GNK Dinamo Zagreb

Tko je najbolji igrač Dinama

- Livakovic
3
8%
- Ademi
9
25%
- Ivanusec
4
11%
- Majer
0
Nema glasova.
- Orsic
15
42%
- Petkovic
5
14%

Ukupno glasova: 36

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: Dinamo Zagreb

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 mar 2014, 13:06

glasgow je napisao/la:Vi ne shvaćate ili ne želite shvatiti. Oni su kao legende Dinama istupili da ovako više ne ide, jasno i glasno su rekli da se ne žele kandidirati za predsjednika (ili neku drugu poziciju) Dinama. Oni i ZZD traže demokratske izbore, da se svi (netko od vas, ja, peti, pedeseti) mogu kandidirati, birati i biti birani.
Dakle, zdravom logikom kad bi ZZD imao svog kandidata napravili bi upravo suprotno od onoga što propagiraju. Izbori, pa neka se kandidira tko god hoće. Mamić, Boban, Šimić, Kozniku, Dumitru Mitu, Mujčin, Marko iz Gajnica, Štef iz Prečkog, Luka iz Sesveta, Stipe Mesić, Rojs i ko sve već... Ne mora biti Mamić vs. anti-Mamić jer Mamić ionako na izborima ima šanse koliko i Alka Vujica na predsjedničkim izborima.
Sve OK, ali ako su ovo te legende Dinama koje trebaju istupati u javnosti govoreci nesto sto svatko ionako zna, ako je ovo najbolje sto Dinamo moze ponuditi iz svoje slavne povijesti, onda se Dinamo dobro treba zapitati gdje su i sta su njegove ISTINSKE legende, jer ovo kad meni beskrvni Biscan, Maric prica ili Adam i Eva Simic, ja tebi ne mogu opisati koliko se suzdrzavam da ne prasnem u smijeh, ali zaista.
Znaci, nista osobno, nego mi je smijesno tko kao predvodi nekakav glas gradjana i revoluciju, sta li.
...Život za Široki...

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 25 mar 2014, 13:15

neroazzurni je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Mracin plan te kvazi udruge nece uspjeti, tata nikad nece otici iz Dinama. Zdravkova misija je biblijska misija ne mogu njoj neke vucibatine iz noine arke stati na put.
hahaha to Paja :mrgreen:

skupila se gospoda pa bi sad vrlo rado preuzeli dobro uhodan posao, klub koji je stekao ime i prezime u Europskim okvirima, klub koji sad proda dijete(samim tim upitnih kvaliteta) za 10 miliona ko iz p.icke...pa sunce ti poljubim, mozes na prste jedne ruke nabrojat takve akademije u svijetu. gdje su bili svi ti misevi kad se sve to stvaralo, svi odreda su samo odmagali i smijali se Mamicevim, po njima, mastarijama. a sad kao to je normala, kao Dinamo i treba takav bit, kao to bi svako od njih napravio...

ZZD i BBB djeluju zajedno u istom pravcu i za isti interes, e sad kad se kaze i ukaze na sve zle radnje BBB, e onda se ZZD ogradjuje i kaze da oni nisu isto bla bla licemjerno zar ne

sve ovo mi lici na Gadafija i Libiju, nazalost tako ce i zavrsit, uvest ce se demokratija i u Dinamo :roll:
Nista od toga, tata je jaci i od Gadafija, ovo je mracni plan da se baci Dinamo na koljena jer je Dinamo sa Mamicem dominatna sila 9 godina ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom regionu i kao takav je rasadnik talenata koje zna fino da naplati. Naravno da vucibatinama i domacim i sa strane takvo sto ne odgovara jer bi zeljeli da Dinamove igrace kupuju za bagatelu ko sto to rade svugdje u svijetu ovi mocnici. Pogledaj samo evo naseg Zelju, dodje Liverpool i da 150 hiljada eura i uzme najveceg talenta haj nek neko tati uzme najveceg talenta za 150 hiljada? :lol: :lol: mozemo se samo nasmijati, e to im smeta.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 25 mar 2014, 13:25

