FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Armala
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Armala » 14 mar 2014, 00:14

Opet los primjer, dajte vi nama 5000 hiljada karata i vise za derbi pa cete vidjeti, sta je punjenje. Ovako nam date 2000-3000 hiljade u prostor za 1500 ljudi

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 14 mar 2014, 00:14

Armala je napisao/la:Jug 5 , Sjever 10, Zapad 20, na to mislim.

Necemo o broju navijaca u sitne sate ;)
Aha, dobro , a koliko je kod vas sjever i istok? Petobanka mozda?

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 14 mar 2014, 00:16

Armala je napisao/la:Opet los primjer, dajte vi nama 5000 hiljada karata i vise za derbi pa cete vidjeti, sta je punjenje. Ovako nam date 2000-3000 hiljade u prostor za 1500 ljudi
haj ne seri majket(izvini sto se moram ovako izraziti), ako je tako sto vas onda ne dodje 5000 na sjever na Koševo na derbiju, ne pamtim kad ste sjever napunili za derbi (ako ste ikad napunili)
FKŽ !

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 14 mar 2014, 00:17

TeaM87 je napisao/la:
Armala je napisao/la:Opet los primjer, dajte vi nama 5000 hiljada karata i vise za derbi pa cete vidjeti, sta je punjenje. Ovako nam date 2000-3000 hiljade u prostor za 1500 ljudi
haj ne seri majket, ako je tako sto vas onda ne dodje 5000 na sjever na Koševo na derbiju, ne pamtim kad ste sjever napunili za derbi (ako ste ikad napunili)
Pa ne idu ljudi sa sjevera samo na derbi, sta je sa istokom koji je uvijek fino popunjen hoce i oni na derbi :?

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 14 mar 2014, 00:29

bangara je napisao/la: A koja je to pofina razlika u cijenama? I nije samo u broju navijaca, veci broj poznatih licnost, raznih profesija, ljudi koji nesto znace u nasem gradu, u BIH, a i sire, uglavnom su Željovci, osim ako ne računaš da je Benjamin Isovic svjetski poznat... :roll:
Alija Izetbegović, Jovan Divjak, Dino Merlin, Halid Bešlić, Safet Isović, Kemal Monteno, Danis Tanović, Dino Mustafić, Mirsad Purivatra, Baho Topalbecirevic, Ahmed Pašalić, Jusuf Pušina, Marjan Mijajlović, Neno Marković, Enis Bešlagić... sve anonimusi koji ne vrijede pet para a navijaju za Sarajevo.

P.S. Svrha posta nije da se raspravljam koga je "više", jer i za Želju su navijale i navijaju istaknute ličnosti u svim segmentima društva, nego mi je zasmetalo "ko iole išta vrijedi večinom navija za Želju", smijurija :)
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 14 mar 2014, 00:33

TeaM87 je napisao/la:
haj ne seri majket(izvini sto se moram ovako izraziti), ako je tako sto vas onda ne dodje 5000 na sjever na Koševo na derbiju, ne pamtim kad ste sjever napunili za derbi (ako ste ikad napunili)
Dobro ti čovjek kaže. Ne seri.

Vazda serete kako imate loše uslove na Grbavici, al svaki od vas će iskreno sebi priznati da mu je 100 puta gotivnije u onoj zdenki, nego bilo gdje na Koševu. Ono je idealan prostor za gostujuće navijače, jer su u uskom polukrugu, lako je koordinirati navijanje i dobro se čuje zbog krova. S druge strane, nemaš problema, jer su na našem dijelu sjevera 90% gledaoci, a ne navijači.

Uvijek se na Grbavici bolje čujete i bolje navijate nego na bilo kojoj tribini na Koševu. A kukate ko da vam kožu neko guli gore. I što uvijek pričate za karte, uvijek vas bude koliko vas i dođe. Da vam damo pola karte, ako vas dođe 5000 biće vas 5000 na stadionu. Isto ko i mi na Koševu - koliko nas dođe toliko nas je.

Srali ste o pravilima i zabranama, a došli ste u korteu i policija vas regularno sprovela na stadion. Da je pravila, trebala vas je vratiti. Da se razumijemo, meni je drago da ste bili i volio bi da ste bili i sa obilježjima, al tako je kako je. Samo ne želim da čitam glupa dječija sranja - te kolko je karta, kolko kome dođe karata, jeste li bili na derbiju ili nista, te kakva je tribina.

Kome se tribina ne sviđa nek ne ide. Al isto tako nek ne ide na stadione gdje su tribine puno lošije, npr od Koševa da kreneš pa nadalje. Kome je skupo nek ne ide.

