RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Lawer_88
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Lawer_88 » 11 mar 2014, 00:57

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Sjeca li se iko prije par godina kad smo naguzili zenicane na Bilinom Polju. Bilo nas oko 300-400 i digli onaj trans "pozdrav za najbolje navijace u drzavi" Oni poceli klepcat a mi spustismo onaj i digosmo drugi "a gdje su vam navijaci" :lol: :lol: :lol: pocese zvizdit i psovat :P
8-)
Ipak moram repliku...ispravka krivog navoda...heeej moja pastrmko pa ti Velezovac a ne znas ni sta ste napisali na toj paroli ( dakle parola, a ne trans, trans je ono na ogradi od platna ;) ili nekog drugog sofisticiranijeg materijala :) )
dakle kada ste digli parolu "pozdrav za najbolje simpatizere u drzavi" dakle, simpatizere, a ne kao sto ti rece navijace) istok i zapad jesu aplaudirali jer su se ljudi pronašli, šta će, njima upućeno, a na jugu je prvo bila šutnja nekih 3-4 sekunde i onda su krenule psovke i to prije nego što ste digli drugu parolu " a gdje su vam navijači"...dakle, NISMO NASJELI ;)
#samoČelik

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 mar 2014, 00:59

FaraonTM je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Sjeca li se iko prije par godina kad smo naguzili zenicane na Bilinom Polju. Bilo nas oko 300-400 i digli onaj trans "pozdrav za najbolje navijace u drzavi" Oni poceli klepcat a mi spustismo onaj i digosmo drugi "a gdje su vam navijaci" :lol: :lol: :lol: pocese zvizdit i psovat :P
8-)
Kako si ovu riječ izvukao, svaka ti čast :lol:
Klepcat,aplauzirat,pljeskat. Neznam sta je smijesno. Razlicita govorna podrucja
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 mar 2014, 01:01

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
8-)
Kako si ovu riječ izvukao, svaka ti čast :lol:
Klepcat,aplauzirat,pljeskat. Neznam sta je smijesno. Razlicita govorna podrucja
Šta ti je Veležovac šta se ljutiš, nisam ništa loše mislio, samo mi simpa riječ klepčat :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 mar 2014, 01:02

Lawer nasjeli ste nemoj kenjat. Levati zesci ispali. Citav stadion
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 11 mar 2014, 01:08

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Lawer nasjeli ste nemoj kenjat. Levati zesci ispali. Citav stadion
ja ti lijepo kažem da nismo, bio sam na jugu, valjda znam šta je bilo, majka mu star, priznajem bilo je nekoliko aplauza i sa juga, ali vjeruj mi većina i to ogromna nije nasjela...
al da je dobar pokušaj, jeste ;)
#samoČelik

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 mar 2014, 01:13

Bio sam na sjeveru ali dobro. Nebi ni ja priznao tu sramotu zbog zesceg naguza na BH navijackoj sceni :lol: citav stadion :P
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 11 mar 2014, 02:19

sigurno jedan od najgluplji fazona bila je ta parola RA. to uvijek kazem i svom najbojem prijatelju rodjenom (na forumu je cita, ali slabo pise necu da ga izdajem da se druzi sa Robijasem :) ) ma dobro mi u inostranstvu moramo biti prijatelji pa za koga god navijali...nego, parola...."pozdrav za najbolje simpatizere u drzavi" iako nije bila iskrena po mom misljenju trebao je citav stadion ustat i pljeskat za tako fine rijeci......drugi dio "a gdje su vam navijaci?" to i dan danas ne kontam, mislim sta navijaci? ko? sta? gdje? to i ne shvatam kao provokaciju jer zna se ko su navijaci Celika i gdje stoje kao sto se zna ko su navijaci Veleza i gdje stoje pa makar ih bilo 50....tu su, bore se za nesto.....kad malo dublje razmislis drugi dio vase parole je vrlo glup i ostaje zal da se nije materijal iskoristio za nesto vezano za Velez da digne moral igracima koji su tu noc izgubili od Celika sa 2-0

sretno lezvetu i mom drugu rodjenom kojeg cu pod.**** na kafama koje ispijamo redovno a vi ostali se koljite :D

