Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Donnie Darko » 11 mar 2014, 22:11

http://edition.cnn.com/2014/03/10/world ... -unknowns/" onclick="window.open(this.href);return false;
It's rare, but not unprecedented, for a commercial airliner to disappear in midflight. In June 2009, Air France Flight 447 was en route from Rio de Janeiro to Paris when communications ended suddenly from the Airbus A330, another state-of-the-art aircraft, with 228 people on board. It took four searches over nearly two years to find the bulk of Flight 447's wreckage and most of the bodies in a mountain range deep in the Atlantic Ocean. It took even longer to establish the cause of the disaster.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 12 mar 2014, 01:40

Donnie Darko je napisao/la:http://edition.cnn.com/2014/03/10/world ... -unknowns/
It's rare, but not unprecedented, for a commercial airliner to disappear in midflight. In June 2009, Air France Flight 447 was en route from Rio de Janeiro to Paris when communications ended suddenly from the Airbus A330, another state-of-the-art aircraft, with 228 people on board. It took four searches over nearly two years to find the bulk of Flight 447's wreckage and most of the bodies in a mountain range deep in the Atlantic Ocean. It took even longer to establish the cause of the disaster.
O tome sam i ja pisao, znam za takve slucajeve. A to o radaru sto je neko pisao i da ga neko blokira, radar se ne moze "blokirati" tek tako, pogotovo sa putnickim avionom. Ja nazalost predpostavljam da je se avion srusio u neku nenaseljenu regiju (sume, planine), jer da je rijec o okeanu, jako puno materijala bi plutalo po povrsini i prije ili kasnije bi ga brod ili avion uocio.

Ne razumijem samo kako se neki mogu saliti na racun tragedije.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 12 mar 2014, 10:16

Ma, ja samo kazem da ne mozes o tome pricati s ljudima koji su ograniceni, odnosno koji nisu u stanju pricati o takvim stvarima sa distance, sagledati cijelu situaciju iz svih mogucih kutova i izvuci iz toga svoje zakljucke, stoga bolje i ne raspravljati o tome.

Ja smatram da postoji. :) Odnosno imponira mi teorija Multiverse-a, situacije u kojoj je svaka akcija, svaka neiskoristena akcija, situacija, odluka, u nekom drugom paralelnom, alternativnom svijetu ustvari poduzeta. Samo, naravno, ne postoji konsenzus u svijetu kvantne fizike po tom pitanju, al sa mnom se slaze i Hawking, so I've got that going for me. :lol:
Bas me zanima ima li iijedan svemir u kojem nisam so god damn hot. :P :mrgreen:
...Život za Široki...

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 mar 2014, 12:14

http://www.jutarnji.hr/misterij-nestalo ... e/1172733/" onclick="window.open(this.href);return false;

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 mar 2014, 13:11

ŠB_Fidelis je napisao/la: Ja smatram da postoji. :) Odnosno imponira mi teorija Multiverse-a, situacije u kojoj je svaka akcija, svaka neiskoristena akcija, situacija, odluka, u nekom drugom paralelnom, alternativnom svijetu ustvari poduzeta. Samo, naravno, ne postoji konsenzus u svijetu kvantne fizike po tom pitanju, al sa mnom se slaze i Hawking, so I've got that going for me. :lol:
Znaci ja ne moram ujutro ustat na posao u 7, jer ce onaj u drugom svemiru to uradit umjesto mene? :lol: :lol: Ludilo :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 12 mar 2014, 13:19

Pa, u jednom od tih svemira, alternativni ti je ustvari ustao u 7 i otisao na posao, da. :mrgreen: Samo sto ces u ovom svemiru ti biti kriv sto nisi. :P
...Život za Široki...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 mar 2014, 13:33

Da, i on ce zaradit mirovinu dok ja dobijem otkaz :cry:

Zezam se malo, al zanimljive su mi te teorije o dimenzijama kao i putovanju kroz vrijeme i slicno. Nekad pozelim da dozivim klinicku smrt :mrgreen:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 mar 2014, 15:17

sekerbay je napisao/la: los djak koje se u dva navrata pokusao upisati na alu. pokusaji su zavrsavali bezuspjesno, naravno.
po tvrdnji nj. profesora, nije se ni po cemu isticao.
Pa i Einstein nije bio neki ucenik. Lik je progovorio sa tri godine, do devete nije pricao kako treba, mislili su da je retardiran. U skoli nista nije htio da uci, sve mu je bilo dosadno, nije dolazio redovno na satove i pratio je samo ono sto iskljucivo njega zanima. Cak je padao matematiku, a srednju skolu nije ni zavrsio na vrijeme. Skola ponekad nije nikakvo mjerilo, cak mislim da je jako cesto krivo mjerilo i da su ocjene i zvanje ponekad precjenjeni te da bi neki losiji ucenici mogli u praksi postici puno vise od onih koji su bili dobri ucenici, jer su praksa i teorija dvije potpuno razlicite stvari.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2014, 23:18

