osvoji ona crno-bijela ekipa..

btw. htio sam je juce objaviti, ali zaboravio

Marcelo Lippi je odabrao sedamnaest igrača koji će ići na SP u Južnoj Africi ovog ljeta, dok će ostala šestorica biti odabrana pred početak prvenstva.
Trojica čuvara mreže su sigurni. Svakako nedodirljiv je Gianluiggi Buffon, dok će šansu s klupe čekati Morgan De Sanctis i Federico Marchetti. Iznenađuje što se Lippi odrekao usluga odličnog Marca Amelije.
Šestorica odbrambenih igrača su Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Giorgio Chillini, Fabio Grosso, Nicola Legrottaglie i Domenico Cristico. Među potencijalnim putnicima su Gamberini, Bonucci i Bocchetti.
Igra Italije u veznom redu će se vrtiti oko Andrea Pirla, Maura Camoranesija, Danielea De Rossija i Claudija Marchisija. Lippi je rekao kako će Gennaro Gattuso morati popraviti svoju fizičku spremu ukoliko misli izbiriti poziciju na spisku, a među kandidatima su još Montolivo i Perotta.
Za postizanje golova će biti zaduženi Vincenzo Iaquinta i Alberto Gillardino. Luci Toniju će mjesto u reprezentaciji zavisiti od njegove zdravstvene situacije, a među kandidatima su još Pazzini i Borriello.
Među potencijalnim kandidatima su još Giuseppe Rossi, Fabio Quagliarela, Antonio Di Natale, Simone Pepe, dok male šanse za pozivom imaju Antonio Cassano i Mario Balotelli.
Pod posebnim povećalom su Francesco Totti i Alessandro Nesta koji su se ranije oprostili od igranja za reprezentaciju, ali se Marcelo Lippi nada kako bi mogli promijeniti svoju odluku. Dok mala nada za Tottija i postoji, od Neste je takvo nešto zbilja teško očekivati, skoro nemoguće.
- kako mi je drago radi Marchisija pa to nije normalno.. kad Lippi njega stavi medju sigurna 4 veznjaka tj. baci ga u kos sa Pirlom, Camoranesijem i De Rossijem onda stvarno vise ne treba o Marchinoj kvaliteti.. Forza Marcha, Il Capitano nas buduci!! evo ti jedan podatak koji ne smijes zaboraviti sarajlija, a to da je Marcha bio kapiten primavere..
- sarajlija89
- Kontakt:
Kao sto rekoh danas cu malo pisat o Viareggio kupu i dati malo prostora i nasim omladincima koji to zasluzuju svakako...za one koji nisu upoznati rijec je o najacem turniru u Evropi za omladince koji se tradicionalno igra od 1949 godine.Najuspjesnije ekipe su Milan i Fiorentina sa 8 titula,te Dukla,Torino i naravno Juventus sa 6 trofeja..od cega je 4 osvojio u posljednjih 7 godina a igro je i jos jedno finale u tom periodu sto dovoljno govori kakvu omladinsku skolu ima juve.
Proslogodisnji pobjednik je Juventus koji je u finalu pobijedio sampdoriu sa 4-1,sto znaci da ove godine branimo titulu.
Odigrane su vec utakmice prvog kruga,odnosno grupne faze...Juve je bio u grupi A gdje je ostvario sve tri pobjede i bio ubjedljivo prvi
Rezultati i tabela:
Juventus - Legia Varsava 3 - 0
Juventus - Vicenza 4 - 0
Juventus - Livorno 4 - 0
Juventus 3 3 0 0 11 0 9
Legia 3 1 1 1 5 5 4
Vicenza 3 1 0 2 5 10 3
Livorno 3 0 1 2 3 9 1
Evo i detalja sa proslogodisnjeg finala Juve - Sampdoria
[youtube][/youtube]
@daffy pratim i ja juve
znam da je marchisio bio kapiten..al isto znam da je de ceglie bio najaci..po tri gola interu davo
5-0 smo ih dobili on 3 gola dao tad...zato sam od njega najvise i ocekivo,al nikako da proradi u prvoj ekipi
Proslogodisnji pobjednik je Juventus koji je u finalu pobijedio sampdoriu sa 4-1,sto znaci da ove godine branimo titulu.
Odigrane su vec utakmice prvog kruga,odnosno grupne faze...Juve je bio u grupi A gdje je ostvario sve tri pobjede i bio ubjedljivo prvi
Rezultati i tabela:
Juventus - Legia Varsava 3 - 0
Juventus - Vicenza 4 - 0
Juventus - Livorno 4 - 0
Juventus 3 3 0 0 11 0 9
Legia 3 1 1 1 5 5 4
Vicenza 3 1 0 2 5 10 3
Livorno 3 0 1 2 3 9 1
Evo i detalja sa proslogodisnjeg finala Juve - Sampdoria
[youtube][/youtube]
@daffy pratim i ja juve

