ne dipr tox nego pomozi ako možeš. ni ćevapa ne znaš poslat makar viberom.Toxicity je napisao/la:Aj bola živojine ne smaraj, ma prelistaj malo unazad, stavljala je raja upute i sve ja mislim..
Football Manager 2014
Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan
-
- Kontakt:
Re: Football Manager 2014
- plavipatriota
- Kontakt:
kako da instaliram editor?
stalno mi problem sa language pokazuje i sa database..
stalno mi problem sa language pokazuje i sa database..
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Nedavno sam poceo ovu igru pa me zanima samo nesto ako bi mi mogao neko razjasniti.
Naime kod svakog igraca postoje oni ratings do 5 zvjezdica za current abillity i potential.
Eh sad moja je pretpostavka ako pise da ima 5 zvjezdica za potential da ima najvece sanse da se razvije u odlicnog igraca, ali me buni ono current abillity. To je u bukvalnom prevodu trenutna vjestina ali zanima me jel onda bolje da je taj skill sto losiji? Jel se to gleda sto manje zvjezdica ima vise ce napredovat kasnije? Ako ima npr potential 5 a current abillity 2 to je bolje nego 3 jer ce duze napredovati, jesam li u pravu? moze li mi neko detaljnije objasniti?
I usputno pitanje vezano za amaterske klubove, posto sam uzeo amaterski tim pa imam zelju da ga probam progurat sto dalje zanima me koliko i sta treba ciniti da postane profesionalniji klub?
Naime kod svakog igraca postoje oni ratings do 5 zvjezdica za current abillity i potential.
Eh sad moja je pretpostavka ako pise da ima 5 zvjezdica za potential da ima najvece sanse da se razvije u odlicnog igraca, ali me buni ono current abillity. To je u bukvalnom prevodu trenutna vjestina ali zanima me jel onda bolje da je taj skill sto losiji? Jel se to gleda sto manje zvjezdica ima vise ce napredovat kasnije? Ako ima npr potential 5 a current abillity 2 to je bolje nego 3 jer ce duze napredovati, jesam li u pravu? moze li mi neko detaljnije objasniti?
I usputno pitanje vezano za amaterske klubove, posto sam uzeo amaterski tim pa imam zelju da ga probam progurat sto dalje zanima me koliko i sta treba ciniti da postane profesionalniji klub?
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Kada koristis neka pomagala u igri (npr. Genie Scout) tamo nadjes nekog igraca i imac CA (current ability- trenutna sposobnost) i PA (potencial ability - potenacijalna sposobnost). Maksimalan broj je 200. Sada CA ti oznacava bas kao sto kaze trenutnu sposobnost igraca, recimo zvjezdica i po, neka to bude 100 a njegova PA je nekih 190 i pokazat ce ti 5 zvjezdica da moze napredovati. Znaci nije bitno koliko ima zvjezdica trenutno igrac ako mu pokazuje 5 zvjezdica znaci da mu je visok PA i da moze dostici taj nivo ali ne mora. To sve zavisi od treninga, odigranih utakmica i slicno. Isto tako igracu moze pokazivati 3 zvjezdice PA kad ga skautiras, a da se on razvije na 4 ili 5. To je tesko otkriti pogotovo kada prodjes 5-6 sezona pa se regeni pocnu pojavljivat i ti ga skautiras ono pokaze 5 zvjezdica (znaci potencijal za jednog od najboljih na svijetu) a on dozivi povredu 6 mjeseci i ne razvije se ni blizu toliko (a ti istreso 20+ miliona).
jesi se to opek'o nekadA_d_0 je napisao/la:Kada koristis neka pomagala u igri (npr. Genie Scout) tamo nadjes nekog igraca i imac CA (current ability- trenutna sposobnost) i PA (potencial ability - potenacijalna sposobnost). Maksimalan broj je 200. Sada CA ti oznacava bas kao sto kaze trenutnu sposobnost igraca, recimo zvjezdica i po, neka to bude 100 a njegova PA je nekih 190 i pokazat ce ti 5 zvjezdica da moze napredovati. Znaci nije bitno koliko ima zvjezdica trenutno igrac ako mu pokazuje 5 zvjezdica znaci da mu je visok PA i da moze dostici taj nivo ali ne mora. To sve zavisi od treninga, odigranih utakmica i slicno. Isto tako igracu moze pokazivati 3 zvjezdice PA kad ga skautiras, a da se on razvije na 4 ili 5. To je tesko otkriti pogotovo kada prodjes 5-6 sezona pa se regeni pocnu pojavljivat i ti ga skautiras ono pokaze 5 zvjezdica (znaci potencijal za jednog od najboljih na svijetu) a on dozivi povredu 6 mjeseci i ne razvije se ni blizu toliko (a ti istreso 20+ miliona).

