Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: FC Manchester United
Ali sta Persika rece.. Pa taj covjek zeli zavrsiti karijaru na OT. Znaci da je citav zivot zudio za Unitedom.. 

- Ed Woodward for Prime Minister !
Nakon odlaska Teveza i Ronalda da ga proda? Pa nije lud. Da je znao sta ce bit kasnije i kakve ce partije ovaj pruzat, mozda bi ga i prodao.Belmin6 je napisao/la:Hajde mi onda objasni, zašto ga Ferguson 2011. godine nije prodao ? Tražio je trasnfer, zašto nije prodan ?
Gledaj, Rooney kao igrac je bio odlican tamo do 2010. godine. Nakon toga i pogotovo one povrede protiv Bayerna, katastrofalnog SP-a i aferama sa kurvama (sve je to bilo u nekoliko mjeseci) ima dobrih i losih perioda. Zna odigrat na nivou Klebersona, a zna i odigrat kao onaj stari Rooney. Prosle sezone vrlo, vrlo los, na pocetku ove vrlo dobar, sad je opet bio opao drasticno, pa odigrao nesto bolje u ovoj zadnjoj tekmi. Tako ce vjerovatno i nastavit sljedecih godina, toplo-hladno. Gradit igru oko takvog igraca je u najmanju ruku rizicno.
Jedan Ronaldo, ili cak Suarez ili Aguero "uvijek" igraju dobro (naravno moze se desit losa tekma), Rooney nije vise taj nivo. To govorim hladne glave i bez mrznje. Uvijek sam govorio da ga treba zadrzat ako se vrati na onaj stari nivo. I ok je sto su ga zadrzali jer je se priblizio tom nivou, ali da bude kapiten? Hell no.
Ni najveci obozavatelj Rooneya ne moze tvrdit da covjek nije oslabio kao igrac. Onda ili niste realni li ga ne pratite dovoljno dugo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Sa Ronaldom se ne može porediti, ni on, a ni ova druga dvojica. Dok ova druga dvojica i Rooney mogu, nije ni Aguero baš tako briljantan u svakoj tekmi, eto ti ona sa Barcom za primjer od neku veče. Suarez ove sezone je ispred Rooneya, nema dileme, ali kroz cijelu karijeru ne.Cartman je napisao/la: Jedan Ronaldo, ili cak Suarez ili Aguero "uvijek" igraju dobro (naravno moze se desit losa tekma), Rooney nije vise taj nivo. To govorim hladne glave i bez mrznje.
A rekao sam već da bih ja najradije kapitensku traku volio vidjeti na ruci Fletchera, ili eventualno Ferdinanda, ako ostane tu i sljedeće sezone. Mada je Jones kao stvoren za nju

Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 13 mar 2014, 23:55, ukupno mijenjano 2 puta.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Tevez i Ronaldo su davno otišli, igrala se jedna sezona u kojoj je Rooney trpao nemilice. Chelsea te godine osvojio ligu i imali jedan bod više nego United. Sljedece godine EPL se vratio u Manchester, jer je Rooney vodio ekipu do titule i finala LP. Jednostavno, dolaskom RVP on ne igra više u vrhu, nego igra povucenije. Oko Rooneya se gradi ekipa evo vec 10 godina, htio to prihvatiti ili ne.
Kad ne kritikuješ Moyesa, onda je paljba usmjerena ka Rooneyu!Cartman je napisao/la: Ni najveci obozavatelj Rooneya ne moze tvrdit da covjek nije oslabio kao igrac. Onda ili niste realni li ga ne pratite dovoljno dugo.