do prije dvije godine prije nego ce doci Calciopoli mi smo poceli ulagati u primaveru i to pogotovo momke koji su rodom iz Torina, a ne kao Manchester, Chelsea i ostali kupovati igrace od 17 godina i onda se qrciti da si ih ti napravio.. 

- sarajlija89
- Kontakt:
Evo satava i strijelaca u dosadasnjem dijelu turnira za juve
Juventus - Legia Varsavia 3-0
RETI: 1' pt. Immobile (J), 44' Immobile [rig.] (J); 37' st. Alcibiade (J).
Juventus: (4-2-3-1): Pinsoglio 7; Bamba 6.5, Alcibiade 7, De Paola 6, Serino 6.5; Marrone 6.5, Giandonato 6.5; Esposito 6.5, Belcastro 7, Yago 6.5 (9’ st. Boniperti 6); Immobile 7 (29’ st. Albertazzi 6). (A disposizione: Kirev, Romano, Silvestri, Fischnaller, Pirrotta, Ferrero). All. Bruni 7.
Legia Varsavia: (4-1-4-1): Osuch 6; Lisowski 6, Zboziem 6, Lisieski 5.5, Wasikowski 6; Koziara 5.5; Kosecki 6.5; Furman 6 (13’ st. Efir 6), Banaziak 6, Wolski 6 (26’ st. Rajczak s.v.); Gorski 5.5. (A disposizione: Szumski, Widejko, Cichocki, Lusasik, Kopczynski, Starek, Kaminski). All. Strejlar 6.
Arbitro: Rocchi 6.5.
Note: spettatori 800 circa; 8' st. espulso Marrone (J) per fallo da ultimo uomo; ammoniti De Paola (J), Bamba (J), Giandonato (J), Koziara (L), Wolski (L), Lisowski (L); angoli 10-5; recupero pt. 2’, st. 2’.
Juventus - Vicenza 4-0
RETI: 7' pt. Belcastro (J), 30' Immobile (J); 8' st. Belcastro (J), 28' Fischnaller (J).
Juventus: (4-2-3-1): Pinsoglio; Bamba, Silvestri, De Paola, Serino; Alcibiade, Pirrotta (19' st. Fischnaller); Esposito (30' st. Boniperti), Yago, Belcastro; Immobile (14' st. Terrazzino). (A disposizione Kirev, Romano, Ferrero, Crivello, Giovinco, Libertazzi). All. Bruni.
Vicenza: (4-4-1-1): Pampaloni; Lombardo, Meneguzzo, Devoto, Antinori; Carrà (37' st. Romagna), Sandonà (14' st. Chesi), Wagner, Tenneriello; Pomiro (10' st. Semenzato); Bianconi. (A disposizione: Baù, Fait, Benvegnù, Zichi, Piccioni, Frizzo). All. Miani.
Arbitro: Verdenelli di Foligno.
Note: ammoniti Alcibiade (J) e Wagner (V).
Juventus - Livorno 4-0
RETI: 41’ pt. Fischnaller; 31’ st. Libertazzi (J), 34' Fischnaller (J), 35’ Belcastro (J)
Juventus: Kirev, Romano, Crivello (29' st. Serino), Alcibiade, Ferrero, Silvestri, Fischnaller, Pirrotta, Libertazzi, Giovinco (26’ st. Belcastro), Boniperti. (A disposizione: Piccolo, De Paola, Bamba, Yago, Immobile, Terrazino, Esposito). All. Bruni.
Livorno: Conti, Modica, Oussou, Ceccherini (11’ st. Moscati F.), Romeo, Prutsch, Remedi, Monti, Lignani (31’ pt. Gorelli, 25’ st. Nuzzi), Simeoni, Randi. (A disposizione: Barbetta, Manzella, Moscati M., Nuzzi, Dal Poggetto, Nencini, Malasoma). All. Ruotolo.
Arbitro: Lo Sito di Pesaro.
Note: espulsi 23' st. Pirrotta (J) e il tecnico del Ruotolo (L).
