AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 10 mar 2014, 23:17

Racunajuci od dana danasnjeg, tacno jos nekih mjesec dana. Ne vise. :P
Treba uzeti u obzir da nije igrao pola godine, da mu je fizicka sprema ravna nuli, da mu treba utakmica u nogama i vremena da se povrati.

Ljudi ga iscekuju kao da ce jadan cuda uraditi za ovih mjesec i po, ali je cinjenica da se od njega ne smije nista ocekivati ove sezone, osim nekih 20-30 minuta po utakmici. Samo polako, neka je on ziv i zdrav, trebat ce nam iduce sezone.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 10 mar 2014, 23:28

Budite iskreni i da pogledati ovaj Essien, De Jong; Taarabt, Poli vezni red rekli bi da nemaju sanse protiv veznjaka Atletica...ja sam izgubio nade sve necu da se nadam samo se nadam da ce serija od 31 udarca prema golu u 2 tekme bez postignutnog gola biti prekinuta :)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 mar 2014, 23:37

Pa sad ni ne očekujem prolaz, ali nadam se da možemo proći. Jer nije taj Atletico toliko jak koliko rezultati pokazuju. Da ih nisam gledao i vjerovao bih statistici.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 10 mar 2014, 23:49

Ja se nadam Milanu u 1/4 al nikako da ih dobijemo zadnjih godina.Valjda sad prođu ;)
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

inzaghi3
Kontakt:

Post Postao/la inzaghi3 » 11 mar 2014, 10:00

danas utakmica,kakva su vasa ocekivanja danas ja ipak mislim da nemamo sansi za prolaz ali nikad se nezna vidjet cemo :D
you call it madness but i call it love AC MILAN

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 11 mar 2014, 10:03

Huh napokon utakmica opet, nesto ne mogu da se otmed dojmu da je ovo posljednja utakmica Milana u LP i da ih necemo gledati neko duze vrijeme, ali jedan dio mene ne zeli da se pomiri sa tim.
vjerujem da mozemo dobiti Atletico i proci dalje, imamo snage za to, a i pokazali smo u prvom mecu da smo u Lp druga dimenzija, da smo ih nadigrali i da se samo sreca odlucivala. nije ni ATM neka bruka od ekipe da se ne mogu dobiti, idemo se nadigravati pa sta bude.
vjerujem u prolaz, neka bude 1:3
Forza Milan 8-)
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 mar 2014, 10:16

Bas i ja nesto razmisljam, veceras je zadnji put da cujemo himnu lige prvaka. Sada i adio LS, do ponovnog vidjenja. A kako je krenulo, nista ispod 2 godine rastanka. I to najmanje. :mrgreen:

Ja sam vec rekao, ne vjerujem u prolaz niti ga prizeljkujem jer bi u daljnjem krugu takmicenja mogla ispasti katastrofa. Bolje se sada casno oprostiti.
Ali eto, volio bih bar da dobro odigramo i da bude X. Neka zlatna sredina. :)

FORZA MILAN !

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 11 mar 2014, 10:34

Sa ovom politikom i trenutnim igrački kadrom,Milan neće ugledati svjetla LP-a niti za 5 godina.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 mar 2014, 10:48

Uz dovođenje lijevog beka i stopera na ljeto kao i dobro odrađene fizičke pripreme, mislim da se Milan već sljedeće sezone može vratiti u Ligu Prvaka.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 11 mar 2014, 10:52

Nije to tako lako, Juve je 3 koraka ispred a Roma i Napoli najmanje dva. Uzmi u obzir da će se oni dodatno pojačati na ljeto. Milan bez 5 kvalitetnih pojačanja nema šta tražiti ni sljedeće sezone. Minimalno jedan stoper,lijevi bek,golman,playmaker(Kaka je istrošen), odnosno lijevo krilo jer Taarabt može odigrati kvalitetno AMF.Čak i jedan centralni vezni igrač jer očito je da Montolivo nema konstantu iako se radi o jako dobrom igraču. A pošto će Mario sasvim sigurno otići onda treba dovesti i jednog napadača. Otprilike nekih 5 provjerenih igrača, a ne otpadaka iz Genoe,Chieva ili nekog trećeg.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 mar 2014, 10:54