Nije oslabio, jednostavno je promjenio stil igre. Navijači vole da vide igrače kakvi su bili Tevez i on, koji su kao osice non-stop trčali i trošili se. Ali nerealno je očekivati da igrač njegovog potencijala i talenta gradi igru na konstantnoj trci. Pa pogledaj koliko današnji Rooney učestvuje u gradnji napada, koliko prilika namjesti, koliko puta loptu preseli s jedne strane na drugu, sve više preuzima ulogu playmakera. Na Euru '04 bio je u vrhu napada, kao i nekoliko narednih sezona kod nas, a Fergie ga je onda vremenom povlačio, od krila, klasične desetke, pa i centralnog veznog. Rooney jeste napadač, i treba biti napadač, ali njegov uticaj i osjećaj za igru je nevjerovatan, pa sjeti se kako je odlično igrao protiv Barce na poziciji skoro desnog beka. Igrač koji fantastično razumije igru, koji se savršeno uklapa u svaki sistem i koji je jednostavno poseban u svijetu fudbala.
Ne kažem da sutra npr. Cavani ne bi trpao više od njega, ali Rooneyeva vrijednost se ne gleda samo kroz golove. Nema fudbalera koji ne bi volio imati Wazzu za saigrača.
LUHG!
Ovdje covjek kad udje dovoljno je samo da vidi da se spominju sezone 2008/09 pa na ovamo i odmah znas da je neko Rooneya popljuvao a da ga nekolicina drugih brane,meni je iskreno drag i stoji cinjenica da je pao u igri ali on je najzrtvovaniji igrac koji je igrao na svim pozicijama da bi neki drugi igraci ostali na svojoj tako da je glupo opet povlaciti temu zvanu "Rooney"!
Koji to kapiten pri svakom produzenju ugovora pravi cirkus od kluba da citava Europa bruji o tome??Skoro je doveo klub u situaciju da ga mora pustiti za 25-30 miliona(u vremenu gdje recimo Fellaini vrijedi 27 miliona)!
Siguran sam da bi Rooney ove sezone bio igrac nekog drugog kluba da je Fergi osta'o.
Izuzetan igrac, drago mi je da je produzio (iako 300k ne zasluzuje) jer nam je potreban, al' legenda nikad, barem meni!Za sve sto je on dao klubu isti mu se podjednako oduzio! Rooney-a plata iz prethodnog ugovora je bila duplo veca nego Young-ova, cisto informativno, za ovog decka sto kaze da je mizerno da jedna takva fudbalska velicina ima mizernih 250k hefticno ^^
Siguran sam da bi Rooney ove sezone bio igrac nekog drugog kluba da je Fergi osta'o.
Izuzetan igrac, drago mi je da je produzio (iako 300k ne zasluzuje) jer nam je potreban, al' legenda nikad, barem meni!Za sve sto je on dao klubu isti mu se podjednako oduzio! Rooney-a plata iz prethodnog ugovora je bila duplo veca nego Young-ova, cisto informativno, za ovog decka sto kaze da je mizerno da jedna takva fudbalska velicina ima mizernih 250k hefticno ^^
Rooney je vise zasluzio 300k kad je bio mladji nego sada. Jest on jos dobar igrac ali para mu je ubila ljubav prema fudbalu, samo kad se sjetim njegovi golova protiv Newcastlea, Man City, cak i sezone kad smo Arsenal guzli 8-2 a po meni njegova zadnja najbolja sezona je bila kad je dao ono oko 35 golova. Valencia i on tada su bili sila a onda se povredi protiv Bayerna.
Rooney po meni mora igrati spic on ili RVP, oba kad igraju ubijaju tecnost igre. Najvise bi volio Rooney u napadu a iza njih januzaj kagawa i mata. Kagawa po meni bi bio bolji u Arsenalu.
Rooney po meni mora igrati spic on ili RVP, oba kad igraju ubijaju tecnost igre. Najvise bi volio Rooney u napadu a iza njih januzaj kagawa i mata. Kagawa po meni bi bio bolji u Arsenalu.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
RVP na oficijelnoj:
Robin’s happy and wants to stay.
“Last time I checked my head was still attached to my body, so I’m the only one who knows exactly what I’m feeling and that is not what I or the fans have been reading,” van Persie said.
Robin’s happy and wants to stay.
“Last time I checked my head was still attached to my body, so I’m the only one who knows exactly what I’m feeling and that is not what I or the fans have been reading,” van Persie said.
Ovdje neki zaboravljaju da je Fergi x puta izjavio kako Runija pokusava nagovoriti da manje trci.
Fudbaler je potrosna roba. Ne moze Runi trcati kao nekada.
Fudbaler je potrosna roba. Ne moze Runi trcati kao nekada.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Kad već Ruuda spomenuste, moram reći da mi je neopisivo krivo što on duže nije ostao u klubu. Kakva je to igračina bila, uh.
