FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Da smo dobili proslo kolo radnik vec bi sad slavili titulu
.

-
- Kontakt:
mogu tako pricati jer je tako,Amar nije napravio ovu ekipu nego je ostavio klupu cim je dobio ovakve igrace,isti taj Dino se uhvatio u kostac sa problemima i limitiranom ekipom i napravio veliki rezultat do sadTeaM87 je napisao/la:Ne mozes tako pricati, al nikako, ima i Dino svojih zasluga, ali Amar je napravio ovu ekipu, svakog je igraca doveo, svakog je omladinca prebacio u prvi tim. Siguran sam da i pravi taktike i formaciju pred utakmicu, a to da stoji u tunelu i da govori igracima sta da rade na utakmici je opce poznato. Cak i na poluvremenu prica sa njima u svlacionici.old school je napisao/la:nemoj mi samo te price molim te,Amar Osim nije,sef je Dino i on vodi ekipu,Osim je imao i jace igrace bar tri puta,pravio je sa njima rezultate i za to je on zasluzan iskljucivo,ali ovaj put je na klupi Dino i njemu sve zasluge pripadajuTeaM87 je napisao/la:
svaka cast njemu, ne osporavam njegov uspjeh, ali mislim da svi znaju ko je za sve ovo zasluzan...
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Hoces da kazes da je Dino doveo i Tomica, i Hodzica, i Zolotica i Kvesica I Čolića (obojicu) i Sadikovića (obojicu) i Kerlu i da ne nabrajam vise ? Amar je doveo sve do jednog igraca, to je tako, htio ti priznati ili neold school je napisao/la:mogu tako pricati jer je tako,Amar nije napravio ovu ekipu nego je ostavio klupu cim je dobio ovakve igrace,isti taj Dino se uhvatio u kostac sa problemima i limitiranom ekipom i napravio veliki rezultat do sadTeaM87 je napisao/la:
Ne mozes tako pricati, al nikako, ima i Dino svojih zasluga, ali Amar je napravio ovu ekipu, svakog je igraca doveo, svakog je omladinca prebacio u prvi tim. Siguran sam da i pravi taktike i formaciju pred utakmicu, a to da stoji u tunelu i da govori igracima sta da rade na utakmici je opce poznato. Cak i na poluvremenu prica sa njima u svlacionici.
FKŽ !
- SarajlijaTM
Ajd' starac, na svim forumima siris negativnu pricu, ohani malo...
Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk
Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk
-
- Kontakt:
Što se tiče titule mislim da je 21 bod dovoljan za istu.
Dakle, treba nam 7 pobjeda. Mora se uzeti Slavija, Leotar, Čelik, Mladost i Rudar
Onda od ove 4 uzeti dvije: Široki, Velež, Olimpik i derbi
Što se tiče srijede treba odigrati pametno bez ikakvog srljanja. Ako uspijemo skupiti kakav-takav sastav bez rezervi rezerve i izmiješanih pozicija uz veliku borbu možemo do povoljnog rezultata. Igra protiv Zrinjskog nije dovoljna. Ona je pokazala vise naših slabosti nego aduta. Mora to puno bolje, sa manje grešaka i više trčanja na sredini.
Ovi će doći nafurani i željni da dokažu da nisu pare bačene uzalud, a mi to pametnom igrom i čvrstim pristupom (zadnja dva derbija smo ih "prebili" ko zadnje čkapije, ali nismo imali kvaliteta da to materijalizujemo) možemo odvući na našu stranu.
Malo mi je krivo kad vidim u onom Zrinjskom stvarno par interesantnih igrača (ne mogu da sjetim sad kako se zove onaj što je raznosio po Sejinoj strani) ili recimo ovaj Stojčev kod njih gore - sve je to iz domaće lige i moglo se na vrijeme zaganjati.
Tek se sad vidi kako je nezgodno kad te povrede rasture i kad nemaš širinu koja nam je ranijih godina donijela mnogo, a kod drugih sijede na klupi bolji igrači od nekih naših trenutnih startera.
