Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 feb 2010, 22:57

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
KONGO je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:u tom selu se u školama nije učilo po našem nastavnom planu i programu nego po programu države Jemen,haloooooooooooo
Po kojem planu i programu se uci u skolama RS ?

Kakav Jemen, prije par sati bio Jordan sad Jemen pa ce biti Egipat :roll: !

Gluposti, samo zali Boze znanih i neznanih heroja koji su dali svoje zivote za slobodu svog naroda,da bih danas sinovi podrumasa (i agresora) taj isti narod terorisali !

u svakom slučaju se uči po planu i programu druge države,države čiji jezik nije ni sličan našem,uvodi se šerijatski zakon u tom selu,u sred evrope u 21. vijeku,ne smije se naglas puštati muzika.

kako ti znaš ko danas koga teroriše?

kako ti znaš da su ti ljudi iz g. maoče učestvovali u odbrani bih,dobar dio njih je došao iz sandžaka poslije rata.
Učim i ja u školi njemački,engleski,latinski...Pa šta!?Još su pametni ako djecu ne opterećuju glupostima kao što to naš sistem radi...Ako je ta demokratija da se mladi bave prostitucijom,uzimaju drogu,slušaju tu glasnu muziku u kojoj tekst ide otprilike:"Pitat ću te kad popiješ na eks jesi li za sex"!?Eto ti demokratiju...Niko ni tebi ni meni ne nameće Šerijat,nego ljudi tako žive u svojoj zajednici,a upravo se dešava da se tim ljudima nešto nameće!!![/quote]

haloooooooooo,u tom selu se ne uči bosanski jezik,ne uči se da je domovina te djece bosna nego Jemen,uči se po nastavnom planu i programu arapske države,uvode šerijat,ne poštuju zakone ove države.

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 02 feb 2010, 22:59

bayer 04 je napisao/la:
O kakvim više vi slobodama pričate!?Koji bolan napadi na medije???Vjerovatno misliš na "60 minuta" i slične antibošnjačke medije...Medijima je uloga da javnosti prezentuju informacije,a ne da unaprijed osuđuju i vrše pritisak na vlast...Taj "60 minuta" ,i njemu slični magazini, bi da se imalo poštuje taj zakon bio ukinut istog trena... :roll:

Danas su napali novinarku iz Tuzle, ako se ne varam.

@Avatar

Tebi jedan zlocin opravdava cinjenje drugog zlocina?
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

Post Postao/la Avatar » 02 feb 2010, 22:59

Pa jedini zakon koji muslimani trebaju da postuju je serijat. J.bote hoce li i mene uhapsiti,jer i ja zivim po tom zakonu??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 feb 2010, 23:00

Green XXL je napisao/la:Bravo Bayer, upravo tako. Neka nama na Bajram jos dolaze Stoje, Bubamare koje neznaju ni čestitati praznik...

a ko dovodi te stoje,bubamare?

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 feb 2010, 23:02

Avatar je napisao/la:Napadi na novinare,haha. Pa zbog toga Dodik bi trebao biti osudjen najmanje na 20 godina. To je uredu jel da???

najbolje je sačekati izjave tužioca.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 02 feb 2010, 23:03

de ne upropastavajte temu nego ocel mi ko rec sto ja nemam zvuka na youtube
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 02 feb 2010, 23:03

haloooooooooo,u tom selu se ne uči bosanski jezik,ne uči se da je domovina te djece bosna nego Jemen,uči se po nastavnom planu i programu arapske države,uvode šerijat,ne poštuju zakone ove države.[/quote]

Ne uči se na mnogo mjesta u našoj domovini bosanski jezik...Zar ne!?Ali to je druga priča!!!
Evo ti sve ako djeca u selu ne znaju bosanski jezik!!!
Šerijat je moralno mnogo iznad tih demokratskih zakona,zato nema frke...Svaki musliman živi po Šerijatu!!! ;)
Je li da poštujem to bolesno društvo nazvano demokratskim!?

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 02 feb 2010, 23:05

Green XXL je napisao/la:NE IZMISLJAJTE KAD NEZNATE!
Ko dovodi Stoje i Bubamare, ljudi protiv kojih ste vi veceras sigurno NE
;)

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 02 feb 2010, 23:07

Avatar je napisao/la:Pa jedini zakon koji muslimani trebaju da postuju je serijat. J.bote hoce li i mene uhapsiti,jer i ja zivim po tom zakonu??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Je li taj zakon na snazi u BiH?