Nije toliki problem sto mi stagniramo koliko i cinjenica da se svi nasi rivali pojacavaju i ne staju na tome. Narednu godinu ce Roma, Inter, Napoli biti jos jaci, a mi? :oops:
Nadam se da ce se ovog ljeta probuditi iako sve manje vjerujem u to. Ne ocekujem cuda preko noci i da vec sljedece godine osvojimo skudeto, ali mora se vec jednom krenuti prema naprijed.

I bilo bi fino da talijanima vrate prva 4 mjesta za LS, pa kada vidim da jedan Atletic Bilbao ide u baraz, a recimo Inter i Milan ne, dodje mi da placem. Ajde boga ti... :twisted:

I veceras igramo u onoj usranoj zlatnoj garnituri dresova, a taman sam se ponadao da je poslije Rome nikada nece obuci. :P

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 11 mar 2014, 11:00

Zlatna garnitura + zlatna kravata = USPJEH :D

Nama ostaje nadat se da će se uprava probudit na ljeto i iskeširat neke novce ..

Player to watch tonight : Adel Taarabt
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 mar 2014, 11:02

Ibracadabra je napisao/la:Nije to tako lako, Juve je 3 koraka ispred a Roma i Napoli najmanje dva. Uzmi u obzir da će se oni dodatno pojačati na ljeto. Milan bez 5 kvalitetnih pojačanja nema šta tražiti ni sljedeće sezone. Minimalno jedan stoper,lijevi bek,golman,playmaker(Kaka je istrošen), odnosno lijevo krilo jer Taarabt može odigrati kvalitetno AMF.Čak i jedan centralni vezni igrač jer očito je da Montolivo nema konstantu iako se radi o jako dobrom igraču. A pošto će Mario sasvim sigurno otići onda treba dovesti i jednog napadača. Otprilike nekih 5 provjerenih igrača, a ne otpadaka iz Genoe,Chieva ili nekog trećeg.
Nisu oni toliko bolji od nas vjeruj mi. Samo su naši igrači i psihički i fizički premoreni. Nek' časno privedu ovu sezonu kraju, onda malo na odmor, eh poslije toga Profesor preuzima posao na pripremama..

Što se tiče pojačanja, ovo za odbranu i golmana stoji, ali mislim da nema potrebe dovoditi neko novo krilo, jer se vraća El Shaarawy a i Taarabt i Honda to mogu igrati veoma dobro. Od prodaje ovih prevara od igrača (Zaccardo, Birsa, Robinho, Bonera) probati dovesti jos jednog, dva igrača. Što se tiče Balotelija ne bih imao ništa protiv da ode, ali nema te budale koja će ga kupiti (dobar, talentovan igrač, ali dok ne sredi glavu nema ništa od njega) a i ako ga kupi, vjerovatno će biti za solidne pare pa će se moći dovesti i zamjena.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 11 mar 2014, 11:04

Već sam nešto napisao na tu temu stagniranja, pa ću evo i ponoviti. Juve i Milan su počeli svoj "novi" put 2007 godine, od tada način poslovanja je donio drastično suprotne rezultate. Juventus ima novi stadion,napravili su jednu super ekipu, već tri godine su prvaci Italije. S druge strane Milan, nema svoj stadion(jos uvijek), ekipa je nakon te sezone sve losija, i to nije stagniranje vec nazadovanje zajedno sa većinom ostalih klubova. A podsjetit ću vas da je Juventus 2007 godine bio prvak Serie B, a Milan prvak Evrope i Svijeta. Nakon tog trofeja u Milanu je sve stalo. Dok je u Torini polako sve počelo da ide uzlaznom putanjom, jer su neki ostali izgubljeni negdje u 90-im a neki su se trgnuli i izabrali da rade na moderniji način. Ova liga je još uvijek u fazi tranzicije, dovoljno je imati osnovu od 5-6 kvalitetnih igrača i već ste u borbi za Scudetto. Nekad je za to bilo potrebno 10-15 igrača svijetske klase.

