KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
-
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Ako moderator ravnopravno ucestvuje u forumskoj prici ili raspravi onda isto tako mora biti spreman i na neke ostrije odgovore, naravno u granicama pristojnosti pogotovo ako ostro kontrira svom sugovorniku. Mada se sa @arsom ne slazem u mnogo cemu mislim da ovdje nije bilo nikakve uvrede na bilo kojoj osnovi nego jedan vjerovatno previse ostar odgovor. Nemojte zaista banirati ljude iz tih razloga jer ako vidis da sa nekim ne mozes voditi polemiku onda je nemoj ni voditi i zdravo djaci.
@Ars ima neko svoje misljenje, @nermin svoje, ja svoje i svi smo mi pomalo i u pravu a boga mi i u krivu i zbog toga ne treba se svadjati nego razgovarati ljudski i argumentovano. Zato prijateljski savjet administraciji od covjeka koji dere 44 godinu:) nemojte dozvoliti da se ponovi forum KK Bosne i njihovog jednoumlja.
@Ars ima neko svoje misljenje, @nermin svoje, ja svoje i svi smo mi pomalo i u pravu a boga mi i u krivu i zbog toga ne treba se svadjati nego razgovarati ljudski i argumentovano. Zato prijateljski savjet administraciji od covjeka koji dere 44 godinu:) nemojte dozvoliti da se ponovi forum KK Bosne i njihovog jednoumlja.
Slazem se, ali i ovaj Ars zna biti dosadan ko proljev ja sam ovdje novi ali dosta sam citao ovaj forum on mora biti svakom loncu poklopac a zna vala i vrjedjatisamo naprijed je napisao/la:Ako moderator ravnopravno ucestvuje u forumskoj prici ili raspravi onda isto tako mora biti spreman i na neke ostrije odgovore, naravno u granicama pristojnosti pogotovo ako ostro kontrira svom sugovorniku. Mada se sa @arsom ne slazem u mnogo cemu mislim da ovdje nije bilo nikakve uvrede na bilo kojoj osnovi nego jedan vjerovatno previse ostar odgovor. Nemojte zaista banirati ljude iz tih razloga jer ako vidis da sa nekim ne mozes voditi polemiku onda je nemoj ni voditi i zdravo djaci.
Ma ars je glavan licnost foruma hahahah, sve se vrti oko njegovih prepirki sa ostalima, bili bi dosadno da nije njegovih prepiranja sa ostalima, a to moze biti i zabavno ako covjek ima debele zivce da se ne sekira na njegove postove..
ne žele svi da čitaju prepirke, niti vlasnici foruma žele da imaju mjesto za prepirke.
smatramo da su diskusije na temama o košarci najkvalitetnije na cijelom forumu, te ćemo eliminisati one koji sve diskusije odvlače u lične svađe sa ostalima. Sa željom da podignemo kvalitet foruma, taj problem će biti riješen.
ovaj komentar ispod ostavljen je jučer na podforumu fudbal, a vrijedi i ovdje:
smatramo da su diskusije na temama o košarci najkvalitetnije na cijelom forumu, te ćemo eliminisati one koji sve diskusije odvlače u lične svađe sa ostalima. Sa željom da podignemo kvalitet foruma, taj problem će biti riješen.
ovaj komentar ispod ostavljen je jučer na podforumu fudbal, a vrijedi i ovdje:
svaki komentar o moderaciji foruma nakon ovog posta biće uklonjen. ako želite, možete otvoriti temu o moderaciji, pa o tome pisati, a na drugim mjestima bi bilo korektno da se pridržavamo teme.admin je napisao/la:od danas počinjemo sankcionisati uplitanje u administraciju, tužakanje, prozivanje moderatora i administratora, prijedloge za banovanje, pitanja o obrisanim ili premještenim komentarima, spam, isl...
