AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Seedorf: "We have to buy the right players who can understand the philosophy and become an integral part of the project.
Seedorf: "A new project will be started next season, and the objective of that project is to bring Milan back to the top."
Seedorf: "We have to build a competitive squad, and we have to do it intelligently."
Seedorf: "A new project will be started next season, and the objective of that project is to bring Milan back to the top."
Seedorf: "We have to build a competitive squad, and we have to do it intelligently."
sta se desaje ovom mom Milanu,jeli ovo neka teska nocna mora.Pa nemogu vjerovat do cega smo dosli nema nas nigdje, g...i nas ko stigne.Jedino mi je zao sedorfa ni kriv ni duzan prolazi kroz sve ovo.daj ludi probudite me da se nepatim vise objasnite mi da su ovo samo snovi i da u stvarnosti nije ni blizu ovoga st vidim

Evropa nam bjezi deset bodova (ne smijem ni pogledati koliko zaostajemo za LS) tako da se polako i od toga mozemo oprostiti. Sljedece sezone se fokusirati na ligu i za pocetak pokusati izboriti top 3.
Mislim da ce se odredjene promjene desiti na ljeto, ove dvije sezone su preveliki udar na ugled ovog kluba koji je ne tako davno bio strah i trepet u Evropi, a sada je postao vreca za nabijanje nogom.
Od ljeta ostaviti sve lose iza sebe i ponajvise poraditi na psihickom stanju igraca, dovesti par potrebnih pojacanja i polako slagati kockice za iducu sezonu.
Ako nam je za utjehu, gore od ovoga ionako ne moze tako da se iduce sezone sigurno ocekuju bolji rezultati.
Ono sto je sigurno, u krizi smo, ali nece ni ovo vjecno trajati. Zasigurno nece preko noci, mozda ni za godinu-dvije, ali vratit ce se Milan tamo gdje pripada.
Mislim da ce se odredjene promjene desiti na ljeto, ove dvije sezone su preveliki udar na ugled ovog kluba koji je ne tako davno bio strah i trepet u Evropi, a sada je postao vreca za nabijanje nogom.
Od ljeta ostaviti sve lose iza sebe i ponajvise poraditi na psihickom stanju igraca, dovesti par potrebnih pojacanja i polako slagati kockice za iducu sezonu.
Ako nam je za utjehu, gore od ovoga ionako ne moze tako da se iduce sezone sigurno ocekuju bolji rezultati.

Ono sto je sigurno, u krizi smo, ali nece ni ovo vjecno trajati. Zasigurno nece preko noci, mozda ni za godinu-dvije, ali vratit ce se Milan tamo gdje pripada.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
-
- Kontakt:
Ljudi ova sezona je izgubljena to se znalo odma bez pojacanja i sa nizom losih rezultata pod vodstvom Alegrija,da je on na vrijeme dobio otkaz mozda kazem mozda bi bilo drugacije i Sedorf je doveden da eksperimentise i da proba sve moguce i da vidi na koga ce racunati naredne sezone(on je odredio koju ce formaciju igrati i sad prate ko od ovih moze ispuniti zadatke a ko ne)...i meni smetaju ovi losi rezultati,ali ne bi volio da smo vise sretno nego spretno dolazili do pobjeda iz razloga sto bi to ispalo da ovi igraci ko fol valjaju i nesto znaju pa na ljeto da se dovede samo jedan igrac pa sljedece sezone opet patnja...meni je bitno da ne ispadnemo i samo losi rezultati (nazalost) mogu natjerati matorca da ulozi ili proda klub...a nemojte da se brinete to sto necmeo igrati LP pa da necemo moci dovesti nekog kvalitetnog igraca...Samo ime Milan privuklo bi svakoga i kad igracima pokazes plan i ambicije i kada im das pare potpisat ce on,ali ostaje to ljeto pa vidjet cemo sta ce biti
FORZA MILAN
Pa eto, Seedorf je najavio novi projekat koji ce vratiti Milan na vrh i dovodjenje novih igraca. Ove dvije sezone smo se i previse brukali, sumnjam da ce nesto ovako dozvoliti i trecu godinu zaredom.
Problem je sto smo prosle godine sami sebe zajebali izborivsi LS, ali ove sezone su sve greske uprave i limitiranost igraca dosle na vidjelo.
Problem je sto smo prosle godine sami sebe zajebali izborivsi LS, ali ove sezone su sve greske uprave i limitiranost igraca dosle na vidjelo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- _forzamilan_
- Kontakt:
Ja nisam više nikako optimista. Već godinama svako ljeto novi projekat, te smanjenje plate, zatim podmlađivanje i na kraju **** obična. Ne vjerujem više ništa i apsolutno sam uvjeren da neće klub na zelenu granu dok se god uprava ne izmjeni iz temelja. I ova Barbara kao jedina nešto zna a realno niđe veze. Na šta je klub spao jbt ne smijem tabelu ni pogledati poserem i njih i njihov plan 

Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
- muha milanez
- Kontakt:
"Vitalno je da kupimo prave igrače, igrače koji razumeju filozofiju kluba i koji žele da budu deo našeg projekta".
Bas me zanima koji ce to igraci (koji razumiju filozofiju kluba) biti i koliko ce novca kostati. Sve mi mirise da ce to biti klasika, navikli smo vec. Dzabaluka samo, tako je najbolje. Ako ne bude ulaganja ovog ljeta, nece bit ni nas u narednih 5 godina najmanje.
Bas me zanima koji ce to igraci (koji razumiju filozofiju kluba) biti i koliko ce novca kostati. Sve mi mirise da ce to biti klasika, navikli smo vec. Dzabaluka samo, tako je najbolje. Ako ne bude ulaganja ovog ljeta, nece bit ni nas u narednih 5 godina najmanje.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Ali ovo pomladjivanje je najbolje, silom prilika faraon i siljo upadnu u prvu postavu sto im je predstavljalo podlogu i opravdanje za dovodjenje mladih i jeftinih igraca. Nazalost, dugo li je trajalo...
Iskreno, vise ni sam ne znam sta ocekivati u narednom periodu. Previse se toga izdesavalo u zadnje vrijeme da mi je potpuno ubilo zelju za pracenje ovog kluba i vjerovanje u neka bolja vremena.
S druge strane, smatram da bi se na ljeto napokon mogle desiti neke promjene. Trecu godinu zaredom ovako se brukati i srozavati ugled kluba, bilo bi stvarno previse. I trudim se vjerovati da to nasi nece dopustiti.

Iskreno, vise ni sam ne znam sta ocekivati u narednom periodu. Previse se toga izdesavalo u zadnje vrijeme da mi je potpuno ubilo zelju za pracenje ovog kluba i vjerovanje u neka bolja vremena.
S druge strane, smatram da bi se na ljeto napokon mogle desiti neke promjene. Trecu godinu zaredom ovako se brukati i srozavati ugled kluba, bilo bi stvarno previse. I trudim se vjerovati da to nasi nece dopustiti.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
According to Sportmediaset.it, AC Milan are not intentioned to sign on permanent deal 28 year old defender Adil Rami, actually on loan from Valencia
#Tuttosport Berlusconi and Barbara will have a meeting today at Arcore to discuss the future of Milan.
#Calciomercato Milan has set their sights back on Newcastle goalkeeper Tim Krul.
AC Milan News @Milanello 12m El Shaarawy will be in Amsterdam today for a final consultation with professor Van Dijk. He's expected to return in about 3-4 weeks' time.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- Ibracadabra
- Kontakt:
Ovo je već 5 sastanak u toj famoznoj vili, i dosad nije nikad ništa korisno donio. A što se tiče malog Shaarawya za njega je sezona odavno gotova, i najbolje bi mu bilo da ljeto maksimalno iskoristi i ojača za narednu sezonu kako psihički tako i fizički. A ovo za Ramija naprosto ne shvaćam, ne žele otkupiti čovjeka koji je Terry za Boneru a Cahill za Mexesa i Zapatu.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."
#CFC Pride of London.
#KING James!!
#CFC Pride of London.
#KING James!!
- Titova-Juga
- Kontakt:
A.C Milan president S.Berlusconi will have a meeting with Mark Zuckerberg about adding a "dislike" button to facebook.baltazar1 je napisao/la:nabijem ja na qrc i barbarui berluskonija
i njihove sastanke
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Ovo je jedan od mnogih sastanaka i jedna od mnogih supljih prica koje se zasnivaju na ljetu i velikim ulaganjima. Mi moramo biti svjesni, postoje samo 2 nacina da se Milan izvuce a to su:
1. Da Berlusconi umre.
2. Da Berlusconi proda Milan.
Danas u svijetu ne mozes postenog igraca dovest a da ne istreses 20+ miliona, a i one sto smo mogli (Eriksen), propustili smo iz nikome poznatih razloga. Dakle, kao sto neko rece prije mene, 100-200 miliona samo u transfere i gledat cemo Milan u vrhu Europskog fudbala, do tada gubit cemo zivce na utakmicama kao juce i slicnim.
Prodati: Mexesa (nije nikad bio top klasa, sad je vec postao smijesan), Constanta (no coment), Hondu (dok mozemo uzeti 10-ak miliona, jer od njega barem dok igra na krilu nema nikakve fajde, a i prespor je inace za ovu ligu), Balotellija (probat prodat za 30-ak, mada niko nije lud toliko dat za poremecenog igraca u glavu), El Shaarawya (uvalit Arapima za 20+ jer mu je sudbina ista kao i Patu) i jos ove standardne ublehe i dovesti koliko toliko mlade igrace, jer ipak mislim da ne mozemo dovesti top klase, barem ne ovog ljeta.
1. Da Berlusconi umre.
2. Da Berlusconi proda Milan.
Danas u svijetu ne mozes postenog igraca dovest a da ne istreses 20+ miliona, a i one sto smo mogli (Eriksen), propustili smo iz nikome poznatih razloga. Dakle, kao sto neko rece prije mene, 100-200 miliona samo u transfere i gledat cemo Milan u vrhu Europskog fudbala, do tada gubit cemo zivce na utakmicama kao juce i slicnim.
Prodati: Mexesa (nije nikad bio top klasa, sad je vec postao smijesan), Constanta (no coment), Hondu (dok mozemo uzeti 10-ak miliona, jer od njega barem dok igra na krilu nema nikakve fajde, a i prespor je inace za ovu ligu), Balotellija (probat prodat za 30-ak, mada niko nije lud toliko dat za poremecenog igraca u glavu), El Shaarawya (uvalit Arapima za 20+ jer mu je sudbina ista kao i Patu) i jos ove standardne ublehe i dovesti koliko toliko mlade igrace, jer ipak mislim da ne mozemo dovesti top klase, barem ne ovog ljeta.
Izvini, druže, slažem se s tobom naravno, ali koga bi ti ostavio od sadašnjih igrača u timuA_d_0 je napisao/la:Danas u svijetu ne mozes postenog igraca dovest a da ne istreses 20+ miliona, a i one sto smo mogli (Eriksen), propustili smo iz nikome poznatih razloga. Dakle, kao sto neko rece prije mene, 100-200 miliona samo u transfere i gledat cemo Milan u vrhu Europskog fudbala, do tada gubit cemo zivce na utakmicama kao juce i slicnim.

