effe_sa je napisao/la:
Samo me sad ovo boldirano zanima. U svemu ovome zanima me šta ti ovo što sam boldirao sada znači, šta ti hoćeš da Bayern uradi?

Jel možda da ne kupuje ništa, daje džaba drugim bundesligašima igrače i namjerno ispadne u grupi? Za BuLi je bolje da Bayern ne ode daleko u Ligi prvaka jel tako?

Ne kontam te, reci šta želiš od Bayerna?
E ovo je vrhunac demagogije i zamagljivanja onoga što sam htio da kažem. Riječ je sposobnosti uprave jednog tima i nesposobnosti svih ostalih ne ove i prošle godine, nego recimo od početka ovog stoljeća. Kako drugačije objasniti da uprava BvB napravi dobar posao, vrati veliki dug, stvori respektabilan tim za vrh Evrope i na kraju ispadne nesposobna po riječima ne mojim, nego tvojih istomišljenika. To što je jedan Wolfsburg osvojio jednu titulu u dvadeset godina ne znači da nema monopola, jer je taj Wolfsburg već iduće godine propao po već viđenom scenariju koji se ponavlja godinama. I uvijek su isti pobjednici, odnosno pobjednik i više gubitnika. Zar je u interesu BL i zar vodi jačanju kvaliteta BL ako je od 15 najskupljih igrača u BL 12 Bayernovih, dva BvB i jedan Šalkea. I onda se kaže kako ćemo i tog Reusa kupiti, naravno i Draxlera, pa neka bude onda od prvih 15 svih 15 FCB. Kao što je u škotskoj ligi od 15 najskupljih igrača svih 15 Celticovih. Ima li to negdje drugdje u evropskim ligama petice, naravno da nema. Zar je na slavu i ponos BL da jedan Atletico ravnopravno vodi bitku sa gigantima španske lige u prvenstvu, igra četvrtfinale LP i dva puta u pet godina osvaja Ligu Evrope. To je ona ista liga u kojoj timovi iz BL imaju slabiji učinak od ruskih, turskih i ukrajinskih klubova. Ako je nekome ta Liga Evrope nebitna, onda mu je i nebitno to što je lanac jak onoliko koliko je jaka najslabija karika. Međutim, po vama ispada da je BL jaka onoliko kolilko je jak Bayern, sve ostalo je nebitno.
To što Bayernu treba Draxler i Reus da sjedi na klupi za svaki slučaj neovisno o slabljenju drugih još i mogu protumačiti tržišnim zakonima, ali je glupo pominjati kako i Real uzima drugima igrače, kad taj isti Real u špansku ligu dovodi iz engleske lige , Ronalda, Bejla,iz Njemačke lige Ozila i da ne nabrajam sve ostale i time slabi druge lige, a jača i sebe i špansku ligu. I te igrače skupo plati, a ne da igrača od 50 miliona dobije besplatno, zato što je uprava BvB nesposobna.
A to što je tebi moje pominjanje šeika smiješno, nije smiješno čelnicima tri ostale najjače evropske lige, pa bi se mogao i njima smijati, ne samo meni. Da ne bi šeika, sad bi PSG, Monaco, Čelzi i M.City bili kante za nabijanje, ali na kraju će biti obratno, PSG će nabijati Šalke, Leverkuzen, sutra možda i BvB, kao što je naftaški Čelzi uzeo titulu LP Bayernu ispred nosa, pa vi uživajte u jeftinim kartama i dominaciji najbolje i najpametnije uprave u Evropi. Logično je da strahujete od šeika i tajkuna, jer znate da oni ukidaju monopol, kao što su ga ukinuli u pravno uređenoj Engleskoj, a i u Francuskoj će pored PSG biti još jedna pametna i sposobna uprava iz Monaka. Doduše njihove pare su prljave, jer i nafta je prljava kad izađe iz zemlje, pare Deutsche Telekoma su čiste kao suza, a i one Ulijeve u švicarskoj banci.