BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Posavina
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Posavina » 02 feb 2010, 18:59

noah je napisao/la:
Posavina je napisao/la:Mario Gavranović(20) je prešao iz Xamaxa u Schalke 04 za 700.000 €. Mario igra za švicarsku reprezentaciju U-21.
Bruka. Sjecam se neke izjave od malog da bi igrao za Bih. Jel tacno?
Iljo Munibe J E B E M vam mater :evil:
neznam dali je izjavio ikada da bi igrao za nas, ali u svakom slucaju ga treba zvati u u-21. isto vrijedi i za danijela pavlovića koji igra u svicarskoj

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 02 feb 2010, 22:14

- Sretan sam zbog činjenice da ću karijeru nastaviti u italijanskoj ligi. U Firenci bih trebao pokazati svoje pravo lice.

• Jeste li zadovoljni odabirom nove sredine?

- Apsolutno. Mislim da je ovo veliki podstrek za moju daljnju karijeru.

• Da li ste imali i drugih ponuda?

- O tome zaista ništa ne znam. To morate pitati mog menadžera. Dobio sam ponudu Fiorentine i u dogovoru sa ocem Hamzom sam odlučio, da već ove zime karijeru nastavim na Apeninima. Jednostavno, ovu ponudu nisam mogao odbiti.

• Kada se vraćata za Firencu?

- U srijedu. Dan kasnije ću biti na treningu. Tada ću i prvi put upoznati svoje nove saigrače.

• Između ostalih i Stevana Jovetića, te Adema Ljajića.

- O njima sam čuo sve najbolje. Vjerujem da ću se sa njima dobro slagati, kako na terenu tako i van njega.

• Fiorentina je po tradiciji imala dobre napadače. Bojite li se izazova?

- Ne. Uopće o tome ne razmišljam. Stariji prijatelji su mi govorili da je Batistuta legenda kluba. Bilo je tu još dobrih napadača.

• Vaš novi klub će u osmini finala LP igrati protiv velikog Bajerna. Nadate li se debiju?

- Prije svega moram kazati da sam donedavno imao nezgodnu povredu pete, tako da nisam baš sto posto spreman. Međutim, svakom igraču je san igrati protiv višestrukog prvaka Evrope i Njemačke, pa tako i meni - istakao je Seferović, koji je prilikom potpisa ugovora dobio i učitelja italijanskog jezika.

Pravi potez

Skautima Fiorentine je pošlo za rukom da u veoma kratko vremenskom periodu u Firencu dovedu Stevana Jovetića, Adema Ljajića i Harisa Seferovića, tri velike nade evropskog nogometa. Da bi imali poker mladih nada, potrebno je da dovedu našeg dragulja Miralema Pjanića.

- Pjanića sam imao priliku gledati. Radi se o vrhunskom igraču sredine terena. Međutim, znam da nije realno da on uskoro postane član „ljubičastih“ - ističe Haris.

Fiorentina u mislima

• Nadate li uskoro i pozivu selektora Sušića?

- Bit ću iskren i kazati da mi je u ovom trenutku prioritet da se izborim za što bolji status u timu. Samo o Fiorentini razmišljam. Bit će vremena i za reprezentaciju - kaže Seferović.
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 02 feb 2010, 22:53

Posavina je napisao/la:Mario Gavranović(20) je prešao iz Xamaxa u Schalke 04 za 700.000 €. Mario igra za švicarsku reprezentaciju U-21.
http://sportske.jutarnji.hr/index.php?c ... k_id=17726

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 02 feb 2010, 22:59

znaci i ovog balavca treba odmah prekriziti, steta!

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 02 feb 2010, 23:01

Ovaj ima ružniju facu od Wayne Rooney-ja! :lol:

Post Postao/la Avatar » 02 feb 2010, 23:02

Mario Gavranović: Valjda će me Bilić primjetiti ako zablistam u Schalkeu!

Švcarsko je razmišljanje: 'Ivan Rakitić je u Baselu imao Petrića, koji ga je malo-pomalo nagovorio na odlazak među Vatrene. A ja sam sada uz Rakitića u Schalkeu'. Razumijete?

