FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jahija

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jahija » 18 mar 2014, 13:09

Ništa nisu radili ja samo ne znam ko ih natjera u taj **** Rovinj na sjever gore gdje bura puše i non stop kiša pada, umjesto da su otišli negdje drugo imala je masa destinacija, pa imamo igman za te visinske pripreme najbolja nadmorska visina pa zvezda postade evropski i svjetski prvak sa igmana boga ti, a mi to ignorišemo, pa nakon visinskih ideš u niže predjele morska klima negdje makarska šta znam već-.

Joškad je snijeg na igmanu pa ih natjerat da trče kroz snijeg znaš koju jačinu nogu i kondiciju nabijaju tu se ostali odbijaju ko od stijenu, ali jok mi se držimo nježno, eh pokojni milan ribar je to radio ljudski svaka mu dala.
Zadnja izmjena: jahija, dana/u 18 mar 2014, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 18 mar 2014, 13:12

Joj generala... Ide se tamo za gdje se ima para, gdje postoje uslovi, gdje mozes igrati pripremne, itd. Prosle godine nam je bilo fino vrijeme, ove nije, Boze moj... Svi znamo da pripreme nisu uspjele, tereni su nam strasni i eto ti povreda... Mozda previse treniraju u odnosu na to kako su fizicki pripremljeni... Sumnjam da se neko od njih plaho trudio tokom pauze da bude u vrhunskoj formi, ili su gledali gdje ce ovu subotu izaci...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

jahija

Post Postao/la jahija » 18 mar 2014, 13:17

Gledam ono naše dijete odbjegli sin Armin Ćerimagić igra lijevo krilo, i ima 20 godina igrao u Gentu gdje li je nešto sam čuo da se radi na njegovom povratku valjao bi nam, takođe gledam za zvijezdu je dao i gol onaj naš junior odbjegli sin Belmin Vila, pa i za olimpic odbjegli babin sin koji bi ucjenjivao svetinju odlučujući gol, imamo masu naših proizvoda koji igraju i trpaju. Mi smo prava Velika fabrika igrača kakva akademija i k..
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 18 mar 2014, 13:21

Baja_Zvjerka je napisao/la:Joj generala... Ide se tamo za gdje se ima para, gdje postoje uslovi, gdje mozes igrati pripremne, itd. Prosle godine nam je bilo fino vrijeme, ove nije, Boze moj... Svi znamo da pripreme nisu uspjele, tereni su nam strasni i eto ti povreda... Mozda previse treniraju u odnosu na to kako su fizicki pripremljeni... Sumnjam da se neko od njih plaho trudio tokom pauze da bude u vrhunskoj formi, ili su gledali gdje ce ovu subotu izaci...
Ja ne pricam o tome gdje su bili nego o treninzima i programu treniranja. Ne znam kakvi su im to treninzi pa su tako nespremni i onda uz to naravno i idu ceste povrede. Kad si spreman, nema tih cestih malih povreda, osim ne daj Boze nekih lomova i slicno. Naravno da su tereni losi, ali nisu samo nasim igracima, tako je sirom nase BiH.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 18 mar 2014, 13:27

EmirTM87 je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Joj generala... Ide se tamo za gdje se ima para, gdje postoje uslovi, gdje mozes igrati pripremne, itd. Prosle godine nam je bilo fino vrijeme, ove nije, Boze moj... Svi znamo da pripreme nisu uspjele, tereni su nam strasni i eto ti povreda... Mozda previse treniraju u odnosu na to kako su fizicki pripremljeni... Sumnjam da se neko od njih plaho trudio tokom pauze da bude u vrhunskoj formi, ili su gledali gdje ce ovu subotu izaci...
Ja ne pricam o tome gdje su bili nego o treninzima i programu treniranja. Ne znam kakvi su im to treninzi pa su tako nespremni i onda uz to naravno i idu ceste povrede. Kad si spreman, nema tih cestih malih povreda, osim ne daj Boze nekih lomova i slicno. Naravno da su tereni losi, ali nisu samo nasim igracima, tako je sirom nase BiH.
Da li si vidio uslove na treninzima sa priprema, kisa, losi tereni, odgodjene utakmice, kako onda da budu spremni... Da li si vidio uslove gdje treniraju pored Grbavice? S druge strane, mi ne znamo ko je povrijedjen, a ko uvrijedjen, a siguran sam da imam barem 2 takvih...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 mar 2014, 14:15

