NK Široki Brijeg

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la DzoleZeljo » 22 mar 2014, 19:45

Cestitke i od mene... ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 mar 2014, 19:46

Mi da smo uzeli jos makar 4 boda gdje smo ''morali'', a morali smo, vec sada bi bili prvaci, uvjeren sam.

No, kao sto rekoh, to je vec neka druga prica. Da se igra samo sa protivnicima iz gornjeg doma, bili bi prvaci maltene svake godine. No, trofeji se najcesce osvajaju na malim utakmicama, i to dobro treba utuviti svima u glavu i prestati se blamirati kod ispodprosjecnih (bez ikakve uvrede bilo kome) momcadi, kad je evidentno da se moze sve kad se hoce.
Doduse, priznati cu da su tereni i uvjeti cesto losiji kod tih ekipa i dosta veliku ulogu igra faktor pripreme, manjka podcjenjivanja protivnika i mogucnosti za odigrati susret hladne glave bez da nasjedas na kojekakve provokacije, grubosti ili natjeravanje protivnika da igras njegovu igru, kad je jasno da mozes na bilo kojem terenu sa svojim veznim redom nametnuti svoj ritam i svoju igru.
...Život za Široki...

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 22 mar 2014, 19:48

Čestitam mom sience fiction :mrgreen: drugu Fidelisu na veoma zasluženoj pobjedi Širokog, sretno u nastavku prvenstva!
Grbavica naš je Hram!!!

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 22 mar 2014, 19:50

ŠB_Fidelis je napisao/la:Podcjenjujes Zeljeznicar, jako, i to bez ikakve potrebe i osnove, to je jedan vrlo respektabilan protivnik.
Bit ce to jako teska i tvrda utakmica, kao i vecina na Grbavici izmedju te dvije ekipe imam dojam.
Medjutim, ako zabijemo prvi, mislim da necemo izgubiti, a imamo i realne sanse nadati se i sva tri boda.
Na pobjedu u tom susretu svakako treba ici, o tome spora nema, nadam se da ce i ekipa biti postavljena ofenzivno s tim ciljem, a kako ce to sve skupa izgledati i zavrsiti, treba docekati pa vidjeti.
Prijatelju ja nikad nikoga nisam podcjenio, Želju sam cak sto vise uvijek cijenio. Nadam se da ti je nakon ove vecerasnje utakmice dosta stvari jasnije. Samo neke gluposti su utjecala da Široki ove sezone ne bježi svima 15 bodova ;)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 mar 2014, 19:52

Čestitke momci, ubili ste nas k'o niko u ligi u zadnjih par godina, prezasluženo, šteta samo što je 3 razlike...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 mar 2014, 19:56

ljutinar je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Podcjenjujes Zeljeznicar, jako, i to bez ikakve potrebe i osnove, to je jedan vrlo respektabilan protivnik.
Bit ce to jako teska i tvrda utakmica, kao i vecina na Grbavici izmedju te dvije ekipe imam dojam.
Medjutim, ako zabijemo prvi, mislim da necemo izgubiti, a imamo i realne sanse nadati se i sva tri boda.
Na pobjedu u tom susretu svakako treba ici, o tome spora nema, nadam se da ce i ekipa biti postavljena ofenzivno s tim ciljem, a kako ce to sve skupa izgledati i zavrsiti, treba docekati pa vidjeti.
Prijatelju ja nikad nikoga nisam podcjenio, Želju sam cak sto vise uvijek cijenio. Nadam se da ti je nakon ove vecerasnje utakmice dosta stvari jasnije. Samo neke gluposti su utjecala da Široki ove sezone ne bježi svima 15 bodova ;)
Sve OK, mada ja sam mislio vise u generalnom smislu, u zadnje vrijeme tj., treba respektirati sta su sve napravili zadnjih godina i ne bih podcjenjivacki usao u susret protiv momcadi koja je pokazala da ima pobjednicki mentalitet, a to je nekad, odnosno jako cesto, i presudno, kao sto i sam znas iz ne tako davnih primjera. ;)

Ovo veceras, ako cemo realno, je malo tko ocekivao. Ja prvi sam ocekivao pobjedu, ali u jednoj tvrdoj utakmici, jedan razlike max, a ovo je vec bilo nesto posve drugo, to ipak ostavljam najvecim optimistima i presretan sam sto su igraci opravdali takva razmisljanja, svaka cast.
Da nismo glupi kao sto jesmo, prvenstvo bi vjerojatno bilo vec rijeseno, ali evo ovako se treba jos krvnicki potruditi pa dokazati da smo ove godine zaista najbolja momcad u ligi.
Ovako, idemo to lijepo vani sada proslaviti. :)

RiverPlate je napisao/la:Čestitam mom sience fiction :mrgreen: drugu Fidelisu na veoma zasluženoj pobjedi Širokog, sretno u nastavku prvenstva!

