Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 mar 2014, 14:38

dimitrijevic je napisao/la:Citam ove vijesti oko udruzenja premijerligasa i ocekivano se desilo...druge dvije strane ne zele napredak BH fudbala i to se iz ovoga jasno vidi.Sjediste udruzenja da bude u BL ili Mostaru je ideja HDZ i SNSD i tu se sva prica zavrsava,jadnici oni :roll: inace savez je grozan i u potpunosti je zanemario nasu ligu,a okrenuo se Brazilu.Imaju dijasporu i ove nase domace debile sto zive za el klasiko i to im je dovoljno,a istinskim navijacima su zabranili gostovanja kako bi rijesili policiju i ostale brige oko organizovanja utakmica sto je za nase retardinjose visa matematika koji nisu u stanju stotinjak navijaca osigurati.Selektor je kreten pravi,seljacka tvrdoglavost i mutavost ga krase citav ovaj period,taj kreten vodi dva igraca ajduka na SP,a ni da dodje da pogleda jednu utakmicu nase lige.Ovaj zadnji derbi je bio u rangu onog koji gledamo u susjednim zemljama,ajduk ne moze dva pretkola proci u strasnoj euroligi itd itd..ali hajde moze mu se sa ovim savezom koji je nasu ligu sprcao u dva mjeseca i sa zabranom gostujucih navijaca..ono samo nek se zavrsi,a sretni nek su nam diajsporci,drkadzije na strane klubove i one zenturace utegnute koje su mi od svega najgore sto skacu po semaforima i slikaju se za fejsbuka kada igra repka,a ne znaju sta je korner :? u omaldinskim kategorijama je rasulo zestoko,ljudi sumnjivih kvaliteta vode "talente".Igrom slucaja znam da od 25 igraca koji su na spisku 17 je prosnjirano,korumpiranost i nacionalni kjluc su sinonim za nase omladinske selekcije gdje smo vjecno u diviziji B :oops: bas me zanima sta poslije Dzeke,Spahe,Vede koji polahko ulaze u godine.Da li cemo vjecno kupit dijasporce tipa Kolasinca odnosno hoce li ih biti ili cemo probat nesto napravit od naseg fudbala osim silnih zabrana i nikakvog sistema selektora i njemu slicnih ljudi u vezi naseg fudbala i igraca iz nase lige.
Evo sve ostalo, shvacam frustracije, ali to prvo, stani malo bolan, ispada ''oni tamo drugi i treci'' koce napredak, a ''ovi prvi'', ''tvoji'', takodjer inzistiraju gdje da bude sjediste i sta sve ne. Pa kako mozes tako selektivan i predrasudan biti u pm.
Mislim, da se razumijemo, APSOLUTNO NEBITNO gdje ce i sta ce i kako ce, samo da POSTOJI i da SVI klubovi imaju jednaki tretman i uvjete i da se to osnuje, ali to ti je tako u BiH na SVIM razinama i kod SVIH naroda, nogomet je samo jedna sfera u zivotu gdje se to po defaultu takodjer transferira, a transferira se zato sto je kompletno BH drustvo postavljeno na tim temeljima i do revizije tog nesretnog sporazuma i minimalnog konsenzusa ce tako i ostati, pa zasto bi onda bilo ovo drugacije, iako je to samo sport, no ne i za mocnike ove drzave, one koji se klanjanju nacionalnosti, boji, religiji novca, a ti ga branis i optuzuje ''one tamo''.

