Planski il neplanski mislim da je kontraproduktivno na ovakav nacin .. postoji rizik da taj igrac vise ne bude nikada onaj stari u repci ... jak jake stvari .. Al vrijeme mu je da se opameti to stoji.pisac je napisao/la:Ili se ovo planski radi da bi mu se dokazalo gdje mu je mjesto i spustilo ga se na zemlju jer je u zadnje vrijeme prekardasio sve mjere i uzeo si previse za pravo?kimbo je napisao/la:Koliko god sam kritican prema Edinu bio i jesam , mislim da je ova Osimava izjava u vezi Edina bila malo previse. Momak pusi kritiku evo vec par sedmica po javnim portalima i forumima. Ovo sve sto je Osim izjavio trebao je licno Edinu reci a ne prozivati ga po novinama. Nije svrha momka ubijati u pojam nego ga samo malo usmjeriti.
Ko kaze da mu ranije nije sugerisano na ovo u cetri oka?
Nista ovo nije slucajno, vjeruj mi. I Susic i Osim jako dobro znaju zasto bas u ovom trenutku potezu ovo pitanje na ovakav nacin.
Ovo sve nije problem od Egipta. Ovo se vuce od Ruminuje, ako ne i od prije.
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 21 mar 2014, 02:52, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Bas ce se Dzeko nasekirat nece moci zaspat danas. Ja ne vidim nista posebno ruzno u Osimovoj izjavi konkretno za Dzeku. A Pape umjesto da svada sa najboljim igracima ( preko medija ) dali ce Ibricic biti 23 igrac ili nece. Bolje bi mu bilo da konacno pozove 2,3 ( prava ) zadnja vezna i da dobijemo jednog pravog ( Besic, Salatic ). Da ne budemo jedina repka na svetskom bez ijednog razbijaca ali zato sa trojicom desnih bocnih. Mujdza, Ogi i Avdija.pisac je napisao/la:Ili se ovo planski radi da bi mu se dokazalo gdje mu je mjesto i spustilo ga se na zemlju jer je u zadnje vrijeme prekardasio sve mjere i uzeo si previse za pravo?kimbo je napisao/la:Koliko god sam kritican prema Edinu bio i jesam , mislim da je ova Osimava izjava u vezi Edina bila malo previse. Momak pusi kritiku evo vec par sedmica po javnim portalima i forumima. Ovo sve sto je Osim izjavio trebao je licno Edinu reci a ne prozivati ga po novinama. Nije svrha momka ubijati u pojam nego ga samo malo usmjeriti.
Ko kaze da mu ranije nije sugerisano na ovo u cetri oka?
Nista ovo nije slucajno, vjeruj mi. I Susic i Osim jako dobro znaju zasto bas u ovom trenutku potezu ovo pitanje na ovakav nacin.
Ovo sve nije problem od Egipta. Ovo se vuce od Ruminuje, ako ne i od prije.
Pa ako ne vidis, onda si corav.
Ovdje je Osim i vise nego direktno prozvao Dzeku.
Ali pretpostvaljam da si ti papaetomrzac i samo ces na njegovu stranu uputiti kritike.
Kad Osim napadne Dzeku, ti kao malo djete ne znas na ciju bi stranu stao pa onda govoris kako ne vidis nista lose u Osimovim rijecima.
Evo ako ti nije jasno, ja cu ti reci sta mu je Osim porucio ovom izjavom.
Edine, svaka tebi cast, ali da si Maradona neces se vise zajebavati ovdje. Susic je selektor i tebi je pretpostvaljeni, a ne obratno. Ako ti se ne sivdja to, vozdra. Reprezentacija je bila i prije tebe, bit ce i poslije.
E je li ti sad jasno sta mu je Osim rekao?
Ali pretpostvaljam da si ti papaetomrzac i samo ces na njegovu stranu uputiti kritike.
Kad Osim napadne Dzeku, ti kao malo djete ne znas na ciju bi stranu stao pa onda govoris kako ne vidis nista lose u Osimovim rijecima.
Edine, svaka tebi cast, ali da si Maradona neces se vise zajebavati ovdje. Susic je selektor i tebi je pretpostvaljeni, a ne obratno. Ako ti se ne sivdja to, vozdra. Reprezentacija je bila i prije tebe, bit ce i poslije.
Dali je ovo cijela izjava. Ili ima jos sta ?pisac je napisao/la:Pa ako ne vidis, onda si corav.
