Safet Sušić - Pape

Principatus
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Principatus » 10 mar 2014, 16:54

Virtu4l je napisao/la:aktuelna dešavanja su selektora vratila na tron i navijači ga podržavaju maksimalno
Navijaci Egipta? :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 16:59

storm_raider je napisao/la: Svaku onu koja nije BiH. Za koju si se vec odlucio,ili kako se vec osjecas, tvoja stvar. Selektor Safet Susic je na celu reprezentacije koju je zajedno sa igracima odveo na SP. Dajte covjeku nesto priznanja za zasluge. To je cinjenica, kao sto je cinjenica da vjerovatno 99% ljudi ovdje koji kritikuju nemaju znanje (niti papir) za to, a eto Pape ima taj papir ako nista. Znanje je pokazao time sto nas je odveo na SP. Ja ne uzimam za pravo da komentarisem takticke zamisli, nisam sportski analiticar, niti sam trener, ali uzimam za pravo da komentarisem rezultat. On je takav da smo na SP. Prvi u grupi, odlicna gol razlika, dosta lijepih pobjeda i trenutaka ponosa.

Opletite strucnjaci bez zvanicnog papira i sa potvrdama forumskih ToS-ova. gringo i ostali, postovanje moje vama kao forumasima, ali tesko da imate osnove u znanju komentarisete ista. U suprotnom bili biste analiticari ili treneri.
Ovako je to sve samo suplja, ali nama bosancima to barem ide najbolje. Najgore u svemu tome je sto se javljaju razni dusebriznici, koji ne vole ovu drzavu, kao @ZutiMrav i unose razdor pa makar preko foruma. Razni internet ratnici, vojvode i 'ajduci. Lako je zapaliti masu i nama uvijek bilo uci u raspravu. Shvatite da budalu treba ignorisati, a jedini koji dobija je ovaj portal. Teskih sam se uvreda nagledao ovdje, vjerovatno sam i ja nekoga uvrijedio i zao mi je, ali kada bi svi radili posao u kojem su dobri ova drzava bi bila puno bolje mjesto za zivot. Supljirati, vrijedjati, omalovazavati, unistavati moze svaki ljudski olos. Ne padajte na price forumskih pacova (o.p. @ZutiMrav) koji su tu mjesec dana i imaju preko 500 postova i gle cuda - svih 500 je na ovoj temi.
Ovaj post bookmarkovati!

Mi smo takva sorta da se uvijek lakše priklanjamo ljevici, lakše je popljuvati, onda su ti puna usta i ponosan si na sebe. Nije tu samo ZutiMrav, on je jedan od onih sa 50 nickova, ima njih još nekoliko čiji su postovi samo na ovim temama i uvijek govore isto. Pametan će shvatiti sa kojim ciljem su se registrovali na forum.

Zato mi je drago što se selektor ovako ponaša, što im svima pljuje u facu, to ih najviše iritira, jer u nemoćni. Nakon toga frustracije izlaze na vidjelo.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 10 mar 2014, 17:00, ukupno mijenjano 1 put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 10 mar 2014, 17:00

Mozak ispran do nivoa prosjecnog gradjana Sjeverne Koreje.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 17:07

dubrovnik je napisao/la:Ma i ovi koji ga brane imaju neke argumente
Ne treba mi nikakav poseban razlog da podržim čovjeka sa kojim smo ostvarili najveći uspjeh, nešto o čemu smo sanjali 20 godina.

Ne treba biti puno pametan pa zključiti da će nas on voditi i u Brazilu, a forumski stručnjaci ne mogu uraditi ništa da to promijene, pa makar izlizali sva slova na tastaturi. Kod pravog navijača će uvijek ispasti smiješni. Opozicija je uvijek budna, ali je često i nemoćna.
Voli te tvoje Sarajevo.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 10 mar 2014, 17:08

Joj ko ce vas slusati do juna...
1946

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 mar 2014, 17:09

90% navijaca se ne slaze sa pozivom Tine Susica. Isti ne smatraju da je za Brazila. Mozda jedan dobar dio to smatra nepotizmom. Mazda igracima to isto smeta.

