RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 11 mar 2014, 14:11

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Medju tri kluba sa najmanjim dugom. Evo znam za Siroki koji je uredan,a ko je treci
sve sam više siguran da su tačne priče da se nakon ovog prvenstva spremaju fine stvari za Velež. ;)

jbg optimista sam, Velež je nakon 20 godina isplivao iz žabokrečine u kojoj se nalazio.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 11 mar 2014, 14:14

Da ne zapliva opet, neke ljude puškom ne možeš otjerati sad dok su birvaktile sami bježali od kluba. Sve je to naravno uslovljeno klupskom kasom, kad ima neka nas a kad nema razguli. Eto ti operativca prvog. Vidjet ćemo šta će biti, s ovakvim operativcima i nije neka svijetla budućnost. To nam govori prošlost.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

podhum
Kontakt:

Post Postao/la podhum » 11 mar 2014, 14:15

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
gost je napisao/la:
mahabih je napisao/la:
Dva puta je bio vice-šampion (1973. i 1974-)....ovo je za gosta,kakva je to bila generacija.......
Auu, što sam fulio, a bio sam spreman glavu staviti da je malo kasnije igrao. A što je najgore,sjećam ga se dobro.Eleneis, on je došao kad se raspadala generacija Duška, Kulje i Mare, ostalo mi je u sjećanju jedno gostovanje u Splitu, igraju Dubovina i Mate Opšivač :mrgreen: (ma pastrmka se mora sjećati Mate) izgubili 1:0....

Nego, sutra treba dobiti ili makar igrati 1:1 ili 2:2, izgubimo li , bojim se piši propalo, ovima će u Mostaru biti dovoljno da se zatvore i mi smo bogini
Sjecam ih se druze ali kroz maglu. Sta sam imao 10-ak god. Koliko ti to imas kuka goste :P
Sjecam se ja dobro i Dubovine i svih igraca one lige,,,kupio sam lopte na utakmicama bas negdje od 74 pa do pocetka 80-tih godina,,Zeko ili Bomba bi dosli i pokupili nas nekoliko,,,te radosti,,,stadion cesto pun,,,as do asa a ti i gledas i divis se tim velicinama iz bivse Juge.Onda poslije tekme trka da ti daju kostobrane jer dres neda niko,,,valjda 2 garniture po sezoni imali,,hehehe
kad se sjetim i vidim ko sad igra tamo,,, :oops: :oops:

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 11 mar 2014, 14:36

NeretvanskaPastrmka je napisao/la: Sjecam ih se druze ali kroz maglu. Sta sam imao 10-ak god. Koliko ti to imas kuka goste :P
Pa generacija smo,godinu dvije od tebe mlađi :mrgreen: .....ma ja u Split počeo rano ići, avgust, prvenstvo počinje, taman sa mora spičiš u Split.......

Kako se bolan, Mate korz maglu sjećaš, uđeu Splitu kao zamjena, nakon par minuta ovi splićani zavikaše,goni ovoga, izora nam teren

mahabih
Kontakt:

Post Postao/la mahabih » 11 mar 2014, 16:28

gost je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la: Sjecam ih se druze ali kroz maglu. Sta sam imao 10-ak god. Koliko ti to imas kuka goste :P
Pa generacija smo,godinu dvije od tebe mlađi :mrgreen: .....ma ja u Split počeo rano ići, avgust, prvenstvo počinje, taman sa mora spičiš u Split.......

Kako se bolan, Mate korz maglu sjećaš, uđeu Splitu kao zamjena, nakon par minuta ovi splićani zavikaše,goni ovoga, izora nam teren
Tad su liniju zadnju činili: Čiča ,Obšivač,Vreća .....hahahahahhah

podhum
Kontakt:

Post Postao/la podhum » 11 mar 2014, 16:30

mahabih je napisao/la:
gost je napisao/la:

Tad su liniju zadnju činili: Čiča ,Obšivač,Vreća .....hahahahahhah[/quoteV
Vaso Vreca iz Iskre iz Stoca doso :D

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 mar 2014, 16:56

Goodison je napisao/la:Da ne zapliva opet, neke ljude puškom ne možeš otjerati sad dok su birvaktile sami bježali od kluba. Sve je to naravno uslovljeno klupskom kasom, kad ima neka nas a kad nema razguli. Eto ti operativca prvog. Vidjet ćemo šta će biti, s ovakvim operativcima i nije neka svijetla budućnost. To nam govori prošlost.
Kad je to Tanovic bjezao iz kluba? Ako cemo realno - nije nikad. One sezone kad je klub bio pred raspadom i kad su se ljudi molili da preuzmu kormilo Veleza i niko to nije htio da uradi - on je uradio. Mozes mu reci milion losih stvari (i evo u postu ispod sam ti naveo jednu sto mene strasno zivcira kod njega), ali mu to nemozes rec.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 11 mar 2014, 17:10, ukupno mijenjano 2 puta.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 mar 2014, 17:00

Tanovic i Velagic stvarno shokiraju glupim izjavama. Pa upravo je Velezu u interesu da se NE USVOJI taj zakon. Sarajevo, Borac, Zeljo i Celik imaju visemilionske dugove jer su sve svoje titule i izlaske u Evropu su kupovali na kamate, a dok je naivni Velez isao posteno i otpisivao svoj dug svojim trudom i radom da bi posteno dolazio do preduslova za uspjeh.

