FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

DieRoten
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la DieRoten » 09 mar 2014, 16:15

http://www.footballuser.com/formations/ ... m_Team.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Bayern bi mogao ovako početi, moguće Thiago umjesto Kroosa ili Gotzea. Kroos zadnju nije pokazao puno, ali je protiv Arsenala potvrdio klasu, što bi Guardiola rekao, odigrao je "kako se i treba igrati u LP".
Muller bi mogao umjesto Mandžukića, odličan protiv Wolfsburga.

I prošli put je Lahm odigrao na desnom beku, mislim da Guardiola shvata sta Schweinsteiger znači ovoj ekipi, tako da ne vjerujem da će riskirati i ostaviti ga na klupi.
Martinez možda uđe u drugom poluvremenu. Imam dobar feeling za Thiaga da će ući i napraviti nešto kao protiv Wolfsburga :D

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 09 mar 2014, 16:16

farinelli123 je napisao/la:Bas potcenjivacka kvota.
Velika patka ,lihvari nemaju sta izgubiti jer male su sanse da mogu proci bayern ici ce svim silama ali ako se kao lani opustimo mogu pobjediti proci dalje ne, ali mogu u tome zanosu isto tako i tesko nastradati u tome vihoru,ako se zahuktamo kao protiv vukova.

Ja predvidjam 3:1 za nas strijelci roben,gece i mandzukic.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 09 mar 2014, 16:19

I onda se ovaj cudi sto necu da idem na nogomet,onaj sto ne mogu na rođendan,onaj treci sto necu na kavu,sef sto necu na posao :lol: :lol:
Ovaj Bayern se ne propusta :!: O ovome ce se pricati i za 10,20,50,100 godina 8-)

Muller i Mandzo po 22 gola ove sezone u svim natjecanjima 8-)

Thiago-najbolji vezni igrac na svijetu :!:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 5786_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
podrska nije izostala a bome ni pyro :mrgreen: 8-)

Poraz Bayernovih amatera u Ingolstadtu,no i dalje smo prvi na ljestvici 8-)
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1904_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Drugi nikad nece shvatiti sto znaci ljubav prema Bayernu 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 09 mar 2014, 16:32

farinelli123 je napisao/la:Bas potcenjivacka kvota.
Bez obzira na razliku u kvaliteti ovo je presmijesan koeficijent na nasu pobjedu.
Jedan od razloga ovakve mizerne kvote, je sigurno oslabljen arsić, jer kako citam falit' ce im nekoliko igraca.
Sve idealno, da ih napunimo do vrha, ogromne su sanse za tako nesto 8-)

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 09 mar 2014, 17:05

Vrijeme da se vratim starim navikama (dok me gero nije počeo u BANoviće na službeni put slati zbog nerada) :D
No, prije toga da se vratimo na činjenicu da je za dobru žetvu titula potrebno ritualno puštanje vučje krvi. A to je najbolje uraditi u vučjoj jazbini :twisted: :twisted: :twisted:
Samo kad se ovoga sjetim, imaju oni još rata (dugoooo prvo A) da otplate za nanešenu štetu i to sa debelim kamatama :twisted:
[youtube][/youtube]

No, idemo dalje. Kad se malo pogledaju neke brojke, dolazimo do nekih zanimljivih činjenica.
Naime, u dosadašnjem dijelu sezone smo u BL-u, LP-U i DFB-u postigli 107 golova, što u prosjeku na 35 utakmica ispadne 3,05.
Ako pogledamo statistike Robbena, Mandžukića i Mullera, momci su skupili ukupno u svim takmičenjima 55 golova i 35 asistencija. mojNe tamo neke BBC trojstva spominjati 8-)
Mandžukić je protiv Wolfsburga postigao svoj 50. i 51. gol u BL. Svoj prvi je postigao u ružnom zelenom-bijelom dresu prije 3 godine (mart 2011.). Također, dosad je u svim takmičenjima ove sezone postigao 22 gola, što je ukupni skor prošle sezone. Što se tiče BL-a, postigao je 16 golova (prvi na tabeli ;) ), a za jedan manje je postigao prošle sezone ukupno.
Ako se neko pita, kako to Muller trči ko konj, radi ko konj, ponekad nevidljiv ko konj i uvijek graciozan ko konj, evo mu razloga :D :D :D
slika

