Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

daffy
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la daffy » 31 jan 2010, 23:46

harry_90 je napisao/la:E moj Juve kanta si postao,hebo vas Zakeroni,oborise me na kladi za 40 km,jesu smotani Boze dragi,eto vam Rafe Beniteza valjda vas on izvuce iz krize :evil:
40km? evo dat cu ti ja 40km :lol:

kao sto sam rekao na JB dan prije tekme.. 1-1 rezultat :)
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 01 feb 2010, 00:32

:mrgreen:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 feb 2010, 00:34

ako stara dama ovako nastavi ostace bez lige prvaka...a to nebi valjalo nikako.. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 01 feb 2010, 01:27

Saurman je napisao/la:ako stara dama ovako nastavi ostace bez lige prvaka...a to nebi valjalo nikako.. :D
Kako kome :lol:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 feb 2010, 16:14

Zaccheroni: Greške su nas skupo koštale

Novi trener Juventusa je nedugo nakon utakmice izjavio kako još treba popraviti neke stvari, a izjave su dali i Del Piero, te Bettega...

U okviru 22. kola Juventus je odigrao samo 1:1 sa Laziom, a gosti su nezasluženo odnijeli bod iz Torina. Nedugo nakon utakmice novi trener Juventusa je dao izjavu u kojoj komentariše večerašnji meč.

"Sa mnom je uprava bila jasna, dali su mi četiri mjeseca, a onda ćemo vidjeti šta dalje i sve zavisi od rezultata. Imam jednu jako važnu priliku u karijeri, naročito poslije ove tri godine u kojima nisam radio. Greške koje smo napravili u ovoj utakmici su nas skupo koštale. U poluvremenu sam rekao igračima da ne vidim volju kod njih, da ne vidim da bilo šta rade na terenu i to ih je probudilio u drugom dijelu. Krenuli smo dobro, stvarali prilike, poveli i onda smo napravili tu grešku - izostalo je čuvanje igrača. Treba nam vremena da ispravimo dosta stvari. Melo će se, nadam se, opraviti do sljedeće utakimice. Vidio sam jaku volju večeras kod igrača. ali bilo je tu jos puno konfuzije. Moramo nastaviti da radimo."

Izgleda da imate malo vremena da ispravite toliko stvari i bez toliko igrača?

"Imam malo vremena istina je, ali moram to vrijeme najbolje da iskorisitim i da dođemo do najmanje 4. mjesta. Ova ekipa ima potencijal i na meni je da to izvučem to iz njih."

Iaquinta i Trezeguet?

"Ne znam kad će se vratiti, želim da to bude što prije, ali moramo biti jako pažljivi. Sredina terena nam je najjači dio tima, ali ako nam iz utakmice u utakmicu fali toliko igrača... To nam je veliki problem."

Izjavu je dao i Roberto Bettega.

"Očekivala se pobjeda, ali nije lako u tako kratkom roku ispraviti sve. Mislim da kod igrača poslije svega postoji i doza straha od pobjede. Moraju da nađu načina da zatvore utakmicu. Ali ispred nas je još toliko mečeva i ja vjerujem u ovaj tim."

Koji je glavni problem?

"Sigurno ne možemo zaboraviti i zanemariti koliko toga se igračima sad mota po glavama, veliki je to pritisak, poslije svega tražimo način se dignemo."

Strijelac za Juventus je bio Alessandro Del Piero postigavši gol iz penala. On kaže:

"Moj penal nije bio dovoljan, morali smo biti još bolji u ovoj utakmici. Izmjena? Nemam problem sa time. Moramo pronaći pobjedu, to nam je jedini izlaz iz krize."

Kad je sudija svirao penal jesi li na trenutak imao potrebu da kažeš da penala nije bilo?

"Ne, nisam ja tražio penal niti pokušao da ga iznudim, želio sam da završim akciju i to je to. Sudija je svirao svoje."

Publika zviždi cijelu utakmicu i vi to podnosite. Nedostaje li vam publika i podrška?

"Nama publika jako znači i mi razumijemo njihovu ljutnju, teško je svima. Ali jos teže nam je ako se zaista trudimo da postignemo gol a publika zviždi. No proći će i to", završio je Del Piero.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 01 feb 2010, 16:22

Pa dobro nije toliko lose. Remi za pocetak. NIje Zac ni imao puno vremena da poslozi sve kockice.