"Mi smo u raskoraku kao država, kao ekipa... Mi još ne znamo šta smo. U svijetu se predstavljamo više nego što jesmo. Kod nas su svi igrači postali kao Messi. Kod nas narod misli da sve zna o nogometu. Količina zarađenog novca određuje kvalitet igrača i bojim se da će se kod nas sastavljati reprezentacija po tome ko ima više novca", istakao je Osim.
"Džeko može davati svaki dan gol u klubu i to ne bi trebalo utjecati na selektora i reprezentaciju. Šta bi Messi trebao raditi?", upitao se on.
Procitaj samo zadnji pasus i malo ga analiziraj.
Pametnom su dosta te dvije recenice

Ma ja gledam malo sire na stvari. Dzeko je preveliko ime. Da bi se njega izostavljalo. To se je moglo u bivsoj repki. Kad si imao Sukera, Mijatovica, Panceva itd. Sada ne. Jer Dzeko nema ni blizu zamjenu. Uz to on voli svoju zemlju i uvjek ce igrat maksimalno u zvanicnim utakmicama. Nemam nista protiv Papeta. Ali mislim da je trebao da bude malo pragmatican i da pozove Ibricica kao 23 igraca. I onako nebi igrao na svjetskom. A prvenstveno bi morao rodit zadnjeg veznog ( isprobat Besica, Salataica, Kolasinca pa i Vrancica ). I probat neke takticke finese u sljedecim tekmama ( igra sa samo jednim napadacem 4-5-1, igra sa jednim ili dva razbijaca u veznom redu kao priprema za jace ekipe ARG. kao i konacno da proba sa Hajrovicem od pocetka. Da vidimo imamo li konacno jako pravo desno krilo. Ili ce ga glumit Ibisevic.pisac je napisao/la:Procitaj samo zadnji pasus i malo ga analiziraj.
Ostali posao je uradio Susic solidno. Ali ove ne bi smjelo cekat. To je vec morao ( bar dio toga ) isprobat protiv Egipta. A kod njega se ni sad ne zna dali ce. Sve radi u zadnji momenat. Improvizira. Izgleda da je poziv Hadzica i Susica bila greska. Prvo nije se pozvao Ibricic. Kao drugo nisu se pozvali PRAVI zadnji vezni Besic i Salatic. Mada mi je mali Susic drag. I treba da ida u Brazil da uci, Da za 2,3 godine zamjeni Misimovica.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 mar 2014, 02:49, ukupno mijenjano 1 put.
Da pape popusti i da mu dozvoli jos i plisanog medu za spavanje da povede?
Edin Dzeko nije veci od reprezenzacije i nema veca prava od bilo kog drugog igraca i tacka.
Svaka njemu cast za sve sto je uradio do sad. Mi boljeg od njega nemamo, ali ako on ovdje dolazi samo radi privilegija koje je imao do sad, onda ne mora ni dolaziti.
Ako ce igrati posteno i posteno se ponasati, onda ce i dalje biti ponos nacije, idol navijaca i slicno.
Njegovo je da dodje na vrijeme na okupljanje, da odradio profesionalno ono sto se od njega trazi i da utakmicu odigra najbolje sto moze u datom trenutku. Makar nikad vise ne postigao niti jedan gol, ako uradi ovo navedeno ja necu nikad nista vise protiv njega reci i bit cu zadovoljan njegovim ucinkom.
Pape je selektor i on bira igrace. Odgovara za to i jedini savez je mjerodavan da ocjenjuje njegov rad. Ako ne radi dobro noga. Niko mu se ne smije mijesati u posao, a po najmnje igraci, zvali se oni Edin, Avdija ili Zvjezdan, svejedno. Njihovo je da igraju i da rade ono sto se od njih trazi. Ako im se iz nekog razloga ne svidja to, uvijek se mogu zahvaliti na pozivu.
P.S. Ako treba voditi nekoga a da se zna da taj nece igrati, pa onda povedi nekoga iz nase lige. Promovisi ga, daj stimulans i ovim igracima koji ovdje igraju. Navijam sa Sarajevo, ali zar nije bolje mali Ara da ode na SP nego jedan Ibricic?
Edin Dzeko nije veci od reprezenzacije i nema veca prava od bilo kog drugog igraca i tacka.
Svaka njemu cast za sve sto je uradio do sad. Mi boljeg od njega nemamo, ali ako on ovdje dolazi samo radi privilegija koje je imao do sad, onda ne mora ni dolaziti.
Ako ce igrati posteno i posteno se ponasati, onda ce i dalje biti ponos nacije, idol navijaca i slicno.
