Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Nitro
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Nitro » 12 mar 2014, 16:18

Svaka čast na igri prikazanoj sinoć. Jednostavno je taktika bila perfektna sinoć ali crveni karton iz prethodnog meča je odlučio ovaj duel. Golčini Podolskog sam se radovao kao da ga je United dao :D Uglavom su igrači osvjetlali obraz engleskog fudbala.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 12 mar 2014, 16:57

slika

Da malo zapaprimo temu. :mrgreen:

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 12 mar 2014, 16:58

Henry je prokomentarisao kritike medija koje su upućene na Mesut Ozila:"Danas u svijetu fudbala je glavni problem novac, Mesut za medije nije Mesut Ozil, on za njih nema ime. Za medije Mesut je igrač sa cijenom od 42.5 miliona funti. Ta cifra bruji u ušima i umovima publike, svako želi iskoristiti to u svoju korist."
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

daxo
Kontakt:

Post Postao/la daxo » 12 mar 2014, 16:59

Hvala na dobrodoslici, nisam ja paradajz ovo mi je zena pisala a ja diktirao ona je vojvodjanka pa zato je ekavica, i prije su ekipe igrale bunkere protiv nas ali smo mi tad imali igrace koji su znali odgovorit na svaku postavku protivnickog tima i mislim da je tu razlika izmedju tadasnjeg i sadasnjeg tima ogromna razlika u kvaliteti itd.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 12 mar 2014, 17:10

daxo je napisao/la:Hvala na dobrodoslici, nisam ja paradajz ovo mi je zena pisala a ja diktirao ona je vojvodjanka pa zato je ekavica, i prije su ekipe igrale bunkere protiv nas ali smo mi tad imali igrace koji su znali odgovorit na svaku postavku protivnickog tima i mislim da je tu razlika izmedju tadasnjeg i sadasnjeg tima ogromna razlika u kvaliteti itd.
Dobrodošao za početak.

A evo da te pitam, šta to fali ovom Arsenalu a da ovdje nije spomenuto ? primarno Napadač, defanzivni vezni i krilo brzo. Arsenal je ove godine u ulozi wilsherea i girouda izradio jednu od ljepših akcija u fudbalskoj historiji, i tako je tekao taj prvi dio sezone u kojem smo imali ključne igrače na raspolaganju. Od decembra je počelo sa povredema i sad je stanje sve gore i gore, evo sad nam se i Ozil povrijedio.
Ovaj Arsenal uopšte nije daleko od TOP kluba, a to su i sinoć pokazali, da nije bilo gluposti u prvoj utakmici, bili bi ravnopravan protivnik bayernu za 1/4 , samo se naravno po običaju nama dešavaju neke ultra glupost.

Strpljenje je jedna od najvećih vrlina, a ja ne vidim da ovaj klub ide unazad.
Pozdrav :)
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 12 mar 2014, 17:22

Nitro je napisao/la:Svaka čast na igri prikazanoj sinoć. Jednostavno je taktika bila perfektna sinoć ali crveni karton iz prethodnog meča je odlučio ovaj duel. Golčini Podolskog sam se radovao kao da ga je United dao :D Uglavom su igrači osvjetlali obraz engleskog fudbala.
Svaka cast tebi, odlika velikih ljudi. :D

daxo je napisao/la:Hvala na dobrodoslici, nisam ja paradajz ovo mi je zena pisala a ja diktirao ona je vojvodjanka pa zato je ekavica, i prije su ekipe igrale bunkere protiv nas ali smo mi tad imali igrace koji su znali odgovorit na svaku postavku protivnickog tima i mislim da je tu razlika izmedju tadasnjeg i sadasnjeg tima ogromna razlika u kvaliteti itd.
Ma znam da nisi, zezam se...da neko ne bi pogresno slucajno protumacio, nit mi smeta e , nit je, nit cirilica...nego sam upratio da je paradajz jedan od rijetkih na dijelovima foruma koje citam a da koristi ekavicu...al vidim da si ti upucen u forum, konto sam da neces ni znat o cemu pisem XD
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 mar 2014, 18:21