Mene zanima šta su radili tokom pauze jer su imali program za samostalni trening? Mislim da su se toga pridržavala 3, 4 igrača u vrh glave, zato ovi ostali i djeluju kilavo jer su pripreme loše odrađene pa nisu imali gdje nadoknaditi nedostatak fizičke spreme, koju su trebali samo održavati tokom zimske pauze.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 18 mar 2014, 14:38

EmirTM87 je napisao/la:Nespremni su eto do cega je. Na derbiju se to najbolej vidjelo. Prvo poluvrijeme smo ih razbili i onda je u drugom dosla do izrazaja ta nespremnost, Jajara i kompanija su pretrcali duplo vise od nasih igraca. Nasi znaju igrati ali kondicioni trener nam je nula. Samo mi nije jasno sta su radili na pripremama.
To je to ako je ovo tačno sa radio sarajeva:

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva odigrali su vrlo dobru i zanimljivu utakmicu u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a zanimljiva je analiza objavljena na zvaničnoj Facebook stranici kluba s Koševa. Brojevi su pokazali jedan zanimljiv podatak. Naime, gosti su na utakmici na stadionu Grbavica pretrčali 101,1 kilometar, dok su igrači Željezničara pretrčali 89,2 kilometara. Za ovu analizu korišten je savremeni program za obradu podataka na utakmicama Lige prvaka. Inače, prosjek kilometara koje ekipe pretrče u ovom takmičenju je 114, a rekord drži FC Rubin Kazan, sa 132 pretrčana kilometra.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 18 mar 2014, 14:42

Šteta što nema podataka po poluvremenima. Pretrčali su za više od 10% od nas tako da smo dobro i prošli. Ako se na Koševu ne dignemo na stoju nemamo šta tražiti.

batman
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la batman » 18 mar 2014, 14:44

rodom s Mejtaša je napisao/la:
EmirTM87 je napisao/la:Nespremni su eto do cega je. Na derbiju se to najbolej vidjelo. Prvo poluvrijeme smo ih razbili i onda je u drugom dosla do izrazaja ta nespremnost, Jajara i kompanija su pretrcali duplo vise od nasih igraca. Nasi znaju igrati ali kondicioni trener nam je nula. Samo mi nije jasno sta su radili na pripremama.
To je to ako je ovo tačno sa radio sarajeva:

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva odigrali su vrlo dobru i zanimljivu utakmicu u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a zanimljiva je analiza objavljena na zvaničnoj Facebook stranici kluba s Koševa. Brojevi su pokazali jedan zanimljiv podatak. Naime, gosti su na utakmici na stadionu Grbavica pretrčali 101,1 kilometar, dok su igrači Željezničara pretrčali 89,2 kilometara. Za ovu analizu korišten je savremeni program za obradu podataka na utakmicama Lige prvaka. Inače, prosjek kilometara koje ekipe pretrče u ovom takmičenju je 114, a rekord drži FC Rubin Kazan, sa 132 pretrčana kilometra.

Normalno da nije tacno. Korišten savremeni program :mrgreen:

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 18 mar 2014, 14:45

Mene zanima kako su ovi izracunali koliko su pretrcali a kao nema pojedinacno,pa kako onda ?

zasto je gore momak stavio Dedica u prvu jel se rijesilo to ?
Zeljeznicar! 1921 !

