Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
imam skoro isti osjecaj,jedino bih mozda zeljo i zrinjski mogli zamjeniti mjesta,a u finalu kupa Siroki i Velez,i u ovom slucaju ako Siroki bude prvak Velez bi automatski iso u Evropu(bez obzira hoce li osvojiti kup ili nece)Nadam se ovakvom raspletupisac je napisao/la:Moja predvidjanja za kraj:
1. Siroki
2. Sarajevo
3. Zrinski
4. Zeljeznicar
1.Zrinjskipisac je napisao/la:Moja predvidjanja za kraj:
1. Siroki
2. Sarajevo
3. Zrinski
4. Zeljeznicar
Zar nije UEFA donijela pravilo po kojem vise finalista Kupa ne moze u Europu, vec samo osvajac. Ako je osvajac obezbijedio preko tablice onda njegovo mjesto zauzima prvi na tablici koji je ispod linije za Europu, u slicaju PL onaj cetvrtoplasirani tim. Mislim da je to rijeseno i da od ove sezone stupa na snagu ako se ne varam, ali me ne uzimajte za rijec.rodjak je napisao/la:imam skoro isti osjecaj,jedino bih mozda zeljo i zrinjski mogli zamjeniti mjesta,a u finalu kupa Siroki i Velez,i u ovom slucaju ako Siroki bude prvak Velez bi automatski iso u Evropu(bez obzira hoce li osvojiti kup ili nece)Nadam se ovakvom raspletupisac je napisao/la:Moja predvidjanja za kraj:
1. Siroki
2. Sarajevo
3. Zrinski
4. Zeljeznicar
Ma rodjak PROOOOCCVVJJEEEEEETAAAAALLAAA BIIIJJEEEELLAAA LALA VELEZ NOOOSI KUP MARSALArodjak je napisao/la:imam skoro isti osjecaj,jedino bih mozda zeljo i zrinjski mogli zamjeniti mjesta,a u finalu kupa Siroki i Velez,i u ovom slucaju ako Siroki bude prvak Velez bi automatski iso u Evropu(bez obzira hoce li osvojiti kup ili nece)Nadam se ovakvom raspletupisac je napisao/la:Moja predvidjanja za kraj:
1. Siroki
2. Sarajevo
3. Zrinski
4. Zeljeznicar
Ma svaka tebi čast druže na prognozi, ništa ti meni na muku ne sjedaš, kad sam preživio period od 2005-2009 sa Željom sve ću preživjetizrinja05 je napisao/la:Ne bih da prisjedam na muku,jer znam da vam nije lako,ali na ovo sam mislio prije dva tjedna.Svako kolo će biti sve zanimljivije i zanimljivije.Ja tek sada žalim za bodovima sa Grbavicezrinja05 je napisao/la:U pravu si ali mislim da za dva-tri kola nećeš biti tako dobro raspoložen a željo neće biti tako dobro plasiran.RiverPlate je napisao/la:Realno Mladost iz Obarske hit proljeća4 boda na veoma teškim gostovanjima, Sarajevo najviše razočaralo, samo jedan bod, moj Željezničar uprkos lošim partijama plus 5
ko zna zna
.