Svako po svom. Nikad mi niko nije dao ni jednu kartu. Kad mi se išlo na Koševo išao sam. Kad mi se išlo na Grbavicu išao sam. Kad nisam imao para, nisam išao. Nisam kuko, niti govorio kako zaboga na Koševu nemam jacuzzi, a ja naviko...

k3lla
Kontakt:

Post Postao/la k3lla » 14 mar 2014, 00:48

fczeljo je napisao/la:Dobro ti čovjek kaže. Ne seri.

Vazda serete kako imate loše uslove na Grbavici, al svaki od vas će iskreno sebi priznati da mu je 100 puta gotivnije u onoj zdenki, nego bilo gdje na Koševu. Ono je idealan prostor za gostujuće navijače, jer su u uskom polukrugu, lako je koordinirati navijanje i dobro se čuje zbog krova. S druge strane, nemaš problema, jer su na našem dijelu sjevera 90% gledaoci, a ne navijači.

Uvijek se na Grbavici bolje čujete i bolje navijate nego na bilo kojoj tribini na Koševu. A kukate ko da vam kožu neko guli gore. I što uvijek pričate za karte, uvijek vas bude koliko vas i dođe. Da vam damo pola karte, ako vas dođe 5000 biće vas 5000 na stadionu. Isto ko i mi na Koševu - koliko nas dođe toliko nas je.

Srali ste o pravilima i zabranama, a došli ste u korteu i policija vas regularno sprovela na stadion. Da je pravila, trebala vas je vratiti. Da se razumijemo, meni je drago da ste bili i volio bi da ste bili i sa obilježjima, al tako je kako je. Samo ne želim da čitam glupa dječija sranja - te kolko je karta, kolko kome dođe karata, jeste li bili na derbiju ili nista, te kakva je tribina.

Kome se tribina ne sviđa nek ne ide. Al isto tako nek ne ide na stadione gdje su tribine puno lošije, npr od Koševa da kreneš pa nadalje. Kome je skupo nek ne ide.

Svako po svom. Nikad mi niko nije dao ni jednu kartu. Kad mi se išlo na Koševo išao sam. Kad mi se išlo na Grbavicu išao sam. Kad nisam imao para, nisam išao. Nisam kuko, niti govorio kako zaboga na Koševu nemam jacuzzi, a ja naviko...
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001

Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 mar 2014, 01:08

k3lla je napisao/la:
fczeljo je napisao/la:Dobro ti čovjek kaže. Ne seri.

ma treba njih na istok pa nek onda ku.cu sviraju i zale se . Ja odgovorno tvrdim da je nas sjever najbolja tribina za navijanje u citavoj drzavi ne samo zbog krova nego opcenito zbog izgleda,blizine terena, kosine trebine, zgusnotusti, a vi jos imate prednost u zdenci jer ste u polukrugu i oni bi se zalili nesto...ma bolan vama je san da dodjete na grb i navijate ;)
=\_1921_/=

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 14 mar 2014, 03:22

Ma odusevljeni smo sugavicom.
Prvo se na ulazu dobro izyebes.
Onda nakon svog onog silnog naguravanja kad i nekako dodjes na tribine, nadjes mjesto sa nekim da dijelis po pola. U jednom redu tribina stoje po dvoje, jedno iza drugog. Na wc i ne pomisljaj. Ako si slucajno dehidrirao zbog svih peripetija koje si dozivio, na pice mozes zaboravi.
I to je sve ok, ako nema onog stuba ispred tebe, e onda si ga bas nayebo, neces nista uspjeti vidjeti.
I za to sve sam nekad davao po 15KM.
Od mene nikad vise ni marke za one neuslove. Zadji put sam bio 2003. ako se ne varam i zaista nemam namjeru dole ici sve dok situacija bude ovakva kakava je sad.
Dok sam bio mladji to sve mi je i bilo podnosljivo, danas za svoje pare ne dam da me iko ponizava.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 14 mar 2014, 07:33

De pisac ne kaki zivota ti.............

samoplaviii
Kontakt:

Post Postao/la samoplaviii » 14 mar 2014, 08:34

Treba vas na istok kad su mogli prije rata Grobari i Delije mozete i vi a tribina nije nista bolja bila ;-)

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 14 mar 2014, 08:34

pisac je napisao/la:Ma odusevljeni smo sugavicom.
Onda nakon svog onog silnog naguravanja kad i nekako dodjes na tribine, nadjes mjesto sa nekim da dijelis po pola. U jednom redu tribina stoje po dvoje, jedno iza drugog. Na wc i ne pomisljaj. Ako si slucajno dehidrirao zbog svih peripetija koje si dozivio, na pice mozes zaboravi.
I to je sve ok, ako nema onog stuba ispred tebe, e onda si ga bas nayebo, neces nista uspjeti vidjeti.
Od mene nikad vise ni marke za one neuslove. Zadji put sam bio 2003. ako se ne varam i zaista nemam namjeru dole ici sve dok situacija bude ovakva kakava je sad.
Dok sam bio mladji to sve mi je i bilo podnosljivo, danas za svoje pare ne dam da me iko ponizava.
Doslovno kako je covijek napisao.
Sad citam sta pisu ovi manijaci i kontam jel pisu o istoj tribini. Pa ako su ono uslovi za pozeljeti, onda stvarno...