A sada malo i o rekordima. Krenimo redom
1. ovo nam je bila 16 pobjeda u nizu i prethodni rekord od 15 pobjeda smo također mi postavili 2005. godine. Ako se malo zaviri u Ligu petice, Barselona ima od 16 pobjeda (2010-11), Inter 17 pobjeda (2006-07). Rekorder u Europi je S.L. Benfica sa 29 pobjeda u nizu, a aspolutni rekorder u svijetu je jordanski Al-Faisaly sa 32 pobjede (2001-03).
2. u 24 odigrane utakmice BL-a, osvojili smo 68 bodova, što je također novi rekord, a stari smo mi postavili prošle godine i bio je za 5 bodova manji
3. postigli smo gol u 60 utakmica zaredom, čime smo također nakalemili naš prethodni rekord. Zadnji put kad nismo postigli gol je bilo na utakmici protiv Mainza u aprilu 2012. godine i tada je bilo 0:0. Ako se pogleda u Ligu petice, jedino Barsa ima bolji niz i on iznosi 64 utakmice i oni su taj niz napravili u 2012 i 13 godini.
4. nakon 24 odigrana kola postigli smo 72 pogotka, što je također novi rekord u ovoj fazi sezone
5. sa ovom pobjedom, produžili smo niz bez poraza u ovoj sezoni na 24 utakmice (22 pobjede i 2 remija), čime smo se izjednačili sa Bayerom koji je taj niz napravio u sezoni 2009/10. Iduću utakmicu u BL upravo protiv njih igramo i bio bi red da 50. jubilarnom neizgubljenom utakmicom, preskočimo i taj njihov rekord.
6. pošto već spominjemo 49. utakmica bez poraza - 43 pobjede i 6 remija - (iščekujući jubilarnu 50-u), ovim smo se nizom izjednačili u Ligi petice sa Juventusom (15/5/2011 – 3/11/2012) i Arsenalom (7/5/2003 – 24/10/2004). I ako pogledamo na Ligu petice, samo je Milan ostao ispred sa 58 neporaženih utakmica (26/05/1991 – 21/3/1993). A ako se pogleda izvan Lige petice, imamo sljedeće konkurente:
- 106: FC Steaua Bucureşti (1986–89)
- 63: FC Sheriff (2006–08)
- 62: Celtic FC (1915–17)
- 61: FC Levadia Tallinn (2008–09)
- 60: R. Union Saint-Gilloise (1933-35)
- 59: FC Shirak (1993–95), FC Pyunik (2002–04)
- 58: Olympiacos FC (1972–74), Skonto FC (1993–96)
- 56: SL Benfica (1976–78)
- 55: FC Porto (2010–12), FC Shakhtar Donetsk (2000–02)
- 52: Ajax (1994-96)

Apsolutni svjetski rekorder je ASEC Mimosas iz Drogbine mahale sa 108 utakmica bez poraza (1989-94).

Da se sad malo udaljimo od rekorda i da se prisjetimo ovog insana kojem je danas 39. rođendan
[youtube][/youtube]

P.S. Nekako mi simpatično zvuči rekord što ga drži Chelsea od 86 domaćih utakmica bez poraza (2004-08) 8-) 8-) 8-) :twisted:
Sent from my Philips Smart TV.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 mar 2014, 17:34

Doktor opet zakucao sa postom :ugeek:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 09 mar 2014, 17:38

sekerbay je napisao/la:
isakovich je napisao/la:Decki nistam stigao pogledati utakmicu :P,kako je gOtze odigrao,rezltat sve govori razmontirani vw-ovci.
nije igro.

centre, kolike su sanse da arsenal iznenadi i izbaci bayern iz lige prvaka?
Amidža, neJma nas k'o zejtina u Trgozadu tamo 70-ih. Moraš malo ovu omladinu doĆerat' u red, nejma govora. :D Šanse da MKO išta napravi u Mihnenu ravne su onoj da ex Papa Benedikt jutro počne Bissmilom.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 09 mar 2014, 19:13

Daj nam Real!!!

