Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Chuckie
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Chuckie » 15 mar 2014, 15:59

Neutral je napisao/la:@Consigliere

Koga briga?

Državni dres je nešto posebno, zaboli me briga za koga igraš i protiv koga igraš ako ne gineš na terenu. Reprezentacija je nešto potpuno drugačije i umjesto da gine na terenu, trči, trudi se on raspravlja na utakmici sa navijačima. Svaki navijač je imao pravo zviždati Edinu jer je odigrao katastrofalnu utakmicu, a njegova rekacija je samo pokazala o kakvom se karakteru, tj. umišljenoj zvijezdi radi.

Kolašinac je odigrao tek drugu utakmicu za BiH i u te dvije utakmice je pokazao više želje nego pola naše reprezentacije, a Džeko kao najveća zvijezda je u krupnom kadru, tako da će svi gledati prema njemu i njegovoj igri.
Bravo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 mar 2014, 16:00

Gol i zacementirano mjesto u prvoj postavi. To se traži. Samo naprijed dijamantu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 15 mar 2014, 16:01

Bitno je da igra pred SP...
A jos kad i zabije, teferic :)
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 15 mar 2014, 16:01

amcibald je napisao/la:
samozeljo1987 je napisao/la:Niko Džeku ne mrzi , svi ga mi volimo on je naš, niko ne zaboravlja sta je uradio za državni dres, al' priznaj i ti sam a i svi ostali da je u zadnjih nekoliko prijateljskih utakmica jedva pretrčao 5 metara, to je ono što najviše boli, ne zalaganje za državni dres, za navijače koji prelaze po hiljade kilometara da bi im ti pokazao kako se šetaš po terenu? ako si najveća zvijezda tima i pokazi to borbom i zalaganjem a ne šetanjem.
U zadnje dvije prikateljske protiv Egipta i Argentine je "zakazao" kao i vecina reprezentativaca,al kako mozes zaboravit utakmicu protiv Amerike i njegova dva gola, jedan ponisten nakon sumnjive off.pozicije.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
e jbg sad i ti ode skroz daleko, isto ko da si mi napisao kako mozes zaboravit golove protiv Grčke, al sjeti se Slovačke i 0-1 u Zenici i 1:2 u Žilini, jeli ga bilo na mapi ?
Treba da shvatite da je se on podigao iznad repke, jedno klub jedno je reprezentacija, većina vas ovdje to ne shvata.

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 15 mar 2014, 16:02

Netrebamo se vracati na Egipat, dobio je zvizduke, zasluzeno, nadajmo se da ce naucit
nesto iz toga i da ce sljedeci put dres natopit znojem, to je jedino sto trazimo...
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 15 mar 2014, 16:04

sanelmasetic je napisao/la:Netrebamo se vracati na Egipat, dobio je zvizduke, zasluzeno, nadajmo se da ce naucit
nesto iz toga i da ce sljedeci put dres natopit znojem, to je jedino sto trazimo...
evo čovijek objasnio sve, ne treba više ništa govorit.
Bravo!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2014, 16:04

@Consigliere

Zaključak:

Džeko ne igra u reprezentaciji na nivou na kojem može.
Džeko u City-u je slabiji igrač nego Džeko u Wolfsburug. Cijena mu svaka tri mjeseca pada, valjda sa razlogom ili?

Gledao sam Edina dok je uzlazio sa klupe u Wolfsburg-u u prvoj sezoni. Vidi se ogromna razlika u pristupu i odnosu na nekim utakmicama. Uporedite Edina kada je ušao sa klupe protiv Turaka i Edina iz Wolfsburg-a i City-a, to su dvije potpuno različite osobe.

Izvinite, nisam znao da je kritika zabranjena. Ovdje 20 ljudi piše isto kao i ja, nakon gola 10 njih mijenja priču a 10 ih ostaje pri istom mišljenju.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 mar 2014, 16:05

slika

Joj ovog Anela, kao da je navijac, pa svrsava na Dzeku redovno. :lol:

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 15 mar 2014, 16:06

Pa sta je tu cudno?! Kada igra dobro, biti ce pohvaljen. Kada igra lose, zna se. Kritika, ali samo konstruktivna. Nikada pljuvanje. Tako je u svemu i svim igracima. Nemam pojma zasto bi Dzeko bio neki izuzetak po tome.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 15 mar 2014, 16:08

Neutral je napisao/la:@Consigliere

Zaključak:

Džeko ne igra u reprezentaciji na nivou na kojem može.
A, koji je to nivo? Nivo iznad nivoa na koje je sada: najbolji igrac i najbolji strijelac u historiji reprezentacije u 27. godini?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

amcibald

Post Postao/la amcibald » 15 mar 2014, 16:09

samozeljo1987 je napisao/la:
amcibald je napisao/la:
samozeljo1987 je napisao/la:Niko Džeku ne mrzi , svi ga mi volimo on je naš, niko ne zaboravlja sta je uradio za državni dres, al' priznaj i ti sam a i svi ostali da je u zadnjih nekoliko prijateljskih utakmica jedva pretrčao 5 metara, to je ono što najviše boli, ne zalaganje za državni dres, za navijače koji prelaze po hiljade kilometara da bi im ti pokazao kako se šetaš po terenu? ako si najveća zvijezda tima i pokazi to borbom i zalaganjem a ne šetanjem.
U zadnje dvije prikateljske protiv Egipta i Argentine je "zakazao" kao i vecina reprezentativaca,al kako mozes zaboravit utakmicu protiv Amerike i njegova dva gola, jedan ponisten nakon sumnjive off.pozicije.

