FK Radnički Lukavac

samolukavac
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la samolukavac » 13 mar 2014, 01:21

Solvay1921 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
možda bismo upravo mi Tuzlaci/Fukare trebali promjeniti stajalište prema okolnim mjestima, pa će onda i oni svoje, tako da Sloboda dobije simpatizere tamo gdje to objektivno i treba biti slučaj, na TK

vjerujem da su stariji ljudi sa TK podržavali/navijali za Slobodu, dok ova omladina, vidimo ..
E ovo ti je kljuc svega! Dosao si do poente.

Evo i forumas iznad je spomenuo "komplekse". Kad odem u Sarajevo meni pricaju o kompleksima koje Tuzlaci i Zenicani imaju. Kad ih pitam u cemu se ustvari ogledaju ti "kompleksi" malo ko ima konkretan odgovor. Uglavnom se svodi na ovo sto je i forumas iznad napisao "dolaze ovdje u skolu a mrze nas grad i zato su kompleksasi". Mijesati sportsku i navijacku furku sa "kompleksima" je sasvim pogresno. Na koncu, o kojim kompleksima pricamo? Kompleksu nize vrijednosti? Sve je to relativno i taj kompleks u odredjenom trenutku svi imamo, ali nismo sad na predavanju pa da pojedinima pojasnjavam sta ustvari pisu i misle :)

I da se vratim na dio tvog posta koji sam citirao. Bio sam na nekoliko utakmica na Tusnju, ali nisam se ugodno osjecao na tribinama. Znam i svjestan sam da su vecini tribine mjesto za jednoiposatno istresanje licnih frustracija i svega onoga sto kod kuce ne smiju reci i uraditi :D, ali od svih stadiona na kojima sam bio (a bio sam na mnogima u BiH i svijetu), jedino se na Tusnju nisam osjecao ugodno. Nije zbog toga sto mi je neko nesto prigovorio jer me prepoznao kao "kompleksasa iz Lukavca" :D , nego jednostavno zbog neke neopisive negativne energije koja zraci prema svim "stranim licima" na tribinama.
+ 1 konačno dobar komentar nekog iz Tuzle, a još bolji od mog jarana iz KavacLU :)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 mar 2014, 08:43

samolukavac je napisao/la:
Solvay1921 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
možda bismo upravo mi Tuzlaci/Fukare trebali promjeniti stajalište prema okolnim mjestima, pa će onda i oni svoje, tako da Sloboda dobije simpatizere tamo gdje to objektivno i treba biti slučaj, na TK

vjerujem da su stariji ljudi sa TK podržavali/navijali za Slobodu, dok ova omladina, vidimo ..
E ovo ti je kljuc svega! Dosao si do poente.

Evo i forumas iznad je spomenuo "komplekse". Kad odem u Sarajevo meni pricaju o kompleksima koje Tuzlaci i Zenicani imaju. Kad ih pitam u cemu se ustvari ogledaju ti "kompleksi" malo ko ima konkretan odgovor. Uglavnom se svodi na ovo sto je i forumas iznad napisao "dolaze ovdje u skolu a mrze nas grad i zato su kompleksasi". Mijesati sportsku i navijacku furku sa "kompleksima" je sasvim pogresno. Na koncu, o kojim kompleksima pricamo? Kompleksu nize vrijednosti? Sve je to relativno i taj kompleks u odredjenom trenutku svi imamo, ali nismo sad na predavanju pa da pojedinima pojasnjavam sta ustvari pisu i misle :)