Gdje se u tom zakonu, koji nije na snazi u BiH, zabranjuje da se ja krecem po javnim povrsinama?
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 feb 2010, 23:07

Avatar je napisao/la:Pa jedini zakon koji muslimani trebaju da postuju je serijat. J.bote hoce li i mene uhapsiti,jer i ja zivim po tom zakonu??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ne bi trebali ni smjeli,ali moraš poštivati zakone države u kojoj živiš,zar ne.

po tvojoj logici onda bi i ljudi drugih vjera trebali poštivati svoje vjerske zakone,ko bi onda poštivao zakone države u kojoj živimo?

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 02 feb 2010, 23:09

Može li mi ko od ovih demokrata odgovoriti da li bi oni podržavali obilježavanje ramazanskog i kurban bajrama u javnim ustanovama, obilježavanje ramazana i drugih muslimanskih praznika :?: :?: :?:
Zadnja izmjena: BlueSharks, dana/u 02 feb 2010, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
Strauss Junior

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 feb 2010, 23:10

Green XXL je napisao/la:NE IZMISLJAJTE KAD NEZNATE!
Ko dovodi Stoje i Bubamare, ljudi protiv kojih ste vi veceras sigurno NE

ja nisam ni protiv koga,čini ti se.

ljubav
Kontakt:

Post Postao/la ljubav » 02 feb 2010, 23:10

BiH je sekularna drzava i ne znam zasto se pojedinci bore protiv toga.

@bs

Kako mislis obiljezavanje?

Svaki pojedinac ima slobodu za odabir vjeroispovjesti i drugi ga ne smiju sprjecavati u
ispunjavanju svojih vjerskih duznosti, koji opet trebaju biti u skladu sa zakonima drzave BiH.
Blue is the color!

Turbofolk je moja furka!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 feb 2010, 23:13

bayer 04 je napisao/la:haloooooooooo,u tom selu se ne uči bosanski jezik,ne uči se da je domovina te djece bosna nego Jemen,uči se po nastavnom planu i programu arapske države,uvode šerijat,ne poštuju zakone ove države.
Ne uči se na mnogo mjesta u našoj domovini bosanski jezik...Zar ne!?Ali to je druga priča!!!
Evo ti sve ako djeca u selu ne znaju bosanski jezik!!!
Šerijat je moralno mnogo iznad tih demokratskih zakona,zato nema frke...Svaki musliman živi po Šerijatu!!! ;)
Je li da poštujem to bolesno društvo nazvano demokratskim!?[/quote]

bosanski,hrvatski i srpski jezik su službeni jezici u ovoj državi,zar ne?,tamo gdje se ne uči bosanski uči se neki od ova druga dva službena jezika.
nebitno je dali djeca znaju ili ne bosanski,shvataš li ti da se tamo ne uči da je bosna njihova zemlja nego Jemen.
ti živi po šerijatu,sve ok,ali svako mora poštivati zakone države u kojoj živi.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 feb 2010, 23:16

BlueSharks je napisao/la:Može li mi ko od ovih demokrata odgovoriti da li bi oni podržavali obilježavanje ramazanskog i kurban bajrama u javnim ustanovama, obilježavanje ramazana i drugih muslimanskih praznika :?: :?: :?:

niko normalan,po mom mišljenju,to ne bi podržavao,i vjerovatno kad to pitaš misliš na slavlja koja su u RS česta u javnim ustanovama povodom pravoslavnih praznika,i niko,bar po mom mišljenju ni to ne bi trebao podržavati

Post Postao/la Avatar » 02 feb 2010, 23:20

po tvojoj logici onda bi i ljudi drugih vjera trebali poštivati svoje vjerske zakone,ko bi onda poštivao zakone države u kojoj živimo?
Da svijet nije kreirao stvari u Bosni 95 godine ovo bi sada bila IR Bosna i Hercegovina (IR=Islamska Republika). Nikome nije po volji da IR bude u evropi. De mi reci jel ovo demokratija : Francuska:Zabranjeno nosenje Hijaba , Slovenija:Zabranjeno pravljenje dzamija... Vidi ovo,Slovenija je usla u EU samo zato sto je krscanska drzava,jedva ima 2 mill stanovnika al je u EU. Turska je "muslimanska drzava",nesmiju spomenuti islam uopste,s jedne strane Izrael drzi uperene rekete,s druge strane Amerika vodi drzavu. Jeste li se ikad upitali zasto Turska nije u EU??? Npr,samo Istanbull ima 18 mill stanovnika (New York ima 12 mill),razvijenija je po svemu vise od 90% drzava koje su u EU al nemoze uci. Sto?? Samo zato sto su muslimani. I sad mi reci,jel to ravnopravnost?? Gdje je tu demokratija??

