Safet Sušić - Pape

ado899
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la ado899 » 11 mar 2014, 12:41

Consigliere je napisao/la:Susicevo pravo lice ce se pokazati na slucaju Tinky. Debi mu je bio los i tesko da je iko zadovoljan njegovom partijom, a eto izgubio je mjesto i u prvoj postavi Hajduka. Bude li taj u avionu za Brazil, valjda je svima sve jasno.
Strucnjak nisam te prepoznao.

Sve sami strucnjaci jbt umjsto da se uhvatite nekog posla da radite vi po forumu po cijeli da pisete gluposti neke,osporavate uspjeh nekog ko je nesto postigao i sl.
Toliko od mene.
"Nogomet je moj život, moja strast. Teško mi je nogomet doživljavati kao posao, ne vidim ga tako i nikada neću reći da se bavim nogometom. Naravno, postoje plaća, ugovor, ali nogomet nikada neću definirati kao posao" Thierry Henry

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 mar 2014, 12:43

Virtu4l je napisao/la:
Batko je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:To se zove očajnički pokušaj, ali teško je blatiti čovjeka koji nema oraha u džepu i mrlje u karijeri, igračkoj i trenerskoj.
Svaki debil danas moze biti novinar, iako se razumije u nogomet ko kornjaca u kriv qrac.... Boze sacuvaj.
Kao što sam već rekao, očajnički pokušaj, ali ni on ne zna šta je htio da napiše. Pokušao je biti agresivan, ali nema dovoljno materijala. Eto zašto PR ne može biti novinar, konkretno u Džekinom slučaju.

Oslobođenje -> Ligata -> Džeko
Tekst sasvim uredu, sigurno je realniji nego onaj gdje se samo pljuje Spahić, čovjek se ovdje dotakao svega,znamo da on naginje na Džekinu stranu da ga odbrani , ali bar je pokušao biti objektivan, dok pojedini i ne pokušavaju
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 mar 2014, 12:46

ado899 je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Susicevo pravo lice ce se pokazati na slucaju Tinky. Debi mu je bio los i tesko da je iko zadovoljan njegovom partijom, a eto izgubio je mjesto i u prvoj postavi Hajduka. Bude li taj u avionu za Brazil, valjda je svima sve jasno.
Strucnjak nisam te prepoznao.

Sve sami strucnjaci jbt umjsto da se uhvatite nekog posla da radite vi po forumu po cijeli da pisete gluposti neke,osporavate uspjeh nekog ko je nesto postigao i sl.
Toliko od mene.
U cemu je problem? Jesi ti zadovoljan njegovom partijom i cinjenicom da nije standardan u Hajduku, dok Besic, koji cak i igra tu poziciju te je najbolji igrac lige ranga HNL-a gleda utakmice preko TV-a?

Sve svoje nebuloze je do sada mogao nekako i objasniti, poziv Susicu te konstantno pozivanje Vrsajevica ne moze nikako. :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

velez_mostar
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la velez_mostar » 11 mar 2014, 13:26

pisac je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:
Jordan23 je napisao/la:Na ovom forumu ima previse *****, nazalost.

Pape je nas najbolji igrac u istoriji. A u svoje vrijme je isto spadao u sami vrh.

Sta vi mislite? Da je covjek koji je imao toliku vrijednost na terenu "glup"? Da on nema pojma o fudbalu?? Ne zna sta je taktika ili nema pojma sta znaci odnos prema igracima ili treneru.
Jarane, on je u bivsoj Jugo bio najbolji igrac u svoje vrijeme. Trebalo je muda oznojiti pored onakvih ustasa i cetnika koji su uvjek samo svoje gurali. A posle toga stici u Pariz i isto sve ponoviti.

Mentalitet tog covjeka je za svu inspiraciju. Ja ne kazem da Pape nema svoje mane ili neke stvari koje bi trebao da poboljse kod sebe - licno mislim da bi mu trenerski certifikat jos jednu "dimenziju" dao.