Od ove price ''eno ih miniraju sve u vezi BiH'' nema nista. To su isprazne floskule za naivne ljude dok ih vlastiti politicari i vodstvo drze kao taoce.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 20 mar 2014, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 20 mar 2014, 14:43

ŠB_Fidelis je napisao/la:
dimitrijevic je napisao/la:Citam ove vijesti oko udruzenja premijerligasa i ocekivano se desilo...druge dvije strane ne zele napredak BH fudbala i to se iz ovoga jasno vidi.Sjediste udruzenja da bude u BL ili Mostaru je ideja HDZ i SNSD i tu se sva prica zavrsava,jadnici oni :roll: inace savez je grozan i u potpunosti je zanemario nasu ligu,a okrenuo se Brazilu.Imaju dijasporu i ove nase domace debile sto zive za el klasiko i to im je dovoljno,a istinskim navijacima su zabranili gostovanja kako bi rijesili policiju i ostale brige oko organizovanja utakmica sto je za nase retardinjose visa matematika koji nisu u stanju stotinjak navijaca osigurati.Selektor je kreten pravi,seljacka tvrdoglavost i mutavost ga krase citav ovaj period,taj kreten vodi dva igraca ajduka na SP,a ni da dodje da pogleda jednu utakmicu nase lige.Ovaj zadnji derbi je bio u rangu onog koji gledamo u susjednim zemljama,ajduk ne moze dva pretkola proci u strasnoj euroligi itd itd..ali hajde moze mu se sa ovim savezom koji je nasu ligu sprcao u dva mjeseca i sa zabranom gostujucih navijaca..ono samo nek se zavrsi,a sretni nek su nam diajsporci,drkadzije na strane klubove i one zenturace utegnute koje su mi od svega najgore sto skacu po semaforima i slikaju se za fejsbuka kada igra repka,a ne znaju sta je korner :? u omaldinskim kategorijama je rasulo zestoko,ljudi sumnjivih kvaliteta vode "talente".Igrom slucaja znam da od 25 igraca koji su na spisku 17 je prosnjirano,korumpiranost i nacionalni kjluc su sinonim za nase omladinske selekcije gdje smo vjecno u diviziji B :oops: bas me zanima sta poslije Dzeke,Spahe,Vede koji polahko ulaze u godine.Da li cemo vjecno kupit dijasporce tipa Kolasinca odnosno hoce li ih biti ili cemo probat nesto napravit od naseg fudbala osim silnih zabrana i nikakvog sistema selektora i njemu slicnih ljudi u vezi naseg fudbala i igraca iz nase lige.
Stani malo bolan, ispada ''oni tamo drugi i treci'' koce napredak, a ovi prvi takodjer inzistiraju gdje da bude sjediste i sta sve ne.
Mislim, da se razumijem, APSOLUTNO NEBITNO, ali to ti je tako u BiH na SVIM razinama i kod SVIH naroda.
Od ove price ''eno ih miniraju sve u vezi BiH'' nema nista. To su isprazne floskule za naivne ljude dok ih vlastiti politicari i vodstvo drze kao taoce.
Bosnjaci su picke u tome je poenta,a ovi normalno da koce,pa zamisli da se sastanu predstavnici Hajduka,Dinama i Varteksa i pocnu razglabati gdje ce biti sjediste.Ovi iz Splita zele u Splitu,drugi su za Varazdin jer je on nekad bio glavni grad Hrvatske,a treci se vode normalnom odlukom da bude u glavnom gradu.Ti ako smatras da Sarajevo nije glavni grad,a vjerovatno to i mislis onda nema se s tobom sta raspravljat i ako mislis da Bevanda ili Ljubojevic nisu dobili iz vrha naredjenje onda isto tako nemamo o cemu pricat ;)
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 mar 2014, 14:45

Sam si sebe diskvalificirao iz daljne rasprave.

Vidi se da uopce ne shvacas napisano, nego se vodis nepostojecim logikama.
Ne da mi se sekunde da ti navodim sta je u normalnim drzavama normalno i koliko veze ima glavni grad ili nesto drugo u ovim pitanjima i koliko je relevantno, opet si okrenuo na potpuno drugu stranu, zanemarujuci u startu da je i dalje cinjenica da svatko od ovih vuce na svoju stranu, dok ti na to selektivno gledas pravdajuci to nekakvom ''normalnom logikom''. I to jos pricas o normalnoj logici, dok zivis u BiH. LOL.

Nek si ti meni rekao, odnosno zakljucio po defaultu sta ja mislim o drzavi, glavnom gradu ili cemu vec, pa taman.
Bravo. Upravo si i dokazao poantu gore mog posta, bez da ja ista jos trebam reci.
...Život za Široki...