glasgow je napisao/la:Ti si stvarno zatucan ako imaš takav pogled na ovo. Oni su istupili kao legende Dinama. Mogu oni biti mentalno retardirani ali njihov glas znači više nego glas bilo kojeg kvazi intelektualca u državi.
Njihov cilj nije pozicija, nego jednostavno iskoristiti svoj (ajmo reći) utjecaj što su bili veliki igrači i legende Dinama te reći da Dinamo treba promjene. To je sve.
Ako to nekome nije jasno, onda je definitivno ispod i "adam i eva" priče.
znam da se zvakalo sto puta za i protiv Mamica, ali evo hajd mi odgovori na ovo, zasto Dinamu toliko trebaju promjene, ali molim te samo sa SPORTSKOG aspekta, nemoj mi nikakve samouprave spominjat, nikakve nasmrkane likove, tamburase, seljacke fore itd. toga sam svjestan, Zdravko jest u najmanju ruku sirovina, ali pustimo to, cisto sa sportskog aspekta, jer pobogu ovo je sportski klub!
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 25 mar 2014, 13:40

Pitanje bi bilo sta bi bilo s Mamicem i njegovim klubom da iza sebe nema Bandica i grad Zagreb. Dinamo ima finansijsku podrsku kao nijedan drugi sportski kolektiv u Hrvatskoj a opet je proslu godinu zavrsio u minusu :roll:
Ja sam mislio da ga je popusio kad je SDP dosao na vlast, ali od toga nema nista- i dalje covjek ima poseban tretman i jasno je ko dan da je jedan od najutjecajnijih i najjacih ljudi u Hrvatskoj. Ne treba se zavaravati da mu ista mogu 3-4 bivsa igraca uz nekoliko hiljada navijaca koje drzava svakako tretira kao kriminalce... nazalost.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 25 mar 2014, 13:50

glasgow je napisao/la:Pa recimo da se krši zakon. Dinamo je udruga, a po zakonu su izbori obavezni. Sad mi samo nemoj reći da je kršenje zakona nedovoljno dobar razlog.
Dakle propiši izbore, pa ako i Mamić bude pobjednik nitko mu ništa neće moći reći.
ne u pravu si, dovoljan je razlog
ali nije sportski, pitam cime si ti kao navijac Dinama i gradjanin grada Zagreba nezadovoljan?
znas ono, dodje srijeda i kontas gdje ces, sta ces, kad ono sjetis se da TVOJ klub igra ligu prvaka, ono par stanica trolom i hop igra tvoj klub protiv Real Madrida, ili na moru te pocne neki "tovar" davit kako njegov 'ajduk ovo ono a ti mu kazes buraz ja navijam za Dinamo, a on se sjebe jer ti ne moze polit na ruke vec 10 godina...e to je taj osjecaj, za to i volis ovaj sport, zato ovo sve i postoji
ako mi hoces reci da ti navijas za Dinamo samo zato da bi mogao voditi politiku kluba, ili da dolazis na tekme samo da vidis ko je direktor a ko oruzar u klubu onda ok, do mene je...
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 mar 2014, 14:09

neroazzurni je napisao/la:skupila se gospoda pa bi sad vrlo rado preuzeli dobro uhodan posao
Po stoti put "ljudi nisu predstavili sebe kao KANDIDATE za izbore nego su dali PODRŠKU modelu jedan član=jedan glas.
neroazzurni je napisao/la:klub koji je stekao ime i prezime u Europskim okvirima
Od 2005. u grupama europskih natjecanja omjer je 6 - 6 - 28 što će reći 24/120 bodova što će reći 20% uz gol razliku 30:77.
Uz sljedeće rekorde:
- najviše primljenih golova u jednoj sezoni LP
- najgora gol razlika u jednoj sezoni LP
- drugi najduži niz poraza u LP
- najdužem nizu bez pobjede u grupama Europskih natjecanja
A u tome periodu su u Europi prezimili idući klubovi:
Slavia Prag, Steaua Bukurešt, Litex Loveč, Rapid Bukurešt, Levski Sofia, Austria Beč, GAK Graz, Allemania Aachen, PAOK, Standard Liege, Legia Varšava, Red Bull Salzburg, Metalist, Wisla Krakow, BATE Borisov, Viktoria Plzen, Lech Poznan, Aris, Sparta Prag, Young Boys, APOEL, Cluj, Kopenhagen, Hapoel Tel Aviv, Unirea Urziceni, Zurich, NEC, St.Ettiene, Aalborg, Aberdeen, AEK, Brann, Helsingborg, Rosenborg, Livorno, Dinamo Bukurešt, Lens, Zulte Waregem, Partizan, Anothorsis, Genk, Maccabi Haifa,Ludogorec,Esbjerg...

