Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 mar 2014, 19:27

Zrinjkec skontao si me ali se pravis hajvan. Nista da ne duzimo morat ces se tri puta podmazivat. Prvo protiv Olimpica,drugi put protiv Sirokog i onda zadnje kolo ide najdublje :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

spaha9
Kontakt:

Post Postao/la spaha9 » 22 mar 2014, 19:32

Kraj:

1. Široki
2. Zrinjski
3. Željezničar
4. Olimpic
5. Borac
6. Sarajevo
7. Čelik
8. Vitez
9. Radnik
10. Zvijezda
11. Velež
12. Travnik
13. Slavija
14. Rudar
15. Mladost
16. Leotar
Don Zdravko Mamić

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 22 mar 2014, 19:32

pisac je napisao/la:Moja predvidjanja za kraj:

1. Siroki
2. Sarajevo
3. Zrinski
4. Zeljeznicar
imam skoro isti osjecaj,jedino bih mozda zeljo i zrinjski mogli zamjeniti mjesta,a u finalu kupa Siroki i Velez,i u ovom slucaju ako Siroki bude prvak Velez bi automatski iso u Evropu(bez obzira hoce li osvojiti kup ili nece)Nadam se ovakvom raspletu :D
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

marioo8888
Kontakt:

Post Postao/la marioo8888 » 22 mar 2014, 19:35

1. Siroki
2. Sarajevo
3. Zrinski
4. Zeljeznicar
1.Zrinjski

Dalje se redajte kako god hoćete ;)

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 22 mar 2014, 19:35

Ovo sam onako realno stavio, mogao sam i ja Sarajevo navijacki staviti kao prvo ;)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 mar 2014, 19:37

rodjak je napisao/la:

1. Siroki
2. Sarajevo
3. Zrinski
4. Zeljeznicar
imam skoro isti osjecaj,jedino bih mozda zeljo i zrinjski mogli zamjeniti mjesta,a u finalu kupa Siroki i Velez,i u ovom slucaju ako Siroki bude prvak Velez bi automatski iso u Evropu(bez obzira hoce li osvojiti kup ili nece)Nadam se ovakvom raspletu :D
Zar nije UEFA donijela pravilo po kojem vise finalista Kupa ne moze u Europu, vec samo osvajac. Ako je osvajac obezbijedio preko tablice onda njegovo mjesto zauzima prvi na tablici koji je ispod linije za Europu, u slicaju PL onaj cetvrtoplasirani tim. Mislim da je to rijeseno i da od ove sezone stupa na snagu ako se ne varam, ali me ne uzimajte za rijec.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 mar 2014, 19:38

rodjak je napisao/la:

1. Siroki
2. Sarajevo
3. Zrinski
4. Zeljeznicar
Ma rodjak PROOOOCCVVJJEEEEEETAAAAALLAAA BIIIJJEEEELLAAA LALA VELEZ NOOOSI KUP MARSALA
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 22 mar 2014, 19:45

zrinja05 je napisao/la:
zrinja05 je napisao/la:
RiverPlate je napisao/la:Realno Mladost iz Obarske hit proljeća :mrgreen: 4 boda na veoma teškim gostovanjima, Sarajevo najviše razočaralo, samo jedan bod, moj Željezničar uprkos lošim partijama plus 5 :D ko zna zna 8-)
U pravu si ali mislim da za dva-tri kola nećeš biti tako dobro raspoložen a željo neće biti tako dobro plasiran.
Ne bih da prisjedam na muku,jer znam da vam nije lako,ali na ovo sam mislio prije dva tjedna.Svako kolo će biti sve zanimljivije i zanimljivije.Ja tek sada žalim za bodovima sa Grbavice :cry: .
Ma svaka tebi čast druže na prognozi, ništa ti meni na muku ne sjedaš, kad sam preživio period od 2005-2009 sa Željom sve ću preživjeti :lol: sad tek drama nastupa, i realno sa istopljenom bodovnom razlikom mi imamo najmanje šanse da budemo šampioni ;) ali nikad se ne zna :D
Grbavica naš je Hram!!!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 22 mar 2014, 20:03

Signore je napisao/la:
rodjak je napisao/la:

1. Siroki
2. Sarajevo
3. Zrinski
4. Zeljeznicar
Zar nije UEFA donijela pravilo po kojem vise finalista Kupa ne moze u Europu, vec samo osvajac. Ako je osvajac obezbijedio preko tablice onda njegovo mjesto zauzima prvi na tablici koji je ispod linije za Europu, u slicaju PL onaj cetvrtoplasirani tim. Mislim da je to rijeseno i da od ove sezone stupa na snagu ako se ne varam, ali me ne uzimajte za rijec.
Nisam ni ja siguran ali znam da su nesto pricali o tome,jesu li sta donijeli novo ne znam.Jer do sada je finalista isao u Evropu samo ako je pobjednik kupa ujedno i prvak drzave.Ako neko zna 100% neka kaze :roll:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 22 mar 2014, 20:08

24.kolo
Široki Brijeg-Radnik
Slavija-Zrinjski
Borac-Sarajevo
Leotar-Željezničar

25.kolo
Zrinjski-Široki Brijeg
Rudar P.-Sarajevo
Željezničar-Čelik

26.kolo
Široki Brijeg-Slavija
Leotar-Zrinjski
Sarajevo-Zvijezda
Olimpic-Željezničar

27.kolo
Široki Brijeg-Borac
Zrinjski-Čelik
Travnik-Sarajevo
Željezničar-Mladost

28.kolo
Leotar-Široki Brijeg
Olimpic-Zrinjski
Sarajevo-Vitez
Velež-Željezničar

29.kolo
Široki Brijeg-Čelik
Zrinjski-Mladost
Željezničar-Sarajevo

30.kolo
Olimpic-Široki Brijeg
Velež-Zrinjski
Sarajevo-Radnik
Rudar P.-Željezničar
#SuningOUT

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 22 mar 2014, 22:08

Olimpic bi mogao da odluči kome će titula otići. Igraju protiv 3 od 4 kandidata za titulu i to sve kući. Da igraju kući kao na strani uz lakša gostovanja do kraja mogli bi se komotno uključiti za titulu, ali otom potom. Ipak će sigurno igrati nabrijani jer im je liga jedini način za izlazak u Evropu jer su blizu ispadanja u Kupu (osim ako ne bude kakvih "mutnih" radnji sa Širokim, pošto igraju meč u zadnjem kolu koji bi Širokom mogao značiti sve).

Široki ima najbolji raspored i prema mojoj prognozi prvi će i proći kroz cilj. Bitno im je samo da ne izgube od Zrinjskog u Mostaru i od Olimpica u Sarajevu, a mečeve protiv Radnika, Slavije, Borca i Čelika kući te Leotara u gostima ne bi trebali predstavljati veliki problem Musinim izabranicima.

Zrinjski ima teži raspored, ako ne i najteži od prve četvorke. Slijedi im teško gostovanje u Lukavici pa derbi sa Širokim. Onda se očekuju 3 boda na Policama te isto tako kući protiv Čelika. Slijedi im gostovanje na Otoci gdje bi mogli puno dobiti, ali i izgubiti te meč kući sa Obarskom i na kraju derbi protiv Veleža koji bi im mogao zapapriti u zadnjem kolu.

Sarajevo ima solidan raspored sa malo jačim gostovanjima. Moraju dobiti prvo sutra Velež, pa također donijeti 6 bodova iz Banja Luke kod oronulog Borca i iz Prijedora prije zagrijavanja sa Zvijezdom. Onda slijedi tradicionalno nezgodno gostovanje kod Travnika kojem bi moglo goriti pod nogama pa zagrijavanje sa Vitezom prije vječitog derbija gdje će im vjerovatno samo pobjeda igrati prije zadnjeg kola sa Radnikom na Koševu.

Željo mora uzeti 6 bodova protiv Leotara na Policama i Čelika na Grbavici prije gostovanja Olimpicu i protiv Obarske na Grbavici. Nakon toga slijedi neugodni Velež u Mostaru prije vječitog derbija i zadnjeg kola u Prijedoru. Vjerovatno će i njima samo pobjeda igrati protiv Sarajeva što znači da bi mogli gledati odličan derbi.