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 18 mar 2014, 14:49

Da bravo!
Pretrcali su 1,13km po igraču na terenu više. Sad oduznite I saberite naše povrijeđene igrače, da li vam to išta govori?
Ne znam što se pravi tolika frka oko toga što su pretrcali 10 tak km više?
De ba iskulirajte!!!
Ma vi stvarno niste normalni !!!

jojnebudelititule
Kontakt:

Post Postao/la jojnebudelititule » 18 mar 2014, 14:50

Format je napisao/la:Mene zanima kako su ovi izracunali koliko su pretrcali a kao nema pojedinacno,pa kako onda ?

zasto je gore momak stavio Dedica u prvu jel se rijesilo to ?
Zato što je Stanić najviše pretrčao pa neće to da objave :D

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 18 mar 2014, 14:59

A uopste nije problem kondiciju nabiti da pucaju od snage,ne znam ko I kako se vode kondicioni treninzi u F.K. Željezničaru?!?
Ma vi stvarno niste normalni !!!

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 18 mar 2014, 15:00

Kapiten je pretrcao 15 km, od toga 8 u drugom poluvremenu :lol:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 18 mar 2014, 15:02

Ljudi normalno da mi moramo uvrsitit u ekipu i igrace sa manjom fizickom spremom jer povrede nas ubise,dao Bog da su svi spremni kao Stanic,a ne mozes biti spreman kad Svraka pusi 2kutije cigara dnevno.
Zeljeznicar! 1921 !

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 18 mar 2014, 15:38

http://www.in.dex.hr/fit/clanak/kako-pr ... 34600.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 18 mar 2014, 15:41

izbrisati tačku u sredini

CARSON

Post Postao/la CARSON » 18 mar 2014, 15:46

Moje misljenje je da ovu utakmicu protiv sirokog ne smijemo izgubiti bod uopste nije lose jer ce i dalje sve biti u nasim rukama ljudi mi moramo biti maksimalno uz nas klub
SVI ZAJEDNO DO POBJEDE

neno1
Kontakt:

Post Postao/la neno1 » 18 mar 2014, 15:50

Sve dok oni budu isli po Rovinju,Medzugorju i ostalim destinacijama pucace ih povrede ko lude.Pored Bjelasnice,Igmana,Jahorine oni idu dole,kakva je to logika ja ne kontam,zna se gdje se nabija kondicija.Pa jedna Crvena Zvezda je godinama kondicione pripreme vrsila na Bjelasnici i bila Prvak Evrope i svijeta,kada sam samo onako rahat pogledao snimak na Tv Vogosca imao sam osjecaj da smo neki kantonalni klub,nespremni boze sacuvaj :twisted:
Mehmed Mesa Bazdarevic

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 18 mar 2014, 15:54

PlaviSaJUGA je napisao/la:Da bravo!
Pretrcali su 1,13km po igraču na terenu više. Sad oduznite I saberite naše povrijeđene igrače, da li vam to išta govori?
Ne znam što se pravi tolika frka oko toga što su pretrcali 10 tak km više?
De ba iskulirajte!!!
Izvini, ali ne bih se složio osim ako nisi bio sarkastičan. Davno je Švabo rekao da onaj koji ne može da trči ne može ni da igra. Mislim da je to rekao u analizi utakmice Hrvatska - Australija i to je bio totalni razj.eb balkanske škole fudbala. Stariji se sječaju nastupa yu reprezentacije koja je uvijek bila prepuna zvijezda i koja do dolaska Švabe skoro dvije decenije nije imala nikakav zapažen rezultat.
Dakle, 1.13 km u prosjeku po igraču je za mene puno pogotovo na prilično malom terenu kakva je Grbavica. Jedan metar može biti fatalan ili odlučiti utakmicu. Evo baš sa derbija se sječam Jamakove mrtve šanse. Kako je Stana samo uletio pravovremeno i napravio 100% šansu. Jeb.iga da je bio crknut ne bi ni pokušao da uđe. Druga šansa ovaj put njegova je opet bio odličan ulaz, ali nažalost promašio je za 30 cm. Mi smo u par zadnjih sezona more utakmica dobili na spremu i ne smijemo sebi dozvoliti da bilo ko od nas više pretrči.
Jasno je da imamo dovoljno neoporavljene igrače iz dobro poznatih razloga i da je vjerovatno to razlog manje trke, ali reči da nije bitno km i kusur po igraču razlike je neozbiljno u modenom fudbalu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.