ma nema od toga nista..nemaju kvalitetu..nerminh74 je napisao/la:madzare izgleda mjenja makedonski rabotnicki
mislim da je sve rijeseno sto se tice i koeficijena i BiH ostaje na 1 predstavniku...
a prije ce Sparsi uci nego Rabotnički
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
ma nema od toga nista..nemaju kvalitetu..nerminh74 je napisao/la:madzare izgleda mjenja makedonski rabotnicki
problem je iznosa koji bi se morao plaćati jer ova zadnja pozivnica kosta 500 000 €, ali ja stvarno ne vidim više ko bi toliko platioKevin je napisao/la:ma nema od toga nista..nemaju kvalitetu..nerminh74 je napisao/la:madzare izgleda mjenja makedonski rabotnicki
mislim da je sve rijeseno sto se tice i koeficijena i BiH ostaje na 1 predstavniku...
a prije ce Sparsi uci nego Rabotnički
Cini mi se da idu ekipe koje su rangirane od 3 do 7 mjesta na tabeli na kraju sezone, dok prve dvije idu u EL, ako grijesim neka me neko ispraviaco93 je napisao/la:koje ekipe idu u eurokup?
3 ide u kvalifikacije za EL, ako ne uspiju nastavljaju u Eurocupu, a 7 ide u kvalifikacije za Eurocup (ovo zadnje je bilo, ali nije 100% sigurno), a 4, 5 i 6 idu u EurocupLloriS je napisao/la:Cini mi se da idu ekipe koje su rangirane od 3 do 7 mjesta na tabeli na kraju sezone, dok prve dvije idu u EL, ako grijesim neka me neko ispraviaco93 je napisao/la:koje ekipe idu u eurokup?
Ovaj zadnji dio sa euroligom je već poznat od prošle godine mada treba puno toga da se poklopi pa da aba ostane na jednim zagarantovanim mjestom i jednim u kvalifikacijamario_Ferdy88 je napisao/la:Pošto Szolnoki istupa iz ABA lige ( tako da i vjerojatno odlaze dva glavna sponzora ABA lige, mađarski MVM i također mađarski MOL), spominje se neki misteriozni klub iz Austrije koji je spreman da pljune lovu za učešće, kao i mogućnost drugog makedonskog predstavnika.
A pod opcijom b, je da ako to propadne da liga ide na 12 klubova (mađari+1 manje), da se skrati dio takmičenja reg sezone i uvede play-off.
Istina ili ne (a vjerovatno jeste), također se priča da ABA uopšte nema zagarantovana 2 mjesta u Euroligi, tj. drugi zavisi od uslova da neki klub sa Euroliga-licencom ne izgubi nacionalno prvenstvo, npr ako Panionios osvoji u Grčkoj, Banvit u Turskoj itd itd...u prijevodu, teoretski mogu da se poklope stvari da ABA nema dva predstavnika.
nikad ne potcenjuj vujoševića... ništa me ne bi iznenadilo... njemu je aba liga samo način da igra el, a ako.može da to uskrati i zvezdi on će to uraditi...Raul_64 je napisao/la:I naravno da ce Partizan biti na F4 xD
U zadnjem kolu ce se kalkulisati ko na koga jer prve 4 ekipe igraju izmedju sebe.
Lakse jest naravno da Partizan dobije i udari na Cedevitu u Beogradu za El.
Al ima i neka mahalska teorija da gadjaju Zvezdu (mada cisto sumnjam).
već smo o tome pisali na temi sirokogNeutral je napisao/la:Zadar ima više šansi od Širokog. Široki igra očajnu košarku, jedino da ih pusti Igokea. Jučer su igrali smiješnu košarku koja se svodila u šutu za tri poena koji je procentualno bio očajan. Nema tu nikakve timske igre, a siguran sam da ne bi bili među najgorim ekipama da se nije desila povreda Borisa Baraća.
Olimpiji ne treba pobjeda, a sigurno će publika nositi domaću ekipu.
Fantastična atmosfera u Morači gdje je Partizan pobijedio Budućnost. Budućnost jednostavno nema snage da konkurira najboljim timovima u ligi.
Cedevita je meni najjači tim u ligi, tj. najzanimljiviji. Ekipa koja igra odličnu košarku pa kada je najpotrebnije izgube svoje mečeve, nebitno od protivnika.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.