Još malo rekorda:
Najveći europski porazi, prva 2 su Lyon 1:7 i Real 2:6
Najveći europski poraz u Maksimiru: Lyon 1:7
Najviše primljenih golova u jednoj sezoni LP - Dinamo 22
Najgora gol razlika u jednoj sezoni LP - Dinamo, 3:22 ili ti -19
Najveći niz poraza u LP - Anderlecht 12, Dinamo 11
Dobro ime stekao,nema šta.
neroazzurni je napisao/la:klub koji sad proda dijete(samim tim upitnih kvaliteta) za 10 miliona
Imaš uvid u financijska izvjesca kluba pa znaš za koliko je igrač prodan?
neroazzurni je napisao/la:ZZD i BBB djeluju zajedno u istom pravcu i za isti interes, e sad kad se kaze i ukaze na sve zle radnje BBB, e onda se ZZD ogradjuje i kaze da oni nisu isto bla bla licemjerno zar ne
ZZD je GRAĐANSKA inicijativa.Djeluju u istom pravcu u smislu da žele demokratski i pošten klub i u ničemu više.Želiš li reći da je velika većina članova kluba,da su legende kluba,da je ogroman dio građana grada Zagreba licemjerno?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 mar 2014, 14:16

ŠB_Fidelis je napisao/la:Sve OK, ali ako su ovo te legende Dinama koje trebaju istupati u javnosti govoreci nesto sto svatko ionako zna, ako je ovo najbolje sto Dinamo moze ponuditi iz svoje slavne povijesti, onda se Dinamo dobro treba zapitati gdje su i sta su njegove ISTINSKE legende, jer ovo kad meni beskrvni Biscan, Maric prica ili Adam i Eva Simic, ja tebi ne mogu opisati koliko se suzdrzavam da ne prasnem u smijeh, ali zaista.
Znaci, nista osobno, nego mi je smijesno tko kao predvodi nekakav glas gradjana i revoluciju, sta li.
Odgovorio ti je dijelom glasgow
Oni su istupili kao legende Dinama. Mogu oni biti mentalno retardirani ali njihov glas znači više nego glas bilo kojeg kvazi intelektualca u državi.
Njihov cilj nije pozicija, nego jednostavno iskoristiti svoj (ajmo reći) utjecaj što su bili veliki igrači i legende Dinama te reći da Dinamo treba promjene. To je sve.
I vjeruj mi ne zna svatko što se to ovdje TOČNO događa.Samo znaju da im se gadi sve u hrv.nogometu i zato ih nema na stadionu.A ovako kada bivši igrači krenu istupat onda ljudi poslušaju to i zamisle se malo nad time.

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 25 mar 2014, 14:42

eto bas si dobar primjer dao, BiH repka, koliko god ovdje svi mislimo da Safet mozda i trpa preko veze neke igrace, niko al niko mu nista nije rekao, ljudi dolaze na tekme, stadioni su puni, svi volimo repku, sve je bajno i krasno dok nismo dozivili debakl protiv Egipta, e tad se raja digla i rekla sta misli, ali prvenstveno prema igracima koji su se setkali, pa malo i na selektora, uglavnom hocu ti reci da su to bili SPORTSKI razlozi, i po meni se navijac treba na tome zadovoljiti
siroka je ovo tema a meni se neda puno jer smo to ovdje vec zvakali, ali znaj da i ponasanje "spasioca Dinama" uveliko utice na posjetu, ovo je balkan druze, sve je crno-bijelo, znaci ako ti odes na utakmicu da pogledas SVOJ Dinamo znaj da je velika vjerovatnoca da ces biti proglasen Mamicevcem, da ces biti napadnut, to vide i roditelji koje ne zele djecu pustat na utakmicu, koja se onda odgajaju na ulici uz mrznju prema Mamicu i tako...
nisam ni ja iz Zagreba ali nako simpatisem Dinamo i razgovarao sam sa nekim ljudima iz ZG koji su mi upravo ovo rekli, strah ih je otici na tekmu jer rizikuju da budu proglaseni Mamicevcima, zalosno

