Prva liga FBiH 2013./2014.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- firefirefirely
- Kontakt:
Re: Prva liga FBiH 2013./2014.
Gol razlika se gleda OSIM ako su u pitanju pozicije koje vode u visi/nizi rang, tu se prvo gleda medjusobni omjer
- TzBulevar87
- Kontakt:
A šta u ovoj ligi znače pozicije koje ne vode u viši/niži rang pa da se kod njih gleda gol razlika? Daj molim tefirefirefirely je napisao/la:Gol razlika se gleda OSIM ako su u pitanju pozicije koje vode u visi/nizi rang, tu se prvo gleda medjusobni omjer

075
- firefirefirely
- Kontakt:
Ne kontam ti post nikako, sta je smijesno bogati?
Nebitno je je li znace nesto ili ne znace, ali sigurno neces imati 2 8-plasirana tima na kraju sezone
Znaci mora se nekako odrediti koji tim je bolji, i za to postoje odredjeni kriteriji (ili ti iskreno mislis da ce dva tima sa istim brojem bodova podijeliti jednu poziciju?)..

sta se ba ljudi zamarate sa gol razlikom ili sa medjusobnim susretom jer nema sanse da do toga dodje. Mi ili cemo biti prvi sa odredjenom prednoscu ili necemo, a da u konacnici budemo imali isti broj bodova to je naprosto nemogucefirefirefirely je napisao/la:Ne kontam ti post nikako, sta je smijesno bogati?Nebitno je je li znace nesto ili ne znace, ali sigurno neces imati 2 8-plasirana tima na kraju sezone
Znaci mora se nekako odrediti koji tim je bolji, i za to postoje odredjeni kriteriji (ili ti iskreno mislis da ce dva tima sa istim brojem bodova podijeliti jednu poziciju?)..
Probisvjet nemaš pojma od nogometa to pravilo za medusobne susrete je odredila FIFA i vazi za svaku ligu u svijetu ti koda nepratis nogomet...Probisvjet je napisao/la:Po kojem clanu pravilnika je to za namjestanje? Hajde pregledaj pravilnik. Gol razlika je koja se gleda. Nadji clan 43.Iceplayer je napisao/la:Jeste pogrijesio je, prije 2-3 godine su to uveli zbog namjestanja jer bi klub kome fali gol razlika za 1 mjesto ce kupiti utakmicu i tako bi otisli na 1 mjesto tj. klub koji ima vecu kesu zato su uveli medusobne susrete pa ko je bolji nek pobjedi...
http://nsfbih.ba/upload/documents/Bilte ... 20LIGA.pdf
Iceplayer je napisao/la: Probisvjet nemaš pojma od nogometa to pravilo za medusobne susrete je odredila FIFA i vazi za svaku ligu u svijetu ti koda nepratis nogomet...

Pobjeda je bolja od orgazma!
Gorki je napisao/la:Iceplayer je napisao/la: Probisvjet nemaš pojma od nogometa to pravilo za medusobne susrete je odredila FIFA i vazi za svaku ligu u svijetu ti koda nepratis nogomet...

Ne ozb to je FIFA zahtjevala zbog kupovanja utakmica, barem sam tako cuo sad sta je istinaSARS je napisao/la:Gorki je napisao/la:Iceplayer je napisao/la: Probisvjet nemaš pojma od nogometa to pravilo za medusobne susrete je odredila FIFA i vazi za svaku ligu u svijetu ti koda nepratis nogomet...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kad se djeca pocnu praviti pametna i onda izvale jednu ovakvu glupost. Sto bi nas Ciro reko Sine moj svaka liga i svako takmicenje ima svoj pravilnik o takmicenju pa tako i ova nasa liga koji se prije pocetka svake sezone usvaja... Eto makar se zahvali sto sam te sad necemu naucio da se ne provaljujes i po Bihacu
![]()

U Serie A važi h2h, u EPL gol-razlika, Primera koristi h2h goal-razliku (bez pravila o golu u gostima) pod br.1, Bundesliga preferira gol-razliku itd. A čovjek hladno reče da je FIFA propisala međusobni susret kao presudni faktor u svakoj ligi. 