Sad ima citavu semdicu da vidi sta i kako dalje. Uglavnom odma se vidi pomak. Zadovoljan, ali moze Juve jos bolje. Idemo dalje.

FORZA JUVE!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 feb 2010, 16:24

sto se same igre tice....sinoc je bolje bilo nego ranije.....ali igrali smo u grcu i sam znacaj utakmice je svoje uradio......samo da nam se povrijedjeni sto prije vrate i sigurno je da cemo za klasu biti bolji.....abd pobjeda protiv livorna....i da lagano idemo ka vrhu.

danas je valjda taj zadnji dan prelaznog roka...spominje se dolazak bonuccija iz barija u zamjenu za almirona...navodno je to izvjesno a i neki douglas iz twentea,22 godine je u kombinacijama...ostaje da vidimo hocel sta bit posljednjeg dana prelaznog roka
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 01 feb 2010, 16:26

Meni on lično nije nikada bio dobar trener. Sjećam ga se iz vremena dok je Rossonere vodio, sve je to tanko. Osvojio ligu jednom sa Milanom i to je to.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 feb 2010, 16:43

Pastuh je napisao/la:Meni on lično nije nikada bio dobar trener. Sjećam ga se iz vremena dok je Rossonere vodio, sve je to tanko. Osvojio ligu jednom sa Milanom i to je to.

a jbg...u ovom trenutku niko bolji nije bio na trzistu...on ce tu bit 4 mjeseca i valjda cemo izborit ligu prvaka....cime bi pokazao da ipak posjeduje kvalitet da trenira velke klubove

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 01 feb 2010, 23:02

Da za nadati se. Samo da ne oduže kao sa ovim prošlim. Mislim da su njega davno trebali otpustiti, ali on je previše toga dao kao igrač Juventusu, pa su ga trpili. Dobro, sretno vam bilo.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 feb 2010, 15:09

Zaccheroni: Ovu sedmicu uvodim promjene

Alberto Zaccheroni, novi trener Juventusa, nije imao uspješnu premijeru na svom novom radnom mjestu. Na domaćem terenu, u ogledu 22. kola Serije A, Juve je u Torinu odigrao samo 1-1 protiv Lazija.

Pozitivan šok se nije dogodio, no popularni Zac bolje dane nagovještava od sljedećeg kola, a daje i razloge.

- Nisam želio, niti imao vremena ništa mijenjati. Da sam na slijepo napravio neke promjene mislim da bi pogriješio - rekao je Zaccheroni i najavio:

- Ovaj tjedan će biti tjedan promjena. Otprilike znam što se događa u klubu i imam spremne neke novosti. Naredna utakmica je jako bitna za nas. Mi moramo uzeti kod Livorna tri boda.

Juventus je, podsjetimo, ispao iz Lige prvaka i domaćeg Kup natjecanja, a i treći cilj je postao nedohvatljiv (to je lov na naslov prvaka Serije A). Posljednje ćemu se nadaju navijači Juventusa je plasman među četiri najbolje momčadi prvenstva što im i sljedeće sezone donosi igranje u Ligi prvaka.

No, Juventus je trenutačno peti, sa četiri boda manje od četvrtoplasiranog Napolija.

- Neki nam se igrači oporavljaju i to je dobra vijest. Nije da mislim, nego znam da ćemo biti među četiri najbolje momčadi na kraju - hrabro je završio Zac

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 02 feb 2010, 15:14

ako bude vazila ona da se po jutru dan poznaje onda se Juveu lose pise :mrgreen:
pi.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 feb 2010, 15:37

da nije svih tih povreda....marchisio,poulsen,giovinco,trezeguet,iaquinta,camoranesi,salihamidzic....plus mec protiv livorna propustaju sissoko i grygera zbog kartona...ja nezz stvarno kako se ista moze promjeniti sa ovolikim pehom koji nas prati...pa mi izmjene nemamo,jedva 11 da mozemo satavit,od veznjaka protiv livorna u konkurenciji su samo melo i candreva...ja mislim da nema igraca koji nije bio povrijedjen ove sezone..............i zato nama ovako lose ide,samo zbog silnih povreda i nemogucnosti da odrzimo kontinuitet jer se stalno mjenja ekipa......nije ciro kriv,povrede su nas unistile... :evil:

Molim boga samo da se povrjedjeni sto prije oporave.....ja zivotom garantujem da cemo ne 4. nego 2. zavrsit...samo da se vrate...i da ne bude vise povreda.... :roll: :roll: ...al koji smo mi peh...ja bi se zadovoljio 4. mjestom :x :roll:

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 02 feb 2010, 18:48

Isto tako siguran sam da cemo zavrsiti medju 4. najbolja. Sa Zacom se odma primjete promjene. Odma se vidjelo da smo mi kontrolisali igru ( po prvi put, Bog zna od kad). Dugih lopti nije bio. Nestale skroz. Malo nam je falilo kreativnosti, da je bio Camo/ Gio kreativnost ne bi nedostajala. No, sta je tu je. Uglavno smo dobili trenera koji zeli da IGRA!! To nam daje zapravo da se nadamo boljim vremenima, jos kad se povrede smanje jos malo, onda cemo moci sloziti ekipu koja stvarno ZNA da igra fudbal. Zac je vec unio puno pozitive, samo da nastavi tako i rezulat nece manjkati.

FORZA JUVE!!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 feb 2010, 18:05

Trening centar Juventusa krivac za povrede igrača!

Juve je klub čiji igrači se misteriozno povređuju u protekle tri godine. Problem, po svemu sudeći, novi trening centar u Vinovu.

Juventus je ekipa koja je imala najviše povreda od svih velikih klubova u protekle dvije godine.

Naime ove sezone su igrači zaradili već 40 povreda, a prošle je bilo blizu 70. To se odrazilo na igre ekipe koja ima često više fudbalera u ljekarskoj ordinaciji, nego na terenu.

Ono o čemu se govorka već nekoliko mjeseci je potvrđeno u izveštaju agencije ARPA koja se bavi životnom okolinom i klimatskim uslovima u regiji Piemont.

Naime, novi, luksuzni trening centar se nalazi u Vinovu, gde je mnogo hladnije nego u Torinu. Prosečna mjerenja u protekle dvije godine su pokazala pad temperature u ovom mjestu za nekih 12%, kao posljedicu promjene klime.

Upravo taj „minus“ itekako utiče na igrače, kojima najčešće stradaju mišići. Takođe, velika vlaga utiče i na kvalitet podloge, odnosno terena.

Manje je poznato da nekadašnji trener, Fabio Cappelo, nikada nije željeo da odobri izgradnju ovog centra, i protivio se prelasku u Vinovo.

Od novih vijesti..juve planira dovesti pazzinija i mexesa na ljeto...a zaccheroni je na danasnjem treningu probao formaciju sa 3 centralna beka...tako da bi protiv livorna sastav moga biti sljedeci

slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 feb 2010, 19:18

Sta Caceres radi na krilu??? Zar nije on stoper?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 feb 2010, 19:22

omerbavarac je napisao/la:Sta Caceres radi na krilu??? Zar nije on stoper?

Isprobava Zac taktiku ;) .

Bar nesto covjek pukusava da napravi. To je ta njegova taktika 3-4-3 sa dva "wingbacks "koji je forsirao kad je trenirao Milan i Udine. Ko zna mozda upali :)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 feb 2010, 19:27

posto nemamo krila,ustvari posto nemamo igraca na raspolaganju..neko mora igrat i nesto se mora kombinovat..nije to klasicno krilo...vise kao spojka ili polutka kako se to nekad govorilo...slicno je zambrota igro...takvi igraci su rijetki..dobri i prema naprijed i nazad

inace martin moze igrati i lijevo i desno i u sredini...fenomenalan igrac....moramo uciniti sve da ga otkupimo....ovu sezonu je igro kao desni bocni gdje se odlicno pokazao iako je po vokaciji stoper...a sad ce jos vise prema naprijed igrat....slicno igra i vargas u fiorentini..samo on je bas na krilu i u napadu :D .....ma najbolji igrac juventusa ove sezone...zvijer

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 03 feb 2010, 19:31

ne vjerujem ni da će to biti 3-4-3 ni 3-5-2, prije neka 5-3-2 jer će mu caceres i de ceglie više biti u odbrani nego u napadu, bar po tome kako su njih 2 dosad igrali, ne sjećam se da su oni neki probojni igrači koji idu na krila i nabacuju
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 feb 2010, 19:34

Camoranesi, Marchisio, Giovinco sta je s njima, jesu li svi povrijedjeni???
Ima tu i Hasan, takodjer moze igrati krilo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.