Siamo, brate nemoj da se ponavljamo, to si mi sto puta poturio kao argument, a ja ti sto puta rekao da se okrenes oko sebe i shvatis gdje zivis, pogledaj klubove u okruzenju vidi kako oni zive, ko to od njih prezimi u Europi, ko to od njih igra LP, ko to od njih prodaje igrace za milione...shvati da Zagreb nije dio Njemacke, da Dinamo ne igra Bundesku, on je dio balkana u kojem nista ne stima, i pored toga on debelo odskace i koliko toliko se nosi sa ostatkom razvijene Europe, nije to mala stvar kad znas da kuci igra kao u gostima, da nemaju nikakvu podrsku, da kad treniraju navijaci im yebu mater, nije to lako, nema tog kluba koji moze nesto postic bez navijaca, bez tog vjetra u ledja, a Dinamo ga nema, naprotiv

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 25 mar 2014, 14:42

glasgow je napisao/la:
Nisam građanin Zagreba, ali probat ću pisati iz njegove perspektive.
Šta ti misliš zašto Dinamo više nema gledatelje na tribinama? Zašto je 1982. Dinamo bio drugi u Europi po broju članova (oko 40 000), a danas ih ima oko 4000?
Mamić je ljudima ogadio i nogomet i sport i sve što ima veze s tim. Rekao bih da im je ogadio i Dinamo, ali bi zvučalo stvarno ružno. To što Dinamo igra LP ne mijenja stvar.

Ovakve gluposti sam imao prilike citat jos prije par godina ali i od najzagrizeniji navijaca danas neces vise cuti ovakve pizdarije koje si napisao. Danas je drugo doba, narkoman prodaje djecu, Crvena Zvezda vise nikada nece niti biti u prilici osvojiti LP, a kamoli je osvojiti, imamo usitnjene beznacajne drzave zaduzene do grla ali eto Mamic prkosi svemu tome i kao sto je netko napisao uspjeva drzati klub koliko toliko na karti Europe.

Sto ti mislis jel Mamic u ovih 10-ak godina napravio ista pozitivno za klub :lol:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 mar 2014, 15:01

@neroazzurni
Tko će te to molim te napast na utakmici? :lol: Eventualno zaštitari i policija kao što su na zadnjoj utakmici privodili ljude što su sjedali 50ak metara dalje od "svojeg mjesta" iako na stadionu nije bilo 2000 ljudi.
I otkad se to ljudi koji idu na utakmice proglašavaju mamićevcima?Onda su i BBB mamićevci?Ili su svi koji su raštrkani na stadionu,a nisu iza transparenta mamićevci?Bojim se da te netko krivo informirao.Postoji još jedan dio mazohista koji odlazi na utakmice...ali ja hvala ne bih.
Zabole me kako žive klubovi u okruženju.Uostalom ovdje je na prvom mjestu borba za TRANSPARENTAN i DEMOKRATSKI klub,a rezultati su u drugom planu.Mogu ih izbacit u drugu ligu i opet će više navijača dolazit na stadion bez Mamića nego u ligi prvaka sa Mamićem u klubu.
A kad smo kod rezultata ako su oni rezultati u Europi uspjeh,ako je osvajati prvenstva u neregularnoj ligi uspjeg onda svaka čast.Čestitam vam svima na tim uspjesima.

Izbori su jedino rješenje za postavljanje kluba na zdrave noge,drugog nema.I sasvim je izvjesno tko iz ove bitke prije ili kasnije izlazi kao pobjednik.Pa kome pravo kome krivo.

Ono što me zanima je koji točan problem imate s ovime?
slika

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 25 mar 2014, 15:15

Postoji još jedan dio mazohista koji odlazi na utakmice...ali ja hvala ne bih
evo vidis da nisam krivo informisan
znaci po tebi ne moze postojat covjek koji voli FUDBAL, samim time voli pogledat kvalitetnu utakmicu uzivo, covjek kojeg zaboli i za zzd i za bbb i za mamicem, cisto ode pogledat tekmu?
vidis da si i ti balkanac, a na balkanu je sve crno-bijelo ;)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 mar 2014, 15:21

Nisi me shvatio.Mislio sam na BBB i jos nekoliko desetaka "običnih" navijača.Neka idu tko im brani,neće zbog samog odlaska na utakmicu biti proglašeni mamićevcima.Uostalom "mamićevci" su uglavnom "internet navijači".Rijetko koji je učlanjen u klub tako da su zapravo u konacnici nebitni po pitanju izbora.

