Precijenjeni igraci
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Precijenjeni igraci
Trkački superiorniji, bolji u duelu, bolji u defanzivi, bolji udarac, drzak (ovo je ona pozitivna drskost). Modrićeve prednosti su vizionarstvo, pas igra i iskustvo. Eto, ovako bih ja poredio njih dvojicu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
pa necu valjda gledati da je modric fit alonsu, zna se ko je kome dosao, ne mozes ba ti biti realan kada se radi o modricu i ostalim hrvatskim sportasima tamam se mi svi ostali na glavu nasadili, ne znam ni zasto pokusavamo, ne pije vode i to je to, pa i alonso je drzao uz khediru real madrid dok nije bilo modrica dok je po tvojoj prici uz modrica nebitno ko igra jer ce vezni red opet biti na visini zadatka ali alonso zahtjeva igranje modrica da bi bio na visini zadatka, blago receno komedija ziva, jednostavno prica ti ima previse propusta, previse da bi ti se moglo u konacnici dokazati da grijesis, da se radi o nekom francuzu, njemcu, japancu, alzircu, nebitno kome daleko bi lakse bilo pricati i sve ostalo ali eto u pitanju je modric i nema sanse da postoji drugi scenario, nema veze, necemo dalje hajde jer ocito ne postoji sansa da se slozimoŠB_Fidelis je napisao/la:Ne, nego ti ocito ne shvacas sta ti se govori - Alonso svakako da je jedan od kljucnih igraca Reala, medjutim ti na to ne gledas nuzno ispravno, jer za tebe ne postoji da je Alonso slucajno ideal fit za Modrica ove godine, nego je nuzno obrnuto, a to sto je ovaj i bez Alonsa igrao odlicno i drzao Real i onda jos sa Alonsom u konacnici takodjer jos bolje, kad se konacno stabilizirao cijeli vezni red, sto je i logicno i od cega je profitirao citav Real i Modric potom dosao jos vise do izrazaja i pruzio jos bolje partije zbog svega toga, to je nebitno. Bolan ta dva igraca se nadopunjuju maltene savrseno, medjutim, kao sto rece covjek iznad, po svim pokazateljima i po svim neovisnim procjenama struke Modric je najbolji i najkonstantniji veznjak Reala ove sezone, i to nije moje misljenje samo.LenBias je napisao/la:vezni su vezni pa ti dalje pricaj sta ti volja a pricali ste o najboljem veznom real madrida, ispade da je alonso samo dobar kada je bio na terenu kad i modric jer eto modric je dobar pa radi svoje zadatke i popunjava i onu prazninu za koju je alonso slabiji, modric moze raditi sve sto moze alonso a alonso ne moze raditi nista od onog sto radi modric, daj odvadi malo ba, nema smislaŠB_Fidelis je napisao/la:Vidim tebi ni ne pada na pamet da je to mozda zato sto je Alonso idealni fit Modricu, a ne nuzno obrnuto, jer drugonavedeni samim time dobiva vise slobode u igri, kreacije, dok takvo sto ne mozes u paru s pojedinim drugima koji su se izmijenjivali, dok je Modric, naglasavam i ovo je jako bitno - bio svejedno konstantno dobar, s kim god da si ga stavio ove sezone. No, kao sto rekoh, naravno da je klasa poput Alonsa ipak perfect fit gdje ce jos vise dobiti na znacaju.
I da se razumijemo, Alonso je defanzivni veznjak, on nema niti moze imati Modricevu mehaniku pokreta, kreaciju i isti efekt na ekipu u ofenzivnom smislu ili smislu povezivanja obrane i napada. Upari ga sa istim, odnosno slicnim sebi, pa ces vidjeti razliku, odnosno tko bi imao veci ucinak na momcad u tom momentu. Ne mijesaj kruske i jabuke.
Sad, ako je to nesto pogresno receno, onda u redu, eto, bitno da svi imamo misljenje i OK.
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Rece frajer bez pola muke da je Kovacic bolji od Modrica jos ga na to sve ovaj dole zakuca kako je Matic također ispred Luke