Nekakve iluzije nece pomoci. Jer ko zivi u iluzijama ne uvidja greske, ne uci, ne napreduje, pa tek mozda to prepozna kada dodje 5 do 12. E onda se place preko novina i trazi izgubljeni autoritet. Susic prebacuje krivicu na igrace. Kome dajes krivicu, tom dajes odgovornost. A odgovornost znaci i moc, pa i autoritet. Tako Susic u potrazi za istim ga gubi.

Mora prestati sa glupostima, staviti reprezentaciju ispred svoje familije, pa ce imati pravu podrsku, a ne iluziju o istoj.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 mar 2014, 17:09

Virtu4l je napisao/la:Zato mi je drago što se selektor ovako ponaša, što im svima pljuje u facu, to ih najviše iritira, jer u nemoćni. Nakon toga frustracije izlaze na vidjelo.
Selektor svojim izjavama pljuje u facu svakom ko ima gram mozga, a ne nekakvim žutim mravima, to je klasična relativizacija s tvoje strane. A navijači (ne žuti mravi) ga mogu otjerat' vrlo lako, ne da su nemoćni nego su premoćni, kad se digne glas protiv njega, mediji će se kao i obično priklonit' većini i selektor će da završi u Parizu u roku od par dana. Takođe, Sušić nema plebiscitarnu podršku o kakvoj ti pričaš, on ima samo ograničenu podršku do kraja SP-a, ništa više od toga i to ne radi njega nego radi pokušaja da se atmosfera popravi radi što boljeg nastupa na SP-u. To što se neko registrovao da se bavi ličnim uvredama na račun selektora i sličnim trivijalnim stvarima ni slučajno ne može da skrene pažnju s onoga šta selektor radi, a to zanima ogromnu većinu ljudi, ne zanimaju ih bezargumentovana prepucavanja onih koji slijepo pljuju i onih koji slijep brane, i jednih i drugih je vrlo malo samo što su vrlo glasni. Ljude zanima šta se radi, to da budeš siguran.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 10 mar 2014, 17:11

Virtu4l je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Svaku onu koja nije BiH. Za koju si se vec odlucio,ili kako se vec osjecas, tvoja stvar. Selektor Safet Susic je na celu reprezentacije koju je zajedno sa igracima odveo na SP. Dajte covjeku nesto priznanja za zasluge. To je cinjenica, kao sto je cinjenica da vjerovatno 99% ljudi ovdje koji kritikuju nemaju znanje (niti papir) za to, a eto Pape ima taj papir ako nista. Znanje je pokazao time sto nas je odveo na SP. Ja ne uzimam za pravo da komentarisem takticke zamisli, nisam sportski analiticar, niti sam trener, ali uzimam za pravo da komentarisem rezultat. On je takav da smo na SP. Prvi u grupi, odlicna gol razlika, dosta lijepih pobjeda i trenutaka ponosa.

Opletite strucnjaci bez zvanicnog papira i sa potvrdama forumskih ToS-ova. gringo i ostali, postovanje moje vama kao forumasima, ali tesko da imate osnove u znanju komentarisete ista. U suprotnom bili biste analiticari ili treneri.
Ovako je to sve samo suplja, ali nama bosancima to barem ide najbolje. Najgore u svemu tome je sto se javljaju razni dusebriznici, koji ne vole ovu drzavu, kao @ZutiMrav i unose razdor pa makar preko foruma. Razni internet ratnici, vojvode i 'ajduci. Lako je zapaliti masu i nama uvijek bilo uci u raspravu. Shvatite da budalu treba ignorisati, a jedini koji dobija je ovaj portal. Teskih sam se uvreda nagledao ovdje, vjerovatno sam i ja nekoga uvrijedio i zao mi je, ali kada bi svi radili posao u kojem su dobri ova drzava bi bila puno bolje mjesto za zivot. Supljirati, vrijedjati, omalovazavati, unistavati moze svaki ljudski olos. Ne padajte na price forumskih pacova (o.p. @ZutiMrav) koji su tu mjesec dana i imaju preko 500 postova i gle cuda - svih 500 je na ovoj temi.
Ovaj post bookmarkovati!

