Superliga Portugal

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Superligu Portugala ove sezone osvaja:

Anketa je završila: 12 jun 2011, 02:47.

Sporting Lisabon
1
2%
Benfica
5
11%
Porto
37
79%
Nacional
3
6%
Braga
1
2%

Ukupno glasova: 47

Benfica
Kontakt:

Re: Superliga Portugal

Post Postao/la Benfica » 22 mar 2014, 18:20

2. Estádio do Bonfim (Eštadju du Bonfim)

Ovo je jedan od poznatijih portugalskih stadiona, nalazi se u gradu Setubal, u širom metropolitanskom području Lisabona (tzv. Grande Lisboa ili Veliki Lisabon). Danas je praksa da se stadioni grade izvan centra grada, no ovaj se nalazi u užoj gradskoj jezgri Setubala. Ime je dobio po istoimenom dijelu grada- Bonfim.
Sagrađen je davne 1962. godine i do današnjih dana nisu zabilježena veća ulaganja u isti. Prvobitni kapacitet stadiona je iznosio 30 000 mjesta, dok danas može da primi 18 694 gledalaca u europskim takmičenjima ili 21 530 u domaćim takmičenjima. Smanjenje je posljedica slabije zainteresovanosti za fudbal u ovom gradu (iako imaju klub u najvišem nacionalnom rangu takmičenja),iskorištavanje dijelova tribina za reklame, ali i zanemarivanja odigravanja reprezentativnih utakmica. Stadion je ovalnog tipa, sa atletskom stazom i djelomično natkrivenom glavnom tribinom. Stolice su u kombinaciji zeleno-bijele što su zapravo i boje Vitória Futebol Clube, poznatijeg kao Vitoria Setubal.
Budući da grad Setubal nije imao sreću da bude uvršten u EURO 2004, najprije zbog toga što on administrativno i teritorijalno pripada Lisabonu, a u istom su postojala čak 4 stadiona koja su imala prioritet rekonstrukcije, ali i pravednije prosotrne organizacije takmičenja, on nije bio zahvaćen investicijama obnove i izgradnje početkom 2000. godine. Danas postoje planovi i lobiranja za izgradnju novog stadiona, a ne reskonstrukciju istog, u kapacitetu od oko 15 000 mjesta. Najveće posjete na ovom stadionu se bilježe kada ovdje igraju "tres grandes", odnosno Benfica, Sporting i Porto.
slika
slika
"Temos um passado, um presente e um futuro
De branco e encarnado, a força de um muro
Somos a glória, somos a fé
Somos SLB!"

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 23 mar 2014, 20:53

Dobra partija Benfice. Za očekivat je bila pobjeda. Mislim da je 3-0 realan rezultat, s obizrom na prikazanu i igru i šanse koje su klubovi imali. Academica je inače vrlo neugodna i Benfici i ne leži baš taj stil igre, no ovaj put su uspjeli da ubjedljivije slave. Zadovoljavajuća posjeta, nekih 53 000 gledalaca :) Sve u svemu, ako Benfica ne bude ove sezone prvak, prestajem da gledam fudbal. Porto trenutno igra 0-0 i volio bih da tako ostane radi Sportinga, no mislim da će me demantovati i na kraju slaviti protiv Belenensesa :)
Somos SLB!"

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 23 mar 2014, 23:39

Benfica gazi sve redom! Prejaki su i bez Matića... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 24 mar 2014, 00:12

[youtube][/youtube]

Enzooooooo <3
Somos SLB!"

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 24 mar 2014, 09:39

Ako sada Benfica ne osvoji Ligu, vjerovatno neće nikada. Strašno igraju u Europi, a o domaćem prvenstvu da ne govorim, kao da igraju sa 50% svojih mogućnosti i opet bilježe rutinske pobjede. Lima-Rodrigo odličan tandem, kakav su tandem dovoljno govori činjenica da su starosjedioca Cardoza izbacili iz početnog sastava. Tu je i fenomenalni Markec, majstor Gaitan, Perez, borac Fejsa... izgledaju kao šampionski tim i to, po prikazanim igrama ove sezone, zaista i jesu.