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 11 mar 2014, 02:28

KenoRob je napisao/la:sigurno jedan od najgluplji fazona bila je ta parola RA. to uvijek kazem i svom najbojem prijatelju rodjenom (na forumu je cita, ali slabo pise necu da ga izdajem da se druzi sa Robijasem :) ) ma dobro mi u inostranstvu moramo biti prijatelji pa za koga god navijali...nego, parola...."pozdrav za najbolje simpatizere u drzavi" iako nije bila iskrena po mom misljenju trebao je citav stadion ustat i pljeskat za tako fine rijeci......drugi dio "a gdje su vam navijaci?" to i dan danas ne kontam, mislim sta navijaci? ko? sta? gdje? to i ne shvatam kao provokaciju jer zna se ko su navijaci Celika i gdje stoje kao sto se zna ko su navijaci Veleza i gdje stoje pa makar ih bilo 50....tu su, bore se za nesto.....kad malo dublje razmislis drugi dio vase parole je vrlo glup i ostaje zal da se nije materijal iskoristio za nesto vezano za Velez da digne moral igracima koji su tu noc izgubili od Celika sa 2-0

sretno lezvetu i mom drugu rodjenom kojeg cu pod.**** na kafama koje ispijamo redovno a vi ostali se koljite :D
dobili smo 3:2 taj dan ;)
aa mislim godinu poslije smo dobili nocnu 2:0 sjecam gola Lukacevica :) neka tako bude aBd i u srijedu, ja zadovoljan..
#samoČelik

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 11 mar 2014, 02:38

Lawer_88 je napisao/la:
KenoRob je napisao/la:sigurno jedan od najgluplji fazona bila je ta parola RA. to uvijek kazem i svom najbojem prijatelju rodjenom (na forumu je cita, ali slabo pise necu da ga izdajem da se druzi sa Robijasem :) ) ma dobro mi u inostranstvu moramo biti prijatelji pa za koga god navijali...nego, parola...."pozdrav za najbolje simpatizere u drzavi" iako nije bila iskrena po mom misljenju trebao je citav stadion ustat i pljeskat za tako fine rijeci......drugi dio "a gdje su vam navijaci?" to i dan danas ne kontam, mislim sta navijaci? ko? sta? gdje? to i ne shvatam kao provokaciju jer zna se ko su navijaci Celika i gdje stoje kao sto se zna ko su navijaci Veleza i gdje stoje pa makar ih bilo 50....tu su, bore se za nesto.....kad malo dublje razmislis drugi dio vase parole je vrlo glup i ostaje zal da se nije materijal iskoristio za nesto vezano za Velez da digne moral igracima koji su tu noc izgubili od Celika sa 2-0

dobili smo 3:2 taj dan ;)
aa mislim godinu poslije smo dobili nocnu 2:0 sjecam gola Lukacevica :) neka tako bude aBd i u srijedu, ja zadovoljan..
imam ovu utakmicu 2-0 na DVDu pa sam mislio da je ta tekma. a ta tekma 3-2 Eldin Adilovic presudio Velezu pa se ona rodjeni zalili da im je Seki (poznati otac Eldina i Adija Adilovic :D ) zoljom prijetio na poluvremenu :lol: :lol: :lol:

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 11 mar 2014, 02:53

Lawer_88 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Lawer nasjeli ste nemoj kenjat. Levati zesci ispali. Citav stadion
ja ti lijepo kažem da nismo, bio sam na jugu, valjda znam šta je bilo, majka mu star, priznajem bilo je nekoliko aplauza i sa juga, ali vjeruj mi većina i to ogromna nije nasjela...
al da je dobar pokušaj, jeste ;)
Da si živ i zdrav, aplauz smo dobili od cijelog stadiona.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 mar 2014, 03:02

Ma pusti brate ispali levati pa sad se vade nismo :lol: :lol: :lol: jedno od boljih uzimanja i ismijavanja citavog kolektiva
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 11 mar 2014, 03:12

FaraonTM je napisao/la:
mahabih je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Zna li mi neko od vas old school Veležovaca reći, zapravo sjeća li se Mirka Dubovine i da li je uopšte igrao nešto zapaženo za Velež?
Iz Visokog došao,igrao možda dvije ili tri sezone...mislim 5 broj,tamo 74-76 ili 77. Ma možda tridestetak četrdeset tekmi odigrao i nijedan go nije dao.....solidan.
Nedavno bio u Visokom, pa se sjećao starih vremena a ja mlad upijao podatke pa rekoh da provjerim koliko je igrao za Velež :)
Bio onako igrac :roll: ,dosao u pogresno vrijeme kad su bili sve asovi u Velezu,da je dosao u neko drugo vrijeme mozda bi napravio bolju karijeru.Bas se sjecam njega dobro, jednom ja igro na "mahalskim"(na pomocnom Velezovom igraistu pod BB)i poslije bio velezov trening na glavnom terenu.Mi djeca dole na terenu svi srecni sto im mozemo donositi lopte kad nabiju preko gola :lol: I bas se sjecam Visnjevca kad je Dubovini ponavljo 10 puta da napravi jednu te istu stvar a on nikako da to napravi,bas mi to ostalo upecatljivo :roll: :oops: :lol: .I sad mu se face sjecam