-
- Moderator
- Kontakt:
E caraGorki je napisao/la:Iceplayer je napisao/la: Probisvjet nemaš pojma od nogometa to pravilo za medusobne susrete je odredila FIFA i vazi za svaku ligu u svijetu ti koda nepratis nogomet...

evo malo slika iz zezancije

OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys
Silver Town Boys
18. kolo:
Igman - Bratstvo 0:1 (Suljić zabio 3 gola na zadnje 4 utakmice od toga sva 3 u gostima, Branitelj, Iskra, Igman)
Čapljina - Sloboda 0:1
Troglav - Jedinstvo 0:6
Mladost - Radnički 1:1
Iskra - Budućnost 1:0
Orašje - Rudar 1:0
Gradina - GOŠK 3:0
Branitelj - Podgrmeč 1:2
Očekivane pobjede vodećeg trojca, Rudar kiksao. Čestitke Bratstvu, Jedinstvu i Slobodi. Čestitke i komšijama iz Lukavca i Srebrenika a Budućnost će haman morati tražiti "novu Slobodu" tamo pred kraj sezone.
Tabela:
1. Jedinstvo 43
2. Sloboda 40
3. Bratstvo 39
4. Rudar 36
5. GOŠK 30
6. Čapljina 28
7. Branitelj 27
8. Radnički 27
9. Orašje 26
10. Gradina 25
11. Mladost 18
12. Igman 18
13. Podgrmeč 18
14. Budućnost 17
15. Iskra 16
16. Troglav 5
19. kolo:
Budućnost - Gradina
Podgrmeč - Iskra
Rudar - Branitelj
Bratstvo - Troglav
Jedinstvo - Mladost
Orašje - Čapljina
GOŠK - Igman
Radnički – Sloboda
Igman - Bratstvo 0:1 (Suljić zabio 3 gola na zadnje 4 utakmice od toga sva 3 u gostima, Branitelj, Iskra, Igman)
Čapljina - Sloboda 0:1
Troglav - Jedinstvo 0:6
Mladost - Radnički 1:1
Iskra - Budućnost 1:0
Orašje - Rudar 1:0
Gradina - GOŠK 3:0
Branitelj - Podgrmeč 1:2
Očekivane pobjede vodećeg trojca, Rudar kiksao. Čestitke Bratstvu, Jedinstvu i Slobodi. Čestitke i komšijama iz Lukavca i Srebrenika a Budućnost će haman morati tražiti "novu Slobodu" tamo pred kraj sezone.
Tabela:
1. Jedinstvo 43
2. Sloboda 40
3. Bratstvo 39
4. Rudar 36
5. GOŠK 30
6. Čapljina 28
7. Branitelj 27
8. Radnički 27
9. Orašje 26
10. Gradina 25
11. Mladost 18
12. Igman 18
13. Podgrmeč 18
14. Budućnost 17
15. Iskra 16
16. Troglav 5
19. kolo:
Budućnost - Gradina
Podgrmeč - Iskra
Rudar - Branitelj
Bratstvo - Troglav
Jedinstvo - Mladost
Orašje - Čapljina
GOŠK - Igman
Radnički – Sloboda
Undici stelle - ACM 1899
- Probisvjet
- Kontakt:
Znam je prijatelju da se ti salis. Ne zamjerim ti. Ti brige pretvaras u salu.Iceplayer je napisao/la:Ne ozb to je FIFA zahtjevala zbog kupovanja utakmica, barem sam tako cuo sad sta je istina