Zanima me odgovor na ovo zadnje...koji je problem sa ovime?
slika
Što će Dinamo izgubiti odlaskom Mamića/raspisivanjem izbora da bi se netko protivio tome?

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 25 mar 2014, 15:34

retoricko pitanje
mogu i ja tebe pitati: sta ce Dinamo dobiti odlaskom Mamica
mnogo toga moze izgubiti, ali trenutno vam to nije problem, medjutim moje misljenje je da bi se u buducnosti kajali

nema tu puno problema oko jedan clan jedan glas, ali hajde posteno reci kad bi i tu Mamic bio izabran, da li bi se ova hajka zavrsila, da li bi se ti vratio na stadion?
fol je sto vi to plitko gledate, vi stvarno mislite da si iz ove inicijative krije nesto posteno, uzviseno i moralno a ustvari se krije sitan interes pojedinaca, koji ustvari samo zele dio kolaca

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 mar 2014, 15:42

Evo, objasni mi, sta Dinamo moze izgubiti odlaskom Mamica?

HNL titule, ma zaboli me qurac kao da sam dosadasnje slavio... :oops:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 25 mar 2014, 16:15

Što će dobiti?
Za početak ovo će biti NOGOMETNI klub jer sada su sportski motivi tamo negdje na 10.mjestu ljudima koji vode klub.Pa će onda to biti klub koji je vraćen svojim ČLANOVIMA koji prema ZAKONU o udrugama (a Dinamo je UDRUGA građana) imaju pravo neposredno ili putem predstavnika "upravljati" udrugom.Biti će to klub u kojem će se vodeći ljudi morati CIVILIZARANO ponašat jer predstavljaju grad Zagreb,predstavljaju sve one koji su ih izabrali.Dobit ćemo klub koji ne troši 30ak m eura godišnje da bi ga vodili razni podobni Jurčići i Čačići.Dobit ćemo klub koji ne pere novce preko transfera igrača uzimavši im postotak od plaće,dobit ćemo klub koji ne pere novce preko sponzorstva gradskih firmi,dobit ćemo klub koji se trudi navijače vratiti na tribine,a ne ih sa istih tjerati.Dobit ćemo klub zbog kojeg navijači ne bivaju pritvoreni (zbog lažnih prijava) na dulji rok nego što se u ovoj državi pritvaraju ubojice.Dobit ćemo klub u kojem vodeći ljudi ne transferiraju igrače preko agencija koja je u vlasništu njihovih obitelji,a što je gle čuda PROTUZAKONITO.Dobit ćemo klub kojem u upravi ne sjedi hrpa kriminalaca (hint:Svetina,Tipurić,Vidić,Truskaller,Bergman....)Dobit ćemo klub koji nije taoc jedne osobe,vlasnika bez vlasničkog lista,ratnog profitera za što sve postoje dokazi crno na bijelo da ne bi bilo da pričam napamet.
A zašto ćemo sve to dobiti?Zašto ti u vodu pada tvrdnja kako je iza inicijative krije "sitan interes pojedinaca"?Pa zašto što se s uvođenjem modela jedan član=jedan glas ti ljudi izabrani od navijača u slučaju eventualnog lošeg rada nakon određenog vremena vrlo lako ovim mehanizom mogu zamijeniti.Sumnjam da su brojke od nekoliko tisuća članova "pojedinci" koje vodi sitan interes i žele "dio kolača".
Što će izgubiti?Ništa.Da li Mamić svoj novac ulaže u klub?Ne ulaže.Da li je Mamić privukao velike sponzore koji ulažu u klub?Nije

A što se tiče izbora i ovo što neki govore kako nema plana nego je glavno da se Mamić smijeni,a dalje kako bude,da će ulica voditi klub...Kao prvo treba doći jos odluka za raspisivanje izbora.Pa se trebaju javiti kandidati,pa onda oni trebaju predstaviti svoj PLAN i PROGRAM da bi mi obični navijači mogli uopće reći koga podržavamo i za koju opciju bi se oprijedijelili.Tako da raspravljati sada o tome je glupo.Kada se vide kandidati i njihovi planovi svatko će podržat što mu najviše odgovara,a ako mu ne paše moguće je raspisat prijevremene izbore i dat će se opcija nekoj drugoj strani.Znaš li ti koga ćeš podržati na izborima za gradolnačelika svoga grada prije nego što vidiš kandidate i njihov plan i program?Vodi li državu ulica zato što je na demokratskim izborima izabrala vladu itd.?