COME ON RODJENI
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 11 mar 2014, 10:31

Jedino objašnjenje za ovu tvoju filozofiju je to da ne shvataš razliku između simpatizera i navijača, budi pozdravljen.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 11 mar 2014, 10:50

Koji vam je penis,nabijem vas na hašima?Evo bura je nije juzina,šta vam je?Ne dopustite neprijateljima da se nasladjuju na ovoj temi...jer svi smo mi Velez!U kupu smo,u prvenstvu za razliku od prošle godine stabilni.To moze i mora bolje,i mene zivcira prosipanje bodova protiv znj ekipa,ali **** ga.Glavu gore!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 11 mar 2014, 11:11

SA vama sam od malena uvijek volio utakmice.Utakmcia naša dva rivala su uvijek bile iskrene,muške,borbene bez nekih kalkulacija.Zadnja dva od tri gostovanja u Zenici ste ostali ne poraženi.Ipak sutra se nadam da hoćete.Čelik i Velež su jedan pored drugog na tabeli i sigurno je da smo kvalitetom isti zato ponavljam danas kao prije dana odlučit će nijanse i veća želja za prolazom.Nadam se dobrom dvomeču i neka prođe bolji.lijep pozdrav za sve mostarke :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 11 mar 2014, 13:34

mahabih je napisao/la:
Dva puta je bio vice-šampion (1973. i 1974-)....ovo je za gosta,kakva je to bila generacija.......
Auu, što sam fulio, a bio sam spreman glavu staviti da je malo kasnije igrao. A što je najgore,sjećam ga se dobro.Eleneis, on je došao kad se raspadala generacija Duška, Kulje i Mare, ostalo mi je u sjećanju jedno gostovanje u Splitu, igraju Dubovina i Mate Opšivač :mrgreen: (ma pastrmka se mora sjećati Mate) izgubili 1:0....

Nego, sutra treba dobiti ili makar igrati 1:1 ili 2:2, izgubimo li , bojim se piši propalo, ovima će u Mostaru biti dovoljno da se zatvore i mi smo bogini

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 mar 2014, 13:56

gost je napisao/la:
mahabih je napisao/la:
Dva puta je bio vice-šampion (1973. i 1974-)....ovo je za gosta,kakva je to bila generacija.......
Auu, što sam fulio, a bio sam spreman glavu staviti da je malo kasnije igrao. A što je najgore,sjećam ga se dobro.Eleneis, on je došao kad se raspadala generacija Duška, Kulje i Mare, ostalo mi je u sjećanju jedno gostovanje u Splitu, igraju Dubovina i Mate Opšivač :mrgreen: (ma pastrmka se mora sjećati Mate) izgubili 1:0....

Nego, sutra treba dobiti ili makar igrati 1:1 ili 2:2, izgubimo li , bojim se piši propalo, ovima će u Mostaru biti dovoljno da se zatvore i mi smo bogini
Sjecam ih se druze ali kroz maglu. Sta sam imao 10-ak god. Koliko ti to imas kuka goste :P
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 mar 2014, 14:02

Inicijativa za usvajanje Zakone o otpisu duga
Tanović: Spas za sportske kolektive

Nedavno je direktor FK Sarajevo Dino Selimović u ime svog kluba uputio apel Vladi FBiH da usvoji zakon o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima na području Federacije Bosne i Hercegovine.
Pomenutim Zakonom uređuju se uvjeti, način i postupak naplate dospjelog, a nenaplaćenog duga i otpis zateznih kamata i prinudne naplate sportskim kolektivima u FBiH.

FK Velež poznat je kao jedan od rijetkih klubova koji nema dugovanja prema uposlenicima odnosno sadašnjim i bivšim igračima, a i drug prema državi je u posljednje vrijeme podobro skresan.

„Odlična inicijativa. Pomenuti zakon bi nam svima išao na ruku i olakšao nam posao u ovim teškm vremenima. Naravno da svaku takvu inicijativu koja je za dobrobit fudbala u BiH podržavamo. Također bih volio da se konačno donese i Zakon o sportu kojim bi se zaštitili svi sportski radnici u BiH,“ izjavio je sportski direktor FK Velež, Admir Velagić.

Slično Velagiću razmišlja i prvi operativa Sedin Tanović.

„Mi smo među tri kluba sa najmanjim dugom prema državi, ali bih naravno volio da se usvoji taj zakon. To je po meni spas za sportske kolektive u našoj zemlji,“ izjavio je Tanović.

ss.ba

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 11 mar 2014, 14:07

Tana operativac.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 mar 2014, 14:09

Medju tri kluba sa najmanjim dugom. Evo znam za Siroki koji je uredan,a ko je treci
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Samba71 i 1 gost.