- Ibracadabra
- Kontakt:
Veliko je pitanje da li neko od vrhunskih igrača uopšte želi doći u Milan, nakon svega što se desilo. A tek kasnije razmišljati o mega-ulaganjima od kojih neće biti ništa.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."
#CFC Pride of London.
#KING James!!
#CFC Pride of London.
#KING James!!
Pa u tom i jeste nas najveci problem, mi i nemamo stabilan kostur tima. Mi nemamo igraca koji moze povuci ostale i oko kojeg se igra gradi. Balotelli to ne moze iznijeti, Kaka je prestar a Saraf u bolnici. Zaglibili smo da dublje ne moze. Po mom rezonu, trebamo zrtvovati barem dvije sezone, dovesti mladje igrace i probat uigrat i od njih napraviti kostur ekipe. Lahko je dovodit jednoj Barceloni, Celziju,Parizu, Cityu. Svi oni imaju 3-4 igraca koji cine kostur, i onda na njih pridodat 2-3 nova igraca je nista, ali Milana nigdje nema.Claus je napisao/la:Izvini, druže, slažem se s tobom naravno, ali koga bi ti ostavio od sadašnjih igrača u timuA_d_0 je napisao/la:Danas u svijetu ne mozes postenog igraca dovest a da ne istreses 20+ miliona, a i one sto smo mogli (Eriksen), propustili smo iz nikome poznatih razloga. Dakle, kao sto neko rece prije mene, 100-200 miliona samo u transfere i gledat cemo Milan u vrhu Europskog fudbala, do tada gubit cemo zivce na utakmicama kao juce i slicnim.
Prodati: Mexesa (nije nikad bio top klasa, sad je vec postao smijesan), Constanta (no coment), Hondu (dok mozemo uzeti 10-ak miliona, jer od njega barem dok igra na krilu nema nikakve fajde, a i prespor je inace za ovu ligu), Balotellija (probat prodat za 30-ak, mada niko nije lud toliko dat za poremecenog igraca u glavu), El Shaarawya (uvalit Arapima za 20+ jer mu je sudbina ista kao i Patu) i jos ove standardne ublehe i dovesti koliko toliko mlade igrace, jer ipak mislim da ne mozemo dovesti top klase, barem ne ovog ljeta.Jer nije moguće dovesti 20 fudbalera za jedan (dva, tri) prelazna roka, a da isti pritom zadovolje naše apetite.
- muha milanez
- Kontakt:
Predsjednik talijanskog nogometnog diva Milana Silvio Berlusconi demantirao je da je pozicija trenera Clarencea Seedorfa uzdrmana.
"Seedorf uopće nije tema u klubu. On će ostati trener Milana i sljedeće sezone. Problem je u tome što je današnja ekipa jednostavno loše izgrađena", poručio je Berlusconi u kratkoj izjavi za Sky Sport 24.
Zanimljivo, pa hajde daj koju paru seronjo stara pa ga izgradi kako treba yebemu mater vise, a znao si prodat kljucne igrace.. Koliko nerviranja i sekiranja u zadnje 2-3 sezone, nevjerovatno..
"Seedorf uopće nije tema u klubu. On će ostati trener Milana i sljedeće sezone. Problem je u tome što je današnja ekipa jednostavno loše izgrađena", poručio je Berlusconi u kratkoj izjavi za Sky Sport 24.
Zanimljivo, pa hajde daj koju paru seronjo stara pa ga izgradi kako treba yebemu mater vise, a znao si prodat kljucne igrace.. Koliko nerviranja i sekiranja u zadnje 2-3 sezone, nevjerovatno..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Citajuci izmedju redova, cini se kao da krivicu svaljuje na Gallianija. Imao je i taj svakakvih bisera sa dovodjenjem igraca, ali ne moze ni ujko fester sa 5 miliona eura budzeta.
Inace, upala nam kasika u med, Abate i Bonera povrijedjeni.
Faraon je danas isao na zadnji pregled kod doktora i sve je napokon gotovo. Ocekuje ga se za mjesec dana na terenu, mada je vec svima jasno da je za njega ova sezona zavrsena. Imat ce citavo ljeto ispred sebe da dodje sebi, ocekujem starog faraona iduce sezone.
Inace, upala nam kasika u med, Abate i Bonera povrijedjeni.

