FK Radnički Lukavac

samolukavac
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la samolukavac » 13 mar 2014, 00:06

Solvay1921 je napisao/la:Slazem se u potpunosti sa @HerLutwoII i kontam sta zeli reci ;)

@samolukavac molim te prestani sa neistinama. Niko nije ponudio nikakve pare. Naprotiv, koliko ja znam (a znam prilicno dosta) niko se iz Slobode nije obratio na adresu Radnickog. Oni se oslanjaju na sigurne bodove od njihove nove ljubavnice Gradine a od Banovica i njih vec ima osigurane bodove, u Gracanici ce od naredne utakmice biti otvoren stand za prodaju bodova kao i svake godine. Jedino ce u Lukavcu morati igrati fudbal jer znaju da je Radnicki sportski kolektiv a ne kupleraj kao neki od navedenih, pa neka bolji pobijedi. A kad si u ovako uskoj trci za titulu ko sto su Sloboda, Jedinstvo i Rudar onda ti fer-plej i nije bas najdraza opcija. Mi smo se u to uvjerili prosle sezone kada smo igrali fer plej, napravili strasan niz...a onda su se umijesali ovi iz Bihaca i odradili sve ono o cemu @HerLutwoII pise ;)
PostPostao/la Benjo_AFC86 dana 07 maj 2013, 16:02

RUDARSKA2 je napisao/la:
o kakvom vi derbiju pricate ???? ovo za nas nije nikakav derbi , niti vas smatramo nekim rivalima i konkurentima , opustite se ljudi . ovo je samo jos jedna neatraktivna utakmica na tusnju !!!!

a koja je to za vas derbi utakmica? Možda sa Iskrom iz Bugojna, ili Podgrmečom a? Spustite se malo na zemlju, Prva liga ste.. trenutno je Radnički bolje plasniran od vas tako da ;)

Tuzla cijela bit' će plavo bijela. SL - AS.

Za Gradinu se slažem s tobom, jer i ovaj moderator je sad fan Slobode, a ovako je do neki dan pisao, to za Banoviće se zna od maja prošle godine :)

Solvay1921
Kontakt:

Post Postao/la Solvay1921 » 13 mar 2014, 00:06

za one koji doDZu da procitaju samo dijelove komentara, evo da "kompleksas iz Lukavca" ponovi jedan dio:
pa neka bolji pobijedi.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 mar 2014, 00:08

moderator se dozvao pameti, Kemo ga okrenuo prema kibletu .. i vi biste trebali, a ne da navijate za Selju, Sarajevo :D

Solvay1921
Kontakt:

Post Postao/la Solvay1921 » 13 mar 2014, 00:10

ultrasstyle_tz je napisao/la: sad su stvari kud i kamo drugacije, zadovoljan i motivisan igrac i kad je malo losiji pruza vise od onog kvalitetnog bez plate i motiva..
Slazem se u potpunosti. Mislim da cemo imati dvije ekipe sa ravnopravno motivisanim igracima.

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 13 mar 2014, 00:11

Solvay1921 je napisao/la:za one koji doDZu da procitaju samo dijelove komentara, evo da "kompleksas iz Lukavca" ponovi jedan dio:
pa neka bolji pobijedi.
Tako je,samo neka je fer i korektno,bez paljevina tipa polomi,zgazi,nagazi...neka pobjedi kome vise treba!

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 13 mar 2014, 00:12

Chinaglia je napisao/la:moderator se dozvao pameti, Kemo ga okrenuo prema kibletu .. i vi biste trebali, a ne da navijate za Selju, Sarajevo :D
Samo Radnički Lukavac za život cijeli...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 mar 2014, 00:15

Solvay1921 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la: sad su stvari kud i kamo drugacije, zadovoljan i motivisan igrac i kad je malo losiji pruza vise od onog kvalitetnog bez plate i motiva..
Slazem se u potpunosti. Mislim da cemo imati dvije ekipe sa ravnopravno motivisanim igracima.
ja sam misljenja da ce nama biti puno teze nego lukavcanima...nama je ovo samo jos jedna utakmica koju MORAMO dobit a vama derbi svih derbija tako da ce motivacija i mimo para bit na vasoj strani
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 mar 2014, 00:18

bas to i kontam napisati, prije Lukavca mi imamo ako ne bitniju onda jednako bitnu tekmu...nama je svaka jednako bitna i svaka je derbi prvenstva, dok se oni posebno loze za ovaj mec...ali jbg tu se mora pokazati karakter ekipe i zasto se mi borimo za ulazak u PL...

i dalje kazem 4b sa ova 2 gostovanja bi bili strasan rezultat, 6 fantazija...kako god utakmicu po utakmicu :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 13 mar 2014, 00:22

Tezak, neravan teren za igrati, Ciro treba pripremati ekipu u Slavinovicima.
🔴⚫️

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 mar 2014, 00:23

Vojvoda će ekipu pripremiti u fazonu, samo reži, bitno da se pobjedi i sjebe Sloboda, dok će Ćiro postupiti više psihološki, tako pripremiti ekipu, ukazati na važnost tog meča, da je to meč prije svega važan kao meč za tri boda, a ne jer se igra protiv Radničkog, itd

uostalom, kvalitet je na našoj strani, što može biti presudno, a opet i ne mora :D