Meni jedan od najdražih koje sam gled'o u Unitedu.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Rooney zasluzuje kap. traku tu nema dileme.
da je zelio napustiti klub ucinio bi to bez obzira na povecanje plate jer 300k bi dobio od
MONACO
PSG
CHELSEA
REAL
da je zelio napustiti klub ucinio bi to bez obzira na povecanje plate jer 300k bi dobio od
MONACO
PSG
CHELSEA
REAL
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)
Nek osvijetle obraz pobjedom nad liverpoolom...
Hahaha, kome ti price pricas? Rooney vodio ekipu do titule u sezoni 10/11? Pa sjecas li se ti kako je igrao sve do januara? Sve radi one kurvetine svoje. Onda je nakon toga bio solidan, ali daleko od toga da je vodio ekipu do bilo cega. To je njegova najgora sezona osim one prosle. Kad je god Rooney bio glavni igrac, nije na dobro izaslo. 09/10, 11/12 i evo ova sezona sada.Belmin6 je napisao/la:Tevez i Ronaldo su davno otišli, igrala se jedna sezona u kojoj je Rooney trpao nemilice. Chelsea te godine osvojio ligu i imali jedan bod više nego United. Sljedece godine EPL se vratio u Manchester, jer je Rooney vodio ekipu do titule i finala LP. Jednostavno, dolaskom RVP on ne igra više u vrhu, nego igra povucenije. Oko Rooneya se gradi ekipa evo vec 10 godina, htio to prihvatiti ili ne.
Inace je svoj prvi gol u sezoni 10/11 (a da nije bio iz penala) dao 1. januara 2011. Koji vodja. Ne znam sta bi bez njega.
Mozda Fletcher dobije, bilo bi i ispravno. Ali realno i kad bi dobio, vice-kapiten bi vjerovatno bio kapiten u 90% utakmica. Previse je kostala ta opaka bolest. Steta za Fletcha. Lik koji bi dao zivot za klub.rio_Ferdy88 je napisao/la:Cartman je napisao/la: Jedan Ronaldo, ili cak Suarez ili Aguero "uvijek" igraju dobro (naravno moze se desit losa tekma), Rooney nije vise taj nivo. To govorim hladne glave i bez mrznje.
A rekao sam već da bih ja najradije kapitensku traku volio vidjeti na ruci Fletchera, ili eventualno Ferdinanda, ako ostane tu i sljedeće sezone. Mada je Jones kao stvoren za nju
Pa fakat ne mogu vjerovati šta pišeš. Po tvojoj logici, Wayne Rooney je igrac koji ovom timu nije donio ništa, mizeran i debeo i kad god nismo nešto osvojili on je kriv. Sad ispade kako pišeš, prošle godine je RVP bio vodja i osvojili smo titulu. Međutim, ove godine on više nije nekako vodja, pa je sad Rooney kriv što igramo ovako loše. Koga ti ovdje yebeš bolan ? U sezonama koje si naveo, titulu smo gubili u zadnjim kolima, Chelsea jedan bod, City gol razlika. Rooney kriv. Ko je onda molim te lijepo bio vodja one godine kad smo osvojili trofej EPL i igrali finale LP protiv Barce ?
Rooney po tvojoj logici mora trpati više nego Messi, eto da bi ga ti pohvalio. Shvataš li ti da je Rooney igrao svašta nešto u ovoj ekipi. Od špica, desetke, lijevog krila, centralnog veznog. U sezoni nakon što su otišli Tevez i Ronaldo, Rooney je dao kamaru golova, tek ga je Drogba prestigao na listi strijelaca nakon onog trpanja Wigana u zadnjem kolu. Sljedece godine Berbatov je proradio, a Rooney je igrao povucenije. Isto važi iza Hernandeza. Od te sezone više nije ni igrao špica, nego uvijek povuceniju ulogu. Daj mi molim te navedi primjer onda neke desetke koja nemilosrdno trpa protivnicke mreže.
Rooney po tvojoj logici mora trpati više nego Messi, eto da bi ga ti pohvalio. Shvataš li ti da je Rooney igrao svašta nešto u ovoj ekipi. Od špica, desetke, lijevog krila, centralnog veznog. U sezoni nakon što su otišli Tevez i Ronaldo, Rooney je dao kamaru golova, tek ga je Drogba prestigao na listi strijelaca nakon onog trpanja Wigana u zadnjem kolu. Sljedece godine Berbatov je proradio, a Rooney je igrao povucenije. Isto važi iza Hernandeza. Od te sezone više nije ni igrao špica, nego uvijek povuceniju ulogu. Daj mi molim te navedi primjer onda neke desetke koja nemilosrdno trpa protivnicke mreže.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Rooney je prvi igrac epl koji u pet sezona ima dabl-dabl ucinak (10+ asistencija i golova).. Znamo svi da je od kako je u Unitedu, bar na 70 % utakmica (ukupno) ostavljao dusu na terenu. Imao je zahtjev za TL, ali nakon toga sabrao se, i pruza svoj maksimum. Zasluzuje da bude kapiten.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Novo pojacanje u napadu.

koje ona?Belmin6 je napisao/la:
Novo pojacanje u napadu.

SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.