-
- Kontakt:
Ovom igricom sam zarazen i dan danas,ali poslije FM 2007 ove nove nisam igrao jer su sranje zestoko barem meni i igram FM 2006 vec 8 godina
Uglavnom sa CM 2001/2002 sam poceo jos kao klinac,ali tada nisam imao kompjuter i igrao sam sa starijim rodjakom i bilo je strasnih sejvova,zajedno smo vodili Hajduk(nismo uspjeli LP)osvojit i igrali deset sezona gdje sam ja vodio Parmu koja je tada strasna bila,a on Juventus.CM 2002/2003 nisam igrao jer je ovaj stari jos bio aktuelan.Na CM 2003/2004 sam svrsav'o
odigrao deset sezona sa Dinamom gdje uzimam LP i sjecam se da pet dana nisam mogao sebi doci...to je ona talentovana generacija Dinama koju je predvodio Niko Kranjcar koji ima 18 godina i najveci je talenat na FM(pored Nike imao sam strasnog Brazilca Limu,Zahoru,Hurtada,Sedloskog,Mijatovica,Stroka,Valentica + dovedem Deronju i Miladina iz Hajduka),uglavnom havarija...Na FM 2004/2005 sjecam se samo sejva sa Interom i haranja par godina uz Diega AMC koji je tada bio najveci talenat.NA FM 2007 opet s Dinamom cetvrtinafinala LP i dominacija par godina...dobar sejv sam imao s Genkom gdje osvajam Kup Uefa.
E sad FM 2006 igram vec osam godina kao sto sam napisao i naravno ne igram s jakim klubovima barem pet zadnjih godina,a velike uspjehe sam imao sa(Hajdukom,Dinamo Minskom,Đilingenom,Napolijem(seria C su na ovom menadjeru),Domzalama,Zvezdom,Rapidom Bukurestom,Zilinom,Belensesom,Sutjeskom iz Niksica itd itd....sad trenutno vodim Karpate i godina mi je 2012 s tim sto dominiram u Ukrajinskom prvenstu,a bez nekog uspjeha u LP..ne mogu proci 1/8 finala.Naucio sam napamet igricu bukvalno i petnestak dana pred ispite brisem je
Najduzi sejv mi je kada sam dosao do 2042 cini mi se jos u cetvrtom srednje,uslikat cu vam Hall of Fame i poslat...milion trofeja sa skoro svim klubovima petice.Vodio sam Seltik sest godina i osovjio dvije LP(bacit cu printskrin),eto toliko o FM sad idu ispiti,pa pauza
Sergey Kisly(napadac iz MTZ Ripa 17 god ravzije se u WC i njega prvog dovedem gdje god bio,a tu su jos Kranjcar,Guarin,Gioda,Garay,Dudu Cearense itd itd
Igra li iko FM 2006???