Nogometni odnosi Švicarske i Hrvatske ionako nisu na nekoj razini, a najnovijim bi se slučajem mogli i dodatno zaoštriti. Posljednjega dana prijelaznog roka švicarski Hrvat, ili hrvatski Švicarac, kako vam draže, Mario Gavranović (20), kao nadolazeća zvijezda švicarskoga Xamaxa postao je novi član Schalkea. Mladi, 175 centimetara visoki napadač, za otprilike 700 tisuća eura postao je suigrač Ivana Rakitića. Posljedično time i potencijalni hrvatski reprezentativac...
- Impresioniran sam, sretan sam što sam ovdje, ovo je san... - otvorio je razgovor mladić na izvrsnom hrvatskom jeziku.

Prije osam mjeseci igrao je drugoligaški nogomet, danas je bundesligaš. Zablistao je u Yverdonu, ispisao sjajnu sezonu, dobio status nadolazeće zvijezde, što je donijelo Xamax.
- Čim sam ušao u švicarsku mladu reprezentaciju izbornik Pierre-Andre Schürmann me povukao u Xamax. To je bilo prije šest mjeseci, odigrao sam solidnu polusezonu i to me, eto, dovelo u Schalke.

Švicarci su ga, dakle, prepoznali, a Hrvati?
- HNS me nije kontaktirao.

Mudar je, neće se navući, ali...
- Iskreno, očekivao sam da me netko dosad nazove, ali to se nije zbilo. Zapravo, taj poziv čekam jako dugo... No, što sad? Ako budem igrao u Bundesligi, pogotovo ako budem igrao dobro, i taj će poziv stići.

Roditelji? Kako oni dišu?
- Roditelji navijaju za Hrvatsku, ali i oni se pitaju “Zašto te nitko ne zove, a iza sebe imaš ovakvu polusezonu?” Gledajte, možemo roditelji i ja svim srcem navijati da zaigram za Hrvatsku, no zasad se takva prilika nije pružila.

Je li ih Švicarce s obzirom na povijest, na Petrića i Rakitića?
- Je, strah ih je. Njihovo je razmišljanje sljedeće: “Rakitić je u Baselu imao Petrića, koji ga je malo-pomalo nagovorio na odlazak među Vatrene. A ja sam sada uz Rakitića u Schalkeu...” Razumijete?
na ovog zaboravite!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 feb 2010, 23:03

Ovaj ce igrat zaSvicarsku. Ovi najveci patrioti uvjek tako zavrse. Medunjanin (iako je se vratio), Marin, Tahirovic itd.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 02 feb 2010, 23:42

Cartman je napisao/la:Ovaj ce igrat zaSvicarsku. Ovi najveci patrioti uvjek tako zavrse. Medunjanin (iako je se vratio), Marin, Tahirovic itd.
Samo ovdje je u akciji HNS koji nikad ništa ne prepušta slučaju,stoga realno neće ni sada.

joko
Kontakt:

Post Postao/la joko » 02 feb 2010, 23:53

možda kad bi ih zvali onim što jesu - bosanski HRVATI oni bi i igrali za svoju zemlju, al dok se to izbjegava dok se navijačima iz zapadne hercegovine brani hrvatska zastava(koja je više sredstvo identiteta nego znak privrženosti drugoj zemlji) od toga ništa. mi bosanski HRVATI se izjašnjavamo tako jako dugo(dok ste vi još svi bili jugoslaveni i puno prije) i niko od njih ne želi igrat za reprezentaciju kao bosanski katolik. onda bi sigurno i neki visoko kvalitetni odabrali vas(nas) a ne samo oni koji se hoće prodat. da vam dam savršen primjer-pretpostavljam da ću dobiti ban.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 02 feb 2010, 23:58

joko je napisao/la:možda kad bi ih zvali onim što jesu - bosanski HRVATI oni bi i igrali za svoju zemlju, al dok se to izbjegava dok se navijačima iz zapadne hercegovine brani hrvatska zastava(koja je više sredstvo identiteta nego znak privrženosti drugoj zemlji) od toga ništa. mi bosanski HRVATI se izjašnjavamo tako jako dugo(dok ste vi još svi bili jugoslaveni i puno prije) i niko od njih ne želi igrat za reprezentaciju kao bosanski katolik. onda bi sigurno i neki visoko kvalitetni odabrali vas(nas) a ne samo oni koji se hoće prodat. da vam dam savršen primjer-pretpostavljam da ću dobiti ban.
ma bola "vi" ste ugrozeni, znamo to vec :lol:

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 03 feb 2010, 00:08

ovako ce biti i sa ovim bilbijom ako uskoro ne upise nastup za A selekciju

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 03 feb 2010, 00:13

joko je napisao/la:možda kad bi ih zvali onim što jesu - bosanski HRVATI oni bi i igrali za svoju zemlju, al dok se to izbjegava dok se navijačima iz zapadne hercegovine brani hrvatska zastava(koja je više sredstvo identiteta nego znak privrženosti drugoj zemlji) od toga ništa. mi bosanski HRVATI se izjašnjavamo tako jako dugo(dok ste vi još svi bili jugoslaveni i puno prije) i niko od njih ne želi igrat za reprezentaciju kao bosanski katolik. onda bi sigurno i neki visoko kvalitetni odabrali vas(nas) a ne samo oni koji se hoće prodat. da vam dam savršen primjer-pretpostavljam da ću dobiti ban.
A šta su Papac, Topić, Hrgović i co. , nije valjda da su oni bosanski katolici. Ja koliko znam oni su i dalje Hrvati. Malo te šizofrenija hvata, nema potrebe. Ko god želi da igra za BiH srcem, dobrodošao je... Istina da ima mnogo grešaka sa naše strane, ali nikad nikoga na koljenima nećemo moliti da zaigra za našu BiH, ako on sam to ne želi.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

Posavina
Kontakt:

Post Postao/la Posavina » 03 feb 2010, 01:15

ja sam hrvat i navijam za bih reprezentaciju. sa njom sam prosao pola europe.moram vam nesto reci. izjave u novinama nikada nemaju veze sa istinom. pa cak je i mali delac izjavio da bi skakao od srece da je dobio poziv u novinarsku selekciju bih, a par dana nakon toga u hr novinama kaze da mu je san igrati za hr. pa begovic je za kanadske novine govorio kako ce igrati za njih pa nakraju nista. dok neko nedobije poziv nemoze ga se osuđivati. sto se tice navijanja i osjecaja prema bih, cinjenica je da se na bilino polje unose turske zastave( ne u tolikom broju kao nekada, ali ih ima), a kada bi netko probao doci sa zastavom bh hrvata ko zna kako bi prosao.

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 03 feb 2010, 01:20

Posavina je napisao/la:ja sam hrvat i navijam za bih reprezentaciju. sa njom sam prosao pola europe.moram vam nesto reci. izjave u novinama nikada nemaju veze sa istinom. pa cak je i mali delac izjavio da bi skakao od srece da je dobio poziv u novinarsku selekciju bih, a par dana nakon toga u hr novinama kaze da mu je san igrati za hr. pa begovic je za kanadske novine govorio kako ce igrati za njih pa nakraju nista. dok neko nedobije poziv nemoze ga se osuđivati. sto se tice navijanja i osjecaja prema bih, cinjenica je da se na bilino polje unose turske zastave( ne u tolikom broju kao nekada, ali ih ima), a kada bi netko probao doci sa zastavom bh hrvata ko zna kako bi prosao.
ja sam Musliman iz BiH i potpuno se slazem sa tvojim postom upravu si.Najgore je biti tvrdoglav i samo sebe smatrati ispravnim al niko nece da se stavi u polozaj drugog i zamisli kako bi njemu bilo.Ne krivim ni srbe ni hrvate rodjene u BiH pa da odluce za bilo kogas hoce da igraju, ja ih ne krivim.Kad bi se nas savez a i cjelokupna javnost odnosila kako treba prema svim onako profesionalno, sportski onda bi sigurno drugacija prica bila.Zato ja mislim kad bi bilo vise bivsih asova poput konjiica, barabreza, bolica, kodre i drugih u savezu da bi sve vise i srba i hrvata u bih prihvatalo pozive repke svoje zemlje jer bi znali ko sjedi u savezu i da se ozbiljno radi ovako kako nam je tako nam je nazalost.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 03 feb 2010, 01:49