Mi smo takva sorta da se uvijek lakše priklanjamo ljevici, lakše je popljuvati, onda su ti puna usta i ponosan si na sebe. Nije tu samo ZutiMrav, on je jedan od onih sa 50 nickova, ima njih još nekoliko čiji su postovi samo na ovim temama i uvijek govore isto. Pametan će shvatiti sa kojim ciljem su se registrovali na forum.

Zato mi je drago što se selektor ovako ponaša, što im svima pljuje u facu, to ih najviše iritira, jer u nemoćni. Nakon toga frustracije izlaze na vidjelo.
Ali ti u sustini isto to radis,jedno je pljuvati i to je svakako bespotrebno medjutim ovdje ima jako kvalitetnih postova sa dobrim opservacijama igre nase repke i nije uredu to sad izjednaciti.
Glupo,djetinjasto i jednostrano je tvrditi da se neko ne moze izjasniti o necemu sto voli samo na osnovu sto nema neki papir koji dokazuje da se posjeduje neki minimum trenerskog znanja.Pa ako nesto volis,pratis,uzivas u tome vjerovatno ces vremenom steci odredeni stepen znanja da mozes komentarisati i davati kredibilno misljenje o tome.U prilog tome svakako ide cinjenica da vecina forumasa koji osporavaju rad Susica ukazuju na iste igreske.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 17:18

Principatus je napisao/la:Mora prestati sa glupostima, staviti reprezentaciju ispred svoje familije, pa ce imati pravu podrsku, a ne iluziju o istoj.
Uvijek je imao podršku pravih navijača i imat će je. Forum nije nikakvo mjerilo, jer tu se njegovi protivnici registruju sa jasnim ciljem. Uostalom, utakmice su jedino relevantno mjerilo, a na njima još nisam čuo da nema podršku.

Miševi su se isto ponašali i prije Tina, Hadžića... što znači da nije problem u njima ;)
donniedarko je napisao/la:U prilog tome svakako ide cinjenica da vecina forumasa koji osporavaju rad Susica ukazuju na iste igreske.
A šta se desi kad im to padne u vodu? (Tanković, Gudelj)? Izvinu li se? Priznaju li grešku? Naravno da ne priznaju, onda se ponovo vraćaju nepotizmu, kao da Tanković i Gudelj nisu ni postojali. Bez obzira što im je Sušić davno rekao šta je problem kod Tankovića. To je već malo licemjerno ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 mar 2014, 17:19

Virtu4l je napisao/la: mi je drago što se selektor ovako ponaša, što im svima pljuje u facu, to ih najviše iritira, jer u nemoćni. Nakon toga frustracije izlaze na vidjelo.
Istina. Selektor pljuje u lice navijacima. No ustvari mi ipak djeluje dosta nemocan , posebno poslije ove izjave u novinama, gdje trazi pomoc van umjesto da to rijesi u reprezentaciji . To djeluje dosta ocajnicki. I tu mi ga je cak malo zao. Djeluje izgubljen, kao Tino na DM. Nemoze ti biti drago gledati sta se desava sa legendom BiH fudbala.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 17:22

Principatus je napisao/la:Istina. Selektor pljuje u lice navijacima. No ustvari mi ipak djeluje dosta nemocan , posebno poslije ove izjave u novinama, gdje trazi pomoc van umjesto da to rijesi u reprezentaciji . To djeluje dosta ocajnicki. I tu mi ga je cak malo zao. Djeluje izgubljen, kao Tino na DM. Nemoze ti biti drago gledati sta se desava sa legendom BiH fudbala.
Da, toliko nemoćan da izjavi 'mišljenje javnosti me ne zanima'... to je sve osim nemoći ;)

P.S. Pomoć nije tražio, samo je demantovao laž koju je plasirao Edin Džeko ili njegov čuveni PR gospodin Ligata. Dakle, Sušić je opet bio u pravu... Edin mi jučer nije djelovao povrijeđeno.
Voli te tvoje Sarajevo.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 10 mar 2014, 17:23

Pitanje.Kako neko moze traziti od igraca da mu se ne mjesaju u posao i da ga postuju ako taj isti ne postuje svoje nadredjene u savezu,ignorise ih,ne javlja im se na telefon,ne izvrasava svoje obaveze(ne ide na zrijeb grupa)i ne radi nista na pracenju potencijalnih reprezentativaca,taj mu posao rade upravo ti igraci i neki entuzijasti?
Jos jedno pitanje.Otkud pravo takvom covjeku da i od koga ista zahtjeva?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 mar 2014, 17:24