Uglavnom sa CM 2001/2002 sam poceo jos kao klinac,ali tada nisam imao kompjuter i igrao sam sa starijim rodjakom i bilo je strasnih sejvova,zajedno smo vodili Hajduk(nismo uspjeli LP)osvojit i igrali deset sezona gdje sam ja vodio Parmu koja je tada strasna bila,a on Juventus.CM 2002/2003 nisam igrao jer je ovaj stari jos bio aktuelan.Na CM 2003/2004 sam svrsav'o

E sad FM 2006 igram vec osam godina kao sto sam napisao i naravno ne igram s jakim klubovima barem pet zadnjih godina,a velike uspjehe sam imao sa(Hajdukom,Dinamo Minskom,Đilingenom,Napolijem(seria C su na ovom menadjeru),Domzalama,Zvezdom,Rapidom Bukurestom,Zilinom,Belensesom,Sutjeskom iz Niksica itd itd....sad trenutno vodim Karpate i godina mi je 2012 s tim sto dominiram u Ukrajinskom prvenstu,a bez nekog uspjeha u LP..ne mogu proci 1/8 finala.Naucio sam napamet igricu bukvalno i petnestak dana pred ispite brisem je

Najduzi sejv mi je kada sam dosao do 2042 cini mi se jos u cetvrtom srednje,uslikat cu vam Hall of Fame i poslat...milion trofeja sa skoro svim klubovima petice.Vodio sam Seltik sest godina i osovjio dvije LP(bacit cu printskrin),eto toliko o FM sad idu ispiti,pa pauza

Igra li iko FM 2006???

8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
Kako se neces opeci. Skautiras brazilca 18 godina, PA 5 zvjezdica, dribling 16, finishing 17,determination 19,flair 18 al naravno to kada vidis ne obratis paznju ni nasta drugo i platis ga (ovog regena sam doveo u Everton nakon 5 sezona za 32 miliona funti) i naravno nakon 4 utakmice frajer pokida ligamente 8 mjeseci. Vrati se taman, 6-7 utakmica 4 sedmice povreda i popizdim skinem onaj Geniou Scout da vidim u cemu je stvar, kad tamo podloznost povredama 19 (a maksimum je 20 a treba biti sto manje). I onda ga prodas za 5 miliona funti Southamptonu gdje ne odigra 100 utakmica u narednih 7 sezona. Ali se zna desiti dovedes zadnjeg veznog za 6 miliona funti a on 9 sezona ima prosjecnu ocjenu preko 7.40 i prodas ga u 28. godini za 45 miliona funti. Ali to je ono sto cini ovu igricu interesantnom.Gusar1995 je napisao/la:jesi se to opek'o nekadA_d_0 je napisao/la:Kada koristis neka pomagala u igri (npr. Genie Scout) tamo nadjes nekog igraca i imac CA (current ability- trenutna sposobnost) i PA (potencial ability - potenacijalna sposobnost). Maksimalan broj je 200. Sada CA ti oznacava bas kao sto kaze trenutnu sposobnost igraca, recimo zvjezdica i po, neka to bude 100 a njegova PA je nekih 190 i pokazat ce ti 5 zvjezdica da moze napredovati. Znaci nije bitno koliko ima zvjezdica trenutno igrac ako mu pokazuje 5 zvjezdica znaci da mu je visok PA i da moze dostici taj nivo ali ne mora. To sve zavisi od treninga, odigranih utakmica i slicno. Isto tako igracu moze pokazivati 3 zvjezdice PA kad ga skautiras, a da se on razvije na 4 ili 5. To je tesko otkriti pogotovo kada prodjes 5-6 sezona pa se regeni pocnu pojavljivat i ti ga skautiras ono pokaze 5 zvjezdica (znaci potencijal za jednog od najboljih na svijetu) a on dozivi povredu 6 mjeseci i ne razvije se ni blizu toliko (a ti istreso 20+ miliona).
ma i ja sam se opkeo više puta, ko nije taj nije igrao managera
. aa kako funkcioniše taj geniou scout i šta sve na njemu možeš da saznaš

Imas na stranici FM SCOUT i skines zavisi koji patch imas. Govori o reputaciji timova, igraca, osoblja. Recimo ukucas igraca nekog i otvoris i tamo ti pise za koliko bi ga mogao dovesti, koja mu je najbolja rola, CA i PA, na koga podsjeca i glavne karakteristike.
- thekoplegend
- Kontakt:
ako neko moze da posalje u pp link za fm i zadnji update, hvala. 