Ja nisam rekao da zamjena za Girouda nije potrebna, samo to nije primarna pozicija. Svi recimo vide spica kao glavnu manu ovog tima, a ono nidje veze, golovi se postizu iz rijetkih sansi. Bekovi uzasni, posebno desni, lijevo Gibbs i igra nekako. Nema tih prilika iz centarsuteva, nema prijetnje bekova. Onda nam se protivnicki igraci tako lahko secu po terenu bez pritiska pravog defanzivnog veznog, a da ne spominjem brzinu Ozila ili Cazorle na krilu.

Ja fudbal ne gledam kroz golove, vec kroz sve. Arsenal nema problema dati gol, ovaj Arsenal ima problema stvoriti sansu, dok je recimo Arsenal sa Cescom imao obrnut problem, stvarali sanse, ali nisu gola mogli dati. I nemojte sad pricati o kreativnosti Ozila i Cazorle, sve ja to znam, ali na terenu to tako ne djeluje. Na terenu to ne izgelda tako, i na terenu ta dva igraca uopste ne igraju kakav rejting njihova imena imaju.

Chelsea ima goreg spica nego Arsenal pa ljudi dobijaju, u cemu je onda problem? Ali Chelsea ima sredinu borbenu i jaku, ima krila dobra(odnosno krilo) i to je fazon.
Celik!3,2,2.

daxo
Kontakt:

Post Postao/la daxo » 12 mar 2014, 18:32

nedim93 je napisao/la:
Dobrodošao za početak.

A evo da te pitam, šta to fali ovom Arsenalu a da ovdje nije spomenuto ? primarno Napadač, defanzivni vezni i krilo brzo. Arsenal je ove godine u ulozi wilsherea i girouda izradio jednu od ljepših akcija u fudbalskoj historiji, i tako je tekao taj prvi dio sezone u kojem smo imali ključne igrače na raspolaganju. Od decembra je počelo sa povredema i sad je stanje sve gore i gore, evo sad nam se i Ozil povrijedio.
Ovaj Arsenal uopšte nije daleko od TOP kluba, a to su i sinoć pokazali, da nije bilo gluposti u prvoj utakmici, bili bi ravnopravan protivnik bayernu za 1/4 , samo se naravno po običaju nama dešavaju neke ultra glupost.

Strpljenje je jedna od najvećih vrlina, a ja ne vidim da ovaj klub ide unazad.
Pozdrav :)[

Hvala i tebi na dobrodoslici ;)