Ako imate komentar na moderaciju foruma pošaljite PP, a na forumu ostavljajte komentare vezane za pojedine teme.
novac kojim se ovaj klub finansira ne dolazi iz Sarajeva jer vlasnik nije bosanacfiftisent je napisao/la:hvala za 7 ugodnih dana na temama o košarci.
Što se trilanda tiče, ambiciozno su se prošetali kroz A2 ligu, što i nije toliko teško ako imaš više od 10.000KM godišnje. U A1 ligi već na samom početku su imali jedan poraz, a ako izgube još samo jednu, neće se plasirati ni u Ligu 13. obzirom da znamo kvalitetu klubova Lige 13 mislim da je smiješna priča da bi trebali igrati NLB ligu, a još smješnija ona o Euro kupovima. Moje mišljenje je da uopšte namaju šanse da ikada budu u vrhu domaće košarke, jer Sarajevo već ima jedan vrhunski klub, a u ovom gradu ne postoji novac koji bi mogao finansirati još jedan.
Utakmica kupa biće jedan malo jači trening i to je sve. bolje da odmah pričamo o Zadru - petak, 9.1.
evo vam pogledajte samo njihov site i uporedite ga sa Bosninim http://www.kktriland.net/
You are someone else I am still right here
-
- Kontakt:
Pa vidi, ja se bas ne bih slozio sa tobom. To sto Sarajevo ima jedan vrhunski klub uopste ne znaci da ne moze imati jos jedan. Sve je stvar novca i ozbiljnosti menadzmenta. Sarajevo je nekada imalo dva velika kluba u fudbalu pa zasto ne bi imali i u kosarci. U stavri to je jako pozeljno jer jedino ozbiljna konkurencija i moze stvoriti kvalitet. Triland se prema ono sto sam vidio finansira stranim kapitalom i ako je recimo taj covjek sportski entuzijasta onda budi siguran da cemo vrlo brzo imati jos jedan jak klub u Sarajevu. Naravno i ja smatram da je trenutan odnos u kvalitetu neupitan ali iznenadjenja se posljednjih godina nisu Bosni desavala rijetko. Da sad neko u Bosnu zvekne koji milion sljedecu godinu bi je gledali u Evroligi jer naravno da za te pare se ne bi uzimali polovni igraci. Dakle sve se vrti oko ozbiljnosti onoga ko ulaze u taj klub.fiftisent je napisao/la:hvala za 7 ugodnih dana na temama o košarci.
Što se trilanda tiče, ambiciozno su se prošetali kroz A2 ligu, što i nije toliko teško ako imaš više od 10.000KM godišnje. U A1 ligi već na samom početku su imali jedan poraz, a ako izgube još samo jednu, neće se plasirati ni u Ligu 13. obzirom da znamo kvalitetu klubova Lige 13 mislim da je smiješna priča da bi trebali igrati NLB ligu, a još smješnija ona o Euro kupovima. Moje mišljenje je da uopšte namaju šanse da ikada budu u vrhu domaće košarke, jer Sarajevo već ima jedan vrhunski klub, a u ovom gradu ne postoji novac koji bi mogao finansirati još jedan.
Utakmica kupa biće jedan malo jači trening i to je sve. bolje da odmah pričamo o Zadru - petak, 9.1.

ma mi da dobijemo i 10miliona sve bi lopovi pokrali i nasli bi neki rzlog zato nisu uspjeli. pa bosnu vec 7-8god vode treneri pocetnici hvala bogu da su se nakon 7-8 godina sjetili da dovedu trenera koji nije pocetnik..,to ti sve govori koliko se kvaitetno radilo u zadnjih 8 godina..
Zasto bi oni ulagali vise nego sto im za taj rang takmicenja treba? Kad udju u 1. Ligu vise ce i uloziti.