Hvaala, ovo je bilo cisto Interstellar putovanje na Grbavicu veceras, wormhole style. :mrgreen:
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 22 mar 2014, 19:58, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 22 mar 2014, 19:57

E jeste ubili brašno u nama... al' u potpunosti zasluženo i čestitam vam na pobjedi ;)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 mar 2014, 20:00

da cestitam Širokom na pobjedi veceras....odavno nas neko nije ovako poderao :oops: :?

zapravo, ja ne znam kad smo ikad izgubili na Grbavici sa 3-0 :o :shock:

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 22 mar 2014, 20:39

Hvaala, ovo je bilo cisto Interstellar putovanje na Grbavicu veceras, wormhole style. :mrgreen:
Prije bih rekao kao onaj pokolj Luke-a Skywalkera nad onom dječicom u vrtiću kad ga natjera Emeror Pelpatine odnosno Darth Sidious :mrgreen:

Svaka čast Musi na pohvali za braću Manijake!
Grbavica naš je Hram!!!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 22 mar 2014, 20:48

Čestitke
Ja te volim, volim Željo..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 mar 2014, 21:07

Pošteno i potpuno zasluženo ;) cestitke
=\_1921_/=

Blueone
Kontakt:

Post Postao/la Blueone » 22 mar 2014, 21:55

Poslije današnje tekme mnoge stvari su jasnije,
Mi se okrećemo borbi za Evropu, dok Široki ima zicer, od svih ekipa realno imaju najveće šanse za naslov, do njih je.
I mi smo nekad prije nekoliko sezona prelomili prvenstvo i dobili na Pecari 2:0 i osvojili te godine tiulu.
Čestitke za danas
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC

zivinaajkula
Kontakt:

Post Postao/la zivinaajkula » 22 mar 2014, 21:57

Cestitke gradu na Listici! :D
sloboda govora i pravda za sve!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 mar 2014, 21:59

york je napisao/la:Sarajevo-Široki 1-2
Velež-Široki 0-3
Borac-Široki 0-0
Čelik-Široki 0-2
Željezničar-Široki 0-3

Još su od jačih ostali Zrinjski i Olimpik u gostima.

Ali zato gostovanja kod Zvijezde, Viteza, Slavije, Travnika su prosla bez ijednog boda :? sreca pa ih nema više
Mislim da je Borac - Široki 2:2 kad je Kordić zabio onaj eurogol...
što reći za pobjedu...

zna ljutinar, pričali smo, može potvrditi da sam očekivao.doduše ne ovako sa 0:3, ali očekivao da :) s pravom
ovo sad treba iskoristiti maksimalno..imamo par zeznutih klubova do kraja (zrinjski,olimpic, borac) ali bolje i oni nego losiji jer protiv ovih jacih i mi bolje igramo..samo pamet u glavu i pomalo..

ono što je najveće u svemu:
ŠIROKI BRIJEG: Soldo, D. Džidić, Barišić, Ćorić (82. Kordić), Pehar, Zakarić, Wagner (88. Ivanković), Marić, Špikić, Plazonić (90. Landeka), Ljubić.

a još ih nadolazi mlađih ili ih ima na klupi već u sadašnjoj ekipi i samo ovo je pravi put za budućnost 8-)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 22 mar 2014, 22:50

Cestitke na zasluzenoj pobjedi.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 22 mar 2014, 23:48

Cestitke ono iskreno,Zelju pratim poslije rata naovamo i ovo se nije desilo na Grbavici do danas i drago mi je sto ste vi to napravili jer deset godina igrate odlican fudbal na Grbavici i nadigravate se ;) Sretno dalje :)
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 23 mar 2014, 01:14

Čestitke, bili ste zreliji, zaslužili ste pobjedu! Možda je previše 3:0, ali eto, mi ćemo patiti za tim jer nam već sada kone sjedaju na glavu! :cry: Tek sada postaje patnja...
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 23 mar 2014, 01:39

svaka čast, imate izvanrednu ekipu, sve najbolje u nastavku prvenstva :)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 23 mar 2014, 19:10

Fudbal jos je ziv u Premijer ligi. Derbi na Grbavici juce je to dokazao. Vecina je poslije pripremne izmedju Sirokog i Veleza mislila da je Velez dosta oslabio u pauzi, a istina je da su obadva tima se pojacala. Siroki puno vise ocigledno, zato mi je trn u oku utakmica protiv Travnika. Nekvarite ono sto je Bogom dato, a to je da se trud isplati i da nema predaje.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 mar 2014, 14:13

Mali Maric vrlo vjerojatno u Dinamu, ubrzo.

slika

Jos dva izdanka Širokobriješke skole nogometa, Zloma i Brekalo, slozno za Široki. :)
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 191 gost.