Sve u svemu, računica je jasna. Na pobjedu u svakom meču. Međusobni dueli će odlučiti mnogo toga. Onaj ko kiksne protiv "slabog" protivnika je skoro pa otpisan.
Mes Que Un Club

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 mar 2014, 22:13

rodjak je napisao/la:[

Nisam ni ja siguran ali znam da su nesto pricali o tome,jesu li sta donijeli novo ne znam.Jer do sada je finalista isao u Evropu samo ako je pobjednik kupa ujedno i prvak drzave.Ako neko zna 100% neka kaze :roll:
ako je prvak i osvajac kupa onda finalist kupa ide u europu ali s tim da kreće iz prvog pretkola, a koeficijent osvajaca kupa zauzima sljedeci na ljestvici..

ako je razlicit finalist i prvak, a osvajac je medju 3 onda u Europu ide onaj 4. na ljestvici..

mislim da ove godine svi kreću iz prvih pretkola..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 22 mar 2014, 22:24

rodjak je napisao/la:
Signore je napisao/la:
rodjak je napisao/la:imam skoro isti osjecaj,jedino bih mozda zeljo i zrinjski mogli zamjeniti mjesta,a u finalu kupa Siroki i Velez,i u ovom slucaju ako Siroki bude prvak Velez bi automatski iso u Evropu(bez obzira hoce li osvojiti kup ili nece)Nadam se ovakvom raspletu :D
To je tek od sljedeće sezone, dakle, ako kup u sezonu 2014-15 osvoji klub koji se plasirao u Ligu prvaka, finalist kupa neće, kao što je bio slučaj dosad, ići u Europa ligu, nego će četvrti iz lige u to natjecanje. Pojednostavljeno, samo i isključivo osvajač kupa može u Europu, finalist nikako.

Ako ove godine netko osvoji dvostruku titulu, finalist kupa ide u EL.
Hayley <3

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 mar 2014, 22:30

Olimpic je usao u formu i nikome nece bit lako s njima. Ekipa u rangu Sarajeva i Sirokog. Zvijezda nije mjerilo njihove snage jer su igrali na pola gasa
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

zivinaajkula
Kontakt:

Post Postao/la zivinaajkula » 22 mar 2014, 23:32

Ima tu jos zanimljivig utakmica tu je vjeciti derbi,Borac sa Sirokim,Zrinjski i Siroki ,Velez Zrinjski ,mozda na kraju bude tablica siroki,sarajevo ,zeljo !
Bitno je da se ode u europu a ligu prvaka tko sljivi ,samo nas kantaju tamo!
sloboda govora i pravda za sve!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!

habib
Kontakt:

Post Postao/la habib » 22 mar 2014, 23:40

Opcenito je dobra
habib

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 23 mar 2014, 14:49

Tko ima koliko šansi za titulu prvaka?Po mom mišljenju :

Široki 50 %
Zrinjski 20 %
Sarajevo 20%
Željo 10 %

Drama zanimljivo prvenstvo.Prema trenutnoj tabeli,formi i rasporedu do kraja jedino što je po meni sada jasno je da se za europu bori prvih 6 ekipa.Mislim da prvaka treba tražiti između ove četiri ekipe.Ako Široki dobije Zrinjskog u Mostaru za dva kola onda su oni definitivno prvaci jer imaju dvije tekme za redom kući i najlakši raspored i zato im dajem 50 % šansi.
Sarajevo i Zrinja su tu negdje.I jedni i drugi imaju sličan raspored ,i slijedeća dva kola će dati odgovor koliko su ozbiljni kandidati u borbi za titulu (sve ovo pod uvjetom da pitari dobiju velež).
A želji sam dao ovih 10 % na račun trenutnih bodova ali....Iako ima bolji raspored od Zrinje i pitara, oni su u lošoj formi i uz dosta povrijeđenih igrača teško će do titule a uz nastavak ove loše serije dolazi im u pitanje nastup u europi jer po meni u kupu ispadaju od gradskog rivala sa Koševa.Mislim da su njima u prvenstvu ključne tekme kući sa Čelikom i na Otoci sa Olimpicom.Ako bi tu kiksali našli bi se u jako nezavidnoj situaciji i mislim da u tom slučaju neće uopće izboriti nastupe u europi.
Borac igra dobro i ima solidnu ekipu ali 5 bodova zaostatka je nenadoknadivo u ovakvoj ligi a naročito u zadnjim kolima.Ako ne dobiju pitare slijedeće kolo definitivni ispadaju iz igre a o stanju u klubu i na relaciji navijači-igrači da ne govorim.
Olimpic je u boljoj situaciji nego Borac i sigurno nije bezopasan a po igračkom kadru a i trenutnoj formi pripadaju samom vrhu ali mislim da oni nemaju trenera a definitivno nemaju navijačku podrške za neku titulu. Zaostaju 4 boda a i moraju igrati sa Željom,Zrinjskim i Širokim.Ako napokon dobiju Želju eto njih u europi.