-
- Kontakt:
Pazi ono sto recimo ulazu konkretno BH Telecom i ASA Preventa u KK Bosnu, a u odnosu na njihove kapitale i zaradu, je samo malo jaca sadaka i inekcija da KK Bosna zivotari u nekoj zlatnoj sredini. A i taj sveukupni kapital koji imaju sve tri nabrojane firme vjeruj mi da je samo sica za masu bogatih ljudi iz Evrope i svijeta. Kao sto je napisao @pop84 u Trilandu sada ulazu onoliko koliko je potrebno a ja sam ti napisao da je samo pitanje koliko je direktor tj. vlasnik tog kluba ozbiljan u svojim namjerama. Isto kao sto je gazda Hofenhajma odgovorio svima onima koji hoce sad Ibisevica "koliko vi god ponudite ja cu mu dati duplo". A radi se samo o jednom izuzetno skromnom, normalnom i jednom od mnogih, tako bogatih njemaca. Bosna je tu negdje zadnjih 4-5 godina, ni gore ni dole. Davno sam napisao da za grad Sarajevo, za sve te za nase prilike jakim firmama iz Sarajeva ne bi bilo nista da poguraju Bosnu jacom inekcijom, inekcijom koja bi opet dovela najbolje evropske ekipe u Sarajevo. BH telecom, ASA Prevent, Avaz, Bosnalijek, Elektroprivreda itd itd mogu bez problema na hrpu skupiti milion dva maraka sto je za njih sica a za Bosnu uuuuhhhhhhhh.fiftisent je napisao/la:stavio bih akcenat na riječ "imalo". Sarajevo je nekada imalo dva velika kluba u fudbalu (koji ipak ima barem duplo veće tržište od košarke). sada nema para da izgura niti jedan.samo naprijed je napisao/la:Pa vidi, ja se bas ne bih slozio sa tobom. To sto Sarajevo ima jedan vrhunski klub uopste ne znaci da ne moze imati jos jedan. Sve je stvar novca i ozbiljnosti menadzmenta. Sarajevo je nekada imalo dva velika kluba u fudbalu pa zasto ne bi imali i u kosarci. U stavri to je jako pozeljno jer jedino ozbiljna konkurencija i moze stvoriti kvalitet. Triland se prema ono sto sam vidio finansira stranim kapitalom i ako je recimo taj covjek sportski entuzijasta onda budi siguran da cemo vrlo brzo imati jos jedan jak klub u Sarajevu. Naravno i ja smatram da je trenutan odnos u kvalitetu neupitan ali iznenadjenja se posljednjih godina nisu Bosni desavala rijetko. Da sad neko u Bosnu zvekne koji milion sljedecu godinu bi je gledali u Evroligi jer naravno da za te pare se ne bi uzimali polovni igraci. Dakle sve se vrti oko ozbiljnosti onoga ko ulaze u taj klub.fiftisent je napisao/la:hvala za 7 ugodnih dana na temama o košarci.
Ne želim omalovažavati nečiji rad i mislim da je jako dobro da se ljudi trude da nešto naprave i to na pozitivan način za koji i ja mislim da je pravi put. Međutim, taj strani kapital daleko je od ozbiljnog koji je neophodan da se nešto napravi u Ligi 13, a o NLB i Euro kupovima neću da govorim. Pogled na njihov roster (mada nisam baš vrsni poznavaoc stanja u A1 ligi) mi govori da im ukupni budžet za igrače ne prelazi ono što bilo koji tim NLB lige izdvoji za jednog pravog igrača. Ono št želim reći jeste, lako je biti bogat klub u A2 ligi gdje većina klubova ima budžet 0, a sponzori su uglavnom lokalne picerije i "tržni centri". Svaka čast stranom kapitalu koji se investira, ali čisto sumnjam da može da se bori sa kapitalom ASA Preventa, BH Telecoma, Eroneta ili Milorada Dodika.
E pa ako gazda Trilanda bude tako razmisljao, Bosna ce ostati gdje jeste a ove zelje trilandovaca su zaista ostvarive. Dakle, kao sto sam i ranije rekao sve je stvar volje i zelje. Sto se mene tice ja ne bih imao nista protiv da imamo 10 evropskih ekipa u BiH ili makar za pocetak da dodjemo na neku istu liniju sa srpskom i hrvatskom kosarkom.
