Forum

Kako koristiti portal SportSport.ba i sve njegove dijelove?
Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Forum

Post Postao/la Monolog » 19 mar 2014, 18:09

filip13 je napisao/la:ja sam banovan,ok,kriv sam,mogu li tačno znati zbog čega,komentarisao rad moderatora ili nešto slično?
Možeš.
Ja sam te banovano zbog teme "Najveće svjetske misterije". Tebe i još dvojicu. Znaš valjda zašto.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 mar 2014, 18:20

Monolog je napisao/la:
filip13 je napisao/la:ja sam banovan,ok,kriv sam,mogu li tačno znati zbog čega,komentarisao rad moderatora ili nešto slično?
Možeš.
Ja sam te banovano zbog teme "Najveće svjetske misterije". Tebe i još dvojicu. Znaš valjda zašto.

pretpostavljam da je @otelo čini mi se zbog veličanja hitlera,fakat ne znam zbog čega mene,ali fakat,mislim očito sam nešto skrivio pa zato pitam šta ako se smije znati

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 19 mar 2014, 19:27

admin je napisao/la:Ako sam dobro shvatio, neko te je provocirao, a ti si mu odgovorio. I neko te je zbog tog odgovora banovao.

Pravilo je da u taj dio mi ne ulazimo. Ne interesuje nas ko je prvi počeo, a ko samo odgovara, jer nismo u mogućnosti ući u trag svakoj diskusiji i zaista analizirati gdje je šta počelo.

Želite li izbjeći ban, suzdržite se od odgovora na provokacije. Ko to ne može "citati gledati ,kako neko te naziva pogrdnim imenom ili necimdrugi sutjeti i mirna bosna" rizikuje da bude banovan.

To piše u pravilima foruma koja ste prihvatili registracijom, a i ja sam to ponovio i naveo razloge takvog pravila bar 280 puta.

Moj post koji je predhodio vrijedanju mene od strane dvojice forumasa arsenala je bio cisto neutralne prirode bez ikakve namjere da uopste ulazim u bilo kakvu diskusiju sa bilo kim a narocito tim dvojcem,oni su nesto u mome postu vidjeli nesto sto im smeta sto drugi nisu , i bez ikakvog osnova poceli vrijedjati pogrdnim nazivima.Normalan stvar reagovao sam prijavom postova ,a kao odg.na to dobio sam ban :? ,.

Sta zelite reci ovom drugom recenicom da neko moze svasta pisati i vrijedati a kada taj koji se vrijedja poskusa odg.istom mjerom jer se presla svaka granica tolerancije ne treba da reaguje ni prijavom posta nego da suti i trpi pokusa li reagovati dobit ce ban ,uz duzno postovanje to meni nije Ok , pravila mislim da treba da vrijede jednako za sve ,da se racionalnije pimjenjuju kriteriji bana od strane moderacije ,treba da povecaju svoju mobilnost na raznoraznim temama posbeno onim najposjecenijim i da budu sto racionalniji i objektivniji pri primjeni pravilaza sve jedanko to je moje misljenje.Pozz :D
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 20 mar 2014, 18:19

Kad udjem u temu odjeca,patike ovako mi bude
http://pokit.org/get/img/c78eaf54446750 ... ca12ee.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostale teme normala
1946

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 20 mar 2014, 19:26

Head je napisao/la:Kad udjem u temu odjeca,patike ovako mi bude
http://pokit.org/get/img/c78eaf54446750 ... ca12ee.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostale teme normala
I kod mene isti slucaj.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 20 mar 2014, 19:45

I kod mene.
Keep walking.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 20 mar 2014, 22:05

I kod mene je danas bio isti slucaj, ali sada je OK.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 mar 2014, 08:13

PEP je napisao/la:
admin je napisao/la:Ako sam dobro shvatio, neko te je provocirao, a ti si mu odgovorio. I neko te je zbog tog odgovora banovao.

Pravilo je da u taj dio mi ne ulazimo. Ne interesuje nas ko je prvi počeo, a ko samo odgovara, jer nismo u mogućnosti ući u trag svakoj diskusiji i zaista analizirati gdje je šta počelo.

Želite li izbjeći ban, suzdržite se od odgovora na provokacije. Ko to ne može "citati gledati ,kako neko te naziva pogrdnim imenom ili necimdrugi sutjeti i mirna bosna" rizikuje da bude banovan.

To piše u pravilima foruma koja ste prihvatili registracijom, a i ja sam to ponovio i naveo razloge takvog pravila bar 280 puta.

