Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Consigliere
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Consigliere » 19 mar 2014, 18:46

Hocu malo da krenem sa sklekovima i trbusnjacima. Nista ozbiljno, kucna varijanta eto da probam na ljeto izgledati bolje barem 2% :mrgreen:
I trazio kakavu aplikcaiju za android, ono nesto korisno za vodjenje statistike i brojki ali i da sebi natjeram da ih redovno radim, ali nikako nemam srece da nesto pronadjem. Ima naravno dosta aplikacija ali vecina ih ima za cilj da dostignes recimo 100 sklekova u jednom vjezbanju za 5-6 sedmica. Ne razumijem se previse, ali ne mislim da to treba biti neki cilj. Ne mislim se hvaliti pred trebama sa 100 sklekova. Ima i onih gdje celom trebas doticati ekran pa ih on kao broji, i to mi je bezveze :roll:
Eto, ako neko ima neku kvalitetnu i strucnu, nek podjeli. Znaci prvenstveno, za sklekove i trbusnjake.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 19 mar 2014, 21:53

Nije nikakva reklama ali kad je ovaj već postavio ovo zanimljivo za obrok evo jedna stranica koja svima moze pomoci ;)

https://www.facebook.com/pages/muska-po ... 78?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

zivojinmiric1
Kontakt:

Post Postao/la zivojinmiric1 » 20 mar 2014, 15:36

Consigliere je napisao/la:Hocu malo da krenem sa sklekovima i trbusnjacima. Nista ozbiljno, kucna varijanta eto da probam na ljeto izgledati bolje barem 2% :mrgreen:
I trazio kakavu aplikcaiju za android, ono nesto korisno za vodjenje statistike i brojki ali i da sebi natjeram da ih redovno radim, ali nikako nemam srece da nesto pronadjem. Ima naravno dosta aplikacija ali vecina ih ima za cilj da dostignes recimo 100 sklekova u jednom vjezbanju za 5-6 sedmica. Ne razumijem se previse, ali ne mislim da to treba biti neki cilj. Ne mislim se hvaliti pred trebama sa 100 sklekova. Ima i onih gdje celom trebas doticati ekran pa ih on kao broji, i to mi je bezveze :roll:
Eto, ako neko ima neku kvalitetnu i strucnu, nek podjeli. Znaci prvenstveno, za sklekove i trbusnjake.
Passion4Profession (8min abs, Chest workout) , aplikacija za trbušnjake i sklekove. Ako ti se ne svidi aplikacija skini video sa youtube-a ima par level-a za trbušne i par level-a za sklekove. Vrh su treninzi za trbušnjake!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 mar 2014, 16:06

momci sta preporucujete za debljanje ? isao sam u onu radnju u BBi i rece mi zena da uzmem neki protein i kreatin ali da ne moram ici u teretanu, jer kao dovoljno je bilo kakva fizicka aktivnost :D meni ne treba misica, samo da se udebljam, a posebno ruke :D

katalinskiosim
Kontakt:

Post Postao/la katalinskiosim » 20 mar 2014, 16:32

Kakva je teretana na olimpijskom bazenu na otoci i koliko kosta mjesec dana ?
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 20 mar 2014, 16:44

Consigliere je napisao/la:Hocu malo da krenem sa sklekovima i trbusnjacima. Nista ozbiljno, kucna varijanta eto da probam na ljeto izgledati bolje barem 2% :mrgreen:
Ako kontas srednjim intezitetom raditi sklekove i trbusnje, onda do ljeta nece nista postici, malo je to vremena :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 20 mar 2014, 22:37

jasmin10 je napisao/la:momci sta preporucujete za debljanje ? isao sam u onu radnju u BBi i rece mi zena da uzmem neki protein i kreatin ali da ne moram ici u teretanu, jer kao dovoljno je bilo kakva fizicka aktivnost :D meni ne treba misica, samo da se udebljam, a posebno ruke :D
ako hoces da se udebljas a ne da dobijea misice jedi sve sto stignes... A ako hoces kvalitetno na maso dobijes moras tegove ubacit

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 mar 2014, 22:57

jasmin10 je napisao/la:momci sta preporucujete za debljanje ? isao sam u onu radnju u BBi i rece mi zena da uzmem neki protein i kreatin ali da ne moram ici u teretanu, jer kao dovoljno je bilo kakva fizicka aktivnost :D meni ne treba misica, samo da se udebljam, a posebno ruke :D
Kako ce biti dovoljna bilo kakva fizicka aktivnost, za sta, za visak misicne mase? Mozes na taj nacin doci do odredjene razine i to je max, najvise u ovisnosti o genetskim predispozicijama, a to da ces nabaciti ozbiljniju misicnu masu bez teretane, e to vec jako tesko.
A sad, nabaciti kg kao kg nije tesko uopce. Samo jedi i sto manje se kreci. Za kratko vrijeme ide masa samo tako. Al ne vidim kome bi to bio cilj i zasto.
Isto tako ne znam sta ce ti kreatin. Jest da ces biti tezi, veci, al i to je samo od apsorpcije vode. NIje neko trajno rijesenje.
...Život za Široki...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 20 mar 2014, 23:16

katalinskiosim je napisao/la:Kakva je teretana na olimpijskom bazenu na otoci i koliko kosta mjesec dana ?
Bezveze, studenti 50-60 KM, inace je 90 KM. U toj cijeni je bazen, teretana, fitnes i sauna.
NO PYRO NO PARTY