I da se vratim na dio tvog posta koji sam citirao. Bio sam na nekoliko utakmica na Tusnju, ali nisam se ugodno osjecao na tribinama. Znam i svjestan sam da su vecini tribine mjesto za jednoiposatno istresanje licnih frustracija i svega onoga sto kod kuce ne smiju reci i uraditi :D, ali od svih stadiona na kojima sam bio (a bio sam na mnogima u BiH i svijetu), jedino se na Tusnju nisam osjecao ugodno. Nije zbog toga sto mi je neko nesto prigovorio jer me prepoznao kao "kompleksasa iz Lukavca" :D , nego jednostavno zbog neke neopisive negativne energije koja zraci prema svim "stranim licima" na tribinama.
+ 1 konačno dobar komentar nekog iz Tuzle, a još bolji od mog jarana iz KavacLU :)
Treba se ostaviti price o mrznji i kompleksima. Tuzla i Lukavac su najbliza dva komsijska grada. Radnicka sredina Lukavca i Tuzle je karakterna osobina oba grada. Nema razloga ama bas nikakvoga za netrpeljivost. Tuzlak sam stariji i mogu nabrojati podugacak broj prijatelja iz Lukavca.
Sto se tice netrpeljivosti na tribini Tusnja mogu samo reci o sebi. Dodjem na utakmicu, a stolica i mjesto gdje sjedim decenije, zauzeto od nekoga koga nikada nisam vidio na sektoru C zapad. Tada ga moram "fino" zamoliti da predje u lozu, a moje mjesto da oslobodi, bez obzira odakle je. Jedino to ne trpim na tribini.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 13 mar 2014, 08:48

Chinaglia je napisao/la:Vojvoda će ekipu pripremiti u fazonu, samo reži, bitno da se pobjedi i sjebe Sloboda, dok će Ćiro postupiti više psihološki, tako pripremiti ekipu, ukazati na važnost tog meča, da je to meč prije svega važan kao meč za tri boda, a ne jer se igra protiv Radničkog, itd

uostalom, kvalitet je na našoj strani, što može biti presudno, a opet i ne mora :D
Kakvo ba rezanje. Trener i 3 igrača su iz Slobode (Joge, Mešić i Jaganjac), većina ostalih su stranci. Max 3 domaća (Jusufovič,Šubić i Bekrić) će počet tu utakmicu, nema tu neke nabrijanosti Lukavaz-TZ.
Teren je takav kakav je, bolji za nas nego za vas. Samo pošteno pa nek pobijedi bolji (Radnički naravno :mrgreen: )

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 mar 2014, 09:06

studeni je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:Vojvoda će ekipu pripremiti u fazonu, samo reži, bitno da se pobjedi i sjebe Sloboda, dok će Ćiro postupiti više psihološki, tako pripremiti ekipu, ukazati na važnost tog meča, da je to meč prije svega važan kao meč za tri boda, a ne jer se igra protiv Radničkog, itd

uostalom, kvalitet je na našoj strani, što može biti presudno, a opet i ne mora :D
Kakvo ba rezanje. Trener i 3 igrača su iz Slobode (Joge, Mešić i Jaganjac), većina ostalih su stranci. Max 3 domaća (Jusufovič,Šubić i Bekrić) će počet tu utakmicu, nema tu neke nabrijanosti Lukavaz-TZ.
Teren je takav kakav je, bolji za nas nego za vas. Samo pošteno pa nek pobijedi bolji (Radnički naravno :mrgreen: )
Mislim da ce biti fer utakmica i bez pogibeljnih startova. Ne znam zasto neki misle drugacije? Svjesni i jedni i drugi da ce nekada trebati jedni drugima. Neka se odigra fer i neka pobjedi ko bude bolji. Sve ostalo su price za balavce.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 13 mar 2014, 16:13

Mi ako dobijemo Čapljinu dole (a i jači smo od njih),dobijamo i vas u Lukavcu 100% bez obzira koliko se neki igrači nabrijali protiv nas ;) Jedino nas mogu ukopat sudije i naravno krvnički startovi domaćina (koji će se nagrađivati kartonima..nadam se).

Bilo bi lijepo kada bi bili i gostujući navijači odn.mi,pa da derbi bude u potpunosti,ali otom-potom,mada moglo bi se nešto dogovoriti između uprava pa da se odobri dolazak gostujućih navijača da to bude baš atmosfera na nivou,ali.. ..?!
Pobjeda je bolja od orgazma!