Solvay1921
Kontakt:

Post Postao/la Solvay1921 » 13 mar 2014, 00:26

Chinaglia je napisao/la:moderator se dozvao pameti, Kemo ga okrenuo prema kibletu .. i vi biste trebali, a ne da navijate za Selju, Sarajevo :D
vjeruj da je i mene iznenadila ekspanzija navijaca sarajevskih klubova koji su u Lukavcu. A onda sam shvatio da je Lukavac izgubio jednu cijelu generaciju Siouxa, jer je klub nekoliko godina bio u ligi gdje je vuk domaca zivotinja.
Zamisli jednog klinju koji od oca trazi pare da ide na utakmicu. Otac ga pita "gdje ces sine". A on kaze "U Duboki Potok". :D Ima onih starijih navijaca koji simpatisu Zelju, Sarajevo...ali ono sto vidim je da se ovi novi klinci sve vise okrecu Radnickom i da stasava nova generacija Siouxa koja vise nikad ne smije dozivjeti ono sto je dozivjela.

Ne zaboravi da je Sloboda bila na korak do propasti, da se i njoj moglo desiti da igra u Tinji, Dubokom Potoku, Priluku. Nikome nikada ne bih pozelio takva gostovanja, a narocito ne klubu koji ima svijetlu tradiciju. Nazalost sistem vrijednosti u nasem drustvu je toliko poremecen da tradicija i ime vise nikome nista ne znace. Minulog rada nema u sportu. Ili te ima, ili te nema. Pravilo dzungle.
Kad smo kod doticnog moderatora koji je postao Husarin PR na forumu, moram reci i to da sam gledao na ovim snimcima njegovu navijacku skupinu koja broji 30ak clanova od kojih pola ne dodje kad pada kisa (derbi protiv Jedinstva). Oni su bili u PL pa ih dosta navija za sarajevske klubove. Dobro im je to okretanje Kibletu ;)

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 13 mar 2014, 00:32

Chinaglia je napisao/la:Vojvoda će ekipu pripremiti u fazonu, samo reži, bitno da se pobjedi i sjebe Sloboda, dok će Ćiro postupiti više psihološki, tako pripremiti ekipu, ukazati na važnost tog meča, da je to meč prije svega važan kao meč za tri boda, a ne jer se igra protiv Radničkog, itd

uostalom, kvalitet je na našoj strani, što može biti presudno, a opet i ne mora :D
Ja ne vjerujem da ce Vojvoda to uraditi,mozda hoce psiholoski paliti,ali rezi i sjebi cisto sumnjam.
Ipak je njemu crveno-crna dusa.

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 13 mar 2014, 00:32

staragarda je napisao/la:
Solvay1921 je napisao/la:
ja sam misljenja da ce nama biti puno teze nego lukavcanima...nama je ovo samo jos jedna utakmica koju MORAMO dobit a vama derbi svih derbija tako da ce motivacija i mimo para bit na vasoj strani
Nama je to utakmica koju dobiti moramo kod kuće jer poslije te domaće utakmice imamo teške gostujuće utakmice gdje uz par loših rezultata možemo se dovesti u nezavidnu poziciju tako da kući dobiti moramo ne samo Slobodu nego i Bratstvo, Budućnost, Rudar, Gradinu...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 mar 2014, 00:37

Skver je napisao/la:Tezak, neravan teren za igrati, Ciro treba pripremati ekipu u Slavinovicima.
vjeruj da mi je ovo 1000 puta palo na pamet....kakav crni Tusanj i njegovi pomocni tereni...u slavinovicima se priprema ekipa za ovu saban ligu...a kad udzes u rang vise e onda na Tusanj
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 mar 2014, 00:42

za moderatora se zezam :D meni je glupo da na tk ima onih koji navijaju za Selju ili Sarajevo .. ako već žele za nekog navijati, po meni bi to trebao biti klub sa tk, a to je Sloboda ;) zašto Sloboda? zato što svi vi dolazite u školu, na fakultet, na posao, itd, u Tuzlu, a vidimo da su Živinice, Lukavac, itd, skroz kontra Tuzle

ok, ovi naši su također doprinijeli da to bude tako, ali ne bi trebalo .. Tuzla vam je bliža i više vam je valjala i valja od Sarajeva, koliko ste puta uopšte bili u Sarajevu?! kad se zaratilo, niste bježali u Sarajevo, nego u Tuzlu, niste se priključili I nego nego II korpusu, itd

to je malo priča duga, zato je Azmir i uveo da TK prenosi domaće tekme, da raja sa TK počne pratit' Slobodu i da ljudi sa TK stanu iza Slobode, a samim tim kad je Sloboda jača, jači su i Radnički, Bratstvo, Budućnost, itd

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 13 mar 2014, 00:44

tako je druze Chinaglia,vrlo pametno zboris.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 13 mar 2014, 00:51