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Stambolija: Nismo kupili utakmicu protiv Branitelja
Nakon prošlosedmičnog remija sa Orašjem, fudbaleri Podgrmeča u subotu su ostvarili gostujuću pobjedu nad Braniteljom i tako došli do važna tri boda pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH.
Strijelci za tim iz Sanskog Mosta bili su Jurić i Karić, a asistent kod prvog pogotka bio je iskusni Stambolija koji je većinski dio svoje karijere proveo u HNL-u, igrajući za Karlovac i Istru 1961.
U razgovoru za SportSport.ba, Stambolija je istakao da će tri boda protiv Branitelja doći tek do izražaja ako Podgrmeč u narednom kolu savlada Iskru, koja je ujedno i glavni konkurent za opstanak.
"Zadovoljni smo sa rezultatom, iako smo imali šansu da postignemo još koji gol Branitelju. Rano smo došli do vodstva, Branitelj je brzo izjednačio, ali osjetili smo da možemo doći do punog plijena. Na kraju je tako i bilo, i sad se moramo okrenuti narednoj utakmici protiv Iskre. Bodove moramo potvrditi, a pobjeda protiv Branitelja doći će do izražaja samo ako u subotu savladamo Iskru", kazao je Stambolija, koji se potom osvrnuo na priče oko navodne kupovine utakmice.
"Ljudi ko ljudi. Ja lično demantujem svaku tvrdnju o kupovini utakmice, a to mogu potvrditi i igrači Branitelja, kao i njihova uprava. Zasluženo smo slavili i ovim putem se zahvaljujem domaćim igračima na fer i korektnoj utakmici. Podgrmeč je u teškoj situaciji, što govori i činjenica da smo na dan utakmice putovali sedam sati do Mostara, tako da priče o kupovini utakmice stvarno nemaju smisla", dodao je za kraj Stambolija.
Nakon prošlosedmičnog remija sa Orašjem, fudbaleri Podgrmeča u subotu su ostvarili gostujuću pobjedu nad Braniteljom i tako došli do važna tri boda pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH.
Strijelci za tim iz Sanskog Mosta bili su Jurić i Karić, a asistent kod prvog pogotka bio je iskusni Stambolija koji je većinski dio svoje karijere proveo u HNL-u, igrajući za Karlovac i Istru 1961.
U razgovoru za SportSport.ba, Stambolija je istakao da će tri boda protiv Branitelja doći tek do izražaja ako Podgrmeč u narednom kolu savlada Iskru, koja je ujedno i glavni konkurent za opstanak.
"Zadovoljni smo sa rezultatom, iako smo imali šansu da postignemo još koji gol Branitelju. Rano smo došli do vodstva, Branitelj je brzo izjednačio, ali osjetili smo da možemo doći do punog plijena. Na kraju je tako i bilo, i sad se moramo okrenuti narednoj utakmici protiv Iskre. Bodove moramo potvrditi, a pobjeda protiv Branitelja doći će do izražaja samo ako u subotu savladamo Iskru", kazao je Stambolija, koji se potom osvrnuo na priče oko navodne kupovine utakmice.
"Ljudi ko ljudi. Ja lično demantujem svaku tvrdnju o kupovini utakmice, a to mogu potvrditi i igrači Branitelja, kao i njihova uprava. Zasluženo smo slavili i ovim putem se zahvaljujem domaćim igračima na fer i korektnoj utakmici. Podgrmeč je u teškoj situaciji, što govori i činjenica da smo na dan utakmice putovali sedam sati do Mostara, tako da priče o kupovini utakmice stvarno nemaju smisla", dodao je za kraj Stambolija.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
Podgrmec nije sigurno kupio u Mostaru,jer kao prvo nemaju oni pare da kupuju utakmice,napravili su jednu solidnu ekipu sa nekoliko igraca iz FK Sarajeva koji su dosli na posudbu,i dosao im je iskusni Stambolija..Ja sam i prije pocetka druge polusezone rekao da ce ovaj Podgrmec mnogima pomrsit racune ...
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Nabije ih Rudar 3:0, ne dobiju kuci prosječno Orašje i onda zbog iskusnog Stambolije dobije Branitelj, koji je kući samo od Bratstva zijanio i to 2:3 (i ovo mi cudno, kome je Bratstvo vani dalo 3 golaBihac96 je napisao/la:Podgrmec nije sigurno kupio u Mostaru,jer kao prvo nemaju oni pare da kupuju utakmice,napravili su jednu solidnu ekipu sa nekoliko igraca iz FK Sarajeva koji su dosli na posudbu,i dosao im je iskusni Stambolija..Ja sam i prije pocetka druge polusezone rekao da ce ovaj Podgrmec mnogima pomrsit racune ...