Sa jednog drugog foruma,a ja se nadam da ce se i ostvariti ovo...Evo da predstavim buduceg ucesnika NLB lige, tako da cete mozda i mene moci kupiti u fantasyu haha ... Naime KK Triland je jedna od najpozitivnijih pojava u bh. kosarci u zadnje vrijeme, klub je osnovan u augustu 2007 godine od strane americke kompanije TRILAND DEVELOPMENT, ciji je vlasnik milijarder Tie Sosnowski ...
On je osnovao klub sa samo jednim ciljem a to je da se sto je brze moguce plasira u najvisi rang bh. kosarke, a zatim i da ide dalje u NLB ligu i EURO kupove ... Mnogi su mislili da je to nemoguce, ali taj covjek ozbiljno misli ... Prosle sezone u najnizem rangu A-2 lige JUG Triland je imao omjer 22-0 i plasirao se u A-1 ligu FBiH za koju ima velike planove i veliki budzet tako da ce 99% Triland u sezoni 2009/2010 igrati najvisi rang BH kosarke, tako da ce Igokea, Siroki, Sloboda dobiti vrlo veliku i bogatu konkurenciju, a sa Bosnom ce se igrati veliki gradski derbi
Jos da dodam da sam ja clan ovog kosarkaskog kluba, nedavno sam potpisao novi dvogodisnji ugovor, a inace sam 89 godiste i jedan sam od najmladjih ... Za ovu sezonu u kojoj cemo da osvojimo A-1 ligu vec su nas pojacali Emir Halimic (bivsi reprezentativac BiH i igrac Slavije), Gordan Firic (velika zvijezda BiH kosarke, ali je on pod upitnikom jer vaga izmedju Italije i nas) i Ognjen Bravo (dosao sa americkog koledza) i Mirza Dzubur (bivsi igrac Bosne) , u septembru ce da dodje jedan ili dva vrhunska visoka igraca i to je to ... Ekipa koja ce da se proseta kroz A-1 i jos da kazem da se ovdje najredovnije placa vjerovatno u cijelom regionu, jer plate i stipendije su uvijek prvog i nikad ne kasne, to je americka pedantnost ...
Eto ispricah ja ovaj 'American dream' koji izgleda kao neki izazov sa menadzerske igrice u kojima uzimamo klubove iz najnizih liga i vodimo ih prema vrhu klub ima i svoj sajt http://www.kktriland.net ... pozzz iz Sarajeva
malo off topica: eto podpisa crna guja "u naske" 
interesantno dal ce se snaci kod Draska i Zoke....

interesantno dal ce se snaci kod Draska i Zoke....
You are someone else I am still right here
Pasa,valjas gluposti! Imamovic i ASA,kao i bh telekom su najzasluzniji za rezultate Bosne u posljednih par godina! tim ljudima treba podici spomenik u Sarajevu! mislim da tebi nije mjesto na forumu!
- Burrel je najlosiji igrac Bosne,i mislim da je on vec dobio otkaz ili ce to biti narednih dana!?
Nama za odbranu titule treba centar kvaliteta Williamsa i zamjena za Burrela kojeg treba vec sada poslati u SAD!
Rakic ce biti veliko pojacanje,covjek nije sebican u igri i vec sada mozemo reci da smo dobili puno njegovim dovodjenjem! ali svugdje u svijetu za pleya treba vremena da se uigra,bar nekih 5-6 utakmica,jer je to najznacajnija pozicija u timu,pley je ujedno mozak ekipe!
-Ova ekipa Bosne place za kvalitetnim centrom,nadam se da cemo uskoro rijesiti i to najbolnije pitanje!
- Burrel je najlosiji igrac Bosne,i mislim da je on vec dobio otkaz ili ce to biti narednih dana!?
Nama za odbranu titule treba centar kvaliteta Williamsa i zamjena za Burrela kojeg treba vec sada poslati u SAD!