Moj post koji je predhodio vrijedanju mene od strane dvojice forumasa arsenala je bio cisto neutralne prirode bez ikakve namjere da uopste ulazim u bilo kakvu diskusiju sa bilo kim a narocito tim dvojcem,oni su nesto u mome postu vidjeli nesto sto im smeta sto drugi nisu , i bez ikakvog osnova poceli vrijedjati pogrdnim nazivima.Normalan stvar reagovao sam prijavom postova ,a kao odg.na to dobio sam ban :? ,.

Sta zelite reci ovom drugom recenicom da neko moze svasta pisati i vrijedati a kada taj koji se vrijedja poskusa odg.istom mjerom jer se presla svaka granica tolerancije ne treba da reaguje ni prijavom posta nego da suti i trpi pokusa li reagovati dobit ce ban ,uz duzno postovanje to meni nije Ok , pravila mislim da treba da vrijede jednako za sve ,da se racionalnije pimjenjuju kriteriji bana od strane moderacije ,treba da povecaju svoju mobilnost na raznoraznim temama posbeno onim najposjecenijim i da budu sto racionalniji i objektivniji pri primjeni pravilaza sve jedanko to je moje misljenje.Pozz :D
Ne kazem da jesi, ali mozda si ih vrijedjao na drugoj temi, ili mozda dan ranije, ili si ih vrijedjao i obrisao post, pa u stvari oni tebi odgovaraju... Jednostavno ne znam, ne mogu znati, a iskreno i ne zelim znati.

Previse je opcija koje mi ne mozemo pohvatati.

Zato je pravilo jednostavno i potpuno isto za one koje pocinju i one koji odgovaraju: ne interesuje nas ko je prvi poceo.

Nije to nista cudno i nije nikakvo pravilo koje smo mi izmislili. Ako se potuces na ulici, policija te nece pitati ko je prvi poceo, ide jednaka kazna za sve. Ako ukrades od lopova, nece ti sud oprostiti kradju.

To 'ko je prvi poceo' druže zaboravi. To u zivotu pali negdje do kraja osnovne skole, kasnije tesko. Navikni se da te niko u zivotu nece pitati za razloge i korjene tvojih problema.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 21 mar 2014, 14:18

admin je napisao/la:Ne kazem da jesi, ali mozda si ih vrijedjao na drugoj temi, ili mozda dan ranije, ili si ih vrijedjao i obrisao post, pa u stvari oni tebi odgovaraju... Jednostavno ne znam, ne mogu znati, a iskreno i ne zelim znati.

Zato je pravilo jednostavno i potpuno isto za one koje pocinju i one koji odgovaraju: ne interesuje nas ko je prvi poceo.

Nije to nista cudno i nije nikakvo pravilo koje smo mi izmislili. Ako se potuces na ulici, policija te nece pitati ko je prvi poceo, ide jednaka kazna za sve. Ako ukrades od lopova, nece ti sud oprostiti kradju.

To 'ko je prvi poceo' druže zaboravi. To u zivotu pali negdje do kraja osnovne skole, kasnije tesko. Navikni se da te niko u zivotu nece pitati za razloge i korjene tvojih problema.

Ne to je bilo iskljucio na arsenalovoj temi ali otom potom bilo i proslo ,ne vrijedi nesto vise pisati kada su male sanse da ce to i biti sto trazis ,ovo je privatni portal i taj neko kreira pravila i to postujem .

Sto se tice ove tvoje zadnje recenice uz duzno postovanje dovoljno sam star da znama kako i na koji naci cjelokupni nacin zivota i meduljudski odnosi funkcioniraju ,za mene je ovaj forum vid zabave i uopste to ne dozivljavam kao neku bitnu stvar u zivotu , svaka igra i zabava ima svoja pravila i znaju se granice dokle sta i kako moze biti funkci.i tolerantno, bas kao i u svakoj zabavi kako sportskoj,nesportsokoj ili bilo kojoj drugoj .Ovim postom zavrsam nas dialog .Zivio :D
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 mar 2014, 14:58

admin je napisao/la:
PEP je napisao/la:

Ne kazem da jesi, ali mozda si ih vrijedjao na drugoj temi, ili mozda dan ranije, ili si ih vrijedjao i obrisao post, pa u stvari oni tebi odgovaraju... Jednostavno ne znam, ne mogu znati, a iskreno i ne zelim znati.