Ne volim nikako te neke usporedbe. Modrić je prije podcijenjen nego precijenjen igrač.
A nisu bas za poredjenje , jer bi i zajedno bili kompaktabilni.Monolog je napisao/la:Trkački superiorniji, bolji u duelu, bolji u defanzivi, bolji udarac, drzak (ovo je ona pozitivna drskost). Modrićeve prednosti su vizionarstvo, pas igra i iskustvo. Eto, ovako bih ja poredio njih dvojicu.
Realnost jest da Pogba ima neke prednosti koje Luka ne moze imati cisto zbog svojih fizikalija i gabarita , a da bi vremenom trebao isklesati sve ostale elemente igre.
Poput toga da Luka ima 90% uspjesnih pasova u ligi(Pogba 76%) , 93% u LP (Pogba 75%).
Pogba je direktniji i okomitiji igrac , koji ce napraviti vise golova/direktnih asistencija al vise i izgubiti loptu
Luka je regista , slican Xaviu koji ce cijeniti loptu i spajati odbranu sa napadom i biti pokretacka snaga vecine akcija
poprilicno drugacije poimanje fudbala , pa sad kojoj ekipi sta vise treba
Realu vjerovatno Modricev fudbal
jasno je da P.Pogba ce biti vjerovatno najbolji veznjak svoje generacije
al po meni nije bio konstantan kao LUka ove sezone(koji je ladno odigrao 3 lose od 37 , a ja bi znao).
Opet , bespotrebna debata

Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Znaci stavis Kolasinca ,drzak,jak,dobar udarac,trkac i poredis ga sa Pjanicem(ok glupo je) ali ne kontam,onda Xavi(po mnogima najbolji ikad veznjak,koji nije trkacki mocan,niti udarac nema bolji od Modrica,odbranu ne igra nista bolje od Modrica naprotiv,ali opet je jedan od najvecih ..Monolog je napisao/la:Trkački superiorniji, bolji u duelu, bolji u defanzivi, bolji udarac, drzak (ovo je ona pozitivna drskost). Modrićeve prednosti su vizionarstvo, pas igra i iskustvo. Eto, ovako bih ja poredio njih dvojicu.
Vidi Pogba ispred sebe ima Pirla,kad ga nema on ima samo te karakteristike koje su dovooljne za zadnjeg veznog on CM nije,Modric ne moze igrat zadnjeg veznog bas zbog nedostatka snage itd ali on odlicno cita igru,pokriva vise terena nego li Pogba,ako gledas repku Francuske,vidjet ces koliko posla Matuidi uradi za Pogbu ,on ima mnogo nedostataka ali igrac sa dobrim igracima pored sebe,u Unitedu koji je bio toliko tanak u sredini on se nije isticao,cak ni u rezervama nije bio najbolji igrac .. On ce vjerovatno biti najbolji veznjak kroz par godina ali ne centralni vezni,on ne moze povezat odbranu i napad kvalitetno,a to je ono sto Modric radi savrseno .
Pa pogledaj jednog Scholesa,radio je od ekipe sta je htio,sam je sebi prilagodi,nesto sto radi i Modric.
Zeljeznicar! 1921 !
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ja ne bi uopce ni poredio.Monolog je napisao/la:Trkački superiorniji, bolji u duelu, bolji u defanzivi, bolji udarac, drzak (ovo je ona pozitivna drskost). Modrićeve prednosti su vizionarstvo, pas igra i iskustvo. Eto, ovako bih ja poredio njih dvojicu.
Evo ti i primjer zasto, za to boldano.
U ligi, Pogba 2,6 tackles po utakmici, 1 interceptions, clearances 1,1, predriblan od drugih igraca 1, blocked shots 0,1.
Modric u ligi 2,4 tackles, 1,5 interceptions, 0,3 clearances, predriblan od drugih igraca 0,4, blocked shots 0,3.
Nigdje veze, minorne razlike, statistika tu maltene nista ne znaci ako to tako gledas. Tko je evo tebi bolji u tom pogledu onda? Ispade evo Modric fakticki bolji, ovisno sta gledas i sta trazis, ili u najmanju ruku neznatno losiji u defanzivnom dijelu.
O ofenzivnom dijelu mislim da smisla nema ni pricati, ako cemo realno.
Potpuno deplasirana rasprava, potpuno nebitna i nepotrebna i rasprava i usporedba.
@lenbias, ne da mi se s tobom raspravljati jer ti jednostavno nisi u stanju ukapirati nesto van svog nacina razmisljanja i fiksne ideje shvacanja, a kad pokusavas nesto kao objasniti, pocinjes automatski od pretpostavke da nitko drugi ne moze shvatiti nesto sto samo ti vidis i da je bolje da se automatski prestane time raspravljati jer evidentno da sugovornik grijesi pored zdravih ociju. To sto si vazda sam u svemu tome, to je neka druga prica. Mislim, covjece, de, iritiras pola foruma lupetanjima katkad i onda jos na kraju nastupas s pricom da se ne moze tvoja poanta koju, ponavljam, jedino ti vidis, shvatiti. Haj dobro, necemo se sloziti i gotovo, posteno.
...Život za Široki...
bez uvreda molim, ne budi drvosjeca kad za tim nema potrebe, alonso je fit modricu hajde, nema veze, bolji je modric samo nemoj pisati uvrede i licne neke gluposti koje su totalno nebitne za odredjenu temu kao sto to radis svaki put kada se nadjes na suprotnoj strani, nema smisla
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Raul,
Ma normalno da zbog fizikalija ima prednosti u određenim stvarima (kao Ronaldo spram Messija. Kao - bolja igra glavom. Pa kako ne bi bila kad je viši?).
Modrića sam ove sezone gledao 20-ak puta i svaki put je bio u tri najbolja igrača na terenu. Ali baš svaki put. I to samo luđak može osporiti. Uostalom, sam si to čitao na Realovoj temi, ne moram ti ja ovdje pisati.
Modrić i jeste Xavi. Samo što je slabija verzija najboljeg Xavija (a ko nije?). Od takvih igrača (u ovom trenutku, naravno), najviše mi pada na pamet Cabaye i (dok je još mogao odgovoriti tim zadacima na najbolji način) Pirlo.
@Format,
Pjaniću upravo nedostaje drskosti. Da bi bio velikan, da bi bio vođa, moraš imati dozu drskosti. Svi veliki igrači je imaju/su je imali. Pogba je ima. Najbolji Xavi jede sve ostale veznjake. Tu nema dvojbe. Bili oni Scholes, Gerrard, Lampard ili Modrić.
@eŠBi,
Šta to nema smisla pričati o ofanzivi? Ako se toliko pozivaš na statistiku, zašto ne uzmeš omjer golova i asistencija (prvenstveno golova, ipak si rekao da nema smisla pričati o ofanzivi) njih dvojice? Je l' možda (možda) što ti to ne ide u prilog? Usput, Pogba i Vidal rade za Pirla više negoli Pirlo radi za njih. Treba uzeti u obzir i tu činjenicu, jer se toliko trošenje u oba pravca (govorim za ovaj dvojac) automatski osjeti na svježini u određenim momentima (nedostatak snage znači manjak koncentracije, znači lošija pas igra-završnica, štagod).
Pozdrav, stvarno mi se ne da više o ovome. Rekoh sve moguće i nemoguće stavove i to je to.
Ma normalno da zbog fizikalija ima prednosti u određenim stvarima (kao Ronaldo spram Messija. Kao - bolja igra glavom. Pa kako ne bi bila kad je viši?).

Modrića sam ove sezone gledao 20-ak puta i svaki put je bio u tri najbolja igrača na terenu. Ali baš svaki put. I to samo luđak može osporiti. Uostalom, sam si to čitao na Realovoj temi, ne moram ti ja ovdje pisati.