Rakic ce biti veliko pojacanje,covjek nije sebican u igri i vec sada mozemo reci da smo dobili puno njegovim dovodjenjem! ali svugdje u svijetu za pleya treba vremena da se uigra,bar nekih 5-6 utakmica,jer je to najznacajnija pozicija u timu,pley je ujedno mozak ekipe!
-Ova ekipa Bosne place za kvalitetnim centrom,nadam se da cemo uskoro rijesiti i to najbolnije pitanje!
neslazem se za burella jer je on igrac tipa nenada markovica i bryana baileya uvije smije ic na ulaz i to cesto uspjeva ima dobar sut sa distance jedino slobodna bacanja mu ne idu vrijedni i bolji je od pasalica.
ti govoris ko da si direktor bosne i kao da se ti pitas sumnjam da ce burell ic!
ti govoris ko da si direktor bosne i kao da se ti pitas sumnjam da ce burell ic!
Burell se nemože porediti sa NM i BB jer su jednostavno ova dvojica mnogo kvaliteniji košarkaši.Burell-ov šut sa distance i poludistance je loš, 59% za dva poena su najviše zahvaljujući solidnom ulazu.Iako i tu zna forsirati.I vala ne treba mnogo truda da budeš bolji od Paše.Nadam se da će brzo kući pogotovo što uzima minutažu našim mladićima kao što su Čamdžić i Majstorić.benajon je napisao/la:neslazem se za burella jer je on igrac tipa nenada markovica i bryana baileya uvije smije ic na ulaz i to cesto uspjeva ima dobar sut sa distance jedino slobodna bacanja mu ne idu vrijedni i bolji je od pasalica.
- lolo d pitar
- Kontakt:
jel te stid,njemu nista ne ide,mislim da se pasa trudi vise od njegabenajon je napisao/la:neslazem se za burella jer je on igrac tipa nenada markovica i bryana baileya uvije smije ic na ulaz i to cesto uspjeva ima dobar sut sa distance jedino slobodna bacanja mu ne idu vrijedni i bolji je od pasalica.
U utorak nam je lijepa prilika da vidimo fini mali gradski derbi između Bosne i Trilanda. Naravno, ne očekujem nikakva iznenađenja, ali me je rasprava na forumu ponukala da malo pogledam roster Trilanda i vidim šta imaju. Onako jedan fin projekat, ali me njihov sastav i koncept građenja ekipe za budućnost ne oduševljavaju. Našao sam jedno 6-7 momaka kojih se sjećam iz ratne sarajevske lige (Cenex, Breka, Koševo, Bosna, Novi Grad i sl.), te još jedno poznato ime - Halimić, kome , pretpostavljam, ovo dođe ko rekreacija kada nije na radnom mjestu direktora Slavije. Možda bi bilo bolje da krenu sa svojom školom košarke i jakim scoutingom (ista stvar sam x puta govorio i za Bosnu), te da na osnovu toga rade dugoročno, jer sa ovim rosterom neće daleko. Ima naravno i varijanta "Dodik", a to je kupovanje tima, ali ne vjerujem da je to dugoročno rješenje i gazda kluba, koliko god da je izdašan, ne može se natjecati sa regionalnim gigantima u trci za prave igrače. Pogotovo što je sada frka sa globalnom ekonomskom krizom, i to u građevini, gdje je Trilandu gro zarade. Jest da je praviti svoje igrače dugoročna i teška zadaća, ali na kraju se itekako može isplatiti. Neka samo vide šta je sve uradio Ratko Radovanović sa FMP-ovom košarkaškom akademijom...