Njegovo je da dodje na vrijeme na okupljanje, da odradio profesionalno ono sto se od njega trazi i da utakmicu odigra najbolje sto moze u datom trenutku. Makar nikad vise ne postigao niti jedan gol, ako uradi ovo navedeno ja necu nikad nista vise protiv njega reci i bit cu zadovoljan njegovim ucinkom.
Pape je selektor i on bira igrace. Odgovara za to i jedini savez je mjerodavan da ocjenjuje njegov rad. Ako ne radi dobro noga. Niko mu se ne smije mijesati u posao, a po najmnje igraci, zvali se oni Edin, Avdija ili Zvjezdan, svejedno. Njihovo je da igraju i da rade ono sto se od njih trazi. Ako im se iz nekog razloga ne svidja to, uvijek se mogu zahvaliti na pozivu.
P.S. Ako treba voditi nekoga a da se zna da taj nece igrati, pa onda povedi nekoga iz nase lige. Promovisi ga, daj stimulans i ovim igracima koji ovdje igraju. Navijam sa Sarajevo, ali zar nije bolje mali Ara da ode na SP nego jedan Ibricic?
Da i ovdje ponovim,Dzeku ne moze ogaditi ljudima ni Osim ni Lagumdzija ni Izetbegovic ni Incko ni svi novinari i to kad udruze snage.
To im je zaludan posao.
Osimove kritike bi stajale samo da je kritikovao i poteze selektora a on o tome ni rijeci.Razlog,kolega trener,protiv trenera nikad nista negativno,oni su bezgresni.Trener selektira,bira,postavlja taktiku i kad pobjedimo zasluzan je a kad izgubimo nije kriv,krivi su igraci,to nam porucuje Osim.
E pa ne ide to tako ako je i od Osima.
To im je zaludan posao.
Osimove kritike bi stajale samo da je kritikovao i poteze selektora a on o tome ni rijeci.Razlog,kolega trener,protiv trenera nikad nista negativno,oni su bezgresni.Trener selektira,bira,postavlja taktiku i kad pobjedimo zasluzan je a kad izgubimo nije kriv,krivi su igraci,to nam porucuje Osim.
E pa ne ide to tako ako je i od Osima.
Nemoj bas tako siguran biti.
Prica na kafama medju rajom se znatno razlikuje u odnosu na ono kako je bilo prije samo par mjeseci.
Dosta ljudi je pocelo gledati svojim ocima a ne kroz ruzicaste naocale.
Jos par pogresnih poteza Edina i zvitduci upuceni njumu na nasim stadionima bi moglu postati svakodnevnica.
Recimo sto se Spahica tice, velika vecina je vec sad protiv njega i ne bi imali nista protiv da bude izbacen iz reprezenzacije. Govorim za Sarajevo i za raju sa kojom ja komuniciram, a vjeruj mi da se radi o dosta velikom uzorku ljudi.
Prica na kafama medju rajom se znatno razlikuje u odnosu na ono kako je bilo prije samo par mjeseci.
Dosta ljudi je pocelo gledati svojim ocima a ne kroz ruzicaste naocale.
Jos par pogresnih poteza Edina i zvitduci upuceni njumu na nasim stadionima bi moglu postati svakodnevnica.
Recimo sto se Spahica tice, velika vecina je vec sad protiv njega i ne bi imali nista protiv da bude izbacen iz reprezenzacije. Govorim za Sarajevo i za raju sa kojom ja komuniciram, a vjeruj mi da se radi o dosta velikom uzorku ljudi.
pisac,tebe sam zapamtio po postovima kojima se uglavnom kritikuju i pljuju nasi igraci,koristis svaku priliku za to tako da ti iskreno kazem,ne mislim da si bas stvarni prijatelj i navijac reprezentacije BiH.
I jos jedna konradiktornost u Osimovoj izjavi:kod nas se igraci gledaju kao da su Mesi.Pa zar se ne gleda Susic kao da je Maradona,niko ga pitat nista ne smije.
Halo,o cemu pricamo mi,kakvi su to trostruki kriteriji?Igraci se moraju spustiti jer nisu zvijezde ali zato veliki Safet ne mora jer je zvijezda i ni pitanja nezodna mu se ne smiju postavljati.Ma nemojte.
Halo,o cemu pricamo mi,kakvi su to trostruki kriteriji?Igraci se moraju spustiti jer nisu zvijezde ali zato veliki Safet ne mora jer je zvijezda i ni pitanja nezodna mu se ne smiju postavljati.Ma nemojte.
Pa da je postojao ovaj forum 97, 99, 03, 06... vjerovatno bih i ja pisao kao vecina ove djecurlije ovdje.drummer je napisao/la:pisac,tebe sam zapamtio po postovima kojima se uglavnom kritikuju i pljuju nasi igraci,koristis svaku priliku za to tako da ti iskreno kazem,ne mislim da si bas stvarni prijatelj i navijac reprezentacije BiH.