Modrić i jeste Xavi. Samo što je slabija verzija najboljeg Xavija (a ko nije?). Od takvih igrača (u ovom trenutku, naravno), najviše mi pada na pamet Cabaye i (dok je još mogao odgovoriti tim zadacima na najbolji način) Pirlo.

@Format,
Pjaniću upravo nedostaje drskosti. Da bi bio velikan, da bi bio vođa, moraš imati dozu drskosti. Svi veliki igrači je imaju/su je imali. Pogba je ima. Najbolji Xavi jede sve ostale veznjake. Tu nema dvojbe. Bili oni Scholes, Gerrard, Lampard ili Modrić.
@eŠBi,
Šta to nema smisla pričati o ofanzivi? Ako se toliko pozivaš na statistiku, zašto ne uzmeš omjer golova i asistencija (prvenstveno golova, ipak si rekao da nema smisla pričati o ofanzivi) njih dvojice? Je l' možda (možda) što ti to ne ide u prilog? Usput, Pogba i Vidal rade za Pirla više negoli Pirlo radi za njih. Treba uzeti u obzir i tu činjenicu, jer se toliko trošenje u oba pravca (govorim za ovaj dvojac) automatski osjeti na svježini u određenim momentima (nedostatak snage znači manjak koncentracije, znači lošija pas igra-završnica, štagod).
Pozdrav, stvarno mi se ne da više o ovome. Rekoh sve moguće i nemoguće stavove i to je to.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
@Monolog :
Nebi se slozio da najbolji Xavi jede najbolje Scholesea,ako si ga gledao ne mozes to reci sigurno,jedan Xavi je rekao da je Scholes najbolji vezni kojeg je gledao,jedan Zidan itd
Ali ne bitno
Treba gledati i sa druge strane,u raznim ligama se igra drugaciji fudbal,gdje veznjaci treba da rade drugacije stvari,recimo Gerrard je godinama jedan od najboljih veznjaka u ligi ali on u Spaniji nebi mogao biti tako dobar,gdje se vise trazi tehnicki mocni veznjaci,bez njegovih udaraca sa 40metara itd ..Isto kao i u Italiji sad ..
Nebi se slozio da najbolji Xavi jede najbolje Scholesea,ako si ga gledao ne mozes to reci sigurno,jedan Xavi je rekao da je Scholes najbolji vezni kojeg je gledao,jedan Zidan itd

Ali ne bitno

Treba gledati i sa druge strane,u raznim ligama se igra drugaciji fudbal,gdje veznjaci treba da rade drugacije stvari,recimo Gerrard je godinama jedan od najboljih veznjaka u ligi ali on u Spaniji nebi mogao biti tako dobar,gdje se vise trazi tehnicki mocni veznjaci,bez njegovih udaraca sa 40metara itd ..Isto kao i u Italiji sad ..
Zeljeznicar! 1921 !
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne, nego ti bas pokusavam objasniti koliko nema smisla to tako porediti i izvoditi statistiku i navedoh ti primjer zasto, jer ispade da i jedan i drugi u tom forteu za kojeg ih ti smatras u svojoj usporedbi incicijalno, gube direktni neki duel po statistici jedan od drugog. Paradoks. A jasno je u samom posjedu lopte jednog i drugog i po ulozi u ekipi tko sta radi, kome je sta zaduzenje u kojoj momcadi i na koji nacin to ostvaruje.Monolog je napisao/la:
@eŠBi,
To je zato sto ja to ne bih usporedjivao, razliciti igraci, sustavi, uloge, oni koji ih okruzuju, sve.
Kao sto rekoh, nezahvalno za promatrati na taj nacin, jer sve sto uzmes kao olaksavajuce i otezavajuce pogodnosti za jednog, mozes izvuci i za drugog, i opet nisi dobio nesto ''mjerljivo''.
Et toliko.