DukeOfWellington je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Zato mi je drago što se selektor ovako ponaša, što im svima pljuje u facu, to ih najviše iritira, jer u nemoćni. Nakon toga frustracije izlaze na vidjelo.
Selektor svojim izjavama pljuje u facu svakom ko ima gram mozga, a ne nekakvim žutim mravima, to je klasična relativizacija s tvoje strane. A navijači (ne žuti mravi) ga mogu otjerat' vrlo lako, ne da su nemoćni nego su premoćni, kad se digne glas protiv njega, mediji će se kao i obično priklonit' većini i selektor će da završi u Parizu u roku od par dana. Takođe, Sušić nema plebiscitarnu podršku o kakvoj ti pričaš, on ima samo ograničenu podršku do kraja SP-a, ništa više od toga i to ne radi njega nego radi pokušaja da se atmosfera popravi radi što boljeg nastupa na SP-u. To što se neko registrovao da se bavi ličnim uvredama na račun selektora i sličnim trivijalnim stvarima ni slučajno ne može da skrene pažnju s onoga šta selektor radi, a to zanima ogromnu većinu ljudi, ne zanimaju ih bezargumentovana prepucavanja onih koji slijepo pljuju i onih koji slijep brane, i jednih i drugih je vrlo malo samo što su vrlo glasni. Ljude zanima šta se radi, to da budeš siguran.
X

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 mar 2014, 17:24

Ni Čaušeskua nije zanimalo mišljenje javnosti pa je na kraju bjež'o helikopterom. Možda on stvarno misli da je toliko moćan, ali nije.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 10 mar 2014, 17:27

Virtu4l je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Istina. Selektor pljuje u lice navijacima. No ustvari mi ipak djeluje dosta nemocan , posebno poslije ove izjave u novinama, gdje trazi pomoc van umjesto da to rijesi u reprezentaciji . To djeluje dosta ocajnicki. I tu mi ga je cak malo zao. Djeluje izgubljen, kao Tino na DM. Nemoze ti biti drago gledati sta se desava sa legendom BiH fudbala.
Da, toliko nemoćan da izjavi 'mišljenje javnosti me ne zanima'... to je sve osim nemoći ;)

P.S. Pomoć nije tražio, samo je demantovao laž koju je plasirao Edin Džeko ili njegov čuveni PR gospodin Ligata. Dakle, Sušić je opet bio u pravu... Edin mi jučer nije djelovao povrijeđeno.
Igrac kad trazi izmjenu trener je mora napraviti...Taman da je doktor medicine...
A to sto ti velicas kao neku moc se zove bezobrazluk, seljakluk, krkanluk, primitivizam...A svi ti epiteti proizilaze iz straha odnosno nemoci... ;)
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 10 mar 2014, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 10 mar 2014, 17:29

Virtu4l je napisao/la:
A šta se desi kad im to padne u vodu? (Tanković, Gudelj)? Izvinu li se? Priznaju li grešku? Naravno da ne priznaju, onda se ponovo vraćaju nepotizmu, kao da Tanković i Gudelj nisu ni postojali. Bez obzira što im je Sušić davno rekao šta je problem kod Tankovića. To je već malo licemjerno ;)
Pa svakako da je glupo i mislim da svaki ozbiljní kriticar nece uzimati u obzir komentare gdje se neosnovano kritikuje Pape zbog svake negativne stvari oko repke.

Ja cu se prvi izvinuti ako mi Pape u buducnosti dokaze da Ibisevic moze efektivno igrati na krilu,ili da mozemo imati stabilnu igru u odbrani bez nekog skolovanog defanzivnog veznog.Neka samo igra bude tecna i efektivna (znamo da mozemo tako igrati medjutim nije tako posljednih par susreta ) a vidjeti cemo u narednom periodu da li su optuzbe za nepotizam bile osnovane ;)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 mar 2014, 17:31

DukeOfWellington je napisao/la:Ni Čaušeskua nije zanimalo mišljenje javnosti pa je na kraju bjež'o helikopterom. Možda on stvarno misli da je toliko moćan, ali nije.
Kaže @Virtu4l da su "pravi navijači" uz Papeta. Valjda je to dovoljno.slika

Rios

Post Postao/la Rios » 10 mar 2014, 17:32

Virtu4l je napisao/la:Sve dok se vi budete dijelili na Papetoljubce i neke druge, nema ništa od vas.