Vrhunska stvar, ja sam na proslom FM-u uz pomoc Genium Scouta kroz 10 12 sezona sa Slobodom osvojio LP.Gusar1995 je napisao/la:ma i ja sam se opkeo više puta, ko nije taj nije igrao managera. aa kako funkcioniše taj geniou scout i šta sve na njemu možeš da saznaš
U biti to ti je program koji ti skautira sve igrace koji postoje na igrici, i ti ih uz pomoc tabelarnog prikaza poredas kako hoces, dal po CA (potential ability) il po PA (potential...) imas po najvecem rejtingu ma sve moguce, onda imas vrijednost tih igraca i imas cijenu za koju ce ti ga klub prodat i jos milion stvari, tako sve isto i za trenere pa dovedes mladog trenera koji ti za 5 godina bude najbolji trener.
DOWNLOAD:
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Ma dobro ja ga ne volim koristiti ubija neku draz igranja. Ali eto u ovom vec opisanom slucaju sam ga iskoristio jer pokazuje i neke skrivene ocjene. Uglavnom program odlican ko voli igrati na taj nacin.
Ja volim da forsiram neke svoje igrace koji su losi al ja kao vjerujem u njih, pa ne volim genie jer mi kaze koliko su fakat losi
. Npr kao Susic sto Vrsajevica, ili svi Milanovi treneri Boneru itd
.

Ma nije taj genie scout mnogo koristan za one kao npr ja koji sam uzeo amaterski klub. Uopce ne mozes npr oznacit da trazis recimo igrace koji bi prihvatili amaterski ugovor nego kad trazis potencijalne igrace, uvijek je tesko pronaci nesto da valja a da znas da ce prihvatit tvoj amaterski ugovor.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- thekoplegend
- Kontakt:
thekoplegend je napisao/la:ako neko moze da posalje u pp link za fm i zadnji update, hvala.
- fanatic1991
- Kontakt:
Ušao s Jedinstvom u Premijer Ligu,pojačao ekipu s iskljucivo iskusnim igračima...28+ godina,cilj:opstanak u ligi,al dobro se držimo,trenutno smo 8. mjesto
SAVE NAPOLI: Trenutno druga sezona( u prvoj osvojen kup i liga),a u drugoj prvi smo na tabeli ( ispali iz kupa,Liga prvaka 1/4 finale s Marsejom)..Doveden Van Persije za 9 miliona,Iličić za 4 miliona,Douglas za 8 mil.,Vertonghen za 10...kasnije su došli još i Pjanić i Mbiwa...na golu stavio Begovića
..
Forsiram mlade napadače: Niang(20 golova),Fierro (5 utakmica,5 golova)
Uskoro ću počet i sa svojim Bayernom

SAVE NAPOLI: Trenutno druga sezona( u prvoj osvojen kup i liga),a u drugoj prvi smo na tabeli ( ispali iz kupa,Liga prvaka 1/4 finale s Marsejom)..Doveden Van Persije za 9 miliona,Iličić za 4 miliona,Douglas za 8 mil.,Vertonghen za 10...kasnije su došli još i Pjanić i Mbiwa...na golu stavio Begovića

Forsiram mlade napadače: Niang(20 golova),Fierro (5 utakmica,5 golova)

Uskoro ću počet i sa svojim Bayernom

Desavalo se to meni na ranijim FM-ovima, to ti izbaci kad ti se poklopi da ti je realan datum 1.april a isto to i na igrici.fanatic1991 je napisao/la:znaci ne vjerujem xD
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
- fanatic1991
- Kontakt:
meni prvi put da se ovo desi xDklasik je napisao/la:Desavalo se to meni na ranijim FM-ovima, to ti izbaci kad ti se poklopi da ti je realan datum 1.april a isto to i na igrici.fanatic1991 je napisao/la:znaci ne vjerujem xD
vidim 500 miliona a to mi previse

I dont have a singnature:(
Can i have yours?
Can i have yours?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.