...Život za Široki...
Bosniacum Lilium je napisao/la:Meni je bolji Kovačić recimo.Format je napisao/la:Sta sve necu procitat na ovom forumu,ajde ti meni reci 3bolja CM igraca od Modrica ja cu sebi mudo pojest ako ih nadjes .Vandelanoite je napisao/la:Mandžukić, Valdes, Modrić, Peluso, B.Yilmaz
SB haj nam svima priznaj da si prikriveni nacionalista
Kovačić bolji od Modrića

Modrić - precjenjen.
Kovačić - precjenjen.
Mandžukić - podcjenjen.
Kovačić - precjenjen.
Mandžukić - podcjenjen.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
još samo kad bi objasnio, po kojem osnovu je glavni veznjak Reala - precijenjen igracSaurman je napisao/la:Modrić - precjenjen.
Kovačić - precjenjen.
Mandžukić - podcjenjen.

za ostalu dvojicu se slažem.
Modric je trenutno najbolji veznjak Svijeta.Od pocetka sezone ima konstantnu apsolutno u svakoj utakmici.
Xavijev prime je najkvalitetniji kada su u pitanju najbolji veznjaci svih vremena
Xavijev prime je najkvalitetniji kada su u pitanju najbolji veznjaci svih vremena

Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Pa nije ni daleko. Možda ne može još da se poredi jer treba da odigra bar 2-3 sezone na vrhunskom nivou, ali ako nastavi da igra ovako kao sad biće definitivno tu negdje. Svidjalo se to tebi ili ne.geoxx je napisao/la:Rece frajer bez pola muke da je Kovacic bolji od Modrica jos ga na to sve ovaj dole zakuca kako je Matic također ispred Luke![]()
![]()
Smoke Weed Everyday!
Da, ali reci sada da je Matic bolji od Luke jeEvoMene je napisao/la:Pa nije ni daleko. Možda ne može još da se poredi jer treba da odigra bar 2-3 sezone na vrhunskom nivou, ali ako nastavi da igra ovako kao sad biće definitivno tu negdje. Svidjalo se to tebi ili ne.geoxx je napisao/la:Rece frajer bez pola muke da je Kovacic bolji od Modrica jos ga na to sve ovaj dole zakuca kako je Matic također ispred Luke![]()
![]()

Jos onaj gore ljiljan hoce samo da provocira, daj bolan, neki argument nego odma po nekim drugim stvarima...
Modric je ove sezone jedan od najboljih veznjaka, ako ne i najbolji veznjak svijeta. Ove sezone! Pogba je strasan talent, mislim, nema se tu sta puno pricat, ali da je trenutno bolji od Modrica koji igra nogomet karijere - malo realnosti. Bit ce strasan igrac, vjerovatno se borit za Zlatnu loptu, ali sada niej ta razina.
Vidal je masina kao sto neko rece, nema toga ko ne bi pozelio takvog igraca u svojoj momcadi. Brzian, trka, sut, pas - ma sve lik ima.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- Vasa Ladacki
- Kontakt:
Šta, bolan, reče i osta živ?Johny je napisao/la:Modric je trenutno najbolji veznjak Svijeta.Od pocetka sezone ima konstantnu apsolutno u svakoj utakmici.
Nama je Željo svetinja jedina.
Ko je bolji u posljednjih 6 mjeseci ?Vasa Ladacki je napisao/la:Šta, bolan, reče i osta živ?Johny je napisao/la:Modric je trenutno najbolji veznjak Svijeta.Od pocetka sezone ima konstantnu apsolutno u svakoj utakmici.
Xavi ? Vidal ? Schweinsteiger ? Toure ?
Ovo sto pruza Lukica u posljednjih 6 mjeseci je najkvalitetnije i najkonstantnije od svih.
Kvalitetom i top formom nije najbolji veznjak , ali trenutno je njegov prime i njegovih 5 minuta tako da ostajem pri ovoj konstataciji iako sam veliki hejter odvratnog Hrvata.

Johnny b, how much there is to see
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ako gledamo prije povrede Ramseya svakako moze i on tu medju najbolje. A pusti Johnya on je smijesan lik.
Celik!3,2,2.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.