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 20 mar 2014, 14:48

ŠB_Fidelis je napisao/la:Sam si sebe diskvalificirao iz daljne rasprave.

Vidi se da uopce ne shvacas napisano, nego se vodis nepostojecim logikama.
Ne da mi se sekunde da ti navodim sta je u normalnim drzavama normalno i koliko veze ima glavni grad ili nesto drugo u ovim pitanjima i koliko je relevantno, opet si okrenuo na potpuno drugu stranu, zanemarujuci u startu da je i dalje cinjenica da svatko od ovih vuce na svoju stranu, dok ti na to selektivno gledas pravdajuci to nekakvom ''normalnom logikom''. I to jos pricas o normalnoj logici, dok zivis u BiH. LOL.

Nek si ti meni rekao, odnosno zakljucio po defaultu sta ja mislim o drzavi, glavnom gradu ili cemu vec, pa taman.
Bravo. Upravo si i dokazao poantu gore mog posta, bez da ja ista jos trebam reci.
puno pametujes,a stvar je jasna k'o dan...znas li mozda koja strana ne zeli da se liga smanji?
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 mar 2014, 14:49

Ja ne vidim razlog zasto ne bi bilo sjediste u Banjoj, Mostar, Sarajevu, Brckom samo ako ce se raditi za boljitak !

Ali u slucaju "fsrs" i Banja Luke to je osuđeno na propast u startu svi znamo zasto !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 mar 2014, 14:58

Ova lokacija je samo prvi korak, potpuno nebitno pitanje, ali eto stali samo na njemu. To valjda govori koliko smo daleko od udruzenja premijerligasa.
#divovi

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 mar 2014, 15:00

ŠB_Fidelis je napisao/la:Sam si sebe diskvalificirao iz daljne rasprave.
Kao sto vec napisah.
Da si kao upucen i realan, znao bi tko je uvijek podrzavao i borio se za to udruzenje, a tko ne.
Nema smisla u daljnu raspravu s nekim tko ima fiksne ideje.
...Život za Široki...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 mar 2014, 15:04

Jednostavno nekom ne odogovara da ova liga napreduje nista drugo. Vise manje se zna kome, ko se protivi smanjenju lige tj. broju timova, ko ima uslove o "broju svojih", pa i o tome da "ko ne smije ispasti", i slicne stvari.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 mar 2014, 15:09

dimitrijevic je napisao/la:Citam ove vijesti oko udruzenja premijerligasa i ocekivano se desilo...druge dvije strane ne zele napredak BH fudbala i to se iz ovoga jasno vidi.Sjediste udruzenja da bude u BL ili Mostaru je ideja HDZ i SNSD i tu se sva prica zavrsava,jadnici oni :roll:
Budimo realni. Nisu problem samo dvije strane, nego i ona treca, jer je i ona vukla svome gradu, mada na kraju, taj grad je ipak glavni grad, al dodje skoro pa na isto. I ne vidim da su igdje bili politicki predstavnici, al da politike ima u BH nogometu od strane samih sportskih radnika, ima. Ne trebaju nama nikakvi politicari(oni s pozicijama u vladama) kad smo mi svi sami od sebe politicari. Trebali su bacat novcic i odlucit.

Ne vidim zasto klubovi ne zele napredak, jer napredak BH nogometa je i njihov napredak, kakve koristi ima Borac ako Zvezda i Partizan jurisaju Europom, cak imaju veliki minus od toga buduci da bi ljudi u BL vise mogli da prate Zvezdu i Partizan nego Borac kojem tom prilikom opada gledanost, gube se sponzori, novac i klub propada. Ista prica za Zrinjski/Siroki i Dinamo i Hajduk.