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 13 mar 2014, 18:13

Ja ne mogu da vjerujem da vi vec polemisete o ovoj utakmici sa Slobodom , ne kontam ni moje tuzlake ni lukavcane . Moje misli su sad samo u Capljini , molim allaha da nam da malo sportske srece da se iz capljine vratimo sa 3 boda ili bar neporazeni , iz ove dvije utakmice CAPLJINA , RADNICKI bio bi zadovoljan sa 4boda , sve ostalo je perverzija !!!

p.s. samo neka bude posteno !!!

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 13 mar 2014, 22:01

RUDARSKA2 je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da vi vec polemisete o ovoj utakmici sa Slobodom , ne kontam ni moje tuzlake ni lukavcane . Moje misli su sad samo u Capljini , molim allaha da nam da malo sportske srece da se iz capljine vratimo sa 3 boda ili bar neporazeni , iz ove dvije utakmice CAPLJINA , RADNICKI bio bi zadovoljan sa 4boda , sve ostalo je perverzija !!!

samo 6 bodova iz te dvije utakmice nas ostavlja u utrci za prvo mjesto pred utakmicu sa Jedinstvom,sve ostalo je da zavisimo od tudjih rezultata.

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 14 mar 2014, 00:28

HerLutwoII je napisao/la:
RUDARSKA2 je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da vi vec polemisete o ovoj utakmici sa Slobodom , ne kontam ni moje tuzlake ni lukavcane . Moje misli su sad samo u Capljini , molim allaha da nam da malo sportske srece da se iz capljine vratimo sa 3 boda ili bar neporazeni , iz ove dvije utakmice CAPLJINA , RADNICKI bio bi zadovoljan sa 4boda , sve ostalo je perverzija !!!

samo 6 bodova iz te dvije utakmice nas ostavlja u utrci za prvo mjesto pred utakmicu sa Jedinstvom,sve ostalo je da zavisimo od tudjih rezultata.
Sportski je pružiti ruku i čestitati protivniku na pobjedi :P

Lukavac89
Kontakt:

Post Postao/la Lukavac89 » 14 mar 2014, 00:51

Gorki je napisao/la:Mi ako dobijemo Čapljinu dole (a i jači smo od njih),dobijamo i vas u Lukavcu 100% bez obzira koliko se neki igrači nabrijali protiv nas ;) Jedino nas mogu ukopat sudije i naravno krvnički startovi domaćina (koji će se nagrađivati kartonima..nadam se).

Bilo bi lijepo kada bi bili i gostujući navijači odn.mi,pa da derbi bude u potpunosti,ali otom-potom,mada moglo bi se nešto dogovoriti između uprava pa da se odobri dolazak gostujućih navijača da to bude baš atmosfera na nivou,ali.. ..?!
jest... mi vama platimo 280 ulaznica po 5 KM,20 ljudi nam ostane ispred stadiona jer nismo imali vise novca...e 20 ljudi od 300...eto toliko o dogovoru izmedju uprava

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 14 mar 2014, 10:26

Lukavac89 je napisao/la:
Gorki je napisao/la:Mi ako dobijemo Čapljinu dole (a i jači smo od njih),dobijamo i vas u Lukavcu 100% bez obzira koliko se neki igrači nabrijali protiv nas ;) Jedino nas mogu ukopat sudije i naravno krvnički startovi domaćina (koji će se nagrađivati kartonima..nadam se).

jest... mi vama platimo 280 ulaznica po 5 KM,20 ljudi nam ostane ispred stadiona jer nismo imali vise novca...e 20 ljudi od 300...eto toliko o dogovoru izmedju uprava
Kakve to ima veze sa gostujucim navijacima... Ovdje nije niko napisao da bi usli dzabe, nego da samo domacin otvori onu tribinu predvidjenu za gostujuce navijace i da naravno bude tu obezbjedjenje ako bi ne daj boze doslo do nekog incidenta... Mada i ovako i onako fukare ce sigurno biti na utakmici...