Ali, na kraj krajeva - moja filozofija je, da covjek uvjek uci od onih koji su postigli, jer oni znaju. Niko ne garantuje da su ti ljudi u stanju na neki pedogoski nacin da prenesu znanje i iskustno, ali dovoljno je da si ti prisutan da bih vidio neke stvari.

Pape je fenomenalan trener jer ima vrlo ofanzivan stil - nekad predofanzivan. Pogotovo kad igraci imaju neki motiv da (ne)igraju.
Nas najbolji igrac nije jer u dresu reprezentacije nije nastupao...ne znam ko to uopce uzima kao relevantno.

On je igrac egoista, uvijek je takav bio, nije gledao kolektiv i timsku igru..i danasnji fudbal ne razumije.

Uz to je jako jako niske inteligencije i kao takav jedini oblik taktike mu moze biti nesto radikalno, "svi u napad"..imao je srecu pa smo igrali sa jako slabim ekipama koje se nisu znale branit (mnogi ce Grcku spomenut, njih smo zapravo dobili na prekide i jako sumnjiv penal),tako da druze zivis u zabludi, i gledas ono sto je vecina gledala(dobar je igrac bio), jer je kao trener totalni promasaj.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Haj jos jednom provjeri da li je Pape igrao u dresu reprezentacije BiH, pa kad to utvrdis mozemo dalje razglabati o ovim glupostima koje si napisao.
Pronadji koliko je kvalifikacionih utakmica odigrao i njegov dobrinos..jedina glupost u citavoj prici je tvoje vjerovanje u nepostojece.
Pronadji sliku Safeta Susica u BiH dresu(kao igrac naravno).

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 11 mar 2014, 13:28

Safet Susic je nastupanju u dresu BiH, sto ne možes opovrgnuti ma kakve god kriterije sad uvodio.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 11 mar 2014, 13:33

pisac je napisao/la:Safet Susic je nastupanju u dresu BiH, sto ne možes opovrgnuti ma kakve god kriterije sad uvodio.

Bosna i Hercegovina:
Ismir PINTOL, Vedin MUSIĆ, Ibrahim DURO, Muhamed KONJIĆ, Senad BEGIĆ, Nedžad FAZLAGIĆ (80' Said FAZLAGIĆ), Esmir DŽAFIĆ, Enes DEMIROVIĆ, Husref MUSEMIĆ (Amir OSMANOVIĆ), Asim HRNJIĆ, Almir TURKOVIĆ;
Selektor: Fuad MUZUROVIĆ

Ovo ti je sastav prve zvanicne utakmice protiv Albanije,,valjda je ubleha trebala biti tu!

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 11 mar 2014, 13:35

Sta ako je bio povrijedjen tad?
Tvoj prvi argument da nije nikad obukao dres i da nije igrao je opovegnut i to svi znaju, sad ti mozes pisati i dokazivati sta god zelis :)

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 11 mar 2014, 13:45

pisac je napisao/la:Sta ako je bio povrijedjen tad?
Tvoj prvi argument da nije nikad obukao dres i da nije igrao je opovegnut i to svi znaju, sad ti mozes pisati i dokazivati sta god zelis :)

Povrijedjen??haha..igra se prva zvanicna nakon nezavisnosti, skupljaju se patriote i igraci kako bi se uknjizila utakmica i kako bi nam suverenitet drzave dobio na znacaju..on povrijedjen?haha..jos ga opravdavas..ok..vjerovatno nisi ni rodjen tada pa i ne cudi sto opravdavas to.

Sad nadji sliku Ublehe u dresu BiH..valjda to nije tesko s obzirom da, kako kazes, to "svi znaju".