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 02 feb 2010, 23:23

BlueSharks je napisao/la:Može li mi ko od ovih demokrata odgovoriti da li bi oni podržavali obilježavanje ramazanskog i kurban bajrama u javnim ustanovama, obilježavanje ramazana i drugih muslimanskih praznika :?: :?: :?:

niko normalan,po mom mišljenju,to ne bi podržavao,i vjerovatno kad to pitaš misliš na slavlja koja su u RS česta u javnim ustanovama povodom pravoslavnih praznika,i niko,bar po mom mišljenju ni to ne bi trebao podržavati

E upravo na to mislim, al me nervira što to u RS prolazi i ni 1% građana nema ništa protiv toga, a bogami ni iz FBiH niko to ni ne spominje, a kad bi se to dešavalo u FBiH pola federacije bi napalo i čitava RS i proglasili bi nas ekstremistima. Ništa ne tražim, ama baš ništa osim ravnopravnog odnosa prema svim nacionalnostima i vjerama. Gdje su ti "objektivni" medija na čelu sa "60 minuta" što to ne osude. Evo u zadnje vrijeme čitam da su Bošnjaci protiv države BiH, tj. da je ne žele cjelovitu, pa se zar je to licemjerstvo došlo, da se priča protiv naroda koji se jedini borio za ovu zemlju.
Strauss Junior

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 feb 2010, 23:24

Da svijet nije kreirao stvari u Bosni 95 godine ovo bi sada bila IR Bosna i Hercegovina (IR=Islamska Republika). Nikome nije po volji da IR bude u evropi. De mi reci jel ovo demokratija : Francuska:Zabranjeno nosenje Hijaba , Slovenija:Zabranjeno pravljenje dzamija... Vidi ovo,Slovenija je usla u EU samo zato sto je krscanska drzava,jedva ima 2 mill stanovnika al je u EU. Turska je "muslimanska drzava",nesmiju spomenuti islam uopste,s jedne strane Izrael drzi uperene rekete,s druge strane Amerika vodi drzavu. Jeste li se ikad upitali zasto Turska nije u EU??? Npr,samo Istanbull ima 18 mill stanovnika (New York ima 12 mill),razvijenija je po svemu vise od 90% drzava koje su u EU al nemoze uci. Sto?? Samo zato sto su muslimani. I sad mi reci,jel to ravnopravnost?? Gdje je tu demokratija??

slažem se ja s tobom,ali to baš i nije ono o čemu smo počeli pisati,o ljudima koji su uhapšeni,i koji po tužilaštvu predstavljaju potencijalnu opasnost,kakvu opasnost?,čekajmo da nam tužioci kažu,mi možemo samo nagađati

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 02 feb 2010, 23:27

BlueSharks je napisao/la:

E upravo na to mislim, al me nervira što to u RS prolazi i ni 1% građana nema ništa protiv toga, a bogami ni iz FBiH niko to ni ne spominje, a kad bi se to dešavalo u FBiH pola federacije bi napalo i čitava RS i proglasili bi nas ekstremistima. Ništa ne tražim, ama baš ništa osim ravnopravnog odnosa prema svim nacionalnostima i vjerama. Gdje su ti "objektivni" medija na čelu sa "60 minuta" što to ne osude. Evo u zadnje vrijeme čitam da su Bošnjaci protiv države BiH, tj. da je ne žele cjelovitu, pa se zar je to licemjerstvo došlo, da se priča protiv naroda koji se jedini borio za ovu zemlju.

ajde ti napravi temu o "60 minuta" pa tamo razvezi o njima šta god hoćeš.

Post Postao/la Avatar » 02 feb 2010, 23:27

Ne,ne. Sve je ovo povezano. Govorimo o demokratiji i ravnopravnosti. Eto ti demokratije i ravnopravnosti prema muslimana. Da je drzava drugacije se odnosila prema njima,i oni bi se defintivno drugacije ponasali.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Barcod i 6 gostiju.