U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- legenda reala
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
Ma većina ih se vratilo opet u našu ligu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
dosta ih se vratilo kod nas u ligu a ostali igraju po Njemackim i Austrijskim 4-5 ligama
Od nekih 30 igrača sa spiska trojica su postala A-reprezentativci (Bičakčić, Vranješ, Hajrović), dvojica poznatiji premijerligaški igrači (Kvesić, Osmanagić) dok su dvojica relativno prosječni premijerligaški igrači (Hasanović, Handžić). Ostalih 23 je uglavnom propralo.
Tako to ide sa "listama talenata" no broj od 3 A-reprezentativca nije loš.
Tako to ide sa "listama talenata" no broj od 3 A-reprezentativca nije loš.
kako dobro spisak je bio prije 5g i samo 3 reprezentativca su iskočila to je premalo,zato nemamo kvalitet još nešto i ispustimo ili nam se potefe Tankovići
i onda gledamo one profesionalne predstave naših domoljuba kao u Insbruku
Pa s obzirom da veliki broj ovih igrača nikad nije ni igrao za BiH onda i nije loše da izađu 3 A-reprezentativca.
Fedor Predragovic pozvan za utakmicu manjeg entiteta protiv Udinesa. U slucaju da zaigra mislim da momak koliko god talenat bio nema sta da trazi u DRZAVNOM dresu?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Pozdrav ekipa!
Prenosim kratki osvrt čovjeka koji je kao skaut pratio juče utakmicu(inače je iz HR). Kratko je rekao da kod Srbije ima par zanimljivih igrača, a kod nas momak iz Hajduka Hairlahović i Radovac iz Sarajeva su po njegovom kriteriju za koplje ispred ostalih naših igrača, po taktičko-tehničkoj obučenosti i individualnoj kvaliteti. Ono što je istina da se po vrlo lošem terenu i nije moglo nešto bolje prikazati.
Ali ono što je čovjeka zgrozilo da se na prijateljskoj utakmici DJECE skupi onoliko huligana,i da se uzvikuje ono što se već čulo, da je to prosto nevjerovatno. Pored svega, ja ne bi generalizirao,niti treba blatiti jedan narod zbog stotinjak klošara i brđana.
I jedna molba za ove mlađe forumaše. Ima li negdje možda neki video isječak ili neka fotogalerija slika sa jučerašnje utakmice i bio bi zahvalan, jer trebam prenijeti informaciju, IGRA LI SE TA DRUGA UTAKMICA U GRADAČCU sutra??
Hvala.
Prenosim kratki osvrt čovjeka koji je kao skaut pratio juče utakmicu(inače je iz HR). Kratko je rekao da kod Srbije ima par zanimljivih igrača, a kod nas momak iz Hajduka Hairlahović i Radovac iz Sarajeva su po njegovom kriteriju za koplje ispred ostalih naših igrača, po taktičko-tehničkoj obučenosti i individualnoj kvaliteti. Ono što je istina da se po vrlo lošem terenu i nije moglo nešto bolje prikazati.
Ali ono što je čovjeka zgrozilo da se na prijateljskoj utakmici DJECE skupi onoliko huligana,i da se uzvikuje ono što se već čulo, da je to prosto nevjerovatno. Pored svega, ja ne bi generalizirao,niti treba blatiti jedan narod zbog stotinjak klošara i brđana.
I jedna molba za ove mlađe forumaše. Ima li negdje možda neki video isječak ili neka fotogalerija slika sa jučerašnje utakmice i bio bi zahvalan, jer trebam prenijeti informaciju, IGRA LI SE TA DRUGA UTAKMICA U GRADAČCU sutra??
Hvala.
Potpis visca Catalunya, a onda takva pricasajo10 je napisao/la:Fedor Predragovic pozvan za utakmicu manjeg entiteta protiv Udinesa. U slucaju da zaigra mislim da momak koliko god talenat bio nema sta da trazi u DRZAVNOM dresu?
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Porediš neuporedivo.Adi_Zepce je napisao/la:Potpis visca Catalunya, a onda takva pricasajo10 je napisao/la:Fedor Predragovic pozvan za utakmicu manjeg entiteta protiv Udinesa. U slucaju da zaigra mislim da momak koliko god talenat bio nema sta da trazi u DRZAVNOM dresu?. Zamisli da su Španjolci rekli kada su Xavi, Iniesta, Puyol i dr. obukli dres Katalonije da nemaju sto traziti u reprezentaciji. RS je dio BiH, NSBiH im je dao pravo da igraju prijateljske utakmice, FIFA blokirala, no cini mi se da FIFA nije nadlezna na prijateljske reprezentacija i klubova. Ako su vec dobili dozvolu maticnog saveza ne vidim zasto se odmah mora stvarati problem
. I za tvoju informaciju poziv je dobio i Srđan Grahovac, kapiten U-21 selekcije BiH.
DRUG NEBI TI PUNCA
Slucajno "naletio" na sportski pregled na "RTRS"...ispljuvase ljudi sudiju sto je 70 minuta drzao 2000 gledalaca u neizvjesnosti jer je stalno prekidao mec i nije se znalo hoce li se nastaviti...a mec je prekinut zbog NAVODNIH pogrdnih uzvika navijaca Srbije 
A sta si drugo ocekivao. Kod njih je kolektivno otkuhavanje mozgova jos od 92. 