e jbg sad i ti ode skroz daleko, isto ko da si mi napisao kako mozes zaboravit golove protiv Grčke, al sjeti se Slovačke i 0-1 u Zenici i 1:2 u Žilini, jeli ga bilo na mapi ?
Treba da shvatite da je se on podigao iznad repke, jedno klub jedno je reprezentacija, većina vas ovdje to ne shvata.
Momak,ja se nadovezao na tvoj post gdje si spomenuo zadnjih nekoliko prikateljski utakmica gdje nije odigrao...jesam li sta pogrijesio sto sam ispravio tvoju konstataciju vezanu za prijateljske utakmice.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2014, 16:11

@Consi

Nivo na kojem je uništavao Belgiju skoro pa sam. Pao je sa 27 godina kao da ima 30+ gdje bi to i očekivao. Rekao sam već, manjak motivacije, želje za dokazivanjem itd.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 15 mar 2014, 16:14

Edin Dzeko 8-)

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 15 mar 2014, 16:15

Neutral je napisao/la:@Consi

Nivo na kojem je uništavao Belgiju skoro pa sam.
Unistavao bi on i Egipat da je na terenu bio barem jedan kreativan igrac. Jasno je da Dzeko zavisi veznih igraca, ali yebiga, nije svako Messi pa da moze sve sam. Pogledaj ovaj gol danas.

Druga je stvar sto sada reprezentaciju i utakmice prati svako balavce, pa kad visi da nema Dzeke medju strijelcima dolazi do nekih kvazi-zakljucaka koje nemaju veze sa istinom i stvarnim stanjem na terenu.
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 mar 2014, 16:19

Consigliere je napisao/la:
Neutral je napisao/la:@Consi

Nivo na kojem je uništavao Belgiju skoro pa sam.
Unistavao bi on i Egipat da je na terenu bio barem jedan kreativan igrac. Jasno je da Dzeko zavisi veznih igraca, ali yebiga, nije svako Messi pa da moze sve sam. Pogledaj ovaj gol danas.

Druga je stvar sto sada reprezentaciju i utakmice prati svako balavce, pa kad visi da nema Dzeke medju strijelcima dolazi do nekih kvazi-zakljucaka koje nemaju veze sa istinom i stvarnim stanjem na terenu.
Kad si kod stvarnog stanja na terenu. Kako je Dzeko odigrao danas? Nisam gledao utakmicu pa pitam.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 15 mar 2014, 16:20

58/33 sta jos reci....

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 mar 2014, 16:20

Edin Dzeko’s goal ended his run of 10 hours and two minutes without scoring a competitive goal for Manchester City.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 15 mar 2014, 16:23

samoposmatram je napisao/la: Kad si kod stvarnog stanja na terenu. Kako je Dzeko odigrao danas? Nisam gledao utakmicu pa pitam.
Odlicno! Bio usamljeni napadac ekipe koja je 80 minuta igrala sa igracem manje. Trcao, borio se, imao nekoliko odlicnih defanzivnih intrvencija... U 87 minuti McGregor mu odbranio 1 na 1, dvije minute kasnije spasa nije bilo.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 15 mar 2014, 16:26

sanelmasetic je napisao/la:Netrebamo se vracati na Egipat, dobio je zvizduke, zasluzeno, nadajmo se da ce naucit
upravo to! Citav stadion mu je zvizdao jer je odigrao skandalozno lose,citava ekipa,ali njemu se zvizdalo jer je on personifikacija ove reprezentacije. Svaki igrac na svijetu odigra lose,i to ne treba sad nekoga pogadjati,sve je to sport... ali obaveza svih reprezentativaca je da sacuvaju dostojanstvo,kulturno ponasanje,i da utjese navijace kojima BIH mnogo znaci! Edin je puno uradio za ovu drzavu,i to svako normalan cijeni,postuje,respektuje,ali ljude pogadja kad se neko ne ponasa onako kako se to od njega ocekuje.. Nije vise vazno ko je kriv,moramo vratiti familijarnu atmosferu u ekipu,i tako smo jaci 150 %! do sad je nase najjace oruzje bilo zajednistvo i navijaci,bez toga mi se nikad ne bi kvalifikovali na neko veliko takmicenje,i svi trebaju biti oprezni kad se atmosfera narusava... dusmani to jedva docekaju! Glavu gore,idemo dalje,i u Brazilu idemo do finala! :)

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 mar 2014, 16:30

Consigliere je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la: Kad si kod stvarnog stanja na terenu. Kako je Dzeko odigrao danas? Nisam gledao utakmicu pa pitam.
Odlicno! Bio usamljeni napadac ekipe koja je 80 minuta igrala sa igracem manje. Trcao, borio se, imao nekoliko odlicnih defanzivnih intrvencija... U 87 minuti McGregor mu odbranio 1 na 1, dvije minute kasnije spasa nije bilo.
Nesto sam slab u zadnje vrijeme, pa nisam mogao da gledam utakmicu. Jel izgledao on zadovoljan?

Zao mi ga u zadnje vrijeme izgleda pravo tuzno. Slike nelazu.

Kao sto neko rece, svi mi volimo Dzeka, ali nas pogodi kad ga neide. Svi zelimo da on samo uspjeva. Sve mu se halali osim reprezentacije. Toga mora biti svijestan.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, emir79, johnw1ckk i 52 gosta.