Posavina je napisao/la:ja sam hrvat i navijam za bih reprezentaciju. sa njom sam prosao pola europe.moram vam nesto reci. izjave u novinama nikada nemaju veze sa istinom. pa cak je i mali delac izjavio da bi skakao od srece da je dobio poziv u novinarsku selekciju bih, a par dana nakon toga u hr novinama kaze da mu je san igrati za hr. pa begovic je za kanadske novine govorio kako ce igrati za njih pa nakraju nista. dok neko nedobije poziv nemoze ga se osuđivati. sto se tice navijanja i osjecaja prema bih, cinjenica je da se na bilino polje unose turske zastave( ne u tolikom broju kao nekada, ali ih ima), a kada bi netko probao doci sa zastavom bh hrvata ko zna kako bi prosao.
Tebi svaka cast za ovaj pametan post! Nazalost, mnogi ljudi koji zive u BIH i koji bi trebali da vole ovu zemlju ne djele tvoje misljenje. Nacionalizam je suvise prisutan u Bosni i Hercegovini pa zato imamo i ovaku jadnu situaciju u drzavi. Fudbal je samo produzena ruka te crne politike koja svakodnevno kvari sliku nase drzave na medunarodnoj sceni. Upravo zbog politike, mnogi fudbaleri rodeni u BIH ne zele da igraju za njihovu pravu domovinu.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 03 feb 2010, 02:25

Gavranović, samo jedan u nizu odbačenih
Piše: H. Ljevo
Utorak, 02.02.10. 17:31.

Mladi Bosanci koji nastupaju za Švicarsku nastavili su puniti naslovnice svjetskih medija. Nakon Hajrovića koji je završio u Arsenalu, Seferovića u Fiorentini, jučer je novi član slavnog Schalkea postao Mario Gavranović.

Kamo sreće da je Gavranović prvi Bosanac koji ne igra za svoju zemlju, odnosno zemlju svojih roditelja (iz Gradačca). Samo iz Švicarske ih ima toliko da bi mogli sastaviti jednu solidnu jedanaestorku koja se ne bi obrukala ni protiv koga.
Mario Gavranović je već duže vremena prisutan u medijima susjedne nam Hrvatske koji ga oslovljavaju kao dijete hrvatskih gastarbajtera u Švicarskoj. Isti je slučaj bio s Mladenom Petrićem i Ivanom Rakitićem koji su imali isti životni put kakav danas imaju Gavranović i ostali naši mladići u Švicarskoj......
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-30745.htm
NOVA ZVIJEZDA
"Mali Šuker" Mario Gavranović nova zvijezda Schalkea!

ZAGREB, 01.02.2010. - Iako je tiha diplomacija HNS-a poduzela neke korake, 20-godišnji Hrvat koji igra za švicarsku U-21 reprezentaciju, Mario Gavranović, još se nije priklonio kockastom dresu. Objeručke je zato prihvatio Magathov poziv iz Gelsenkirchena.
U elitnom razredu švicarskog nogometa je do zimske stanke postigao osam pogodaka, a vrhunskom tehnikom i fenomenalnim osjećajem za pogodak podsjetio je na Davora Šukera. Njegovo je ime Mario Gavranović i član je švicarske U-21 reprezentacije, no ima i hrvatsku putovnicu, što znači da ga u budućnosti možemo gledati i u kockastom dresu.

Priča 20-godišnjeg Hrvata, koji je već danas na najboljem putu da postane napadač najviše svjetske klase, gotovo istovjetna onoj Ivana Rakitića, kojega su čelnici Hrvatskog nogometnog saveza i izbornik Slaven Bilić, nakon dugih pregovora, uspjeli 'slomiti', pa je Raketa od 2007. član najbolje hrvatske vrste.

Tiha diplomacija HNS-a je napravila određene korake i prema napadaču Xamaxa, no najnovija vijest mogla bi olakšati (ili možda otežati op.a.) napore Zorislava Srebrića, koji će pokušati privoliti Gavranovića da zaigra za domovinu svojih djedova.

Prema pisanju Westdeutschen Allgemeinen Zeitunga, njemački Schalke je sve riješio sa švicarskim Xamaxom oko transfera Marija Gavranovića, koji bi u ponedjeljak (danas) trebao biti predstavljen kao novi igrač momčadi iz Gelsenkirchena.

Klub iz Neuchatela će dobiti oko 670.000 eura odštete, dok bi Hrvat, koji zasad igra za Švicarsku, trebao potpisati višegodišnji ugovor.

Za čelnike HNS-a je dobra vijest da je 20-godišnji napadač stigao kod godinu i pol dana starijeg Ivana Rakitića, koji je nedavno imao slična iskustva i mogao bi uvjeriti Gavranovića da je za njega Hrvatska - najbolja opcija.