Klubovi u BH nebitno kojeg predznaka nemaju bas nikakve koristi od nogometa u susjednim zemljama i cilj im je napredak BH nogometa. Barem bi trebao da bude, a vjerujem da i jest, barem u onom smislu da samo taj klub napreduje, ali i tad trebaju jacu ligu i moraju da se bore za nju. Ovo udruzenje premijerligasa nebi imalo nikakve veze s reprezentacijom, nebi nitko mogao reci da liga nije njegova i da ga ne zanima, jer igra tu ligu, bori se za titulu i logika da ih onda i zanima.

Ja bi najradije zatvorio sve te predstavnike u jednu sobu, je*o im sve po spisku i mucio ih dok se ne opamete, jer mi idu na k* sve troji.

I na kraju krajeva, ovo udruzenje nebi bilo ni nuzno da je Savez normalan. Ja sam davnih dana pricao da ce liga otici u veci k* ako se reprezentacija plasira na SP, a mnogi su po temi o rekonstrukciji stadiona dr*ali na kvalifikacije misleci da ce Savez sve zaradjene pare uloziti u stadione. Ja milijun puta davao primjer Hrvatske koja ne je*e zivu silu, samo ih reprezentacija zanima i sve pare u nju daju, al ocito je trebalo da se desi da bi netko shvatio. I da se razumijemo, meni je drago da se BiH kvalificirala, ali sam htio reci da je zbog reprezentacija podredjena liga. Imate suprotnu situaciju u Engleskoj gdje klubovi imaju milijarde, dovode strane igrace, ne ulazu u omladince i Engleska nogometna reprezentacija samo je u glavama sila, na terenu malo iznad prosjeka. Zadnje polufinale su igrali na Euru 1996. kada su izmedju ostalog bili domacini. 2008. se nisu ni kvalificira. Na SP od 1990. nisu igrali polufinale, a cetiri godine poslije su i propustili natjecanje. Tako je to kad Savez brine samo o jednom, o onom gdje ima vise para.

Pozitivan primjer je Njemacka, ali BiH ne moze biti Njemacka, mada moze biti Njemacka u malom. Jaka reprezentacija kao sto je sada, da ide na svako prvenstvo, propusti mozda jedno od pet, prodje neku grupu i tako to. Moze imat ligu u kojoj je prosjek gledatelja 3-4 tisuce, da se derbiji igraju pred punim stadionom, da klubovi koji se bore za Europu imaju i po 10 tisuca na svakoj utakmici. Ne treba cak ni da se na proljece igra Europa, samo da su klubovi konkurentni, da skoro svake godine barem jedan klub dodje do grupne faze u kojoj nece bit kanta za napucavanje, barem ne svim protivnicima.

I za kraj. U Hrvatskoj je ovih dana ukinuto udruzenje prvoligasa. Savez je rekao da ne zele od klubova praviti taoce i da stvari predbacuju na Udrugu prvoligasa govoreci da to nije stvar Saveza. Vidjet cemo sad sto ce iz tog izac, Savez bi se valjda trebao brinuti o klubovima. Ako bude srece to bi mogao biti pozitivan primjer da liga moze prema gore i bez te udruge premijerligasa, ali prvo treba ljudima u Savezu neke stvari utuvit u glavu.

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 20 mar 2014, 16:04

Problem je što ova "jugoslovenska" udruženja premijerligaša mlate praznu slamu. Oni trebaju da organizuju i vode ligu ali to ne žele, ovo je samo da mogu malo kenjkati uokolo i nekakva obavještenja postavljati.

Kada bi isti zaista preuzeli vođenje lige na sebe kao recimo u Engleskoj (FA ne vodi ligu već vrši nadzor nad istom), Njemačkoj, Francuskoj itd. onda bi se mogli očekivati pomaci.

