Za tebe i za mene je sigurno strucnjak, momak jedino to i spominje u svojim postovima, a ako mislis suprotno, onda pretpostavljam da makar vodis nekog naseg premijerligasa i da imas trenersku licencu.bhsport je napisao/la:Bravo Storm, sve si u pravu, ali sta kazes pa Sliskovic oblati igru? Pa Osim izlazi u medije da ga brani, rece covjek fino to nam je samarcina.storm_raider je napisao/la: Svaku onu koja nije BiH. Za koju si se vec odlucio,ili kako se vec osjecas, tvoja stvar. Selektor Safet Susic je na celu reprezentacije koju je zajedno sa igracima odveo na SP. Dajte covjeku nesto priznanja za zasluge. To je cinjenica, kao sto je cinjenica da vjerovatno 99% ljudi ovdje koji kritikuju nemaju znanje (niti papir) za to, a eto Pape ima taj papir ako nista. Znanje je pokazao time sto nas je odveo na SP. Ja ne uzimam za pravo da komentarisem takticke zamisli, nisam sportski analiticar, niti sam trener, ali uzimam za pravo da komentarisem rezultat. On je takav da smo na SP. Prvi u grupi, odlicna gol razlika, dosta lijepih pobjeda i trenutaka ponosa.
Opletite strucnjaci bez zvanicnog papira i sa potvrdama forumskih ToS-ova. gringo i ostali, postovanje moje vama kao forumasima, ali tesko da imate osnove u znanju komentarisete ista. U suprotnom bili biste analiticari ili treneri.
Ovako je to sve samo suplja, ali nama bosancima to barem ide najbolje. Najgore u svemu tome je sto se javljaju razni dusebriznici, koji ne vole ovu drzavu, kao @ZutiMrav i unose razdor pa makar preko foruma. Razni internet ratnici, vojvode i 'ajduci. Lako je zapaliti masu i nama uvijek bilo uci u raspravu. Shvatite da budalu treba ignorisati, a jedini koji dobija je ovaj portal. Teskih sam se uvreda nagledao ovdje, vjerovatno sam i ja nekoga uvrijedio i zao mi je, ali kada bi svi radili posao u kojem su dobri ova drzava bi bila puno bolje mjesto za zivot. Supljirati, vrijedjati, omalovazavati, unistavati moze svaki ljudski olos. Ne padajte na price forumskih pacova (o.p. @ZutiMrav) koji su tu mjesec dana i imaju preko 500 postova i gle cuda - svih 500 je na ovoj temi.
Hocemol se postaviti da Baka i Svabo pojma nemaju?
Sramota je sto amateri sa foruma vide greske prije trenercine Safeta, koji je gledaj slucaja svoje znanje pokazivao u par tekmi u turskoj i francuskoj, neko je stavio screen shot njegovog trenerskog umijeca.
Da nije Izetove ljevice i nase ekipe koja je vec 2009 zasluzila biti dio najvece fudbalske smotre, ne bi se ni ti ni ostali busali Papetovim znanjem i junastvom.
Ako je vec toliki strucnjak, kako ga onaj Slovak podera ko siroce napolitanku? Egipcanin ga rastavi ko beba zvecku, a iole ozbiljnije repke Portugal, Njemacka, Argentina, pa eto i SAD se sprdaju u srazu sa njim.
To sto je svabo kritikovao, to stoji, ali svabo nije kritikovao samo Papeta, nego i zalaganje igraca na terenu. Ok, mozemo reci da je Pape zaduzen za motivaciju, ali ja nisam pobornik one price da su igraci "nedodirljivi" kada su u pitanju kritike. Ako igrac igra ocigledno bezvoljno, onda uvijek ima njegove krivice, jer ma kakav sukob da je po srijedi, on mora davati maksimum za sveti dres... Jedino ako mu nije toliko svet, pa onda licne sukobe stavlja ispred reprezentacije...
A sto se tice tih tekmi koje spominjes.. Gubio je i Ciro od Rijeke, provaljivao se i Vaha sa prejakom Obalom Slonovace itd. Pa hocemo li reci za Vahu da je polutrener jer sa onakvim kadrom Obale Slonovace nije napravio nista? Lako je selektovati par utakmica, zanemariti krupnu sliku, i graditi neku svoju pricu... No cinjenica je da nas je lik odveo na prvenstvo, da smo 90% kvalifikacija odigrali dobro, pa cak i u gostima protiv Slovacke smo odigrali vrlo dobro, ali nije htjela lopta u gol.
Sjecam se dana kada se ovdje Ciro pljuvao radi 3-5-2, svi su govorili da je lika pregazilo vrijeme i da treba krenuti sa cetvoricom nazad, da treba igrati ofanzivnije i koristiti nas ofanzivni potencijal. Ciro se naravno tada nazivao svakakvim imenima...
Dosao Pape i donio tu igru za gol vise (koja, istini za ljubav, ne pali uvijek i sigurno nije idealna) i cetvoricu u liniji, a sad hajmo Jovo na novo i prica "treba igrati zatvoreno, treba igrati 3-5-2". Kao da pola forumasa ima PMS pa mjenja misljenje na dnevnoj bazi...