No, baš zbog prelaska u moćni Schalke, gdje će se nastaviti razvijati kao napadač, Švicarci se neće tako olako odreći svog dragulja, u kojeg su ulagali cijelo ovo vrijeme.

Čini se da će se hrvatsko-švicarski rat oko talentiranog Gavranovića tek rasplamsati...
Bez obzira što već ima postova o ovom mladiću, koji je po svoj prilici 'daleko od naše repke", dodajem ovo samo kao primjer kako se naš Savez i "stručnjaci" ponašaju, konstantno....
Bosno moja poharana....

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 03 feb 2010, 03:02

Nemoze savez uvijek biti kriv sto nece "rodeni bosanci" da igraju za BIH. I kad bi imali normalan savez, oni nebi mogli uticati na to dali ce neki igrac igrati za nas ili ne. Ja sad govorim samo o onima koji su rodeni u BIH a koji, ocigledno, ne smatraju ovu drzavu kao njihovu. Naravno, ima puno momaka koji zele da igraju za BIH mada ih NFSBIH nije nikad kontaktirao. O njima, medutim, necu sada da govorim. Za mene je sve to pitanje religije i nacionalnost. Nemojte ovo pogresno svatiti ali prije ce bosanski musliman roden u Sarajevu igrati za svoju domovinu nego sto ce bosanski hrvat roden, recimo, u Sirokom Brijegu to isto uraditi. Cast izuzecima! :|

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 03 feb 2010, 04:57

Tarik14 je napisao/la:Nemoze savez uvijek biti kriv sto nece "rodeni bosanci" da igraju za BIH. I kad bi imali normalan savez, oni nebi mogli uticati na to dali ce neki igrac igrati za nas ili ne. Ja sad govorim samo o onima koji su rodeni u BIH a koji, ocigledno, ne smatraju ovu drzavu kao njihovu. Naravno, ima puno momaka koji zele da igraju za BIH mada ih NFSBIH nije nikad kontaktirao. O njima, medutim, necu sada da govorim. Za mene je sve to pitanje religije i nacionalnost. Nemojte ovo pogresno svatiti ali prije ce bosanski musliman roden u Sarajevu igrati za svoju domovinu nego sto ce bosanski hrvat roden, recimo, u Sirokom Brijegu to isto uraditi. Cast izuzecima! :|

Pa mene to ne cudi , jer bosanski hrvat ima dvije domovine, bosanski srbin ima takodje dvije dok muslimani nemaju nijednu drugu osim BiH , e to je problem.Znaci hrvati i srbi iz bosne mogu da biraju jer imaju mogucnost , cim je nasa zemlja napravila bilateralne odnose sa srbijom i hrvatskom to znaci da srbi i hrvati iz bih mogu da imaju i pasose svojih maticnih zemalja , prema tome prakticno tim bilaterarnim odnosima omoguceno im je da imaju dvije domovine a nama ostaje samo jedna.Zato oni sad mogu poreko svojih maticnih domovina sa njihovim pasosima da idu iz bosne po cjeloj evropi bez viza a mi muslimani sa samo bosanskim pasosem ne mozemo nigdje bez viza.E tako je isto i za fudbal ako je iole kvalitetan srbin ili hrvat iz bih normalno da ce zaigrati za maticu svoju jer je i bolje plasirana i rangirana od bih jer su gotovo uvjek ucesnici ili svjetskih ili evropskih prventsava.Pa zar mislis da muslimani nebi bili slicni kad bi takodje imali rezervnu drzavu i pasos neke druge drzave osim bosne, jel mislis da muslimani nebi tako se isto odlucivali igrati za tu drugu drzavu?

Posavina
Kontakt:

Post Postao/la Posavina » 03 feb 2010, 12:57

mali nema nikakve veze sa hrvatskom. rođen u svicarskoj, roditelji iz bosne. smijesno. tu su novinari napisali da je hrvatska domovina njegovih djedova. koja nerealnost. zbog ovakvih situacija, takve klince treba sa 15-16 pozivqati u kampove i "kaparit" ih na vrijeme. selektor bubalo radi odlicnu stvar.

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 03 feb 2010, 12:58

Mali je Hrvat i sta se tu moze?
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, CAGarfia, Lavcina i 34 gosta.