Iz nase perspektive da, ali iz perspektive Španjolca tu je to....bagrcavi je napisao/la:Porediš neuporedivo.Adi_Zepce je napisao/la:Potpis visca Catalunya, a onda takva pricasajo10 je napisao/la:Fedor Predragovic pozvan za utakmicu manjeg entiteta protiv Udinesa. U slucaju da zaigra mislim da momak koliko god talenat bio nema sta da trazi u DRZAVNOM dresu?. Zamisli da su Španjolci rekli kada su Xavi, Iniesta, Puyol i dr. obukli dres Katalonije da nemaju sto traziti u reprezentaciji. RS je dio BiH, NSBiH im je dao pravo da igraju prijateljske utakmice, FIFA blokirala, no cini mi se da FIFA nije nadlezna na prijateljske reprezentacija i klubova. Ako su vec dobili dozvolu maticnog saveza ne vidim zasto se odmah mora stvarati problem
. I za tvoju informaciju poziv je dobio i Srđan Grahovac, kapiten U-21 selekcije BiH.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Nije dobro sve gledati na takav način. Sport trebamo pokušati gledati sa sportske strane,a ne trovati ga politikom, ako je ikako moguće. Neka bude i selekcija Kantona/Županije,Federacije, grada,sela, ali da iza toga nema nekakvih primjesa anti-državnosti. A vremenom će sve doći na svoje,pa će neki svatiti da u Brazil i sutra neke druge "Brazile" mogu otići samo ako su pod zastavom BiH ili neke druge DRŽAVE.,sajo10 je napisao/la:Fedor Predragovic pozvan za utakmicu manjeg entiteta protiv Udinesa. U slucaju da zaigra mislim da momak koliko god talenat bio nema sta da trazi u DRZAVNOM dresu?
Oni ovo urade s vremena na vrijeme, samo da mi nikad ne zaboravimo s kim imamo posla!
Mene bi bilo stid, a vidim da ovog, što se javlja, više brine što nije uspio odgledati meč do kraja. Al eto, nek im je na čast!
Sutra, ako Bog da, idem na utakmicu i nadam se da će moji sugrađani još jednom, pokazati i dokazati toleranciju koja je karakterisala ovaj narod kroz čitavu historiju.
Mene bi bilo stid, a vidim da ovog, što se javlja, više brine što nije uspio odgledati meč do kraja. Al eto, nek im je na čast!
Sutra, ako Bog da, idem na utakmicu i nadam se da će moji sugrađani još jednom, pokazati i dokazati toleranciju koja je karakterisala ovaj narod kroz čitavu historiju.
Ljudi moraju svatiti da samo na takav način,tj. ne poistovjećivati se sa njima, te na normalniji i civiliziraniji način., davati pozitivne primjere. Ukratko, biti pametniji.BoBo89 je napisao/la:Oni ovo urade s vremena na vrijeme, samo da mi nikad ne zaboravimo s kim imamo posla!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ko je uopste organizovao utakmicu u Modrici. Mlada reprezentacija treba igrati u Mostaru, Tuzli, Bihacu i jos nekim gradovima i sigurno nece biti ovakvih stvari. A jos ce i teren biti bolji i sigurno bolja utakmica samim tim...
Pa bolje igrati u Srbiji onda protiv Srbije, ljudi su tamo nekako vec krenuli jednom nogom u Evropi. Brinu ih druge stvari, ne zanima ih repka toliko koliko Zvezda i Partizan, bolje bi tamo bilo igrati i bilo bi sigurno manje uvreda
Pa bolje igrati u Srbiji onda protiv Srbije, ljudi su tamo nekako vec krenuli jednom nogom u Evropi. Brinu ih druge stvari, ne zanima ih repka toliko koliko Zvezda i Partizan, bolje bi tamo bilo igrati i bilo bi sigurno manje uvreda
- maximusdecimus
- Kontakt:
jel ovaj Maric iz Sirokog odlucio za koju reprezentaciju ce igrati??
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Odbio poziv U21 BIH i odazvao se U21 Hrvatske. Ja bih rekao da je se odlucio, ako ista bude od njega igrat ce za Hrvatsku.maximusdecimus je napisao/la:jel ovaj Maric iz Sirokog odlucio za koju reprezentaciju ce igrati??
-
imperator10
- Kontakt:
Tražeći nešto oko Mario Vrančića iz Paderborna naletih na ovo.
http://www.stw-sports.de/region/paderbo ... _sf_siegen
Semir Šarić,igrao za našu U17 reprezentaciju,igrač sa brojem 9 i u crvenim kopačkama ako sam dobro primjetio. Igrao u Borussiji iz Dortmunda,sad Paderborn U17,dao 6 golova kao odbrambeni,vezni šta već,ekipa se bori za ulazak u U17 Bundesligu i nije mi jasno što ga nema na zadnjim spiskovima selektora naše kadetske.
http://www.stw-sports.de/region/paderbo ... _sf_siegen
Semir Šarić,igrao za našu U17 reprezentaciju,igrač sa brojem 9 i u crvenim kopačkama ako sam dobro primjetio. Igrao u Borussiji iz Dortmunda,sad Paderborn U17,dao 6 golova kao odbrambeni,vezni šta već,ekipa se bori za ulazak u U17 Bundesligu i nije mi jasno što ga nema na zadnjim spiskovima selektora naše kadetske.
U-21, U-19, U-17
Mirko Marić se nije odazvao Gracanu...... Navodno da nije ništa odlučio, no samim tim sto nije otišao Gracanu sumnjam da će opet dobiti poziv, tako da će vjerovatno igrati za nas!! On je u principu odbio Gracana na jedan način, to je dobra vijest!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 12 mar 2014, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: kaskada1922, Sveti i 18 gostiju.