Ali posto sam se sam, svojim ocima uvjerio u neke stvari, onda covjek pocinje relano gledati i prestaje idealizirati neke stvari.
Neke situacije kojima sam bio nazocan, dovele su do toga da apsulutno promijenim misljenje o kultu reprezentacije. Uvjerio sam se tad da to nije ono sto sam ja mislio. U tom trenutku sam se osjecao kao dijete kad skonta da deda mraz ne postoji.
Ti mi ne moras vjerovati u ovo sto pisem, ali fakat je tako i najiskrenije ti ovo govorim.
Reci cu ti samo da sam od Italije na Kosevu do Albanije u Zenici u proslim kvalifikacijama, bio na gotovo svim utakmicama koje je reprezentacija igrala u BiH. A sto se i gostovanja tice, garantujem ti da je malo ljudi iz BiH bilo na vise utakmica od mene. Od Talina do Lisabona, preko Istanbula do Tirane, Genka, Atine.....
I nije istina da kritikujem sve nase igrace.
Provjeri teme Begovic, Ibisevic, Kolasinac....

@Ajax nemas ti tu sta sada gledati sire. Pisac ti je to slikovito opisao. Osim isproziva Edina kao malog prvacica (jel sad i on mis). Ja mislim malo prejako @pisac misli da je ok
razlika u nijansama
al mi je u svemu krivo sto se po meni najveci krivac Spahic provukao neprozvan. A mislim da je on idejni tvorac lobiranja i za Hasagica i za Ibricica. odnosno najveci "nepotista".
@pisac samo udri
Ima odvje prije svega navijaca mahale ,grada, tima , igraca a repka negdje na 4,5 mjestu

@pisac samo udri
Ima odvje prije svega navijaca mahale ,grada, tima , igraca a repka negdje na 4,5 mjestu
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Na Zalost, od pocetka je Edin samo koleteralna steta Sphica i svega onoga sto je Spahic i ranije radio.
U Edinu je samo vidio jakog igraca i zato ga je uvukao u sve ovo.
U Edinu je samo vidio jakog igraca i zato ga je uvukao u sve ovo.
Pisac.
Ibricic bi trebao da bude na sirem spisku 17-23 igrac. Koji ionako nece puno igrati. Ako nista jer je zaduzio repku. Ako mogu Sunjici, Kvrzici, Avdija, Zahirovic i jedan od dvojca Hadzic/Susic. E moze vala i Ibricic. Koji je vise postigao nego svi oni zajedno u karijeri. Nebi se oni opijali i zajebavali u Brazilu. Jer je prevelik ulog ( za njihovu zemlju ). I sigurno su ga svjestni. Ibricic bi samo relaksirao klimu. Ali jer je Susic MORAO da ide sa prljavim vesom u javnost ?? ( sto je svjetski raritet ). Jedan u nizu njegovih. Kao igra bez defanzivca. I sada ga namjerno nece pozvat pa sve da ga treba.
Inace vaznija od Ibricica je taktika. Zadnji vezni ( nepostojeci ), Hajrovic ( 90 min jos nije odigro a kamoli u paketu), Igra sa samo jednim napadacem i zgusnutim veznim redom. To su prava pitanja a ne Ibricic i "previse" relaksirana atmosfera u prijateljskoj tekmi protiv osrednjeg Egipta usred natjecateljske sezone to nije.
Ibricic bi trebao da bude na sirem spisku 17-23 igrac. Koji ionako nece puno igrati. Ako nista jer je zaduzio repku. Ako mogu Sunjici, Kvrzici, Avdija, Zahirovic i jedan od dvojca Hadzic/Susic. E moze vala i Ibricic. Koji je vise postigao nego svi oni zajedno u karijeri. Nebi se oni opijali i zajebavali u Brazilu. Jer je prevelik ulog ( za njihovu zemlju ). I sigurno su ga svjestni. Ibricic bi samo relaksirao klimu. Ali jer je Susic MORAO da ide sa prljavim vesom u javnost ?? ( sto je svjetski raritet ). Jedan u nizu njegovih. Kao igra bez defanzivca. I sada ga namjerno nece pozvat pa sve da ga treba.
Inace vaznija od Ibricica je taktika. Zadnji vezni ( nepostojeci ), Hajrovic ( 90 min jos nije odigro a kamoli u paketu), Igra sa samo jednim napadacem i zgusnutim veznim redom. To su prava pitanja a ne Ibricic i "previse" relaksirana atmosfera u prijateljskoj tekmi protiv osrednjeg Egipta usred natjecateljske sezone to nije.