Kad već spominjete Acu Hitlera onda treba spomenuti i državu koja se veseli što je ikako postojao, a to je Švicarska. Ta gospoda (glume neku) je presretna što je Aco bio živ i što je pokrao par milijardi. Upravo se sve odvijalo preko njih i njihovih banki. Krali zlato iz zuba od židova a danas mi glumetaju neku elitu.

Kada neko kaže da Aco nije htio na njih radi planina :lol: :lol: :lol:

Frajer pošao na Britaniju, Rusiju a da nije na njih radi planina :lol:

Dalje, Aco koliko god je zločina činio, bilo je i većih. U pitanju nisu određena imena, nego određene države i to najviše USA i Rusija, ali neću o njima ovdje iako je i to misterija. Počinjati ratove u želji za mirom!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 12 mar 2014, 23:41

Da li je neko upućen u eksperiment sa elektronima gdje su oni istovremeno i talas i čestica?
To naravno djeluje nemoguće ali je naučno dokazano da je tako, iako se ne zna kako i zašto.

Radi se o kvantnoj fizici (a zna se da je ona looda :mrgreen: )

Ako koga zanima o čem se radi mogu mu poslati na PP o tome jer sam tu temu i taj eksperiment morao obraditi za maturski ispit prošle godine. Ostao sam fasciniran.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 12 mar 2014, 23:49

pa kvantna fizika je looda, sam si rekao :mrgreen: sve nemoguće je itekako moguće :D.

nego je li avio pronađen ? :?
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 12 mar 2014, 23:50

nedim93 je napisao/la:pa kvantna fizika je looda, sam si rekao :mrgreen: sve nemoguće je itekako moguće :D.
Da, ali ovo je i eksperimentom dokazano, u tom i jeste poenta :mrgreen:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 13 mar 2014, 02:38

nedim93 je napisao/la: nego je li avio pronađen ? :?
Evo ga kod mene,
imam još par djelova rastavit pa ću ga u željezo prodat :mrgreen:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 13 mar 2014, 11:17

Amar Dzeko je napisao/la:Da li je neko upućen u eksperiment sa elektronima gdje su oni istovremeno i talas i čestica?
To naravno djeluje nemoguće ali je naučno dokazano da je tako, iako se ne zna kako i zašto.

Radi se o kvantnoj fizici (a zna se da je ona looda :mrgreen: )

Ako koga zanima o čem se radi mogu mu poslati na PP o tome jer sam tu temu i taj eksperiment morao obraditi za maturski ispit prošle godine. Ostao sam fasciniran.
louis de broglie i dualna priroda cestica(elektrona), zna se kako i zasto ;)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 mar 2014, 13:15

[youtube][/youtube]
naprijed rejal

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 13 mar 2014, 15:38

Evo za avion vezano nešto, izgleda da je Hamid za sve kriv. :lol:

http://www.kurir-info.rs/nestanak-avion ... ak-1272129

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 mar 2014, 18:27

Par zanimljivosti o Keopsovoj piramidi :

Velika Piramida je najveća i najteža građevina na Zemlji. Po svojoj
zapremini, trideset je puta veća od Empire State Buildinga i može se vidjeti sa Mjeseca.

Cesta širine 2,5 metra i debljine 10 cm, koja bi spajala San Francisko sa New Yorkom mogla bi se smjestiti u unutrašnjost Velike Piramide!

Samo bi "postolje" od najtvrđeg kamena moglo izdržati ogromnu težinu te čudesne građevine. I zaista, tik ispod površine na kojoj leži, nalazi se kamena masa od najtvrđeg granita.

Ovo remek-djelo graditeljstva bez sumnje je najveći udžbenik geometrije koji poznajemo! I to ne samo geometrije. Jer, ako visinu piramide (148m) pomnožimo sa 10 dobivamo približnu vrijednost udaljenosti Zemlje od Sunca.

Ako visinu piramide kvadriramo, dobiti ćemo vrijednost površine bočnih stranica.

