FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Cuj Amar rekao kup nije bitan...Nije bitan zato sto je Zeljo pred ispadanjem, da je Zeljo nocas puknuo Sarajevo 3-0 bilo bi dupla kruna rekao Amar. Sto ne volim te price i guracke.
Re: Odg: FK Željezničar
Joj jarane iq ti ravan sobnoj temperaturi u zimi kada se ne loži u kući.pa to je on reko na nekoliko dana prije današnje utakmice...FKKrajina je napisao/la:Cuj Amar rekao kup nije bitan...Nije bitan zato sto je Zeljo pred ispadanjem, da je Zeljo nocas puknuo Sarajevo 3-0 bilo bi dupla kruna rekao Amar. Sto ne volim te price i guracke.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Konacno jedan pravi derbi,sa golovima,otvorenom igrom,dosta prilika,pun stadion..Lijepo je bilo biti na Grbavici danas..
Sto se nas tice,prvh 15-20 min kao iz snova,sjajna igra krunisana golom..Do kraja 1 pol. se Sarajevo oslobodilo pritiska,ali eto nekako smo priveli kraju prvi dio igre..U 2 pol. dosta slabije..Sarajevo je preuzelo incijativu,posebno na sredini terena su dominirali..Izmjene nisu nista donije,naprotiv..Mali Sadikovic je dosta grijesio,na Zoli se vide jos uvijek tragovi duge pauze..I to je nasa najveca boljka-kratka klupa..
Nas najbolji igrac,po meni,Hodzic..Najtanji je opet bio Selimovic..Sve je otvoreno,imamo jos uvijek razloga za optimizam u revansu..
Sto se nas tice,prvh 15-20 min kao iz snova,sjajna igra krunisana golom..Do kraja 1 pol. se Sarajevo oslobodilo pritiska,ali eto nekako smo priveli kraju prvi dio igre..U 2 pol. dosta slabije..Sarajevo je preuzelo incijativu,posebno na sredini terena su dominirali..Izmjene nisu nista donije,naprotiv..Mali Sadikovic je dosta grijesio,na Zoli se vide jos uvijek tragovi duge pauze..I to je nasa najveca boljka-kratka klupa..
Nas najbolji igrac,po meni,Hodzic..Najtanji je opet bio Selimovic..Sve je otvoreno,imamo jos uvijek razloga za optimizam u revansu..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
izjavio je PRIJE UTAKMICE da je bitnije da pokazemo sebi kako mozemo odigrati nego to hocemo li prociFKKrajina je napisao/la:Cuj Amar rekao kup nije bitan...Nije bitan zato sto je Zeljo pred ispadanjem, da je Zeljo nocas puknuo Sarajevo 3-0 bilo bi dupla kruna rekao Amar. Sto ne volim te price i guracke.
FKŽ !
Dobro nije sad da cemo dici ruke od kupa, ali nama je cilj titula mada ce se i tu zakuhat. Okrecemo se Slaviji i Sirokom, dvije nimalo lagane utakmice pa onda revans kupa, pa Leotar ... itd.
Stvari se brzo desavaju, ja se samo bojim da nas umor ne stigne
Stvari se brzo desavaju, ja se samo bojim da nas umor ne stigne
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Tacno, imas video pa potrazi...TeaM87 je napisao/la:izjavio je PRIJE UTAKMICE da je bitnije da pokazemo sebi kako mozemo odigrati nego to hocemo li prociFKKrajina je napisao/la:Cuj Amar rekao kup nije bitan...Nije bitan zato sto je Zeljo pred ispadanjem, da je Zeljo nocas puknuo Sarajevo 3-0 bilo bi dupla kruna rekao Amar. Sto ne volim te price i guracke.

Igramo mi u Nedjelju veoma bitnu utakmicu.
Teren je doslovno receno, **** da ne moze gori biti. Opet cemo morati cekati da neki corak zaluta...
Trebao bi NS da nalozi svim klubovima koji god nisu u mogucnosti da odrzavaju teren u nekim normalnim uslovima za igru, da fino urade plasticne travnjake, pa svaki pet godina zamjena. Deset puta ce isplatnije prolaziti, nego ovako..
Svraka zabio gol, a bio najgori pojedinac na terenu, nece da potrci...kakva pizda je postao naš kapiten
žalosno
s druge strane, onaj ludi Jamak jest promašio nevjerovatno
ali je trcao dok je imao snage i borio se ko lav. Tomić je bio rovit i nespreman i opet se borio i trcao za razliku od "kapitena".
Kapitensku traku zaslužuje Stanić.