Ne želim se miješati u vašu diskusiju ali želim ovo reći. Zašto nekog kažnjavat ako nije kriv? Vama neko ukrade nešto i dođe policija i Vas i njega odvedu u zatvor jer možda sve Vi jučer njemu ukrali, prekučer pa vam on vrača istom mjerom. :mrgreen: A za tuču normalno da će i Vas odvesti i kazniti jer remetite javni red i mir. A i za krađu kad ukrađeš od lopova ide isto jer postaješ kao i on. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 mar 2014, 15:47

uh.
eto, pojednostavljeno...

ako te neko prvocira, a ti njemu vraćaš, remetiš javni red i mir na forumu i zbog toga ti ide ban isto kao onome koje svađu i počeo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 21 mar 2014, 23:04

Prijedlog za admina i moderaciju na forumu. Otvorite jednu temu na kojoj ćete objavljivati kazne za forumaše i gdje forumaši neće moći ostavljati komentare. Dakle, ko je, zbog čega i koliko kažnjen i na kojoj temi.
Mnogi forumi imaju takvu temu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 mar 2014, 01:46

admin je napisao/la:uh.
eto, pojednostavljeno...

ako te neko prvocira, a ti njemu vraćaš, remetiš javni red i mir na forumu i zbog toga ti ide ban isto kao onome koje svađu i počeo.
Ne želim se ni ja miješati u ovu raspravu, ali moram pitati jel' to sad moderno da nakon bana napišemo roman sa žalopojkama?
DRUG NEBI TI PUNCA

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 mar 2014, 11:32

alan_kardec je napisao/la:Prijedlog za admina i moderaciju na forumu. Otvorite jednu temu na kojoj ćete objavljivati kazne za forumaše i gdje forumaši neće moći ostavljati komentare. Dakle, ko je, zbog čega i koliko kažnjen i na kojoj temi.
Ne želimo da se raspravlja o banovima. To nije stvar debate, nije nešto o čemu kolektivno odlučujemo i nema nikakve potrebe da se banovi komentarišu.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 mar 2014, 12:39

admin je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Prijedlog za admina i moderaciju na forumu. Otvorite jednu temu na kojoj ćete objavljivati kazne za forumaše i gdje forumaši neće moći ostavljati komentare. Dakle, ko je, zbog čega i koliko kažnjen i na kojoj temi.
Ne želimo da se raspravlja o banovima. To nije stvar debate, nije nešto o čemu kolektivno odlučujemo i nema nikakve potrebe da se banovi komentarišu.
Pa rekao je da forumasi nece moci ostavljati komentare. Znaci cisto informativno napisete ko je i koliko vremena out. Gotova prica.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 mar 2014, 12:56

Mislim da bi se ukidanjem brojača postova povećao broj kvalitetnijih postova na forumu.
Agieren statt reagieren

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 23 mar 2014, 14:18

admin je napisao/la:Ne želimo da se raspravlja o banovima. To nije stvar debate, nije nešto o čemu kolektivno odlučujemo i nema nikakve potrebe da se banovi komentarišu.

Jasno je meni sve što kažeš, znam da bi na temi vladao haos, ali ja napisah da na takvoj temi forumaši ne bi mogli ostavljati komentare. Ti postaviš što si naumio, ko je, koliko i zbog čega kažnjen, i jednostavno zaključaš temu. I tako do sljedećeg bana. Bar je to jednostavno za izvesti. Kažem opet, mnoštvo ozbiljnih foruma ima jednu takvu sličnu temu, a ne bi škodila ni za ovaj forum.

Pale_Companion je napisao/la:Mislim da bi se ukidanjem brojača postova povećao broj kvalitetnijih postova na forumu.
Slažem se.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 mar 2014, 15:38

Hajde da napravimo temu na kojoj ćete vi meni pisati izvještaje sa svog posla.
Onda ću se i ja uključiti, pa postirati svoje izvještaje.

Nemojte se mnogo zamarati tuđim banovima. Nije to ničiji problem. Dovoljno je neka svako sebe gleda i imaćemo potpunu harmoniju.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 mar 2014, 15:41

Admine, ne stoji vam priča o jednakom tretmanu odnosno kažnjavanju.
Prijavio sam post koji se već treći dan nije dirao, nisam ništa pisao, prijava izbrisana (samo jedan od primjera (NE-RADA). Ako nešto repliciram, očekujem kaznu jer tema nije sportska, a upis i dalje stoji. Sramota, ali eto vas tamo opet, samo nemojte raji zamazivat oči o tome kako se radi po pravilima kada to nije tačno.
Zadnja izmjena: Titova-Juga, dana/u 23 mar 2014, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 23 mar 2014, 15:43

admin je napisao/la:Hajde da napravimo temu na kojoj ćete vi meni pisati izvještaje sa svog posla.
Onda ću se i ja uključiti, pa postirati svoje izvještaje.

bezveze ti je rezon, ali ajd.
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Help”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.