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 09 mar 2014, 19:19

Prošle godine je bilo: Arsenal-Juve - Barca- Dortmund!!
I ove godine očekujem najace protivnike, krenulo je sa Arsenalom!!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 09 mar 2014, 20:08

Bixente je napisao/la:Prošle godine je bilo: Arsenal-Juve - Barca- Dortmund!!
I ove godine očekujem najace protivnike, krenulo je sa Arsenalom!!
A bio si mi tako drag forumaš. :|
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 09 mar 2014, 20:10

Oprosti mi!!!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 09 mar 2014, 20:18

Ovaj put hoću al' za ubuduće volio bih da paziš.
:mrgreen:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 10 mar 2014, 07:23

Gdje je onaj kobasičar šečerko, nigdje ga kad ga čovjek treba :?:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 10 mar 2014, 10:25

Eh sad komforno da se okrenemo i drugoj uzvratnoj utakmici sa Arsenalom :)

Prosle sezone smo prosli, nakon prve utakmice su njih vec otpisali a nas digli u nebesa, malo je falilo da nam se to odbije od glavu, jer to nikako nije licilo na njemacki mentalitet koji se svodi na to, da nista nije gotovo dok ne bude gotovo i dok ne sjednes u autobus utakmica nije zavrsena.

Nasi igraci vec u tom periodu kao i ove sezone mnogo pobjeda upisali, mnogo rekorda oborili, malo je rec da su pred utakmicu sa Arsenalom u uzvratu bili pomalo i pijani :P ali najveci je problem tad bilo zasigurno motivacija igraca, na kraju ipak smo prosli i to teze nego sto se ocekivalo.

I zato sam siguran da Bayerna ne moze 2 x ujest zmija iz iste rupe, nego cemo i sutra odigrati na najvisem nivou i zavrsiti pricu sa Arsenalom, bez potcjenjivanja, bez omalozavanja, idemo odigrati do kraja, a na kraju ce se vidjeti ko je bio upravu :)

Gledam neko pise i razne neke sastave kak bi to trebalo izgledati... I kontam kako smo u utakmici sa njima u Londonu igrali sa Lahmom na beku na pocetku utakmice, pa tek kad se utakmica lomila, Pepun je prebacio na svom stil i bacio Lahama na sredinu, gdje ove sezone najvise igra, jednostavno su se tako momci uigrali i misljenja sam da ce i sutra poceti sa Lahmom na sredini iako bi sigurno bilo dobro da ga vrati na beka, a da pocnu Svajni-Javi a ispred njih Ribery-Kroos-Robben i spic Mandzo.. Te ako nesto ne bude stimalo , ubacit Thiaga.... No vidjecemo..

Evo sastav od prosle sezone kada smo izgubili kod kuce 0-2

1 Neuer 21 Lahm 5 Van Buyten 4 Dante 27 Alaba Javi Martinez 30 Gustavo 25 Muller 39 Kroos 10 Robben 9 Mandzukic

sa klupe usli : 33 Gomez (73 min. - Mandzukic) 44 Tymoschuk( 81 min. - Kroos )

na klupi ostali: 22 Starke 13 Rafinha 26 Contento 11 Shaqiri 14 Pizarro... 8-)
FC Bayern !!!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 mar 2014, 10:40

Ja se iskreno nadam da Uli Hoennes cije je sudjenje pocelo danas nece zavrsiti u zatvoru, jer je mnogo toga doborg ucinio za drustvo i Njemacki fudbal, no ukoliko se tvrdnja tuziteljstva ispostavi tacnom, onda ga jedino cudo moze spasiti da ne zavrsi u zatvoru:
10.05 Uhr: Die Vorwürfe gegen Hoeneß sind deutlich umfassender als bisher bekannt. Hoeneß soll nicht nur 3,55 Millionen Euro an Steuern hinterzogen haben. Er soll außerdem zu Unrecht 5,5 Millionen Euro an Verlustvorträgen aus seinen privaten Veräußerungsgeschäften gemacht haben und so seine Steuerschuld nach unten gedrückt haben.
Dakle nije u pitanu iznos od prvobitno navedenih 3,5 miliona €, vec ukupan iznos od 9 miliona € prema rijecima tuzitelja.