Dakle, treba nam 7 pobjeda. Mora se uzeti Slavija, Leotar, Čelik, Mladost i Rudar
Onda od ove 4 uzeti dvije: Široki, Velež, Olimpik i derbi
Što se tiče srijede treba odigrati pametno bez ikakvog srljanja. Ako uspijemo skupiti kakav-takav sastav bez rezervi rezerve i izmiješanih pozicija uz veliku borbu možemo do povoljnog rezultata. Igra protiv Zrinjskog nije dovoljna. Ona je pokazala vise naših slabosti nego aduta. Mora to puno bolje, sa manje grešaka i više trčanja na sredini.
Ovi će doći nafurani i željni da dokažu da nisu pare bačene uzalud, a mi to pametnom igrom i čvrstim pristupom (zadnja dva derbija smo ih "prebili" ko zadnje čkapije, ali nismo imali kvaliteta da to materijalizujemo) možemo odvući na našu stranu.
Malo mi je krivo kad vidim u onom Zrinjskom stvarno par interesantnih igrača (ne mogu da sjetim sad kako se zove onaj što je raznosio po Sejinoj strani) ili recimo ovaj Stojčev kod njih gore - sve je to iz domaće lige i moglo se na vrijeme zaganjati.
Tek se sad vidi kako je nezgodno kad te povrede rasture i kad nemaš širinu koja nam je ranijih godina donijela mnogo, a kod drugih sijede na klupi bolji igrači od nekih naših trenutnih startera.
- themaniaks
- Kontakt:
Takoo je,titula sve blize,sve isto ko i lani.Sad u srijedu hrabro i hladne glave,njima je to utakmica sezone i ako ih Zeljo izbaci oni su raspad sistema.Istina da oni imaju individualni kvalitet al nasa je prednost sto su u ekipi nasa djeca,znaju dobro sta je to derbi i sigurno ce da izginu na terenu dok kod njihovih imigranata to je samo jedna utakmica vise u njihovim karijerama,sta oni znaju.Svi na grbavicu,podrzimo momke jer su zasluzili a rezultat nece izostati,siguran sam.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001
Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001
Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio
- bistrikboy
- Kontakt:
Samo jako u svakoj tekmi i bice to.Kazu derbi u 15.30...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Protiv Zrinjskog je bila stvarno teška utakmica. Očekujem da protiv pitara neće biti puno teža, ali mi moramo biti bolji.
Derbiji uvijek donose veliki pritisak, i najčešće ni naši ni njihovi igrači ne znaju da se nose s njim. Zato te utakmice, skoro pa u pravilu, budu i najlošije. Ni ova njihova lafo pojačanja ne garantuju im da će se znati izdići iznad tog pritiska. Puno za naše uslove odličnih igrača je već igralo derbije, pa na kraju su to opet ispadale negledljive utakmice. Pritisak sputa igrače, a naslovi u novinama su vazda tipa: “utakmica za zaborav, derbi samo na tribinama”... Svake prestupne godine nešto bude i na terenu.
E sad će na njima sigurno biti veći pritisak, zbog velikih očekivanja i dva vezana kiksa, a to može biti naša velika prednost. Ali morat ćemo znati to iskoristiti. Ne sumnjam da će navijači biti nabrijani, mogla bi biti stvarno luda atmosfera, a to može čak i presuditi.
@rodom s Mejtaša: Vjerovatno misliš na Denija Simeunovića. Bar je meni on bio najbolji igrač Zrinjskog jučer. Igrao je u Travniku prije Zrinjskog.
Derbiji uvijek donose veliki pritisak, i najčešće ni naši ni njihovi igrači ne znaju da se nose s njim. Zato te utakmice, skoro pa u pravilu, budu i najlošije. Ni ova njihova lafo pojačanja ne garantuju im da će se znati izdići iznad tog pritiska. Puno za naše uslove odličnih igrača je već igralo derbije, pa na kraju su to opet ispadale negledljive utakmice. Pritisak sputa igrače, a naslovi u novinama su vazda tipa: “utakmica za zaborav, derbi samo na tribinama”... Svake prestupne godine nešto bude i na terenu.