Nisam ni ja siguran ali znam da su nesto pricali o tome,jesu li sta donijeli novo ne znam.Jer do sada je finalista isao u Evropu samo ako je pobjednik kupa ujedno i prvak drzave.Ako neko zna 100% neka kazeSignore je napisao/la:Zar nije UEFA donijela pravilo po kojem vise finalista Kupa ne moze u Europu, vec samo osvajac. Ako je osvajac obezbijedio preko tablice onda njegovo mjesto zauzima prvi na tablici koji je ispod linije za Europu, u slicaju PL onaj cetvrtoplasirani tim. Mislim da je to rijeseno i da od ove sezone stupa na snagu ako se ne varam, ali me ne uzimajte za rijec.rodjak je napisao/la:imam skoro isti osjecaj,jedino bih mozda zeljo i zrinjski mogli zamjeniti mjesta,a u finalu kupa Siroki i Velez,i u ovom slucaju ako Siroki bude prvak Velez bi automatski iso u Evropu(bez obzira hoce li osvojiti kup ili nece)Nadam se ovakvom raspletupisac je napisao/la:Moja predvidjanja za kraj:
1. Siroki
2. Sarajevo
3. Zrinski
4. Zeljeznicar
ako je prvak i osvajac kupa onda finalist kupa ide u europu ali s tim da kreće iz prvog pretkola, a koeficijent osvajaca kupa zauzima sljedeci na ljestvici..rodjak je napisao/la:[
Nisam ni ja siguran ali znam da su nesto pricali o tome,jesu li sta donijeli novo ne znam.Jer do sada je finalista isao u Evropu samo ako je pobjednik kupa ujedno i prvak drzave.Ako neko zna 100% neka kaze
To je tek od sljedeće sezone, dakle, ako kup u sezonu 2014-15 osvoji klub koji se plasirao u Ligu prvaka, finalist kupa neće, kao što je bio slučaj dosad, ići u Europa ligu, nego će četvrti iz lige u to natjecanje. Pojednostavljeno, samo i isključivo osvajač kupa može u Europu, finalist nikako.rodjak je napisao/la:Nisam ni ja siguran ali znam da su nesto pricali o tome,jesu li sta donijeli novo ne znam.Jer do sada je finalista isao u Evropu samo ako je pobjednik kupa ujedno i prvak drzave.Ako neko zna 100% neka kazeSignore je napisao/la:Zar nije UEFA donijela pravilo po kojem vise finalista Kupa ne moze u Europu, vec samo osvajac. Ako je osvajac obezbijedio preko tablice onda njegovo mjesto zauzima prvi na tablici koji je ispod linije za Europu, u slicaju PL onaj cetvrtoplasirani tim. Mislim da je to rijeseno i da od ove sezone stupa na snagu ako se ne varam, ali me ne uzimajte za rijec.rodjak je napisao/la:imam skoro isti osjecaj,jedino bih mozda zeljo i zrinjski mogli zamjeniti mjesta,a u finalu kupa Siroki i Velez,i u ovom slucaju ako Siroki bude prvak Velez bi automatski iso u Evropu(bez obzira hoce li osvojiti kup ili nece)Nadam se ovakvom raspletu
slazem se za leotar i rudar, al ne vidim nacin na koji ce vas siroki dobiti u Mostaru, po mom misljenju Zrinjski i Sarajevo imaju najbolje ekipe u ligi. Ja sam misljenja da ce Sarajevo ako dobije dva vezana gostovanja biti prvak, mozda malo navijacki al tako mislimzrinja05 je napisao/la:Tko ima koliko šansi za titulu prvaka?Po mom mišljenju :
Široki 50 %
Zrinjski 20 %
Sarajevo 20%
Željo 10 %
Drama zanimljivo prvenstvo.Prema trenutnoj tabeli,formi i rasporedu do kraja jedino što je po meni sada jasno je da se za europu bori prvih 6 ekipa.Mislim da prvaka treba tražiti između ove četiri ekipe.Ako Široki dobije Zrinjskog u Mostaru za dva kola onda su oni definitivno prvaci jer imaju dvije tekme za redom kući i najlakši raspored i zato im dajem 50 % šansi.
Sarajevo i Zrinja su tu negdje.I jedni i drugi imaju sličan raspored ,i slijedeća dva kola će dati odgovor koliko su ozbiljni kandidati u borbi za titulu (sve ovo pod uvjetom da pitari dobiju velež).
A želji sam dao ovih 10 % na račun trenutnih bodova ali....Iako ima bolji raspored od Zrinje i pitara, oni su u lošoj formi i uz dosta povrijeđenih igrača teško će do titule a uz nastavak ove loše serije dolazi im u pitanje nastup u europi jer po meni u kupu ispadaju od gradskog rivala sa Koševa.Mislim da su njima u prvenstvu ključne tekme kući sa Čelikom i na Otoci sa Olimpicom.Ako bi tu kiksali našli bi se u jako nezavidnoj situaciji i mislim da u tom slučaju neće uopće izboriti nastupe u europi.
Borac igra dobro i ima solidnu ekipu ali 5 bodova zaostatka je nenadoknadivo u ovakvoj ligi a naročito u zadnjim kolima.Ako ne dobiju pitare slijedeće kolo definitivni ispadaju iz igre a o stanju u klubu i na relaciji navijači-igrači da ne govorim.
Olimpic je u boljoj situaciji nego Borac i sigurno nije bezopasan a po igračkom kadru a i trenutnoj formi pripadaju samom vrhu ali mislim da oni nemaju trenera a definitivno nemaju navijačku podrške za neku titulu. Zaostaju 4 boda a i moraju igrati sa Željom,Zrinjskim i Širokim.Ako napokon dobiju Želju eto njih u europi.
Iz lige ispadaju Leotar i Rudar.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.