I sada upravo kad bi trebalo da dodje maca na vratanca, i kad bi Velez trebao sa Sirokim i ostalim klubovima bez dugova osvajati titule i hodati po Evropi, sad se javljaju Tanovic i Velagic da bi trebalo jos otpisat dug Sarajevu, Zelji i Borcu dugove, pa da mogu opet kupovat titule ko prije i da se opet Velez bori za opstanak.

Pa Tanovicu i Velagicu - mislite li vi glavom ikako?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 mar 2014, 17:25

@MV upravu si kada kažeš da niko nije htio u klub kada se raspadao. Nije mi Tana vala nešto drag, ali treba reći istinu, da je on tu bio kada drugi nisu htjeli, a koji je razlog, ne znam?

Svi oni ljudi od 2009, pa do danas, koji su uspjeli klub staviti na zdrave noge, uključujući i njega, treba im odati priznanje, jer bi neko drugi davno digao ruke od kluba, ali izgleda da se Velež polahko vraća na scenu, nakon dugo vremena.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 mar 2014, 17:43

Ma Aleme, djaba to sve sto je Tanovic uradio prije kad sad daje izjave s Velagicem koje su totalno suprotne interesima Veleza.

Pa ta zaduzivanja su upravo bila i razlog zasto Velez nikad nije imao para da kupi najbolje igrace. Celik, Borac, Zeljo i Sarajevo su dizali kredite da bi placali te igrace i uzimali titule, dok su nas gurali u drugu ligu. I sad kad napokon treba da dodje Velezovih pet minuta, direktor kluba i sportski direktor izlaze i govore da bi volili da se ti dugovi oproste. Bez obzira sto Velez nema duga skoro nikako i sad napokon dolazi period kad ce Velez moci platiti skuplje igrace a ovi drugi nece.

Smijesno. Nevjerovatno smijesno.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 mar 2014, 17:51

MostaracVelezovac je napisao/la:Ma Aleme, djaba to sve sto je Tanovic uradio prije kad sad daje izjave s Velagicem koje su totalno suprotne interesima Veleza.

Pa ta zaduzivanja su upravo bila i razlog zasto Velez nikad nije imao para da kupi najbolje igrace. Celik, Borac, Zeljo i Sarajevo su dizali kredite da bi placali te igrace i uzimali titule, dok su nas gurali u drugu ligu. I sad kad napokon treba da dodje Velezovih pet minuta, direktor kluba i sportski direktor izlaze i govore da bi volili da se ti dugovi oproste. Bez obzira sto Velez nema duga skoro nikako i sad napokon dolazi period kad ce Velez moci platiti skuplje igrace a ovi drugi nece.

Smijesno. Nevjerovatno smijesno.
nemoj zaboraviti jednu stvar, u pitanju je predizborna godina, sad se kobajagi priča, a kada izbori prođu od toga neće biti ništa. Mogu oni moliti vlast, ali nema oprosta dugova, jer je država u qurcu, trebaju joj pod hitno novci, a kako da dođe do njih nego prinudnom naplatom. Boli nekog briga što su se pomenuti klubovi zaduživali, moraju platiti dug inače KLJUČ U BRAVU. Već se uveliko priča o tome kako je Velež mogao vratiti dugove a drugi ne. Zapamti šta ti kažem! Vrijeme radi za Velež. Tana i Mrkva k'o hablečine izliječu. :roll: :x

kada kažem ljudima da je Velež prije skoro 8, 9 godina imao 950.000 KM duga, sada je došao u situaciju da on može ucjenjivati poreznu upravu zato što su redovno izvršavali svoje obaveze, svi mi kažu ako je Velež mogao vraćati silne dugove u gradu, koji pa skoro nema privrede, mogu i ovi koji su bogatiji od Mostara. Nema više milostinje, to je vrijeme davno prošlo.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 11 mar 2014, 19:01