FC Porto, ili bolje rečeno FC Patético. Pobjeda na jedvite jade protiv davljenika Belema koji je igrao dobar dio meča sa igračem manje. Ako ništa, Quintero je postigao odlučujući gol, i to nakon što je ušao s klupe. Uvjeren sam u njegovu sjajnu iduću sezonu, jedino što je potrebno za to jeste velika minutaža i naravno, što veća sklonost povredama.

Sporting pobjeđuje, to je najbitnije za njih ukoliko žele 2. mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Međutim, William 99,9% napušta tim na kraju sezone, iako je poslije meča protiv Maritima rekao da se fokusira samo na Sporting, ali znamo šta se dešava nakon takvih tipova izjava. United (i City) su najbliži njegovom transferu, i ako ode u Englesku, uvjeren sam da neće flopirati. Najbolji primjer je primjer Matića koji je dominirao u Portugalu i sada je, pa mogu slobodno reći, među top5 veznjaka u Premiershipu. Naravno, to ne znači da će i William biti među top5 veznjaka, ali nemoguće je da će flopirati ili nešto slično.

Odabrana djela Williama, samo u martu :!:

slika

slika

slika

Rei William 8-)

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 24 mar 2014, 11:01

Slažem se sa svim tim činjenicama. Držim fige da SCP bude 2. ove godine, a s obzirom na prikazano i zaslužuju da budu. Benfica (ali i Sporting i Porto) imaju nažalost tu veliku boljku konstantnog prodavanja najboljih igrača i punjenje budžeta od istih. Zato se rijetko desi sezona da sa istim kadrom se pojave i sljdeće godine. Benfici je u biti uspjelo, jer je samo Matić otišao i rezultati su odma tu. Oni jesu prođle godine bili moža na pragu osvajanja 3 trofeja, ali ih je na kraju stigao umor zbog kratke klupe i konstatnog forsiranja 12-13 igrača, ove godine to ipak nije slučaj. Naravno nisu imali ni sreće, a i zaboga UKLETI smo :) Hvala Bela :)
Zbog Sportinga mi je posebno drago jer evo već 3-4 godine nije postojala tzv. Velika Trojka ili ti Tres Grandes, konačno se to vraća. Stadioni nažalost u Portugalu izgledaju jadno i sablasno prazni, nadam se da će doći bolja vremena. Za Porto nikad ne volim davati komentar jer mi uvijek kažu da nisam objektivan, dobro onda neka FC Corrupto ili Porco komentarise neko drugi :) Od ostalih klubova simpatizer sam Rio Ave-a i Estorila :)
Somos SLB!"

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 26 mar 2014, 22:15

Jesi živ, @Benfica? :mrgreen: Zabi vam ga Porco. :lol:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 mar 2014, 10:00

beka23 je napisao/la:Jesi živ, @Benfica? :mrgreen: Zabi vam ga Porco. :lol:
Nisam gledao tekmu i kada sam vidio rez, kontam, konacno i Benfica da izgubi...Medjutim, kada sam vidio da su na klupi bili: Lima, Marković, Gaitan, Perez...sve mi je bilo jasno :)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 mar 2014, 13:29

Odlicna predstava Porta sinoc i zasluzena pobjeda...
Jedino sto se moze zamjeriti igracima je cinjenica da nisu postigli drugi gol, jer bi tada vec jednom nogom bili u finalu, a ovako je u revansu sve moguce.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 27 mar 2014, 13:31

Jackson Martinez ljudi moji 8-) 8-) 8-)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Tona
Kontakt:

Post Postao/la Tona » 30 mar 2014, 12:56

Dobrodošao @Benfica sa mojim zakašnjenjem :D

Vidio si i sam da smo na istoj strani kada su nam zatvorili temu o Benfici :(

Gledajući na tabelu sve govori o tome da će Porto biti 3. na kraju sezone i onda će muku mučit kako bi se kvalificirali u lp :D

Sporting jako pozitivno iznenađenje ;)
YNWA!
76ERS!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 mar 2014, 22:57

Nakon poraza od Nacionala i matematicki je jasno da ce Portugal ove sezone dobiti novog prvaka, a to ce po svemu sudeci biti Benfica...