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 14 mar 2014, 12:23

Vi nama platite ulaznice = mi uđemo džaba+vam uzmemo 3 boda 2u1 kao NES caffe 8-)
Pobjeda je bolja od orgazma!

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 14 mar 2014, 13:28

ma kakve veze sto ce ona tribinica biti zatvorena :?: garantujem da ce nas opet doci preko 500, samo sto cemo otic na one ostale tribine i ulazit lagano u grupicama bez obiljezja :!: ovo je i Siouxima bezveze jer im propada sve sto su zamislili i navijanje, bakljada, transovi......
Sloboda Tuzla

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 14 mar 2014, 13:44

Kada cemo mi na ovom kantonu vise doci pameti, raspravaljmo se radi gluposti, a nema nam precih do jedni drugima. Evo kako fino odradise derbi Zeljo i Sarajevo i svima lijepo, Dino Selimovic zamolio navijace da ne dolaze, navijaci dosli ali neorganizovano, Zeljo ko dobar domacin pusto ih gdje uvijek dolaze gosti. Sto i u Lukavcu nebi moglo tako, ako ne moze to mjesto za goste fino na neki dio grupisati da navijaci iz Tuzle dolaze, a jos bolje ako bude ona tribina za goste, i svima lijepo. Radnicki nek fino naplati ulaznice od 3 do 5 KM, zavisno gdje ce pustat navijace iz Tz bez obiljezja, i lijepo zazrade, a nama iz Tuzle fino gledali utakmicu i tak. Najvaznije da se druzimo i pazimo ko i u normalnom zivotu ne vezano za utakmicu, bilo bi lijepo da su Fukare i Siuxsi prijateljske grupe, al ako i nisu nek im barem rivalitet bude ko u hordi i manijaka, prepucavanje i nadgalsavanje na tribinama, a poslije svako svojoj kuci mirno i prijateljski

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 14 mar 2014, 15:02

Sutra protiv Mladosti bez Samira Jogunčića, Malika Smajlovića i Mirze Čejvanovića, pauziraju zbog 3 žuta kartona, znači kapiten Šubić će na svoju poziciju štopera umjesto Jogunčića, a Smajlovića će sigurno da zamijeni Eldar Ikanović...

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 15 mar 2014, 00:23

Jako smo oslabljeni danas, bez 3 igrača iz prve postave i još 4 igrača imaju po dva kartona koji su takođe starteri, priliku će dobiti mlađi igrači sigurno ;)

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 15 mar 2014, 00:26

samolukavac je napisao/la:Jako smo oslabljeni danas, bez 3 igrača iz prve postave i još 4 igrača imaju po dva kartona koji su takođe starteri, priliku će dobiti mlađi igrači sigurno ;)
Ma ja ba,odmorite ih za Slobodu,jasta. Vojo to izgleda opasne pripreme vrsi?

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 15 mar 2014, 00:35

HerLutwoII je napisao/la:
samolukavac je napisao/la:Jako smo oslabljeni danas, bez 3 igrača iz prve postave i još 4 igrača imaju po dva kartona koji su takođe starteri, priliku će dobiti mlađi igrači sigurno ;)
Ma ja ba,odmorite ih za Slobodu,jasta. Vojo to izgleda opasne pripreme vrsi?
Danas i da igramo kompletni teško da možemo do nekog povoljnog rezultata, a kući naravno sve utakmice moramo dobiti, pa i tu koja nam slijedi... :mrgreen:

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 15 mar 2014, 11:22

Naši momci su otišli u Doboj - Kakanj, nek im je sa srećom, pošto će vrlo vjerovatno priliku danas na utakmici dobiti mlađi igrači nadam se njihovom najboljem izdanju pa šta bude :) NAPRIJED RADNIČKI

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 15 mar 2014, 12:14

Lukavčani neka vam je sa srećom danas ;)
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 15 mar 2014, 12:55

Gorki je napisao/la:Vi nama platite ulaznice = mi uđemo džaba+vam uzmemo 3 boda 2u1 kao NES caffe 8-)
Ja ću platit za dvojicu.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.