Posljednji intervju i aktuelna dešavanja su selektora vratila na tron i navijači ga podržavaju maksimalno, jer su shvatili sa čime se on bori u svlačionici. Uostalom poruke koje se upućuju Džeki i Spahiću govore za sebe, ne kažem da ih podržavam (posebno za Džeku), ali treba ih imati u vidu.

Sušić je napokon odlučio da podvuče crtu i ne sumnjam da će epilog ove situacije biti još jača reprezentacija BiH.
Ne bih bas rekao da ga podrzavaju buraz...Prije ce biti da su kritikama dodali Spahu i Dzeku Papetu nego sto su stali na njegovu stranu..Dalje,treba imati u vidu kritike i poruke itekako..I Dzeko i Spaha ih trebaju imati u vidu..Kako su sebi dozvolili da od junaka postanu meta zvizduka i povika..Neka se zapitaju..Ali neka se zapita i Safet..Bilo je Bogme clanaka koje govore i o njegovim propustima i greskama..I kritika od stane navijaca takodjer..Podvlacenje crte je trebalo biti uradjeno davno moj Virtu4l,a ne pred SP..I kako ce je to podvuci? Zar mislis da ce imati bilo kakvu podrsku ako ne povede Dzeku i Spahu u Brazil recimo? Dzeko i Spaha prvom svojom dobrom narednom partijom ce kupiti sve navijace,bilo da pobjedimo ili izgubimo..Safetu poraz Bogami ne donosi nista dobro..
Safet je,i niko me ne moze ubjediti u to,trebao kao stariji,iskusniji stati na loptu..Ne izlaziti u javnost sa svim ovim nego odrzati sastanak sa ovom dvojicom,ocitati im lekciju,zaprijetiti ako treba..
I za kraj,pitat cu te nesto..Sjecas li se sukoba Katanec-Zahovic na SP u Koreji i Japanu? Sta je tada Katanec rekao? Podsjetit cu te da je Katanec takodjer odveo Sloveniju na EP prije tog SP..Prvi kojem je to poslo za rukom.. Eh da je Pape u ovom slucaju postupio tako imao bi podrsku itekakvu navijaca..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 10 mar 2014, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 10 mar 2014, 17:35

Zvizduci u Innsbrucku,ko je malo bolje pratio,nisu bili upuceni samo Dzeki.I prije i poslije zvizduka Dzeki mogli su se cuti zvizduci upuceni kompletnoj reprezentaciji a to podrazumijeva i selektora.
Tino Sven Susic je,nakon sto mu je amidza perfidno namjestio da ih izbjegne i u svecanom trenuku ga uveo u igru umjesto Muratovica,zato zaradio zvizduke po svom izlasku iz igre.Sve se to moze provjeriti.

Ljudi nisu znali sta je razlog Dzekinog hodanja terenom,da su znali(iako ne opravdavam taj nacin iskazivanja nezadovoljstva ali razumijem da nekad nema drugog rijesenja)gotovo pa da sam siguran da zvizduke ne bi ni zaradio.
Uostalom,vrijeme je pred nama,ono ce pokazati sta navijaci stvarno misle.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 17:37

DukeOfWellington je napisao/la:Ni Čaušeskua nije zanimalo mišljenje javnosti pa je na kraju bjež'o helikopterom. Možda on stvarno misli da je toliko moćan, ali nije.
A Čaušesku je inače svoju zemlju doveo do željenog cilja? Sve dok ima podršku Osima, Begića i ostalih ljudi u savezu moćan je. Oni su ga zadržali na poziciji nakon Portugala.

@Rios, da, crtu je trebao davno podvući, ali u sred' kvalifikacija to nije mogao. Sad je vrijeme za to. Kad je jedan čovjek davno rekao ko je tata u svlačionici, ispao je smiješan i nestao je preko noći, pa je tek sad Sušić uradio ono što nisu ni Barbarez, ni Salihamidžić...
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.