Nadam se da ce Porto pokusati uzeti oba kup takmicenja u Portugalu i pokusati napraviti iznenadjenje u LE i da ce za narednu sezonu dovesti kvalitetnog trenera i podici kvalitet ekipe kako bi se vratili na mjesto ko je im pripada.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 mar 2014, 22:59

Nek i Benficu jednom sunce ogrije :thumbup: .....Kad se sjetim prošle sezone :think: :think: :think: :think:

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 31 mar 2014, 01:45

Ljudi slažem se sa svima... Konačno nas sunce ogrija :) Što se tiče krajnjeg rangiranja, mislim da se na prve 4 pozicije neće ništa promjeniti, jedino će biti "prpa" za to 5. mjesto. Ne znam ljudi koliko ko od vas prati tekme Lige Sagres i to, ali općenito je dojam da Benfica već duže vrijeme igra sa pola snage, a tome smo se mogli uvjeriti i večeras, a to se i zaključuje po izjavama JJ, ali i postavma koje izvodi. Mislim da je pobjeda Porca u kupu protiv Benfice neupitna, definitivno su bili bolji, ali to nije bila prava Benfica, mislim da će revanš na Lužu biti žestok. Uostalom iako mrzim Porco, navijam za njih da prođu Sevillu. Mislim da mi nećemo imati problema sa AZ. Usput ljudi kako da oživimo temu o Benfici, rado bi se tamo raspravljao :) pozz svima
Japp @beka32 zabiše, ali eto ima revanš, a ima i drugi kup sa Porcom, ne predajemo se mi iz Lisabona tako lako :)
Somos SLB!"

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 02 apr 2014, 19:42

Od naredne sezone 18 timova u Ligi (previše, ali eto), grande Boavista se vraća!
Confirmed: Boavista will make a comeback in the Liga Sagres after the claims of corruption, who got them relegated, proved to be wrong.
Liga Sagres 2014/15 will expand from 16 to 18 teams, which means only one team will be relegated this season. Play-off for the 15th team.

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 02 apr 2014, 20:20

Ne sviđa mi se to prosirenje, samo veći broj utakmica, a protivnici nikakvi :( Neka je Boaviste nazad,iskreno i falila je već nekoliko godina. Ja još ne mogu da prezalim "voljenu" Estrelu Amadoru :'( Valjda se i oni nekad vrate.
Somos SLB!"

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 02 apr 2014, 22:57

Ima li kakvih špekulacija u vezi transfera? Za sad sam pročitao samo da bi Rodrigo mogao ići (prodan je fondu),vjerovatno u Valenciu,a od dolazaka se spominje Batshuayi iz Standarda.

Zanima me Porto,kod njih će sigurno biti prometno na ljeto.
it's football day

Benfica
Kontakt:

Post Postao/la Benfica » 02 apr 2014, 23:38

Porto će definitivno morat mijenjat i trenera i dovest nekih igrača, ali ne priča se u Portugalu još puno o imenima, pogotovo sad u vijeme krize u klubu. Pratim stalno abolu i record, zasad nista provjereno za Porto. Što se tiče Benfice, sam si rekao, Rodirgo 100% ode jer su već inkasirali 30 m Eura, Batshuayi bi bio dobar, ali i to su samo špekulacije i iskreno mislim da je to više od strane njegovog agenta da se uključi još klubova u transfer. Vjerovatno će i u Benfici biti transfera, kao i uvijek. Sporting je sa parama loš, oni krpe sa jeftinim i incognito igračima, što je se ove sezone pokazalo kao dobar potez. Mada oni oduvijek imaju dobre igrače iz podmlatka. Kad načujem šta, javim vam :)
Somos SLB!"

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 10 apr 2014, 23:05

[youtube][/youtube]

Mundijal. :arrow:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 11 apr 2014, 22:14

U Portugalu bas mi je drag klub Sporting i bas bi volio da ih vidim u grupnoj fazi lige prvaka kao kad sam bio klinjo. Imaju jedan od najljepsih stadiona na svijetu, odlicnu posjecenost i lojalnost svojim pristalica. Ako se dobro sjecam, pa nisu osvojli prvenstvo sigurno nekih desetak godina, a igrali su finale kup uefa, izgubili od CSKA 3:1 i to pazi na svom stadionu :hmmmm: volio bi da ovdje ima vise fanova Sportinga pa da se vode diskusije o ovome titanu Portugalskog fudbala.

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.