Jordan23 je napisao/la:Na ovom forumu ima previse *****, nazalost.
Pape je nas najbolji igrac u istoriji. A u svoje vrijme je isto spadao u sami vrh.
Sta vi mislite? Da je covjek koji je imao toliku vrijednost na terenu "glup"? Da on nema pojma o fudbalu?? Ne zna sta je taktika ili nema pojma sta znaci odnos prema igracima ili treneru.
Jarane, on je u bivsoj Jugo bio najbolji igrac u svoje vrijeme. Trebalo je muda oznojiti pored onakvih ustasa i cetnika koji su uvjek samo svoje gurali. A posle toga stici u Pariz i isto sve ponoviti.
Mentalitet tog covjeka je za svu inspiraciju. Ja ne kazem da Pape nema svoje mane ili neke stvari koje bi trebao da poboljse kod sebe - licno mislim da bi mu trenerski certifikat jos jednu "dimenziju" dao.
Ali, na kraj krajeva - moja filozofija je, da covjek uvjek uci od onih koji su postigli, jer oni znaju. Niko ne garantuje da su ti ljudi u stanju na neki pedogoski nacin da prenesu znanje i iskustno, ali dovoljno je da si ti prisutan da bih vidio neke stvari.
Pape je fenomenalan trener jer ima vrlo ofanzivan stil - nekad predofanzivan. Pogotovo kad igraci imaju neki motiv da (ne)igraju.
Nas najbolji igrac nije jer u dresu reprezentacije nije nastupao...ne znam ko to uopce uzima kao relevantno.
On je igrac egoista, uvijek je takav bio, nije gledao kolektiv i timsku igru..i danasnji fudbal ne razumije.
Uz to je jako jako niske inteligencije i kao takav jedini oblik taktike mu moze biti nesto radikalno, "svi u napad"..imao je srecu pa smo igrali sa jako slabim ekipama koje se nisu znale branit (mnogi ce Grcku spomenut, njih smo zapravo dobili na prekide i jako sumnjiv penal),tako da druze zivis u zabludi, i gledas ono sto je vecina gledala(dobar je igrac bio), jer je kao trener totalni promasaj.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.