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 11 mar 2014, 13:48

Opet pises gluposti i opet nisi nista dokazao :)
Ponavljam, tvoj prvi argument je bio da nije nikad igrao za BiH, sto je apsulutno netacno. Sad da li je to protiv Albanije, protiv Fortune ili protiv Hrvatske u Bologni, najmanje je bitno.
A to za godine, da si bar u pravu, castio bih te :)

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 mar 2014, 14:36

Ja ne znam sta se desilo Susicu :? Evo gledam highlightse protiv Bjelorusije kuci, i Rahimic i Zahirovic u prvih jedanaest. Dakle, 2 defanzivna vezna, sto je normalno i ocekivano. U slijedecem ciklusu, ne da ih nema na terenu, nema ih na popisu :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 11 mar 2014, 15:17

pisac je napisao/la:Safet Susic je nastupanju u dresu BiH, sto ne možes opovrgnuti ma kakve god kriterije sad uvodio.

Bosna i Hercegovina:
Ismir PINTOL, Vedin MUSIĆ, Ibrahim DURO, Muhamed KONJIĆ, Senad BEGIĆ, Nedžad FAZLAGIĆ (80' Said FAZLAGIĆ), Esmir DŽAFIĆ, Enes DEMIROVIĆ, Husref MUSEMIĆ (Amir OSMANOVIĆ), Asim HRNJIĆ, Almir TURKOVIĆ;
Selektor: Fuad MUZUROVIĆ

Ovo ti je sastav prve zvanicne utakmice protiv Albanije,,valjda je ubleha trebala biti tu!

Majstore, BiH je igrala utakmice i prije ove sa Albanijom. Nađi spiskove igrača koji su igrali humanitarne utakmice 93-94, to su ljudi koji su učestvovali u stvaranju ove reprezentacije. Sad si samo dokazao kako si ograničem i koliko si zadojen mržnjom prema selektoru (mržnja u tolikoj mjeri može biti uzrokovana jedino zbog nekog privatnog razloga).

Vrijeme će pokazati, ali sam gotovo 100% siguran da iza pripremanja Papetovog linča na ovom forumu (kao najčitanijem sportskom forumu u BiH) stoji par novinara koji su do Papetovog mandata harali reprezentacijom. Nema više guz.ovače večera, dama u sobama, reketiranja igrača, shopinga na račun saveza i selektora. Ćiro ih razmazio i onda dođe Pape i postavi stvari na svoje mjesto. Sad su polupismeni kvazi-novinari odlučili hinjski narušavati atmosferu pred najvažnije utakmice u historiji repke. A kad dođu na okupljanje reprezentacije i na pres konferencije, guz.ice bi dali da se uližu selektoru i pojedinim igračima. Nakon utakmice protiv Slovačke u Zenici, pred trening u Hrasnici skupilo se odabrano društvo "novinara" na parkingu pored terena i pametuju: Sušić ovo, Sušić ono, Svršajević kriv, bla bla bla... (zanimljivo da je izraz Svršajević potekao od novinara i onda se ustalio na ovom forumu) ali naravno niko od njih nije ni pomislio da Sušiću javno, oči u oči uputi kritiku, ukaže na neki od problema sa kojima su 15 minuta prije bili odlično upoznati.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 mar 2014, 15:24

slika

1993

Pape je rodjen u aprilu 1955 tako da je tada imao punih 38 godina i cini mi se vec okoncao aktivnu karijeru.

A ovaj gore ga proziva sto nije igrao sa 40 godina za reprezentaciju... zemljo otvori se... :shock:

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 11 mar 2014, 15:33

pisac je napisao/la:Sta ako je bio povrijedjen tad?

Povrijedjen??haha..igra se prva zvanicna nakon nezavisnosti, skupljaju se patriote i igraci kako bi se uknjizila utakmica i kako bi nam suverenitet drzave dobio na znacaju..on povrijedjen?haha..jos ga opravdavas..ok..vjerovatno nisi ni rodjen tada pa i ne cudi sto opravdavas to.

Sad nadji sliku Ublehe u dresu BiH..valjda to nije tesko s obzirom da, kako kazes, to "svi znaju".

velez care isprovaljiva se ti i to dobroo .. ukucaj na youtube nunberg protiv bosne mislim da je cijela tekma
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 11 mar 2014, 15:36

calcio je napisao/la:slika

1993

Pape je rodjen u aprilu 1955 tako da je tada imao punih 38 godina i cini mi se vec okoncao aktivnu karijeru.