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 20 mar 2014, 23:25

ja placam £35 sto mi izbacuje 82km, nije vajda toliko skupo u BiH?...ja isto imam bazen,sauna,steam room,teretana i casove ako hoces da ides npr. boxing,plesanje vise za cure itd.

mozel mi neko preporucti neke dobre rukavice, meni se ruke puno znoje?...i kakve vjezbe da su mi zglobovi jaci?
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 mar 2014, 00:26

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Kako ce biti dovoljna bilo kakva fizicka aktivnost, za sta, za visak misicne mase? Mozes na taj nacin doci do odredjene razine i to je max, najvise u ovisnosti o genetskim predispozicijama, a to da ces nabaciti ozbiljniju misicnu masu bez teretane, e to vec jako tesko.
A sad, nabaciti kg kao kg nije tesko uopce. Samo jedi i sto manje se kreci. Za kratko vrijeme ide masa samo tako. Al ne vidim kome bi to bio cilj i zasto.
Isto tako ne znam sta ce ti kreatin. Jest da ces biti tezi, veci, al i to je samo od apsorpcije vode. NIje neko trajno rijesenje.
tako ona zena rece :D a jedem, ali se i krecem :D igram lopte, idem na trcanje i tako to :D necu da gubim na kondiciji, a volio bih dobiti kila :D cilj mi je nekih 10 kila da dobijem :D ne treba meni misica, samo da se udebljam. ruke su mi nekako bas mrsave, pa mi to pravo smeta u zadnje vrijeme.

zivojinmiric1
Kontakt:

Post Postao/la zivojinmiric1 » 21 mar 2014, 00:53

Samo zderi ugljikohidrate i masnoce obilno u obroku i ne boj se za kila doci ce sama, jedini je problem sto ce se prvo primati za slauf oko stomaka i sam stomak. A ako hoces ruke ,e za to vec treba trening mali.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 21 mar 2014, 01:21

Imam jedan belaj, vjezbam vec duze vremena. Visok 188, 85 kg
Dobio sam u zadnje vrijeme malo vise misicne mase ali mi se nafatalo sala po stomaku.
Ako nastavim sa dobijanjem na tezini strah me da mi se ovo salo na stomaku ne poveca previse :/ :/

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 21 mar 2014, 01:23

Sta jedes

Sent from my HTC One V using Tapatalk

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 21 mar 2014, 01:40

VGS je napisao/la:Imam jedan belaj, vjezbam vec duze vremena. Visok 188, 85 kg
Dobio sam u zadnje vrijeme malo vise misicne mase ali mi se nafatalo sala po stomaku.
Ako nastavim sa dobijanjem na tezini strah me da mi se ovo salo na stomaku ne poveca previse :/ :/
Jedi manje karbohidrata i probaj leci ranije, spavanje ima velki uticaj na stomak ne koliko spavas nego kad spavas. Ja stanlo kazem leci cu ranije a nikad da legnem :lol:

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 21 mar 2014, 01:43

@jasmin10

moras trenirati biceps i triceps. Triceps su veci od bicepsa pa ako ih vise treniras polako ce ti ruke/misici izgledati veci i jedi svaki2-3 sata manje procije sa proteinima i karbohidratima.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 mar 2014, 07:37

Nije skupu u BiH, imaš od 20KM do 150KM, zavisno gdje i šta. Sauna, bazen itd mjesečno za 150KM ako se dobro sjećam :)

Genetiko, za sve si ti kriva (endomorf) :|

zivojinmiric1
Kontakt:

Re: Odg: Teretana

Post Postao/la zivojinmiric1 » 21 mar 2014, 08:06

Adnan89 je napisao/la:@jasmin10

moras trenirati biceps i triceps. Triceps su veci od bicepsa pa ako ih vise treniras polako ce ti ruke/misici izgledati veci i jedi svaki2-3 sata manje procije sa proteinima i karbohidratima.
Ti mu dajes savjet da ubrza metabolizam i jos vise smrsa tako sto ce male obroke cesce jesti. Jedino eto ti ugljikohidrati mu ne bi dali da smrsa brzo.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 mar 2014, 09:02

jasmin10 je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:
tako ona zena rece :D a jedem, ali se i krecem :D igram lopte, idem na trcanje i tako to :D necu da gubim na kondiciji, a volio bih dobiti kila :D cilj mi je nekih 10 kila da dobijem :D ne treba meni misica, samo da se udebljam. ruke su mi nekako bas mrsave, pa mi to pravo smeta u zadnje vrijeme.
Strucna neka, bit ce. :) Pa, mozda mislis da jedes, al ne dovoljno jebga. Ja sam sa 6 obroka dnevno dva mjeseca stagnirao na 81 kg dok nisam konacno dobio jos par kg, pa hajde nek je i pola kg, kg nezeljene mase, jest i pola kg misica bar.
Ako hoces bas samo da povecas tezinu, onda jedi sto vise, sto vece obroke, samo sto se mora to odraziti i u povecanju postotka masnoce, al ako nije visoka i ako ti je brz metabolizam plus takav tip tijela, onda ti nista posebno nece znaciti niti se primijetiti. A ruke bez treninga ne mozes dobiti. U biti nogomet i trcanje ti ih cini tankim, stalno u pokretu, a nista konkretno ne rade. Tu jedino rad s tegovima. Kreatin ako hoces koristi, al ne vidim osobno koji je benefit bez teretane i za ono sto zelis postici, posto bi trebao to stalno koristiti da se uvijek zadrzava voda u tijelu, al eto to prepustam strucnijima od sebe.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.