Treba vam nekad na Kosevu,zakljucati wc-ove i ograditi vas na pola tribine u neki kavez kapaciteta 1500 a pustit vas 3000-3500. Da malo uzivate u uslovima koje mi imamo kod vas.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 14 mar 2014, 08:37

Na toj "sugavici", kako je ti nazivas, je mnogo mojih sugradjana ostavilo zivote. Ti si vjerovatno dosao kasnije, opapucio opanak pa to ni ne znas.

Dok je ovaj iz Doboja vec dovoljno ogradjen, pa bi samo nesto da ogradjuje. :lol:
Sport je lijek za tijelo i duh.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 14 mar 2014, 08:41

Ma, Istok bi im bio odlican, samo ga srediti, ali problem je sto je blizu Jugu.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 14 mar 2014, 08:50

SamoZeljo je napisao/la:Ma, Istok bi im bio odlican, samo ga srediti, ali problem je sto je blizu Jugu.
Istok se da napraviti bez mnogo novca i stvarno mi je cudno da se to do sada nije sredilo.
Ne mogu se sjetiti koji derbi je bio kad je istok bio otvoren, prije par godina, bio je ulaz 10KM a sjever 15KM. I bilo je ok, mada je i tad sjever bio pretrpan. Ali kome se nije dalo gurati, isao je na istok.
A sto se blizine tice, i to se da srediti. Odraditi ogradu i da se stavi ona visoka mreza, uz to 10 specijalaca i eto ga.
Za 100.000 bi istok bio ko bombon.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 14 mar 2014, 09:49

Hordas Doboj je napisao/la:
Doslovno kako je covijek napisao.
Sad citam sta pisu ovi manijaci i kontam jel pisu o istoj tribini. Pa ako su ono uslovi za pozeljeti, onda stvarno...

Treba vam nekad na Kosevu,zakljucati wc-ove i ograditi vas na pola tribine u neki kavez kapaciteta 1500 a pustit vas 3000-3500. Da malo uzivate u uslovima koje mi imamo kod vas.
Hajd onda popustite živi bili. Što dolazite ako ne valja, ako vas ponižavamo? Uživajte u Allianz areni i zaboli vas za naš stadion.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 14 mar 2014, 09:52

Hordas Doboj je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Ma, Istok bi im bio odlican, samo ga srediti, ali problem je sto je blizu Jugu.
Istok se da napraviti bez mnogo novca i stvarno mi je cudno da se to do sada nije sredilo.
Ne mogu se sjetiti koji derbi je bio kad je istok bio otvoren, prije par godina, bio je ulaz 10KM a sjever 15KM. I bilo je ok, mada je i tad sjever bio pretrpan. Ali kome se nije dalo gurati, isao je na istok.
A sto se blizine tice, i to se da srediti. Odraditi ogradu i da se stavi ona visoka mreza, uz to 10 specijalaca i eto ga.
Za 100.000 bi istok bio ko bombon.
Zujo je u jednom rekao da za 30. 000 KM se moze navuci novi sloj betona; i rekao da ce to uraditi ali nije. I da je 100. 000 sa stolicima i sa prilazom s druge strane normalnim isplatio bi im se za 1-2 sezone. Dva derbija bi pokrila pola troskova. Al eto 20 godina cekamo da nam neko napravi stadion.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 14 mar 2014, 10:06

Kod nas je najveci problem sto necemo da pravimo tribinu po tribinu nego svi cekaju nekog elikog investitora i veliki projekat pa da se stadion napravi odjednom, a da smo pravili malo po malo sad bi evropske igrali na Grbavici.
FKŽ !

CARSON

Post Postao/la CARSON » 14 mar 2014, 10:15

Raduje me ova izjava Svrake da ce srcem igrati svaku narednu utakmicu jer ako bude tako onda Titula nece doci u pitanje moje misljenje je da pobjedom u lukavici pravimo veliki korak ka tituli

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 mar 2014, 10:36

a ko mu je dosad branio da igra srcem?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.