FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pisac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pisac » 12 mar 2014, 21:12

Nerjeseno realan rezultat. Mozda bi postenije bilo 2:2. Zeljo dok je mogao trcati bio bolji, u drugom je pao totalno fizicki.
Dosta prilika i za jedne i za druge, ali vecina tih prililka, kao i golovi, dosli su nakon individualnih gresaka odbrambenih igraca.
Sve u svemu, solidan derbi bez puno valjanja i prekida, kako smo navikli u zadnje vrijeme.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 12 mar 2014, 21:14

naravno brate, ja mislim stojcev pored gola je imao jedan dobar sut, nisam bas sve zapazio sa tribine, ali sigurno da ste imali sansi
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

AdamSmith
Kontakt:

Post Postao/la AdamSmith » 12 mar 2014, 21:16

Ostaje velika žal za Jamakovim promašajem, u suprotnom mi bilo 5:0 za nas. Ispostavilo se ono što se znalo odavno da fizički nismo spremni, ali će i to biti bolje za dvije sedmice, tj. vratit će se Jamak i Tomić.

Uglavnom imamo realne šanse za prolaz, večeras se vidjelo da nismo ništa lošiji od njih, sve u svemu zadovoljan sam i naravno remi realan rezultat.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

tplink
Kontakt:

Post Postao/la tplink » 12 mar 2014, 21:19

http://radio.sarajevo.ba/upload/images/ ... o_iran.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; BEZ TACKE
Samir Bekric jedan je od nas!!!

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 12 mar 2014, 21:21

amypitar je napisao/la:Da tacno je ono sto si napisao,ali mislim da ste vi igrali sa 120 % nošeni navijacima.Mislim da ste,samo motivacijom paprirali Sarajevu,ali ce na Kosevu to biti skroz druga prica.
Vi umislili da ste real. Imamo bolje stopere, boljeg napadaca, i mi i vi imamo lose bekove, prednos vam je sredina terene, prvenstveno zbog povreda i lose spreme nasih igraca. Tvrdim da je Tomic kvalitetniji tehnicki igrac od svakog vaseg. Bit ce ovo dobro za 15 dana.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 12 mar 2014, 21:22

Utakmica je sigurno bila jedna od najboljih u zadnjih nekoliko godina. Rezultat je najrealniji. To što je nešto povoljniji za pitare što se tiče prolaza, to me ni ne zanima previše. Sve je i dalje otvoreno, mi sa jednim golom na Koševu možemo proći dalje.

Preko Jamaka smo imali šansu da odemo na 2:0, imao je i Stanić u drugom poluvremenu jednu odličnu, ali imali su i oni, Lončarić je skinuo dva zicera. Sarajevo na momente odlično kroz sredinu, malo smo se patili u prvom poluvremenu da to zatvorimo, ali onda smo počeli čistiti kako treba. Tanki su po krilima, ali i mi smo večeras bili tu tanki.

Očigledno je bio dogovor da im damo da malo igraju na sredini terena, a onda da mi trčimo kontre. Puno smo išli na duge lopte. Kao da smo se malo bojali njihove sredine, koja jeste jaka za naše uslove, ali je daleko od onoga kako to oni predstavljaju. Najbolje smo izgledali u prvih 20 minuta, te 20-ak minuta poslije primljenog gola, kada smo i mi odlučili malo da igramo, a ne da čekamo. Na kraju se, nažalost, pokazalo da nemamo snage, a izmjene ništa posebno nisu uradile.

Sarajevo po imenima vjerovatno jeste trenutno bolje, ali kao ekipe smo u pet deka. Poslije ovog derbija, još više vjerujem u titulu. Za kup mi je svejedno.
FK Željezničar 1921

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 12 mar 2014, 21:22

amko27 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Da tacno je ono sto si napisao,ali mislim da ste vi igrali sa 120 % nošeni navijacima.Mislim da ste,samo motivacijom paprirali Sarajevu,ali ce na Kosevu to biti skroz druga prica.
Vi umislili da ste real. Imamo bolje stopere, boljeg napadaca, i mi i vi imamo lose bekove, prednos vam je sredina terene, prvenstveno zbog povreda i lose spreme nasih igraca. Tvrdim da je Tomic kvalitetniji tehnicki igrac od svakog vaseg. Bit ce ovo dobro za 15 dana.
Jajalu i Stojcevu moze samo kopačke da očisti taj Tomic

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 mar 2014, 21:25

aS_Roma je napisao/la:
vjerujem da ste ga baš zato tražili preko zime da potpiše predugovor za ljeto :mrgreen:

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 12 mar 2014, 21:27

fedeltafrotta je napisao/la:naravno brate, ja mislim stojcev pored gola je imao jedan dobar sut, nisam bas sve zapazio sa tribine, ali sigurno da ste imali sansi
Ono sto sam ja zapamtio:

Zeljo:
Dobar sut mislim Tomica, desetak centimetara iznad precke, odlican sut. Mada, nakonk sudijske gresle i igranja rukom.
Jamak sam kao duh na tri metra od gola, puca preko gola.
Dobar prolaz sa desne stran, ubacaj na tri metra, ali neko kasni.
U drugom poluvremenu, ne sjecam se ko, odicna sansa i cista situaciju, ulaz sa desne trane i sut par centimetara od stative gdje je Bandovic vec bio savladan.
Hodzic iskoristio smusenost odbrane Sarajeva i izmedju dva igraca dolazi do lopte i sa par metara suta u Bandovica.

