Biciklizam

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji vozač po vama osvaja Vueltu:

Froome
18
31%
Quintana
7
12%
Contador
20
34%
Uran
2
3%
Rodriguez
4
7%
Aru
5
8%
Talansky
3
5%

Ukupno glasova: 59

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 mar 2014, 03:59

Osvajači medalja nakon trećeg dana:

1 km Time Trial (muškarci):

1. Francois Pervis (Francuska)
2. Joachim Eilers (Njemačka)
3. Simon van Velthooven (Novi Zeland)

Individual Pursuit (dame):

1. Joanna Rowsell (Velika Britanija)
2. Sarah Hammer (SAD)
3. Amy Cure (Australija)

Points Race (muškarci):

1. Edwin Alcibiades Avila Vanegas (Kolumbija)
2. Thomas Scully (Novi Zeland)
3. Eloy Teruel Rovira (Španija)

Lista medalja:

http://www.tissottiming.com/File/Downlo ... FFFFFFFF16

slika

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 mar 2014, 00:38

[youtube][/youtube]

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 mar 2014, 00:43

Meni taj dvoranski biciklizam nije nimalo zanimljiv ne gledam to nikad :) jedva cekam da krene sezona klasika 8-)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 mar 2014, 00:52

MElloo je napisao/la:Meni taj dvoranski biciklizam nije nimalo zanimljiv ne gledam to nikad :) jedva cekam da krene sezona klasika 8-)
Cesta često zna biti mnogo monotona, velodrom pruža istinska uzbuđenja 8-)

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 mar 2014, 00:55

DukeOfWellington je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Meni taj dvoranski biciklizam nije nimalo zanimljiv ne gledam to nikad :) jedva cekam da krene sezona klasika 8-)
Cesta često zna biti mnogo monotona, velodrom pruža istinska uzbuđenja 8-)
velodrom na Rubaixu je najzanimljiviji :mrgreen: Ima li biciklista koji se takmice a da su prisutni u drumskom biciklizmu, u world touru ?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 mar 2014, 00:56

MElloo je napisao/la: velodrom na Rubaixu je najzanimljiviji :mrgreen: Ima li biciklista koji se takmice a da su prisutni u drumskom biciklizmu, u world touru ?
Stari backwatcher Elia Viviani :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 mar 2014, 03:34

Osvajači medalja nakon četvrtog dana:

Points Race (dame):

1. Amy Cure (Australija)
2. Stephanie Pohl (Njemačka)
3. Jasmin Glaesser (Kanada)

Sprint (dame):

1. Kristina Vogel (Njemačka)
2. Tianshi Zhong (Kina)
3. Junhong Lin (Kina)

Omnium (muškarci):

1. Thomas Boudat (Francuska)
2. Tim Veldt (Holandija)
3. Viktor Manakov (Rusija)

Lista medalja:

slika

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 mar 2014, 21:26

[youtube][/youtube]

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 mar 2014, 01:57

Osvajači medalja nakon petog (posljednjeg) dana:

Omnium (dame):

1. Sarah Hammer (SAD)
2. Laura Trott (Velika Britanija)
3. Annette Edmondson (Australija)

Keirin (dame):

1. Kristina Vogel (Njemačka)
2. Anna Meares (Australija)
3. Rebecca Angharad James (Velika Britanija)

Sprint (muškarci):

1. Francois Pervis (Francuska)
2. Stefan Botticher (Njemačka)
3. Denis Dmitriev (Rusija)

Madison (muškarci):

1. Španija (Muntaner Juaneda/Torres Barcelo)
2. Češka Republika (Blaha/Hacecky)
3. Švicarska (Kueng/Schir)

Konačni i potpuni rezultati:

http://www.tissottiming.com/Competition ... &year=2014

Konačna lista medalja (19/19):

http://www.tissottiming.com/File/Downlo ... FFFFFFFF16

slika

Knjiga sa kompletnim informacijama:

http://www.tissottiming.com/File/Downlo ... FFFFFFFF17

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 10 mar 2014, 14:43

Duke, kakvo je stanje na Pariz-Nica ??? Pratis li?
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 mar 2014, 16:22