Naravno svako ima svoje vidjenje i pravo na svoje misljenje to poswtujem. Posto si me pitao sta fali ovom Arsenalu rado cu ti odgovorit. Kao sto sam napisao navijam za ovaj klub 17 dugih godina a meni je 33 i bio sam u prilici gledati jako puno utakmica smio bih se usudit i reci da sam gledao 80% utakmica Arsenala od 2000- te godine sto uzivo sto snimci sto streamovi pa cak i kupovanje tada veoma skupog DREAMBOXA samo da bih gledao moj KLUB, kratko i jasno Arsenalu dugo godina fale kvalitetni igraci neko ce se slozit sa mnom neko nece kao sto napisah svako ima pravo na svoje vidjenje i misljenje, naravno sad ce neko rec nemamo finacija zbog stadiona bla bla itd. Mi nismo nikad placali puno dovodjenje nasih igraca jednostavno smo imali dobre skaute i dovodili smo igrace koji su do dolaska u Arsenal bili manje vise anonimusi kao npr. Pires, Wiltord, Ljungberg pa i moj najdrazi igrac svih vremena Henry. Tadasnji igraci da ih sad sviju nenavodim su se uklapali u sustav njegove filozofije fudbala sto znaci igrali su ubojite kontre jer su posjedovali brzinu gdje sad arsenal ima tek dva taka igraca jedan je Walcott koji je povrijedjen a drugi Ox, isto tako su igrali kako to sada kazu tika taku i kad je neko igrao bunker probijali su ga sto govore tadasnji rezultati dodje jedan Ewerton dodje i dobije hladno 7 komada na Highburiju i svi takozvani mali klubovi su tad odlazili punih mreza iz Londona. Mogao bih danima pisat ali nezelim gnjavit ni sebe a ni vas ali evo mog vidjenja sta Arsenal nema sto je nekad imao broj 1. napadac, Giroud nije toliko los koliko njemu nepaqse igra nasa on jednostavno nema brzinu a ni vjestinu daa se ubacuje u prazan prostor kontre sa njim su fakticki nemoguce a nasi bekovi NEZNAJU nabacivat visinske lopte gdje bi on mozda dosao i do izrazaja jer je solidan glavom. 2. zadnji vezni kratko i jasno Arteta nije kalibar za velike klubove, 3. krila moje misljenje da nam fale 2 krila Ox I Walcott su dolicni po meni ali su skloni povredama kao i mnogi ostali nasi igraci. 4. bekovi po meni od dolaska Laurena mi nismo ni imali dobrog desnog beka isto tako mislim i za lijevog od odlaska Colea naravno to je moje misljenje! I za kraj cu spomenut Ozila strasan igrac ali kao sto napisah nema on kome gurati lopte. NIsam bas vjest sa slaganjem recenica ali evo to je moje misljenje sta ovom Arsenalu fali pozzz

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 12 mar 2014, 18:37

AllGunsBlazing je napisao/la:Na terenu to ne izgelda tako, i na terenu ta dva igraca uopste ne igraju kakav rejting njihova imena imaju.
To je tacno,ali kad su njih 2 na terenu ,ox mora igrati krilo i podolski napadaca,jer ta 2 igraca oba se ubacuju napred stalno i traze prostor,pogotovo kad ramseya nema koji se ubacuje iz drugog plana. Djuro tu nema sta traziti,pogotovo u nekim otvorenijim utakmicama,protiv bunkerasa je ok donekle.

I santi i ozil su beskorisni u meljanju lopte,a wenger precesto salje takav tim na teren da se niko ne ubacuje ,pogotovo kako nema walcota.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

daxo
Kontakt:

Post Postao/la daxo » 12 mar 2014, 18:41

moram se jos nadovezat posto ti nisam odgovorio na tvoje pitanje ja vidim nazalost da klub ide unazad fudbal se promjenio nazalost sad moras placati igrace da bih imao kvalitet sto nekada nismo morali mislim da je Arsenal dovoljno financijski mocan da moze kupit stvgarno kvalitetne igrace. Zasto to Wenger nezeli prihvatit to samo on zna ali isto tako on je jedan od najplacenijih trenera danasnjice pa meni neke stvari tu nisu jasne.Mene nebrinu trofeji ja samo zeli uzivat kao sto sam nekad uzivao gledajuci voljeni Klub..

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 12 mar 2014, 19:03

VGS je napisao/la:Beckenbauer: "Bayern sve više liči na Barcu, a to niko ne želi gledati".
Zar je bas ovako izjavio ?
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 12 mar 2014, 19:18

daxo je napisao/la:moram se jos nadovezat posto ti nisam odgovorio na tvoje pitanje ja vidim nazalost da klub ide unazad fudbal se promjenio nazalost sad moras placati igrace da bih imao kvalitet sto nekada nismo morali mislim da je Arsenal dovoljno financijski mocan da moze kupit stvgarno kvalitetne igrace. Zasto to Wenger nezeli prihvatit to samo on zna ali isto tako on je jedan od najplacenijih trenera danasnjice pa meni neke stvari tu nisu jasne.Mene nebrinu trofeji ja samo zeli uzivat kao sto sam nekad uzivao gledajuci voljeni Klub..
Kralju doveli smo Mesuta Ozila za 40 miliona 2.9.2013 godine. Ako niti dnao. :mrgreen:

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 12 mar 2014, 19:18

Korinov je napisao/la:
VGS je napisao/la:Beckenbauer: "Bayern sve više liči na Barcu, a to niko ne želi gledati".
i to na srpsko-hrvatski tačno ovako

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2014, 19:21

Korinov je napisao/la:
„Ja, wenn das die Philosophie ist, dann werden wir noch unsere Freude haben. Dann werden sie wahrscheinlich irgendwann so spielen wie Barcelona, wo du nicht mehr hinschauen kannst, weil sie auch auf der Torlinie den Ball noch rückwärts spielen. Also ich bin da anderer Auffassung. Wenn ich die Chance habe, aus der zweiten Reihe zu schießen, vor allem gegen eine massierte Abwehr, dann muss ich sie nutzen. Das ist ein probates Mittel. Ich gebe dem Spieler hundertprozentig Recht.“

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 12 mar 2014, 19:35

Nitro je napisao/la:Svaka čast na igri prikazanoj sinoć. Jednostavno je taktika bila perfektna sinoć ali crveni karton iz prethodnog meča je odlučio ovaj duel. Golčini Podolskog sam se radovao kao da ga je United dao :D Uglavom su igrači osvjetlali obraz engleskog fudbala.
Cuj osvjetlali obraz. Prijatelju moj, oni su od kravara izgubili. Sramota za jedan klub, za koji kraljica navija.

Voajeru dodji pameti!
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

daxo
Kontakt:

Post Postao/la daxo » 12 mar 2014, 19:53

QUARTERBACK je napisao/la:
daxo je napisao/la:moram se jos nadovezat posto ti nisam odgovorio na tvoje pitanje ja vidim nazalost da klub ide unazad fudbal se promjenio nazalost sad moras placati igrace da bih imao kvalitet sto nekada nismo morali mislim da je Arsenal dovoljno financijski mocan da moze kupit stvgarno kvalitetne igrace. Zasto to Wenger nezeli prihvatit to samo on zna ali isto tako on je jedan od najplacenijih trenera danasnjice pa meni neke stvari tu nisu jasne.Mene nebrinu trofeji ja samo zeli uzivat kao sto sam nekad uzivao gledajuci voljeni Klub..
Kralju doveli smo Mesuta Ozila za 40 miliona 2.9.2013 godine. Ako niti dnao. :mrgreen:
hvala na informaciji, meni je drago sto smo doveli Mesuta samo on po meni nema skim igrati njemu trebaju brzi igraci koji9 se ubacuju u prostor a mi njih trenutno nemamo. moje vidjenje.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 12 mar 2014, 19:57

daxo je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:
hvala na informaciji, meni je drago sto smo doveli Mesuta samo on po meni nema skim igrati njemu trebaju brzi igraci koji9 se ubacuju u prostor a mi njih trenutno nemamo. moje vidjenje.
ma dobro, slazemo se svi kad je to u pitanju, jednostavno daj mu igraca koji ce iskoristavati prazan prostor iza odbrane i on ce razvaljivati, jbg, jedini takav je povrijedjen, chamberlain to zna raditi kad igra krilo i ponekad ramsey ovo ostalo taraba

daxo
Kontakt:

Post Postao/la daxo » 12 mar 2014, 20:00

U potpunjosti se slazemo ;)

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 12 mar 2014, 20:04

Al koja je ono penetracija Podolskog :lol: , oduzeo je nojeru nevunost .podsjetio me na jedan gol debelog Ronalda

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 12 mar 2014, 20:07

i Podolskog tu treba dodati, ima lik svojih momenata, zna se naci u sansi kao i walcott, to je taj osjecaj za filing. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.