MostaracVelezovac je napisao/la:
Goodison je napisao/la:Da ne zapliva opet, neke ljude puškom ne možeš otjerati sad dok su birvaktile sami bježali od kluba. Sve je to naravno uslovljeno klupskom kasom, kad ima neka nas a kad nema razguli. Eto ti operativca prvog. Vidjet ćemo šta će biti, s ovakvim operativcima i nije neka svijetla budućnost. To nam govori prošlost.
Kad je to Tanovic bjezao iz kluba? Ako cemo realno - nije nikad. One sezone kad je klub bio pred raspadom i kad su se ljudi molili da preuzmu kormilo Veleza i niko to nije htio da uradi - on je uradio. Mozes mu reci milion losih stvari (i evo u postu ispod sam ti naveo jednu sto mene strasno zivcira kod njega), ali mu to nemozes rec.
Kako bola nije ? :lol:
Uvijek kad bi se klub dočepao nečega svi bi tu bez ikakvih problema bili i onda kada presuši izvor ispaljotka lagana. Do neki dan mi ni igrača ni Uprave nismo imali do samog početka sezone. To je realnost, godinama ista priča. Od njega se sada tražilo da napusti klub a on samo funkciju promijenio. To je bezobrazluk teški. Mrkva je novi kolačić, zasad se ovo na njega ne odnosi, a volio bih da se ne odnosi ni u buduće. Vrijeme će pokazati koliko možemo računati na njega.

I ova podrška u vezi praštanja otpisivanja dugova, pa bola nije njihovo da o tome komentarišu bilo šta. Neka oni što su do guše u tome zaglavili raspravljaju o tome jer dok je neko krv pišao da otplati što ima neki su balahali i sada treba u isti koš da idu i jedni i drugi, nema smisla.
Zadnja izmjena: Goodison, dana/u 11 mar 2014, 19:04, ukupno mijenjano 2 puta.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 mar 2014, 19:03

ZENIČANI ZASLUŽUJU SVAKI RESPEKT

U Zenici se sutra igra prva utakmica ¼ finala Kupa Bosne i Hercegovine. U dvomeču koji je pred nama snage će odmjeriti Velež i Čelik.

- Kao što sam i prije ždrijeba govorio, skoro potpuno je svjedeno koja će ekipa biti protivnik. Čelik zaslužuje svaki repsekt. U obje utakmice ove sezone nismo ih pobjedili, što svakako dovoljno govori o snazi protivnika. Mislim da smo našim igrama u posljednje vrijeme pokazali da se možemo uspješno nositi sa svakim protivnikom, pa tako i sa Zeničanima, kaže Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba Veleža.

U sutrašnjem meču Jusufbegović neće moći računati na povrijeđenog Sinana Ramovića i stopera Asima Škaljića, koji također ne može nastupati u kup takmičenju, jer je u prvom dijelu sezone igrao za Željezničar.

fkvelez.ba

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 11 mar 2014, 19:08

MostaracVelezovac je napisao/la:Tanovic i Velagic stvarno shokiraju glupim izjavama. Pa upravo je Velezu u interesu da se NE USVOJI taj zakon. Sarajevo, Borac, Zeljo i Celik imaju visemilionske dugove jer su sve svoje titule i izlaske u Evropu su kupovali na kamate, a dok je naivni Velez isao posteno i otpisivao svoj dug svojim trudom i radom da bi posteno dolazio do preduslova za uspjeh.

I sada upravo kad bi trebalo da dodje maca na vratanca, i kad bi Velez trebao sa Sirokim i ostalim klubovima bez dugova osvajati titule i hodati po Evropi, sad se javljaju Tanovic i Velagic da bi trebalo jos otpisat dug Sarajevu, Zelji i Borcu dugove, pa da mogu opet kupovat titule ko prije i da se opet Velez bori za opstanak.

Pa Tanovicu i Velagicu - mislite li vi glavom ikako?
bas tako u premijer ligi ima samo par klubova koji posteno odraduju financije.njima se mogu otpisati dugovo jedino ako ostalim dozvole da odu u minus kao oni
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 mar 2014, 19:10

@ Goodison - Izvini brato ali nije tako. Tanovic grijesi na milion mjesta (evo sam ti iznad naveo ovaj najnoviji) to sve stoji - ali nije istina da je on otisao kad klub nije imao nista i da se vratio kad je imao nesto. Upravo suprotno, Tanovic je dosao kad klub nije imao nista i kad se na skupstini i po gradu moljakalo 20 ljudi da preuzmu klub. 50 ljudi je bilo na toj skupstini - i svi ti mogu posvjedociti to. Tada se Tanovic vratio u klub. I to se zaboraviti nesmije. A to sto si gore naveo, to mozes reci za Dzubura, za Vilu, za Piku i za sve ostale. Mada Tana ima druge probleme - umjesto da trazi da svak otplati svoj dug, on prica o podrzavanju oprosta duga...