Jel igra Stambolija sam ? Vidis da sam napisao doslo nekoliko igraca iz Sarajeva na posudbu...Mene licno Podgrmec ne zanima,nek ispadnu odmah,ali samo kazem da nemaju para za kupovinu utakmica,jedino je moguce da im je Branitelj pustio,ali sigurno je kupili nisujasta je napisao/la:Nabije ih Rudar 3:0, ne dobiju kuci prosječno Orašje i onda zbog iskusnog Stambolije dobije Branitelj, koji je kući samo od Bratstva zijanio i to 2:3 (i ovo mi cudno, kome je Bratstvo vani dalo 3 golaBihac96 je napisao/la:Podgrmec nije sigurno kupio u Mostaru,jer kao prvo nemaju oni pare da kupuju utakmice,napravili su jednu solidnu ekipu sa nekoliko igraca iz FK Sarajeva koji su dosli na posudbu,i dosao im je iskusni Stambolija..Ja sam i prije pocetka druge polusezone rekao da ce ovaj Podgrmec mnogima pomrsit racune ...)... ovaj HNK je čisto "profitna organizacija", odlicni prvu polusezonu, prodaju sve što se može u drugom dijelu, zarade koju marku i to je to... Ajde možda i griješim.
Jašta je, žive ljudi od puštanja tekmi.
Nema se para, pa isli na dan tekme. Šta će davat pare za smještaj, kad mogu domaćinima
.
Što nisu dobili rudara i orašja?
Al ajde. Nemam dokaz. Čestitam im na pobjedi.

Nema se para, pa isli na dan tekme. Šta će davat pare za smještaj, kad mogu domaćinima

Ev naprimjer sto Jedinstvo nije dobilo Igman,kupio Igman bod u Bihacu....A najzad necu se s tobom raspravljat oko kluba koji me ni jedne sekunde ne zanimajasta je napisao/la:Jašta je, žive ljudi od puštanja tekmi.![]()
Nema se para, pa isli na dan tekme. Šta će davat pare za smještaj, kad mogu domaćinima.

Tri dana ranije se pricalo da ce Podgrmec dobiti Branitelja. Igraci Podgrmeca putovali 7 sati i na kraju gle cuda dobise Branitelj kojem niko nije ni prismrdio na njihovom terenu. Ali eto ljudi valjda iz inata sto im je Rudar uvalio tricu i Orasje odnijelo bod kod kuce zbise redove, skupise snagu i razbise Branitelja
i još im dolaze sloboda i jedinstvojasta je napisao/la:Nabije ih Rudar 3:0, ne dobiju kuci prosječno Orašje i onda zbog iskusnog Stambolije dobije Branitelj, koji je kući samo od Bratstva zijanio i to 2:3 (i ovo mi cudno, kome je Bratstvo vani dalo 3 golaBihac96 je napisao/la:Podgrmec nije sigurno kupio u Mostaru,jer kao prvo nemaju oni pare da kupuju utakmice,napravili su jednu solidnu ekipu sa nekoliko igraca iz FK Sarajeva koji su dosli na posudbu,i dosao im je iskusni Stambolija..Ja sam i prije pocetka druge polusezone rekao da ce ovaj Podgrmec mnogima pomrsit racune ...)... ovaj HNK je čisto "profitna organizacija", odlicni prvu polusezonu, prodaju sve što se može u drugom dijelu, zarade koju marku i to je to... Ajde možda i griješim.

http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.