Dužina jedne stranice baze Velike Piramide iznosi 232.805 metara. Opseg baze je, dakle, 931.22m. Ako taj broj podijelimo sa dvostrukom visinom piramide kada je bila sagrađena (148.208m da budemo precizni) dobivamo do u nekoliko decimala točnu vrijednost jedne od najvažnijih matematičkih konstanti-LUDOLFOV broj "Pi" (3.1416)! Došli smo do točke kada se moramo upoznati sa sustavom mjera kojeg su koristili graditelji piramida-jedinica mjere bio je "sveti lakat", čija je vrijednost 0.635666 metar.

Taj broj pomnožen sa 10 milijuna gotovo savršeno odgovara vrijednosti polumjera Zemlje na polovima.

Lakat je bio podijeljen na 25 palaca, a svaki palac ima 25.4264 milimetara. Pomnožimo li to sa 100 milijardi, dobijamo približno točnu vrijednost putanje koju u svom okretanju oko Sunca prođe Zemlja u jednom danu!

Velika Piramida u Gizehu najtočnije je orijentirana građevina na svijetu obzirom na smjer sjever-jug. Po današnjim mjerenjima sjeverna strana odstupa od pravca sjever-jug za dvije minute i 18 sekundi (2o18''), a južna za jednu minutu i 57 sekundi (1o57''). Odstupanja nisu greška graditelja već posljedica pomicanja kontinenta.

Tek su mjerenja u novije vrijeme pokazala da je Keopsova piramida sagrađena točno u središtu kopnene mase Zemlje. Uzevši u obzir ukupnu površinu svih kontinenata i površinu koju zauzima Piramida, te stoga i potencijalno mogućih 3 milijarde mjesta na kojima je mogla biti sagrađena, šanse za tu "slučajnost" su 1:3,000,000,000 (tri milijarde)!!!

Velika Piramida je smještena na jedinom pravom nultom meridijanu. A taj presijeca najviše kopna i najmanje mora. Štoviše, kopno dijeli na dva jednaka dijela! I paralela na kojoj se nalazi Keopsova piramida također presijeca najviše najviše kopna i najmanje mora.

Ništa, ali baš ništa što se tiče plana gradnje Piramide nije prepušteno slučaju, niti položaj unutrašnjih hodnika i prostorija, kao niti njena zadivljujuća arhitektura i simbolika forme. Zar nas onda treba čuditi što volumen Piramide pomnožen sa vrijednošću gustoće blokova od kojih je sagrađena daje srednju vrijednost gustoće Zemljine kugle?! A odnos volumena Velike Piramide i Zemlje je točno 1:1015!

Vanjski (zaštitini) omotač Velike Piramide bio je napravljen od blokova kamena vapnenca. Bili su debljine 2.5m, teški 20 tona i vrlo sjajno polirani, pa se stoga njihova blješteća bjelina mogla vidjeti čak sa Izraelskih planina udaljenih stotine kilometara! Tih je blokova bilo 144,000(!), a to je i broj spašenih koji se navodi u Bibliji.

Prosječna visina svih kopnenih točaka (razina mora je najniža, a vrh Himalaya najviša) može se izmjeriti jedino današnjim sofisticiranim satelitima i kompjutorima, a iznosi 148 metara. Upravo toliko visoka je Keopsova piramida.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 13 mar 2014, 18:28

Sveti je napisao/la:[youtube][/youtube]
Glupo.
Unico amore sei!
❤️🖤

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 13 mar 2014, 22:05

Što se tiće aviona mišljenja sam da je negdje u okeanu i da je moguće da su i neki preživjeli te da će naša djeca na Discoveryu gledati o njima. :D Samo je problem što su ti ljudi i taj avion igla u plastu sjena u onom okeanu. :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 13 mar 2014, 22:11

samocelik je napisao/la:Što se tiće aviona mišljenja sam da je negdje u okeanu i da je moguće da su i neki preživjeli te da će naša djeca na Discoveryu gledati o njima. :D Samo je problem što su ti ljudi i taj avion igla u plastu sjena u onom okeanu. :D
Ako je avion igla onda sam ja Chuck Norris... Ovo je već 5 dan otkako avion nisu našli, a nema ko ne traži po okeanu. Našli bi bar neki dio aviona da je u okean upao. Ostajem pri svom stavu da je avion otet od strane dvojice ''Iranaca'' koji su ušli sa ukradenim pasošima te samim tim blokirali uređaj koji šalje signal radarima gdje se avion nalazi. Zabili su se negdje do sad 100% ali mislim da to nije ni blizu mjesta na kojem traže...
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, CHR, Muumii i 18 gostiju.