A ovaj gore ga proziva sto nije igrao sa 40 godina za reprezentaciju... zemljo otvori se... :shock:
e mislim da je ovo protiv nunberga ova slika

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 11 mar 2014, 15:53

Virtu4l je napisao/la:
Batko je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:To se zove očajnički pokušaj, ali teško je blatiti čovjeka koji nema oraha u džepu i mrlje u karijeri, igračkoj i trenerskoj.
Svaki debil danas moze biti novinar, iako se razumije u nogomet ko kornjaca u kriv qrac.... Boze sacuvaj.
Kao što sam već rekao, očajnički pokušaj, ali ni on ne zna šta je htio da napiše. Pokušao je biti agresivan, ali nema dovoljno materijala. Eto zašto PR ne može biti novinar, konkretno u Džekinom slučaju.

Oslobođenje -> Ligata -> Džeko
Ako ste citali trebali ste viditi da je Kolumist a ne novinar.. za tebe virtual je malo to teza matematika sta je htio reci i sta se iskazuje Kolumom ali et nek si ti naskarabo nesta :lol: :lol: :lol: :lol:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 mar 2014, 18:07

Consigliere je napisao/la:Ja ne znam sta se desilo Susicu :? Evo gledam highlightse protiv Bjelorusije kuci, i Rahimic i Zahirovic u prvih jedanaest. Dakle, 2 defanzivna vezna, sto je normalno i ocekivano. U slijedecem ciklusu, ne da ih nema na terenu, nema ih na popisu :roll:
Kao da njemu nebi igrali Rahimic i Zahirovic i dan danas...

Rahimic je penzija i treba prestati sa tom nostalgicnoscu, Zahirovica karijera je nazalost dozivjela jedan ruzan zaokret. A Zahirovic je bio momak koji je mnogo obecavao, jer je imao veliki radijus kretanja i agresivnost. Al eto, krenulo nizbrdo kod njega...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 mar 2014, 18:21

Ovaj velezovac stvarno nije sav.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Rios

Post Postao/la Rios » 11 mar 2014, 18:31

_dreamer_ je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Ja ne znam sta se desilo Susicu :? Evo gledam highlightse protiv Bjelorusije kuci, i Rahimic i Zahirovic u prvih jedanaest. Dakle, 2 defanzivna vezna, sto je normalno i ocekivano. U slijedecem ciklusu, ne da ih nema na terenu, nema ih na popisu :roll:
Kao da njemu nebi igrali Rahimic i Zahirovic i dan danas...

Rahimic je penzija i treba prestati sa tom nostalgicnoscu, Zahirovica karijera je nazalost dozivjela jedan ruzan zaokret. A Zahirovic je bio momak koji je mnogo obecavao, jer je imao veliki radijus kretanja i agresivnost. Al eto, krenulo nizbrdo kod njega...
Steta za Zahu fakat..Ocekivao sam od njega da bude nasljednik Rahimica,u pocetku je pruzao takve partije..Medjutim negdje je zapelo..Da li pogresan klub,da li je do njega..Ne znam..Uglavnom steta..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

dexter___
Kontakt:

Post Postao/la dexter___ » 11 mar 2014, 18:48

adal je napisao/la:
calcio je napisao/la:slika

1993

e mislim da je ovo protiv nunberga ova slika

Ovo je sa utakmice protiv Kaiserslauterna u martu 93., a prije toga smo igrali i protiv Genka. Susic je igrao obje utakmice,a karijeru je zavrsio 92. Kada smo igrali s Albanijom, tada je bio trener u Francuskoj.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 mar 2014, 18:58

adal je napisao/la:Ako ste citali trebali ste viditi da je Kolumist a ne novinar.. za tebe virtual je malo to teza matematika sta je htio reci i sta se iskazuje Kolumom ali et nek si ti naskarabo nesta :lol: :lol: :lol: :lol:
Nisi ti shvatio post, pročitaj ponovo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.