@ Alem
To i jest problem Aleme, Tanovic i Velagic moraju gledati interes Veleza prvo, a ne predizbornu kampanju bilo koga unutar ili van Veleza, pa ni Niksicevu. Ja iskreno podrzavam NNa i hvala mu za sve sto je uradio za Velez, ali ako vlast planira oprastati dugove radi izbora - onda Velez mora biti protiv toga jer je to drito protiv Velezovih interesa. Pa ako se ovo desi, onda je citava patnja radi stabilizacije bila nepotrebna.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 11 mar 2014, 19:11

Pa neće se otpisati dugovi. Otpisaće se kamate koje su kod većine ekipa i veće od glavnice. Porez će uredno kao i svi morati platiti prije ili kasnije, a ako se ovaj zakon usvoji to je idealna prilika svim klubovima.
DRUG NEBI TI PUNCA

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 11 mar 2014, 19:12

MostaracVelezovac je napisao/la:@ Goodison - Izvini brato ali nije tako. Tanovic grijesi na milion mjesta (evo sam ti iznad naveo ovaj najnoviji) to sve stoji - ali nije istina da je on otisao kad klub nije imao nista i da se vratio kad je imao nesto. Upravo suprotno, Tanovic je dosao kad klub nije imao nista i kad se na skupstini i po gradu moljakalo 20 ljudi da preuzmu klub. 50 ljudi je bilo na toj skupstini - i svi ti mogu posvjedociti to. Tada se Tanovic vratio u klub. I to se zaboraviti nesmije. A to sto si gore naveo, to mozes reci za Dzubura, za Vilu, za Piku i za sve ostale. Mada Tana ima druge probleme - umjesto da trazi da svak otplati svoj dug, on prica o podrzavanju oprosta duga...

@ Alem
To i jest problem Aleme, Tanovic i Velagic moraju gledati interes Veleza prvo, a ne predizbornu kampanju bilo koga unutar ili van Veleza, pa ni Niksicevu. Ja iskreno podrzavam NNa i hvala mu za sve sto je uradio za Velez, ali ako vlast planira oprastati dugove radi izbora - onda Velez mora biti protiv toga jer je to drito protiv Velezovih interesa. Pa ako se ovo desi, onda je citava patnja radi stabilizacije bila nepotrebna.
Mašala :mrgreen:
Zadnja izmjena: tepsija, dana/u 11 mar 2014, 19:12, ukupno mijenjano 1 put.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 11 mar 2014, 19:12

Koliko je puta ušao i izašao iz Veleža ?
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 11 mar 2014, 19:19

Goodison je napisao/la:Koliko je puta ušao i izašao iz Veleža ?
Onoliko koliko su mu puta napadali familiju direktno ili indirektno, ko sto bi i ti da tebi neko dira tvoje. Ako cemo vec otvoreno. Tanovic je otisao prvi put radi belaja i napada na familiju, pa se vratio u Velez opet kad niko nije htio. I onda opet otisao jer mu je nedavno neko dirao njegove ponovo... Mislim, takve stvari su toliko primitivne i zaostale da me prosto stid reci da sam Mostarac kad cujemo tako nesto u mom gradu.

I bez obzira koliko se ja ne slazem sa Dzuburom kao izborom za direktora (to nisam nikad krio) ni njemu nemogu zamjerit sto je otisao nakon sto mu je Pika opalio samar. Takve stvari se jednostavno nebi smjele desavat u civilizovanoj sredini. Ali nazalost to se desava cesto u seljackom ostatku onog sto se nekad zvalo Mostar.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 11 mar 2014, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 11 mar 2014, 19:20

Velež pred raspadom: Nakon trenera ostavku podnio i direktor Sedin Tanović

Nakon što je takvu mogućnost i najavio prije nekoliko dana, Sedin Tanović podnio je ostavku na mjesto direktora mostarskog Veleža i to samo dva dana nakon što je s klupe rođenih odstupio Milorad Mitrović. Tanović je prije nekoliko dana najavio mogućnost povlačenja ukoliko se ubrzo ne pronađu ljudi koji su spremni financijski pomoći mostarskom klubu.

S obzirom da se to nije dogodilo, Tanović se odlučio povući, a na kraju je svoj odlazak obrazložio time što u posljednje vrijeme ima i zdravstvenih problema, javlja portal Sportin.ba.

Do početka Premier lige ostalo je još svega osam dana, a stanje u Veležu je i više nego kaotično. Klub je suočen s velikim financijskim problemima, većina igračkog kadra od prošle sezone sreću je potražila u novim sredinama dok odgovorajuće zamjene za njih nisu pronađene.

Još uvijek se ne zna ni koji će trener voditi "rođene" u narednoj sezoni, a kako stvari stoje Veležu slijedi grčevita borba za opstanak u Premier ligi BiH.

22.7.2010.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.