#CFC Pride of London.

#KING James!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 mar 2014, 11:14

Ono sto je za pocetak najpotrebnije je stabilna odbrana. Pouzdan golman, dobar stoper i prodoran bek. I to ne neki fuseraj od igraca na koje smo navikli da dovode u zadnje vrijeme vec kvalitetni igraci. Golmani i nisu toliko skupi, najvise do 10 m, ali za ovu preostalu dvojicu izdvojiti i do 30-40 miliona (dream it). :mrgreen:
Najveci problem je sto mi vec moramo dati nekih 14 miliona za vec postojece igrace (Rami i Taarabt) tako da ce nam to uveliko ograniciti budzet. :mrgreen:

Fino se zajebavaju, valjda to raspolozenje prebace i veceras (i svaku narednu utakmicu). To je ono sto nam fali, timski duh. 8-)

slika
slika
slika

FORZA MILAN !

inzaghi3
Kontakt:

Post Postao/la inzaghi3 » 11 mar 2014, 12:32

ova 2007 kad smo igrali 2:2 kod kuce u gostima 0:2 za nas :D https://fbcdn-vthumb-a.akamaihd.net/hvt ... 1676_b.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
you call it madness but i call it love AC MILAN

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 11 mar 2014, 12:37

ma ova sezona je za zaborav, mada nemamo mi toliko ni los igracki kadar koliko nas nesrece prati u ovoj sezoni. poraditi samo malo na motivaciji i psihi igraca, i narvano uz par dobri pojacanja na njeto mozemo se odmah ukljuciti u borbu za sami vrh, a tu prije svega mislim na odbranu. i jednog klasicnog veznog igraca, ali da igra brate kako treba a ne ko ovi neki nasi dundjeri, napad je sasvim dobro pokriven i to uopste ne bi dirao, a normala rastjerao bi par kolceva i od njihoe zarade i uz jos malo ulozeni sredstava doveo igrace u zadnjoj liniji.

Nego dogura se polako i do 2000-og posta, posto je 1000 isao u cast Shevchenka, i ovaj put ide u cast jednog napadaca, koji mi je posle Sheve nekako najdrazi igrac bio i volio bi da se opet nekad nadje u crveno crnom dresu.
dakle:

slika

Ziv ti meni bio majstore 8-)
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 11 mar 2014, 12:59

Ma veceras bih volio da prodjemo samo radi nekog ponosa,mada znam da bi u narednom kolu bruka bila.
Atletico se moze izbaciti.
Samo me strah da njihovi grubijani teze ne povrede Taarabta ili nekog od nasih. Sezona je davno izgubljena,sad se sa svakom utakmicom samo brani cast kluba i nista vise.

Forza Milan!!

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 11 mar 2014, 13:06

UrbyEmanuelson je napisao/la:Ma veceras bih volio da prodjemo samo radi nekog ponosa,mada znam da bi u narednom kolu bruka bila.
Atletico se moze izbaciti.
Samo me strah da njihovi grubijani teze ne povrede Taarabta ili nekog od nasih. Sezona je davno izgubljena,sad se sa svakom utakmicom samo brani cast kluba i nista vise.

Forza Milan!!

Sto bi bila bruka.Prodjete vi i olimpijakos izvucete ih eto vas mhaman u polufinalu, ali vjerovatnca je :?:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 11 mar 2014, 13:32

Idemo momci samo bez predaje, hrabro i disciplinovano odigrat, odigrat defanzivno dobro, na kontre probat zabit, jednostavno odigrat onako kako su oni na San siru. Sve je moguce, ja sam uvjek optimist, nadam se da nece razocarat veceras. Forza Milan
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.