Vidijecemo kavu ce odluku donijeti sudije u Cetvrtak i ja se ipak nadam da ce samo dobiti uslovnu kaznu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 mar 2014, 11:53

amerosm je napisao/la:Ja se iskreno nadam da Uli Hoennes cije je sudjenje pocelo danas nece zavrsiti u zatvoru, jer je mnogo toga doborg ucinio za drustvo i Njemacki fudbal, no ukoliko se tvrdnja tuziteljstva ispostavi tacnom, onda ga jedino cudo moze spasiti da ne zavrsi u zatvoru:
10.05 Uhr: Die Vorwürfe gegen Hoeneß sind deutlich umfassender als bisher bekannt. Hoeneß soll nicht nur 3,55 Millionen Euro an Steuern hinterzogen haben. Er soll außerdem zu Unrecht 5,5 Millionen Euro an Verlustvorträgen aus seinen privaten Veräußerungsgeschäften gemacht haben und so seine Steuerschuld nach unten gedrückt haben.
Dakle nije u pitanu iznos od prvobitno navedenih 3,5 miliona €, vec ukupan iznos od 9 miliona € prema rijecima tuzitelja.

Vidijecemo kavu ce odluku donijeti sudije u Cetvrtak i ja se ipak nadam da ce samo dobiti uslovnu kaznu.
Slažem se očekujem također Uslovnu kaznu Uliju jer ipak kako sam razumio on je već prihvatio sve navode optužnice pa će zbog toga suđenje trajati do četvrtka kad će biti i donešena presuda.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 mar 2014, 12:16

slika

Sutra očekujem ovaj sastav.Muller je zaslužio da počne utakmicu sa igrama u posljednje tri utakmice u kojim je igrao posebno protiv Wolfsburga na poziciji iza napadača je bio izvrstan,tako da će Gece morat na klupu, također je i Mandžo zaslužio koji rešeta protivničke mreže nemilosrdno. Mislim da neće početi Boateng na štoperu nego Javi i Dante također Bastian pošto nije počeo u subotu 100% počinje na sredini možda jedina dvojba je oko toga dali će početi Kroosonja ili Thiago. Krosonja ima prednost zbog prve utakmice u Londonu, a Thiago po igri u posljednjim utakmicama u Bundesligi. Kakve igrače imao boli glava zaista je teško odlučiti Pepunu početnih 11.

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 10 mar 2014, 12:21

Bayern@heart je napisao/la:slika

Sutra očekujem ovaj sastav.Muller je zaslužio da počne utakmicu sa igrama u posljednje tri utakmice u kojim je igrao posebno protiv Wolfsburga na poziciji iza napadača je bio izvrstan,tako da će Gece morat na klupu, također je i Mandžo zaslužio koji rešeta protivničke mreže nemilosrdno. Mislim da neće početi Boateng na štoperu nego Javi i Dante također Bastian pošto nije počeo u subotu 100% počinje na sredini možda jedina dvojba je oko toga dali će početi Kroosonja ili Thiago. Krosonja ima prednost zbog prve utakmice u Londonu, a Thiago po igri u posljednjim utakmicama u Bundesligi. Kakve igrače imao boli glava zaista je teško odlučiti Pepunu početnih 11.
A šta ćemo sa Gotze-om koji također nije igrao protiv Wolfsburga?

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 mar 2014, 12:32

@davud87
po meni trenuto je u boljoj formi Muller od Gecea i po meni bi on trebao da počne utakmicu.U subotu je igrao sjajno iza Mandžukića.Dakle očekujem Gecea u drugom poluvremenu da nekog od ofanzivne trojke zamjeni ;)

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 10 mar 2014, 12:34

Ja mislim da će Ribery biti na klupi, a da će Gotze započeti, nije ga džaba valjda odmarao?!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.