Odmori malo pisac. Sjasi vise.
Fol ti fin i dobronamjeran a uvijek si pljuvao Edina, i prije ovoga, tako da je tvoje misljenje nebitno.
Nigdje kao kod nas se nikad nije dizala hajka protiv najboljih igraca reprezentacije.
Pljuvali ste Misimovica.
Pljuvali ste Begovica.
Pljuvali ste Spahica.
Pljuvali ste Dzeku i pljujete ga vec godinama.
Kad/ako se Pape zakaci sa nekim drugim reprezentativcem, vi ce te i njega pljuvati. Nebitno ko je, naci ce se razlog da ga pljujete.
Sta mislis do koga je? Do ovih igraca ili do vas? Ili nekog treceg?
Fol ti fin i dobronamjeran a uvijek si pljuvao Edina, i prije ovoga, tako da je tvoje misljenje nebitno.
Nigdje kao kod nas se nikad nije dizala hajka protiv najboljih igraca reprezentacije.
Pljuvali ste Misimovica.
Pljuvali ste Begovica.
Pljuvali ste Spahica.
Pljuvali ste Dzeku i pljujete ga vec godinama.
Kad/ako se Pape zakaci sa nekim drugim reprezentativcem, vi ce te i njega pljuvati. Nebitno ko je, naci ce se razlog da ga pljujete.
Sta mislis do koga je? Do ovih igraca ili do vas? Ili nekog treceg?
Zadnja izmjena: SamoZeljo, dana/u 21 mar 2014, 03:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ako selektor, ma ko god da bio, odluci da mu ne treba Ibricic ili bilo ko drugi, ne postoje zasluge, moralni stavovi ili bilo sta radi cega bi neki igrac urgirao za nekog. Probaj ti u firmi sefu reci da treba raditi neko za koga on smatra da ne pridonosi firmi. Selektor bira, igraci igraju. Savez to nadgleda i ocjenjuje. Hijerarhija je jasna. Ko god istupa iz tog sistema, nije pozeljan biti blizu reprezentacije, ma o kome da se radilo.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ovo nam se @Romanista opet pridruzio......
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ponekad treba znat biti pragmatican. Napraviti mali iskorak za vecu korist. Ciro je bio doktor toga ( i jos jeste ). A Pape je njegova susta suprotnost. Uz to jos izrazito tvrdoglav.pisac je napisao/la:Ako selektor, ma ko god da bio, odluci da mu ne treba Ibricic ili bilo ko drugi, ne postoje zasluge, moralni stavovi ili bilo sta radi cega bi neki igrac urgirao za nekog. Probaj ti u firmi sefu reci da treba raditi neko za koga on smatra da ne pridonosi firmi. Selektor bira, igraci igraju. Savez to nadgleda i ocjenjuje. Hijerarhija je jasna. Ko god istupa iz tog sistema, nije pozeljan biti blizu reprezentacije, ma o kome da se radilo.
Ne mozes se ti prema milionerima ponasat kao da su radnici koji jedva sastavljaju kraj sa krajem i mozes ih ucjenjivat koliko hoces. Nazalost svijet nije takav. Taj tvoj stav je pravedan ali to ne pije vode. Treba znat se ponasat sa takvim igraca. Veca ( skuplja ) ko sto je zvjezda igrac teze je. Hvala bogu Dzeko nije umisljen ( mozda minimalno ). Tako da to nebi "trebalo" da bude problem za vecinu selektora.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 mar 2014, 03:19, ukupno mijenjano 2 puta.
@samo seljo, vjerovatno je do Osima sto sad "pljuje" Dzeku. Vjerovatno su svi u krivu a vi djecurlija znate bolje kako stvari stoje unutar ekipe. Nije mi samo jasno kako se ne sjetite Rumunije??? I da, ko je pljuvao Begovica? Vjerovatno isti oni koji danas podrzavaju Spahica i Dzeku. Ko je pljuvao Misimovica? Pa Misimovic je jedan od boljih likova koji je uvijek profesionalno odradjivao svoj posao i nije trazio nikakve privilegije zauzvrat. A budimo realni, Misimovic je vjerovatno najbolji igrac reprezentacije ikad. I ko ovdje u opste pomimje Papeta? Ovdje ja pominjem selektora, to je ona osoba koja bira igrace i koja odgovara za svoj posao. Ime selektora nema veze u svoj ovoj prici.
Trenutno korisnika/ca: edvaE2, General505 i 43 gosta.