Mig_Mig je napisao/la:Duke, kakvo je stanje na Pariz-Nica ??? Pratis li?
Patim dakako, evo baš se završi druga etapa. Hofland iznenađujuće uzeo Degenkolba, treći Bouhanni koji je i zadržao žutu majicu. Degenkolb pao ranije, pokušao se dovesti do grupe, ali mislim da je ipak dobio zaostatak čim ga nema među prvih 10 (juče bio treći). Dakle nakon dvije etape Bouhanni prvi, Degenkolb dvije sekunde iza, Hofland četiri iza, a Geraint Thomas 13 iza, on je skupljao sekunde bonifikacije na prolazima. Nakon toga slijedi ogromna grupa sa po 14 sekundi zaostatka. Čitava trka klasična sprinterska, jedino bi im sedma etapa mogla predstavljati problem, nema ni hronometra ni prologa.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 11 mar 2014, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 10 mar 2014, 18:32

DukeOfWellington je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:Duke, kakvo je stanje na Pariz-Nica ??? Pratis li?
Patim dakako, evo baš se završi druga etapa. Hofland iznenađujuće uzeo Degenkolba, treći Bouhanni koji je i zadržao žutu majicu. Degenkolb pao ranije, pokušao se dovesti do grupe, ali mislim da je ipak dobio zaostatak čim ga nema među prvih 10 (juče bio treći). Dakle nakon dvije etape Bouhanni prvi, Degenkolb dvije sekunde iza, Hofland četiri iza, a Gerrans 13 iza, on je skupljao sekunde bonifikacije na prolazima. Nakon toga slijedi ogromna grupa sa po 14 sekundi zaostatka. Čitava trka klasična sprinterska, jedino bi im sedma etapa mogla predstavljati problem, nema ni hronometra ni prologa.
Ma upratio sam naravno sve, ma vidio sam da je Nibali izjavio da nije ovo trka kao prosle godine ! I da je citava bukvalno sprinterska, ma imaju mislim 2 etape onako, mozda Andy ugrabi kakv bijeg :D
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 mar 2014, 16:15

Degenkolb do pobjede i žute majice, Bouhanni bio fino izveden od strane svog vozača, ali danas loš, tek sedmi čini mi se. Čekamo generalni poredak da vidimo kako stoje ostali, to obično potraje.

EDIT: Evo:

slika

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 mar 2014, 17:06

Melo, Mig, Magica gled'o neko? Odlična trka, na kraju sprinteri nisu imali snage, Kristoff uzeo potpuno neočekivano, Cancellara ponovo drugi, Swift i avendish treći i peti, Sagan deseti.

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 23 mar 2014, 20:55

DukeOfWellington je napisao/la:Melo, Mig, Magica gled'o neko? Odlična trka, na kraju sprinteri nisu imali snage, Kristoff uzeo potpuno neočekivano, Cancellara ponovo drugi, Swift i avendish treći i peti, Sagan deseti.
gledao sam ja, strašno teška trka zbog kiše... ali Kristoff je izletio pravo i uzeo ponuđeno.. šteta za Cancellaru...
sutra kreće Utrka oko Catalunye...
Contador, Froome, Rodriguez itd... ima par pravih brdskih etapa...

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 23 mar 2014, 21:23

Nisam gledo, obaveze neke savldale, samo sam prioritete pohvatao! Al moglo bi se pogledati od sutra, malo sam razocaran formom Andya, pa nemam ni neke prevelike zelje :D Znam da razumijes, wigo ti je isti :P
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 mar 2014, 21:59