na talijanskom je,mrsko mi bilo "prevodit"
al skontacete
Evo i liste strijelaca:
6 reti: Beretta G. (Milan);
4 reti: Pettinari (1) (Roma);
3 reti: Immobile (1) (Juventus), Viola (Reggina), Gavoci (Cesena);
* ovo u zagradi se odnosi na golove iz penala
Inace turnir prenosi RAI SPORT pa eto uzivajte
Juventus - Legia Varsavia 3-0
RETI: 1' pt. Immobile (J), 44' Immobile [rig.] (J); 37' st. Alcibiade (J).
Juventus: (4-2-3-1): Pinsoglio 7; Bamba 6.5, Alcibiade 7, De Paola 6, Serino 6.5; Marrone 6.5, Giandonato 6.5; Esposito 6.5, Belcastro 7, Yago 6.5 (9’ st. Boniperti 6); Immobile 7 (29’ st. Albertazzi 6). (A disposizione: Kirev, Romano, Silvestri, Fischnaller, Pirrotta, Ferrero). All. Bruni 7.
Legia Varsavia: (4-1-4-1): Osuch 6; Lisowski 6, Zboziem 6, Lisieski 5.5, Wasikowski 6; Koziara 5.5; Kosecki 6.5; Furman 6 (13’ st. Efir 6), Banaziak 6, Wolski 6 (26’ st. Rajczak s.v.); Gorski 5.5. (A disposizione: Szumski, Widejko, Cichocki, Lusasik, Kopczynski, Starek, Kaminski). All. Strejlar 6.
Arbitro: Rocchi 6.5.
Note: spettatori 800 circa; 8' st. espulso Marrone (J) per fallo da ultimo uomo; ammoniti De Paola (J), Bamba (J), Giandonato (J), Koziara (L), Wolski (L), Lisowski (L); angoli 10-5; recupero pt. 2’, st. 2’.
Juventus - Vicenza 4-0
RETI: 7' pt. Belcastro (J), 30' Immobile (J); 8' st. Belcastro (J), 28' Fischnaller (J).
Juventus: (4-2-3-1): Pinsoglio; Bamba, Silvestri, De Paola, Serino; Alcibiade, Pirrotta (19' st. Fischnaller); Esposito (30' st. Boniperti), Yago, Belcastro; Immobile (14' st. Terrazzino). (A disposizione Kirev, Romano, Ferrero, Crivello, Giovinco, Libertazzi). All. Bruni.
Vicenza: (4-4-1-1): Pampaloni; Lombardo, Meneguzzo, Devoto, Antinori; Carrà (37' st. Romagna), Sandonà (14' st. Chesi), Wagner, Tenneriello; Pomiro (10' st. Semenzato); Bianconi. (A disposizione: Baù, Fait, Benvegnù, Zichi, Piccioni, Frizzo). All. Miani.
Arbitro: Verdenelli di Foligno.
Note: ammoniti Alcibiade (J) e Wagner (V).
Juventus - Livorno 4-0
RETI: 41’ pt. Fischnaller; 31’ st. Libertazzi (J), 34' Fischnaller (J), 35’ Belcastro (J)
Juventus: Kirev, Romano, Crivello (29' st. Serino), Alcibiade, Ferrero, Silvestri, Fischnaller, Pirrotta, Libertazzi, Giovinco (26’ st. Belcastro), Boniperti. (A disposizione: Piccolo, De Paola, Bamba, Yago, Immobile, Terrazino, Esposito). All. Bruni.
Livorno: Conti, Modica, Oussou, Ceccherini (11’ st. Moscati F.), Romeo, Prutsch, Remedi, Monti, Lignani (31’ pt. Gorelli, 25’ st. Nuzzi), Simeoni, Randi. (A disposizione: Barbetta, Manzella, Moscati M., Nuzzi, Dal Poggetto, Nencini, Malasoma). All. Ruotolo.
Arbitro: Lo Sito di Pesaro.
Note: espulsi 23' st. Pirrotta (J) e il tecnico del Ruotolo (L).
na talijanskom je,mrsko mi bilo "prevodit"