al... je napisao/la:U utorak nam je lijepa prilika da vidimo fini mali gradski derbi između Bosne i Trilanda. Naravno, ne očekujem nikakva iznenađenja, ali me je rasprava na forumu ponukala da malo pogledam roster Trilanda i vidim šta imaju. Onako jedan fin projekat, ali me njihov sastav i koncept građenja ekipe za budućnost ne oduševljavaju. Našao sam jedno 6-7 momaka kojih se sjećam iz ratne sarajevske lige (Cenex, Breka, Koševo, Bosna, Novi Grad i sl.), te još jedno poznato ime - Halimić, kome , pretpostavljam, ovo dođe ko rekreacija kada nije na radnom mjestu direktora Slavije. Možda bi bilo bolje da krenu sa svojom školom košarke i jakim scoutingom (ista stvar sam x puta govorio i za Bosnu), te da na osnovu toga rade dugoročno, jer sa ovim rosterom neće daleko. Ima naravno i varijanta "Dodik", a to je kupovanje tima, ali ne vjerujem da je to dugoročno rješenje i gazda kluba, koliko god da je izdašan, ne može se natjecati sa regionalnim gigantima u trci za prave igrače. Pogotovo što je sada frka sa globalnom ekonomskom krizom, i to u građevini, gdje je Trilandu gro zarade. Jest da je praviti svoje igrače dugoročna i teška zadaća, ali na kraju se itekako može isplatiti. Neka samo vide šta je sve uradio Ratko Radovanović sa FMP-ovom košarkaškom akademijom...
vozdra,triland ima sovu taletovica koji je boljji od pola naseg tima!!!Zasto se taj covijek nikad nije doveo u kk bosnu ne razumijem,a frajer se vodio kao najveci talenat sarajevske kosarke"ali prilike se davale levatima poput terzica,abdulkerima!!
Muamer Taletovic Sova ,jeste talenat,ali sa basket terena Koseva.
Nema ni jednog sata treninga kada je to njemu kao igracu najvise i trebalo,znaci kada se ucila kosarkaska abeceda.
Svoje pocetke je imao u Ceski,za vrijeme rata,i tada je imao 17-18 godina,i prve treninge u nekom klubu,ako se u ratnom Sarajevu moze bilo sta zvati treningom,i ozbiljnim klubom.
Poslije igara u par klubova grada Sarajeva,cak je igrao i u Bosna-Cesko Promex,klub koji je nastao fuziom Ceske i Bosne (ocajna epizoda u istoriji KK Bosna
),odlazi u njemacku drugu ligu,gdej je igrao 5-6 godina,neznam tacno.
Momak je imao veliki potrencijal,kojeg nije iskoristio,a prije svega nije izbrusio kada je to najvise trebalo za jednog igraca.
Odlican basketas,ali ni blizu jednog Ikonica,recimo.
Ocekujem da ce oni grist na terenu,ali i da ce Bosna pokazati ko je ko
Nema ni jednog sata treninga kada je to njemu kao igracu najvise i trebalo,znaci kada se ucila kosarkaska abeceda.
Svoje pocetke je imao u Ceski,za vrijeme rata,i tada je imao 17-18 godina,i prve treninge u nekom klubu,ako se u ratnom Sarajevu moze bilo sta zvati treningom,i ozbiljnim klubom.
Poslije igara u par klubova grada Sarajeva,cak je igrao i u Bosna-Cesko Promex,klub koji je nastao fuziom Ceske i Bosne (ocajna epizoda u istoriji KK Bosna

Momak je imao veliki potrencijal,kojeg nije iskoristio,a prije svega nije izbrusio kada je to najvise trebalo za jednog igraca.
Odlican basketas,ali ni blizu jednog Ikonica,recimo.
Ocekujem da ce oni grist na terenu,ali i da ce Bosna pokazati ko je ko

- storm_raider
- Kontakt:
Sova je BIO talenat. Svojevremeno su zeljeli u Bosnu da ga dovedu, ali covjek jednostavno nije zelio da ode iz Njemacke. Bio je prvi strijelac njemacke druge lige i imao je tamo sve sto je zelio da ima. Preko ljeta je dolazio u Sarajevo, gdje je u Skenderiji "basketao" sa Terzicem, Ovcinom, i ostalim bh. reprezentativcima.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.