s druge strane, onaj ludi Jamak jest promašio nevjerovatno

Zadnja izmjena: let3, dana/u 12 mar 2014, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ljudi sarajevo ima kvalitetniju ekipu drasticno od nase,imaju i para,ali smo pokazali i veceras kao i protiv zrinjskog da mozemo i sa limitiranim sastavom igrati super,imali smo prvo poluvrijeme odlicno zaista dodavali se iz prve trcali ko navijeni dali gol,promasili ono sto je nemoguce promasiti,drugo smo vec pali i bas govorim jaranu da je ova ekipa fizicki spremna kao nekada sto je bila mi bi dominirali tekmom,ali eto to se mora popraviti..Moram samo reci za Selimovica ono je odron igrac neka ude Antolovic umjesto njega,samo da ga ne gledam vise,cojek jednostavno upropastio je sve sto je pokusao,loptu ne zna da primi da ne pricam o necemu vise,umro nakon 10 minuta samo hodao,to me jako nervira,jamak isto los,ostalima ne mogu i ne smijem zamjeriti puno borili su se ako nista,jesu limitirani ali imaju srce..Sto se tribina tice super nema sta,brojka na jugu ne pamtim kad je veca bila,samo vodenje tribine nije bas bilo na nivou ali eto,HAJDE ŽELJOOOOOOOOOOOOOOOO
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Svraka je danas bio odlican s obzir da igra na poziciji koja nije prirodna. A ko je igrao fudbal zna da je jako tesko se navici na poziciju koja nije prirodna. Zabio gol, svaka mu cast.let3 je napisao/la:Svraka zabio gol, a bio najgori pojedinac na terenu, nece da potrci...kakva pizda je postao naš kapitenžalosno
s druge strane, onaj ludi Jamak jest promašio nevjerovatno![]()
ali je trcao dok je imao snage i borio se ko lav. Tomić je bio rovit i nespreman i opet se borio i trcao za razliku od "kapitena".
-
- Kontakt:
Nije mi bas najjasnije zasto se toliko Jamak napada kad se iz aviona vidi da mu je lopta odskocila. Teren nas zeza vec odavno.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Dobro je na kraju bilo, moglo je bolje ali moglo je i gore.
Sad je na njima pritisak, kup im je jedina (realna) šansa za trofej. A mi možemo rasterećeni igrati na Koševu, a tad smo najopasniji
Sad je na njima pritisak, kup im je jedina (realna) šansa za trofej. A mi možemo rasterećeni igrati na Koševu, a tad smo najopasniji

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
pa realno, imamo ove godine poprilicno tanku ekipu, sa još tanjom klupom. Zato svaka cast Dini jer izvlaci maksimum iz ove ekipe.
Dok pitari imaju vrlo jak prvi tim i još na to sve - i jaku klupu
i kad pocnu padati u tempu, oni ubace svježe snage da održe.
Nama kad su izašli Jamak i Tomić vezna linija je pala
a nema jake klupe da to kompenzira.
I kad ce se više vratiti Kvesić i Čolić
nemamo bekova uopšte

Dok pitari imaju vrlo jak prvi tim i još na to sve - i jaku klupu

Nama kad su izašli Jamak i Tomić vezna linija je pala

I kad ce se više vratiti Kvesić i Čolić

-
- Kontakt:
zna li neko kad nam se vracaju igraci povrijedeni i sta je sa dedicem, joj vidjeti Dinu Đurbuza kako se raduje strasnooo
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
eeeee ne mogu da vjerujemold school je napisao/la:zna li neko kad nam se vracaju igraci povrijedeni i sta je sa dedicem, joj vidjeti Dinu Đurbuza kako se raduje strasnooo

ja hocu sebi da napravim taj avatar

Evo napravicu ga za tebe, a ja cu sebi staviti nesto sto ocekujem na Kosevu, samo Hodzica sada..