Evo i liste strijelaca:
6 reti: Beretta G. (Milan);
4 reti: Pettinari (1) (Roma);
3 reti: Immobile (1) (Juventus), Viola (Reggina), Gavoci (Cesena);
* ovo u zagradi se odnosi na golove iz penala
Inace turnir prenosi RAI SPORT pa eto uzivajte

a ovaj Fischnaller je stigao u Januaru tj. na pocetku Januara.. vidim dobro se snasao 

- sarajlija89
- Kontakt:
haj ti vise pratis ove omladince priznajem
reci mi jel znas sto na ovom turniru nema klubova recimo iz engleske i drugig jakih nacija...vidim igra neko Fk JEDINSTVO
na ovom turniru..mozda je to jedinstvo iz manchestera
...evo gledam ovaj inter sa nekim..nezz im ni ime...a ima smjesnih timova stvarno 

svi Italijanski i jos par pozvanih gostiju
sta ce nam englezi, bezveze da oslabio ovako dobar Kup

sta ce nam englezi, bezveze da oslabio ovako dobar Kup

- sarajlija89
- Kontakt:
@daffy e jesu nasli neko jednistvo zvat
Pozvani za mec sa Livornom
1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Cannavaro
6 Grosso
10 Del Piero
11 Amauri
12 Chimenti
13 Manninger
15 Zebina
20 Giovinco
26 Candreva
27 Paolucci
28 Diego
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
36 Giandonato
39 Marrone
Kartone imaju Grygera i Sissoko a Salihamidzic, Marchisio, Trezeguet, Camoranesi, Iaquinta i Poulsen su povrijedjeni
Marrone e Giandonato iz primavere su u konkurenciji takodjer.
Juve i livorno su ukupno odigrali 31 utakmicu u prvenstvu,22 pobjede stare dame,6 nerjesenih i 3 pobjede livorna od cega je posljednja bila jos 1941 godine....
al kako sm krenuli..tj. ove godine svi nam ruse ove tradicije...al ne smijem ni pomislit da cemo izgubit od livorna.
Inace na danasnj dan 1950. godine dozivjeli smo najtezi poraz od milana bilo je 1-7 u torinu iako smo poveli golom hansena...eto slucajno sam vidio i to
a da ne bude sve negativno
na danasnji dan smo osvojili i super kup evrope pobjedivsi PSG u revansu koji se igro u palermu..bilo je 3-1 del piero 2 i vieri...al posto smo im u parizu sesticu dali to je bila samo formalnost
...jbt koja smo mi smo velesila bili u to vrijeme

Pozvani za mec sa Livornom
1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Cannavaro
6 Grosso
10 Del Piero
11 Amauri
12 Chimenti
13 Manninger
15 Zebina
20 Giovinco
26 Candreva
27 Paolucci
28 Diego
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
36 Giandonato
39 Marrone
Kartone imaju Grygera i Sissoko a Salihamidzic, Marchisio, Trezeguet, Camoranesi, Iaquinta i Poulsen su povrijedjeni

Juve i livorno su ukupno odigrali 31 utakmicu u prvenstvu,22 pobjede stare dame,6 nerjesenih i 3 pobjede livorna od cega je posljednja bila jos 1941 godine....

Inace na danasnj dan 1950. godine dozivjeli smo najtezi poraz od milana bilo je 1-7 u torinu iako smo poveli golom hansena...eto slucajno sam vidio i to

Forza Juvebalkan.. lijepi Juvebalkan
jos ja moderator na njemu 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.