Mig_Mig je napisao/la:Nisam gledo, obaveze neke savldale, samo sam prioritete pohvatao! Al moglo bi se pogledati od sutra, malo sam razocaran formom Andya, pa nemam ni neke prevelike zelje :D Znam da razumijes, wigo ti je isti :P
Meni ćeif ne može pokvarit' ako mi favorit nije na nivou, barem ne ove jače utrke :D Osim toga današnji favorit mi je bio Mark naravno, ali nije imao snage za finiš iako sam pred sprint zadovoljno trljao ruke nakon što sam shvatio da će "preživiti" do kraja, ipak je 300 km ne baš ravnog terena za njega veliki problem. Wiggo je trenutno jedino konkurentan u hronometru, van toga i ne očekujem ništa posebno od njega, ali mogao bi biti od dobre pomoći na Touru, on i Porte mogu da naprave takav tempo da opstanu samo najjači što naravno odgovara Froomeu, ali ove godine je i Contador u puno boljoj formi tako da bismo mogli prisustvovati puno neizvjesnijem Touru nego što su to bila prethodna dva.

Inače Nibali je pokušao pobjeći, ali ništa za njega bez nekog ozbiljnijeg brda.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 24 mar 2014, 00:03

Hehe, malo sam se zezao, kazem nisam imao vremena, Eh ako tako gledamo, bice oni od prevelike koristi froomeu, sto se tice Alberta, poznato ti je da ima duplo vise pobjeda od prosle godine :P A bice ih jos hrpu, doduse zakazao je neki dan na hronometru, al vidjet cemo !Sto se tice Nibalija, sam je rekao da su ga digli iz kuce, i da tek pocinje polahko da dize formu ! Nadam se da nece biti povreda, i da cemo gledati sezonu iz snova! Usput, imas li neko objasnjenje na ponovo prelosu sezonu andya?
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 mar 2014, 00:18

Mig_Mig je napisao/la:Hehe, malo sam se zezao, kazem nisam imao vremena, Eh ako tako gledamo, bice oni od prevelike koristi froomeu, sto se tice Alberta, poznato ti je da ima duplo vise pobjeda od prosle godine :P A bice ih jos hrpu, doduse zakazao je neki dan na hronometru, al vidjet cemo !Sto se tice Nibalija, sam je rekao da su ga digli iz kuce, i da tek pocinje polahko da dize formu ! Nadam se da nece biti povreda, i da cemo gledati sezonu iz snova! Usput, imas li neko objasnjenje na ponovo prelosu sezonu andya?
Imam mišljenje, teško da se to može nazvati objašnjenjem. Mislim da je u pitanju nedostatak motiva, izgleda bezvoljno, kao da se zasitio svega. Mislim da mu treninzi nisu ni blizu nivoa koji praktikuju najbolji i to je to, nema šanse da parira sa takvim stavom. Sky je u pogotovo u zadnje dvije godine postavio neke nove standarde što se tiče višednevnih trka, pogotovo Toura, i iznenadio mnoge pa čak i Alberta koji je prošle godine na Touru jednostavno loše procijenio mogućnosti Froomea i Sky tima. Međutim, ove godine je Contador spreman na pomenuto podizanje ljestvice, spreman je siguran sam i Quintana, a i Valverde i Purito su poznati kao veliki radnici tako da će Froomeu biti puno teže ove godine, siguran sam u to, sada znaju šta mogu da očekuju, teško da će ih onako iznenaditi kao što je to napravio na AX3 Domainesu i Mont Ventouxu (na ovogodišnjem Touru i nema tako žestokih uspona). U isto vrijeme Andy nije ni blizu nivoa na kojem je bio do 2011. (taj nivo mu sada ne bi bio dovoljan da parira ovoj četverici), pao je u strogi prosjek, po meni radi gore navedenog, što naravno ne mora biti nužno tačno. Bilo bi puno bolje da se dozove i vrati tamo gdje mu je i mjesto jer ima potencijal za to.

Što se tiče onog hronometrića na Tirreno-Adriaticu, ipak je Alberto ima dovoljno veliku prednost i nije puno forsirao.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 mar 2014, 00:21

Zaboravih danas gledat :evil: ja sam pratio Tireno zao mi jbg sto Nairo nije uspio uhvatit Alberta na onom brdu 30 km prije cilja, onaj napad stvarno kapa do poda.. :)

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.