Što ako Mamić pobijedi na izborima?Ozbiljno?Da ima ikakve šanse za pobjedu na izborima davno bi ih raspisao i smijao se u faci svima jer su ga eto sada i demokratski izabrali i nitko mu ništa ne može.Ali evo zamislimo čak i to na trenutak...Mamić pobijedio na izborima...prvo što će se tražit su financijska izvješća,a tu jasno nije sve čisto i nakon toga se ide sa skupljanjem glasova za nove izbore.

Evo malo...http://www.vecernji.hr/nogomet/iluzioni ... ura-928616
Inače pisala osoba koja ga je do nedavno podržavala.Miševi prvi napuštaju broj?

bazero
Kontakt:

Post Postao/la bazero » 25 mar 2014, 20:24

Odakle ispadaju ovi jbt...

A sve sami profili, nisu stadiona vidjeli osim na razglednici. Članska je misaona imenica.

Umjesto da trošimo vrijeme na crtanje nečeg što je trebalo biti jasno prije bar 4 godine, posvetimo se animiranju ljudi koji kuže. Prvi ja, pa svi ostali.

Predobar osjećaj je učestvovati u ovome.

1č 1g
Djelovanje udruge temelji se na načelu demokratskog ustroja, što znači da udrugom upravljaju članovi na način da unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog načina očitovanja volje članova.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 mar 2014, 21:32

Sutrasnej SN:
slika

Idemo kapetane, u ofenzivu slika

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 mar 2014, 22:24

evo http://sportske.jutarnji.hr/boban-ostro ... -/1176879/" onclick="window.open(this.href);return false;

:)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 26 mar 2014, 00:18

Povremeno me uhvati nostalgija za dobrim starim Dinamom pa poželim svojeg desetogodišnjaka povesti na maksimirski istok. Predomislim se čim na portalu pročitam da je u tijeku još jedna izvanredna dvosatna presica Fidela iz našeg sokaka, ili kada iz prve ruke čujem da je murija pod istočnom tribinom “autsorsana”, kao da je u službi nekog meksičkog narkobarona, i onda tamo štiti javni red i interes tako što marljivo skida narod do gaća i izuva ga iz cipela u potrazi za nekim zabranjenim rekvizitom, prije nego što ga u 35. minuti utakmice napokon pusti na stadion. Tada odlučim da bih svojeg sina radije upisao u dječji vrtić Josefa Fritzla, nego mu napokon priuštio prve sate trovanja Dinamom. Kada mi kaže da želi na nogometnu utakmicu, ja mu jednostavno otpovrnem “nećeš razbojniče” i odvedem ga na Cibonu ili Medveščak...

Više tisuća tako “zanemarenih” desetogodišnjaka, po skromnom sudu ovog autora, trenutačno odrasta u Zagrebu, ali i po mnogim drugim našim gradovima i selima. Ostaju zakinuti za jednu vrijednost, koja te tako lako inficira i osvoji za cijeli život, jer roditelji sada već osjećaju organsku odbojnost prema egzemplarnom primjeru otimačine javnog dobra i njegova pretvaranja u privatnu prćiju uz svesrdnu podršku korumpirane politike.

Od ponedjeljka mnogi koji su po novinama, internetskim forumima i gradskim fasadama zazivali dramatično drukčiji Dinamo imaju saveznika u četvorici proslavljenih igrača, a s njima stiže i nada da bi Maksimir ponovno mogao postati omiljeno okupljalište navijača. Gebelsovština s druge strane barikade će, nemojte sumnjati, narednih dana predstavljati Šimića, Šokotu, Marića i Bišćana kao Bobanove sladoledare, neuke pastire iz **** Drage, četiri jahača apokalipse... ju-nejm-it... ali prvi kamen se zakotrljao i u ovoj priči više nema povratka na početne pozicije, nema podjele interesnih sfera niti primirja. Čeka nas, u prijevodu, borba za neki novi, demokratskiji i prozračniji Dinamo, koji možda neće biti trofejna supersila, ali bi ponovno mogao predstavljati navijačku radost...

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.