Iz lige ispadaju Leotar i Rudar.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

habib
Kontakt:

Post Postao/la habib » 23 mar 2014, 14:57

Ja mislim da ce prvak biti jedan od dva sarajevska kluba
habib

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 23 mar 2014, 14:58

zrinja05 je napisao/la:Tko ima koliko šansi za titulu prvaka?Po mom mišljenju :

Široki 50 %
Zrinjski 20 %
Sarajevo 20%
Željo 10 %

Drama zanimljivo prvenstvo.Prema trenutnoj tabeli,formi i rasporedu do kraja jedino što je po meni sada jasno je da se za europu bori prvih 6 ekipa.Mislim da prvaka treba tražiti između ove četiri ekipe.Ako Široki dobije Zrinjskog u Mostaru za dva kola onda su oni definitivno prvaci jer imaju dvije tekme za redom kući i najlakši raspored i zato im dajem 50 % šansi.
Sarajevo i Zrinja su tu negdje.I jedni i drugi imaju sličan raspored ,i slijedeća dva kola će dati odgovor koliko su ozbiljni kandidati u borbi za titulu (sve ovo pod uvjetom da pitari dobiju velež).
A želji sam dao ovih 10 % na račun trenutnih bodova ali....Iako ima bolji raspored od Zrinje i pitara, oni su u lošoj formi i uz dosta povrijeđenih igrača teško će do titule a uz nastavak ove loše serije dolazi im u pitanje nastup u europi jer po meni u kupu ispadaju od gradskog rivala sa Koševa.Mislim da su njima u prvenstvu ključne tekme kući sa Čelikom i na Otoci sa Olimpicom.Ako bi tu kiksali našli bi se u jako nezavidnoj situaciji i mislim da u tom slučaju neće uopće izboriti nastupe u europi.
Borac igra dobro i ima solidnu ekipu ali 5 bodova zaostatka je nenadoknadivo u ovakvoj ligi a naročito u zadnjim kolima.Ako ne dobiju pitare slijedeće kolo definitivni ispadaju iz igre a o stanju u klubu i na relaciji navijači-igrači da ne govorim.
Olimpic je u boljoj situaciji nego Borac i sigurno nije bezopasan a po igračkom kadru a i trenutnoj formi pripadaju samom vrhu ali mislim da oni nemaju trenera a definitivno nemaju navijačku podrške za neku titulu. Zaostaju 4 boda a i moraju igrati sa Željom,Zrinjskim i Širokim.Ako napokon dobiju Želju eto njih u europi.

Iz lige ispadaju Leotar i Rudar.
slazem se za leotar i rudar, al ne vidim nacin na koji ce vas siroki dobiti u Mostaru, po mom misljenju Zrinjski i Sarajevo imaju najbolje ekipe u ligi. Ja sam misljenja da ce Sarajevo ako dobije dva vezana gostovanja biti prvak, mozda malo navijacki al tako mislim :D
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 24 mar 2014, 12:09

U sljedećem kolu Široki i Željezičar će zabilježiti sigurne pobjede. Zrinjski i Sarajevo imaju 2 teška gostovanja u Banja Luci i Lukavici. Slavija ako želi opstanak moraju dobiti Zrinjski (a mislim da hoće ), a ako dobiju Rudar je po meni 100 % putnik u niži rang .Mi ako dobijemo u Banja Luci i u Prijedoru ,mi smo uz Široki glavni kandidati za titulu , iako dajem malu prednost Širokom sto zbog gol razlike što zbog međusobnih utakmica sa nama .Željezničar ima solidan raspored , a po meni ključna utakmica s Olimpikom . Uglavnom jako zanimljivo do kraja prvenstvo što se tiče prvog mjesta . Po meni ove 4 ekipe bi trebali u Europu (osim ako Olimpik dobije 3-0 Širokog u kupu ) .
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.