Sarajevo:
Velkovski(ili Stojcev, ne sjecam se najbolje) sa lijeve strane, jedan na jedan, Loncaric dobro brani.
Stojcev poslije odlicnog laznjaka suta dosta dobro sa petnaestak metara, malo pored gola, Loncaric samo ispratio loptu.
Jedna situacija 2 na 1 prema golu zeljeznicara, ali katastrofalan zadnji pas u dosta izgledanoj situaciji.
Na kraju poluvremena lopta dolazi iznenadjujuce do samog Velkovskog koji se nalazi na nekih 11 metara od gola, ali ovoga kao da je iznenadili i odbija se od njega.
U drugom poluvremenu 100% sansa za Bilbilu koji puca ravno u golmana.
Nakon kornera Dupovac ostaje neometan na 5 metara, ali puca preko gola.

To su neke sanse kojih se ja sad ovako iz glave mogu sjetiti,

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 mar 2014, 21:28

@aS_Roma - Pusti se ti djecih prica.

Ovaj iz Kelna dosao u Sarajevo, a drugi isao sa povratnom kartom nazad. ;)

Ne mogu ni ja tvrditi da je bolji Tomo od njih, a kolektivni rezultat ce pokazati ko je uspijesniji, samim tim i bolji.
Tako da, vidjet cemo kako ce to sve izgledati u revansu, koji vjerujem da ce biti dosta zatvoreniji od ove same utakmice, jer ulog je opet veci...

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 12 mar 2014, 21:28

Tomislav Tomić je najbolji igrac premijer lige!
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 12 mar 2014, 21:28

ChWilla je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:
vjerujem da ste ga baš zato tražili preko zime da potpiše predugovor za ljeto :mrgreen:
Dobar igrac za nase lige od ove dvojice nije bolji 1000 % , to je druga stvar

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 12 mar 2014, 21:30

aS_Roma je napisao/la:
amko27 je napisao/la:
Niste mogli kupiti Tomića, pa ste onda u zamjenu kupili Jajala i Stojčeva. ;)

Stojčev je dobar, podsjeća me pomalo na našeg Zebu iz najboljih dana. Ali će morati još da trenira da bi dostigao taj nivo. :D
FK Željezničar 1921

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 mar 2014, 21:30

aS_Roma je napisao/la:
Dobar igrac za nase lige od ove dvojice nije bolji 1000 % , to je druga stvar
pa šta će vam onda?

samo polako, vidjećemo ko će dalje. jajalo je već na sjajnom putu - u najboljim godinama iz 1. bundeslige do premijer lige bih :mrgreen:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 12 mar 2014, 21:31

@aS_Roma zar mi nismo Barca za vas ? :(

Derbi je bio izuzetno dobar, eh da je svaki ovakav.
Prozvao sam danas Svraku, evo prozivam i Vernesa pred uzvrat, da zaledi Koševo i lansira nas dalje aBd 8-)
Ja te volim, volim Željo..

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 12 mar 2014, 21:31

Utakmica izuzetno kvalitetna za naše uslove. Još jednom se vidjelo da imamo velikih problema u veznom redu isključivo zbog fizičke nepripremljenosti igrača. Dok su imali snage izgledali smo nikad bolje, a onda postepeni pad. Ova utakmica je pokazala da Zolotić definitivno ne može igrati, pogotovo ovakve utakmice dok ne riješi neke stvari u svojoj glavi. Zola volimo te, ali ipak više volimo Želju, a ti si u ovom trenutku permanentna opasnost po naš gol. Sve u svemu nije loše i nema razloga da se ne nadamo uspjehu na Koševu. Da nam vezni igrači nisu povrijeđeni i da imaju malo više kondicije gotovo da bih bio siguran da ih možemo proči, a i ovako zašto ne.

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 12 mar 2014, 21:32

Pasa Jajalo je ime za sve igrace u ovoj ligi,oni trebaju tek da dostignu taj nivo,a pitanje je oce li i jedan nas igrac,iz ove lige imati preko 60 nastupa u Bundesligi

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 12 mar 2014, 21:32

Stojcev prvi dosao , kad nismo bili ni u pregovorima ni sa jednim igracem.

A koji to nas klub moze Jajala tek tako traziti :? I Bog samo zna kako smo ga mi doveli, al nebitno

@gio10
ja nista ne kazem, tad ste bili bolji i ja kazem iskreno, jer Sarajevo sa Melunovicem, Radule Dadule itd nije meda moglo

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 mar 2014, 21:35

aS_Roma je napisao/la:Stojcev prvi dosao , kad nismo bili ni u pregovorima ni sa jednim igracem.

A koji to nas klub moze Jajala tek tako traziti :? I Bog samo zna kako smo ga mi doveli, al nebitno

@gio10
ja nista ne kazem, tad ste bili bolji i ja kazem iskreno, jer Sarajevo sa Melunovicem, Radule Dadule itd nije meda moglo
pa što ste poslije toga tražili tomića? :mrgreen:

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 12 mar 2014, 21:38

ChWilla je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:Stojcev prvi dosao , kad nismo bili ni u pregovorima ni sa jednim igracem.

@gio10
pa što ste poslije toga tražili tomića? :mrgreen:
Stojcev ofanzivni vezni , Tomic defanzivni vezni jel tako ?

Znaci ni slican tip igraca

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: klasik i 35 gostiju.