Chinaglia je napisao/la:za moderatora se zezam :D meni je glupo da na tk ima onih koji navijaju za Selju ili Sarajevo .. ako već žele za nekog navijati, po meni bi to trebao biti klub sa tk, a to je Sloboda ;) zašto Sloboda? zato što svi vi dolazite u školu, na fakultet, na posao, itd, u Tuzlu, a vidimo da su Živinice, Lukavac, itd, skroz kontra Tuzle

ok, ovi naši su također doprinijeli da to bude tako, ali ne bi trebalo .. Tuzla vam je bliža i više vam je valjala i valja od Sarajeva, koliko ste puta uopšte bili u Sarajevu?! kad se zaratilo, niste bježali u Sarajevo, nego u Tuzlu, niste se priključili I nego nego II korpusu, itd

to je malo priča duga, zato je Azmir i uveo da TK prenosi domaće tekme, da raja sa TK počne pratit' Slobodu i da ljudi sa TK stanu iza Slobode, a samim tim kad je Sloboda jača, jači su i Radnički, Bratstvo, Budućnost, itd
Niko njih ne moze natjerati da navijaju za Slobodu, jer svako ima pravo da navija za koga hoce i to treba svima biti jasno eh sad druga je stvar sto se ni meni ne svidja a to je sto pojedinci iz Zivinica i Lukavca mrze Tuzlu a ovdje se skoluju to je stvar komplexa i zaostalosti kod mnoge danasnje omladine , ja bi bio presretan kad bi cijeli kanton stao iza Slobode al treba vremena sigurnoo.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Solvay1921
Kontakt:

Post Postao/la Solvay1921 » 13 mar 2014, 00:58

@Chinaglia
Nisam rodjen u Tuzli, nijednu skolu nisam zavrsio u Tuzli, u Sarajevu sam bio vjerovatno vise puta i proveo vise vremena nego u Tuzli.

A onda:
Ne mrzim Tuzlu, ne mrzim Slobodu. Ne mogu mrziti kad nemam razloga za to. Imam razloga voljeti i bodriti Radnicki a da me pri tome ne zanimaju drugi klubovi.

eto vidis da izuzetaka ima, tako da nikad ne treba generalizovati.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 mar 2014, 01:01

naravno da ne može, niti moraju navijati za Slobodu .. poenta je to da pored svojih lokalnih klubova (Radnički, Bratstvo, klub iz Živinica, ne znam kako se zove, mozak mi zaštopao) navijaju/podržavaju Slobodu .. da dođu na Tušanj podržati Slobodu kad je bitnija tekma, kao npr. protiv Jedinstva, ili u PL kad dođu Sarajevo, Željo, Čelik, Velež, pa da pogledaju dobar meč, derby, duel starih rivala, itd .. da stanu na tribinu s Fukarama i navijaju, itd

možda bismo upravo mi Tuzlaci/Fukare trebali promjeniti stajalište prema okolnim mjestima, pa će onda i oni svoje, tako da Sloboda dobije simpatizere tamo gdje to objektivno i treba biti slučaj, na TK

vjerujem da su stariji ljudi sa TK podržavali/navijali za Slobodu, dok ova omladina, vidimo ..

Solvay1921
Kontakt:

Post Postao/la Solvay1921 » 13 mar 2014, 01:16

Chinaglia je napisao/la:
možda bismo upravo mi Tuzlaci/Fukare trebali promjeniti stajalište prema okolnim mjestima, pa će onda i oni svoje, tako da Sloboda dobije simpatizere tamo gdje to objektivno i treba biti slučaj, na TK

vjerujem da su stariji ljudi sa TK podržavali/navijali za Slobodu, dok ova omladina, vidimo ..
E ovo ti je kljuc svega! Dosao si do poente.

Evo i forumas iznad je spomenuo "komplekse". Kad odem u Sarajevo meni pricaju o kompleksima koje Tuzlaci i Zenicani imaju. Kad ih pitam u cemu se ustvari ogledaju ti "kompleksi" malo ko ima konkretan odgovor. Uglavnom se svodi na ovo sto je i forumas iznad napisao "dolaze ovdje u skolu a mrze nas grad i zato su kompleksasi". Mijesati sportsku i navijacku furku sa "kompleksima" je sasvim pogresno. Na koncu, o kojim kompleksima pricamo? Kompleksu nize vrijednosti? Sve je to relativno i taj kompleks u odredjenom trenutku svi imamo, ali nismo sad na predavanju pa da pojedinima pojasnjavam sta ustvari pisu i misle :)

I da se vratim na dio tvog posta koji sam citirao. Bio sam na nekoliko utakmica na Tusnju, ali nisam se ugodno osjecao na tribinama. Znam i svjestan sam da su vecini tribine mjesto za jednoiposatno istresanje licnih frustracija i svega onoga sto kod kuce ne smiju reci i uraditi :D, ali od svih stadiona na kojima sam bio (a bio sam na mnogima u BiH i svijetu), jedino se na Tusnju nisam osjecao ugodno. Nije zbog toga sto mi je neko nesto prigovorio jer me prepoznao kao "kompleksasa iz Lukavca" :D , nego jednostavno zbog neke neopisive negativne energije koja zraci prema svim "stranim licima" na tribinama.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.