Faraon je danas isao na zadnji pregled kod doktora i sve je napokon gotovo. Ocekuje ga se za mjesec dana na terenu, mada je vec svima jasno da je za njega ova sezona zavrsena. Imat ce citavo ljeto ispred sebe da dodje sebi, ocekujem starog faraona iduce sezone.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ko god da nam igra u zadnjoj liniji nama je svejedno jer sve je to tanko. Urby je katastrofalan tako da bi trebalo Silju vratiti na lijevu stranu a na desnu ubacit nekog iz Primavere. Cristante bi se uskoro trebao vratit tako da ocekujem njega u veznom redu. I ne znam zasto Sedorf vise ne pokuša s drugom formacijom.
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!
Rami nam je dao vise golova nego Matri i Pazzini zajedno, iako je imao problema defanzivno ne razumijem da navodno nismo zainteresovani da ga otkupimo, pa koga cemo to boljeg dovesti, T.Silvu, sta li?
Out x 10:
Amelia (sam je htjeo napustiti)
Mexes (ogromna plata, tare klupu, sijena igraca koji je nekad bio)
Robinho (isto kao i Mexes)
Constant (tamnoputi Vrsajevic)
Zaccardo (zadnja rupa na sviralu)
Silvestre (gdje se radi, on ne smeta, odnosno sanira vijecne povrede)
Birsa (par finih golova nam je zamazalo oci, lik bio u ne normalnoj formi sto ga je cinilo prosjecnim igracem)
Muntari (sad kad smo doveli Essiena nema mjesta za njega)
Balotelli (bez gola u svim "velikim" utakmicama, moze se uzeti 20-30mill za njega)
Matri (pod hitno noga, promasaj decenije)
Za sav ovaj sljam mozemo dobiti nekih 40-50 mil, jednako bitno osloboditi se visokih troskova plate (Mexes,Robinho,Balo,Matri). Iduca sezona je kriticna za El Sharaawya (hoce li biti nesto od njega ili ce postati novi Pato) i za Hondu (pod hitno mora uciti jezik i prilagoditi se talijanskom fudbalu, no treba mu pruziti jos vremena).

Out x 10:
Amelia (sam je htjeo napustiti)
Mexes (ogromna plata, tare klupu, sijena igraca koji je nekad bio)
Robinho (isto kao i Mexes)
Constant (tamnoputi Vrsajevic)
Zaccardo (zadnja rupa na sviralu)
Silvestre (gdje se radi, on ne smeta, odnosno sanira vijecne povrede)
Birsa (par finih golova nam je zamazalo oci, lik bio u ne normalnoj formi sto ga je cinilo prosjecnim igracem)
Muntari (sad kad smo doveli Essiena nema mjesta za njega)
Balotelli (bez gola u svim "velikim" utakmicama, moze se uzeti 20-30mill za njega)
Matri (pod hitno noga, promasaj decenije)
Za sav ovaj sljam mozemo dobiti nekih 40-50 mil, jednako bitno osloboditi se visokih troskova plate (Mexes,Robinho,Balo,Matri). Iduca sezona je kriticna za El Sharaawya (hoce li biti nesto od njega ili ce postati novi Pato) i za Hondu (pod hitno mora uciti jezik i prilagoditi se talijanskom fudbalu, no treba mu pruziti jos vremena).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.