old school je napisao/la:ljudi sarajevo ima kvalitetniju ekipu drasticno od nase,imaju i para,ali smo pokazali i veceras kao i protiv zrinjskog da mozemo i sa limitiranim sastavom igrati super,imali smo prvo poluvrijeme odlicno zaista dodavali se iz prve trcali ko navijeni dali gol,promasili ono sto je nemoguce promasiti,drugo smo vec pali i bas govorim jaranu da je ova ekipa fizicki spremna kao nekada sto je bila mi bi dominirali tekmom,ali eto to se mora popraviti..Moram samo reci za Selimovica ono je odron igrac neka ude Antolovic umjesto njega,samo da ga ne gledam vise,cojek jednostavno upropastio je sve sto je pokusao,loptu ne zna da primi da ne pricam o necemu vise,umro nakon 10 minuta samo hodao,to me jako nervira,jamak isto los,ostalima ne mogu i ne smijem zamjeriti puno borili su se ako nista,jesu limitirani ali imaju srce..Sto se tribina tice super nema sta,brojka na jugu ne pamtim kad je veca bila,samo vodenje tribine nije bas bilo na nivou ali eto,HAJDE ŽELJOOOOOOOOOOOOOOOO
Ljudi ja neznam sto stalno ospravamo nasu ekipu cak ni Dino nije vjerovao ovim momcima ali mi smo opet prvi i jos uvijek nas niko nije nadigrao mozemo reci samo da je Zrinjski bio bolji ovo ostalo smo sve nadigrali ja cu ponovo reci samo da su nas povrede zaobisle sve bi ovo bilo super.
Srdjan me odusevljava, koliko zelje u momku , strasno nesto.. Nadam se Colicu i Dedicu vec ubrzo, Kvesa ce doci aBd pred kraj gdje ce biti vazno da imamo u rosteru takvog igraca , spreman za 30min je velika stvar za nas, da se rastereti i Sejo da moze ugrati na krilu, moze puno uradit on gore. Samo ne znam ali Antolovic ce se morati dobro oznojiti da stane na gol, sto je odlicno 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zeljeznicar! 1921 !
-
- Kontakt:
ma jarane ne osporavam ja,ali treba biti realan i reci limitiran sastav,ali imaju srce i od mene imaju bezrezervnu podrsku do zadnjeg kola
Ne moze limitiran sastav biti prvi a 8kola do kraja, nije to slucajno i nrke price Dino izvlaci ovo i ono, ok ali ne mozes izvlacit iz neceg sto nema kvalitet prvaka zemlje (aBd)
Zeljeznicar! 1921 !
-
- Kontakt:
Zadovoljan sam...nije se toliko dobro s Juga vidjelo tako da se pogledao snimak na vogosci,ali uglavnom ste vecinu stvari rekli.Po meni ishod ovog derbija ce odluciti nase naredne utakmice u prvenstvu koje su vaznije,nego ovaj derbi.Mi smo jos uvijek daleko od titule i pet bodova se za dva kola ponisti,a kamoli za devet.Dakle mi ukoliko pobjedimo Slaviju i Sirokog bicemo jako blizu titule jer nam idu gostovanja otpisanom Leotaru i fakticki "domace" gostovanje na Otoci.Ovo sve govorim zbog revansa na derbiju jer sa sest bodova u prvenstvu titula je blizu i nemamo apsolutno nista izgubiti na Kosevu i da pet primimo,a titulu uzmemo mi smo sretni,tako da bice gusto i pritisak na komsijama,a razlika je nikakva sto se danas vidjelo.
Kad je rijec o samoj utakmici mislim da je fizicka sprema odlucila odnosno veliki broj rovitih igraca kod nas koji nisu spremni odigrati na istom nivou devedeset minuta.Dok smo parirali fizikom imali smo stvari u svojim rukama,a kasnije nas nigdje nije bilo,ali i pored toga propustamo dva zicera.Stana i Hasanovic kod nas najbolji.Sadikovic odigrao ispod prosjeka,a Zola jos uvijek nije spreman i grozan je bio...ne pljujem ga svi znamo kakva je povreda u pitanju,ali Zola se preko derbija ne smije vracat u zivot.
Atmosfera odlicna,a sve se rijesava na Kosevu i sve je otvoreno i ne mislim da Sarajevo ima neku prednost veliku,a mi se okrecemo Lukavici i izuzetno vaznoj utakmici.
Kad je rijec o samoj utakmici mislim da je fizicka sprema odlucila odnosno veliki broj rovitih igraca kod nas koji nisu spremni odigrati na istom nivou devedeset minuta.Dok smo parirali fizikom imali smo stvari u svojim rukama,a kasnije nas nigdje nije bilo,ali i pored toga propustamo dva zicera.Stana i Hasanovic kod nas najbolji.Sadikovic odigrao ispod prosjeka,a Zola jos uvijek nije spreman i grozan je bio...ne pljujem ga svi znamo kakva je povreda u pitanju,ali Zola se preko derbija ne smije vracat u zivot.
Atmosfera odlicna,a sve se rijesava na Kosevu i sve je otvoreno i ne mislim da Sarajevo ima neku prednost veliku,a mi se okrecemo Lukavici i izuzetno vaznoj utakmici.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
Trenutno korisnika/ca: Anpa, F1921B, NazorUso, WeekendOffender i 29 gostiju.