Što se sjedišta tiče - nije nikakav problem. Evo kompromis - neće biti Sarajevo ali neće ni Mostar ili Banja Luka, neka bude neka od sredina koja će profitirati sa makar i 5 novih radnih mjesta a nemaju etablirane klubove:

1) Srebrenica (k'o biva "srpska teritorija", pomoć lokalnoj zajednici);

2) Neum (k'o biva "hrvatska teritorija", ugodno okruženje za sve sastanke i seminare);

3) Brčko (k'o biva "neutralna teritorija", promocija profesionalnog fudbala u toj regiji);

4) prijedlog na većinski "bošnjačkoj teritoriji" nije ni potreban s obzirom da isti cijelu Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao mjesto gdje su kod kuće, bez obzira da li im je domaćin ili komšija Jovo, Stipo ili Mujo, a ovakvim potezom će pokazati pozitivnu inicijativu i stav koji je mnogo vredniji od nekih 10.000 KM poreza godišnje i par radnih mjesta.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 20 mar 2014, 17:18

Treba im sjediste dat u nekom rudniku. Svakako nece nista korisno uradit a ovako je za uhar i tona cumura da je iskopaju
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 20 mar 2014, 17:42

Eborg je napisao/la:Problem je što ova "jugoslovenska" udruženja premijerligaša mlate praznu slamu. Oni trebaju da organizuju i vode ligu ali to ne žele, ovo je samo da mogu malo kenjkati uokolo i nekakva obavještenja postavljati.

Kada bi isti zaista preuzeli vođenje lige na sebe kao recimo u Engleskoj (FA ne vodi ligu već vrši nadzor nad istom), Njemačkoj, Francuskoj itd. onda bi se mogli očekivati pomaci.

Što se sjedišta tiče - nije nikakav problem. Evo kompromis - neće biti Sarajevo ali neće ni Mostar ili Banja Luka, neka bude neka od sredina koja će profitirati sa makar i 5 novih radnih mjesta a nemaju etablirane klubove:

1) Srebrenica (k'o biva "srpska teritorija", pomoć lokalnoj zajednici);

2) Neum (k'o biva "hrvatska teritorija", ugodno okruženje za sve sastanke i seminare);

3) Brčko (k'o biva "neutralna teritorija", promocija profesionalnog fudbala u toj regiji);

4) prijedlog na većinski "bošnjačkoj teritoriji" nije ni potreban s obzirom da isti cijelu Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao mjesto gdje su kod kuće, bez obzira da li im je domaćin ili komšija Jovo, Stipo ili Mujo, a ovakvim potezom će pokazati pozitivnu inicijativu i stav koji je mnogo vredniji od nekih 10.000 KM poreza godišnje i par radnih mjesta.
Hajde iskreno koliko se mi puta moramo njima naguziti da bi nešto uspjelo, evo dali im i da igra genocidna tvorevina utakmice U23, šta još treba, mi sve fino, oni inate i koče sve, u Sarajevo je centar i tu treba biti, dalja priča je suvišna! I žele ako se liga smanji 4 predstavnika bez obzira na rezultat :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

Obarska
Kontakt:

Post Postao/la Obarska » 20 mar 2014, 17:53

Xaxaxa,nemoj da prizivas da ne bude i epi-centar!! :lol: :lol:

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 20 mar 2014, 18:10

Obarska je napisao/la:Xaxaxa,nemoj da prizivas da ne bude i epi-centar!! :lol: :lol:

To će Obarci srušiti Sarajevo :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

Obarska
Kontakt:

Post Postao/la Obarska » 20 mar 2014, 18:20

Ko su Obarci? :lol: :lol:

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 20 mar 2014, 18:32

Obarska je napisao/la:Ko su Obarci? :lol: :lol:
Oni sa opancima!
Grbavica naš je Hram!!!

Obarska
Kontakt:

Post Postao/la Obarska » 20 mar 2014, 18:37

Moja ti je preporuka da se malo obrazujes,dijete!!

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 20 mar 2014, 18:38

Obarska je napisao/la:Moja ti je preporuka da se malo obrazujes,dijete!!
Hoću, oprosti molim te :(
Grbavica naš je Hram!!!

Obarska
Kontakt:

Post Postao/la Obarska » 20 mar 2014, 18:42

Oprosteno :lol: :lol:

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 20 mar 2014, 18:45

Obarska je napisao/la:Oprosteno :lol: :lol:
:mrgreen:
Grbavica naš je Hram!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.