E sad će na njima sigurno biti veći pritisak, zbog velikih očekivanja i dva vezana kiksa, a to može biti naša velika prednost. Ali morat ćemo znati to iskoristiti. Ne sumnjam da će navijači biti nabrijani, mogla bi biti stvarno luda atmosfera, a to može čak i presuditi.
@rodom s Mejtaša: Vjerovatno misliš na Denija Simeunovića. Bar je meni on bio najbolji igrač Zrinjskog jučer. Igrao je u Travniku prije Zrinjskog.
FK Željezničar 1921
U srijedu će disciplina i hladna glava biti ključne. Ne trebamo se mi previše zanositi: nismo dobili Radnika i Zrinjskog smo jedva uzeli. Iako sam ja zadovoljan onim što sam vidio protiv Zrinjskog, ipak je to najviše zbog borbenosti - preciznost, disciplina, trčanje, sve to treba popraviti.
Također, trebaće nam dosta promišljena taktika. Na Ramića ne možemo računati, mada bi baš njega volio vidjeti u derbiju jer bi mogao više prostora otvoriti Ari. Ovako će oni biti 1000% fokusirani na Hodžića. Kontam da bi bilo dobro staviti Selimovića skroz naprijed, Ara lijevo, Stana desno.
Svraka bi mogao se vratiti u sredinu ili da imamo na klupi više ovih s kojima bi mogli taktizirati.
Trebaće taktizirati, jer će sigurno biti dosta i povreda jer će se igrati žestoko. Njima je već sada biti ili ne biti.
Sad sam ih gledao na ovom klipu i imali su dosta dobrih akcija. Jest Olimpic igrao sa djecom, al opet se vidi da pitari imaju kvalitetnu ekipu.
Uglavnom bez eufrije, maksimalno disciplinovano i hladno. Igraju se dvije utakmice, ne treba gubiti glavu ako nešto ne krene kako smo zamislili.
Također, trebaće nam dosta promišljena taktika. Na Ramića ne možemo računati, mada bi baš njega volio vidjeti u derbiju jer bi mogao više prostora otvoriti Ari. Ovako će oni biti 1000% fokusirani na Hodžića. Kontam da bi bilo dobro staviti Selimovića skroz naprijed, Ara lijevo, Stana desno.
Svraka bi mogao se vratiti u sredinu ili da imamo na klupi više ovih s kojima bi mogli taktizirati.
Trebaće taktizirati, jer će sigurno biti dosta i povreda jer će se igrati žestoko. Njima je već sada biti ili ne biti.
Sad sam ih gledao na ovom klipu i imali su dosta dobrih akcija. Jest Olimpic igrao sa djecom, al opet se vidi da pitari imaju kvalitetnu ekipu.
Uglavnom bez eufrije, maksimalno disciplinovano i hladno. Igraju se dvije utakmice, ne treba gubiti glavu ako nešto ne krene kako smo zamislili.
- invincible1921
- Kontakt:
Iskreno iako sam uvijek optimista kad je zeljo u pitanju za ovaj derbi ...nije me strah,ali nekako nije mi svedno ni malo. Ne zato sto mislim da su oni neka velika sila,ali koliko se god mi smijelai fkt su dobro cak sta vise odlicno veceras odigrali protiv olimpika strah me da ih sreca ne pogleda u srijedu. Sa druge strane mi nismo bog zna sta pokazali protiv zirnskog pogotovo je kriticno drugo poluvrijeme. Nadam se prije svega da necemo primit go, a ako jos dobijemo tim bolje 

=\_1921_/=
Ma u srijedu neg bude kako hoce, bitna je slavija i siroki ako te dobijemo prvaci smo. Mozda je nerealno ocekivati duplu ove godine, ako se pruzi prilika sto da ne al ne treba se forsirati prije slavije to je bitnije.invincible1921 je napisao/la:Iskreno iako sam uvijek optimista kad je zeljo u pitanju za ovaj derbi ...nije me strah,ali nekako nije mi svedno ni malo. Ne zato sto mislim da su oni neka velika sila,ali koliko se god mi smijelai fkt su dobro cak sta vise odlicno veceras odigrali protiv olimpika strah me da ih sreca ne pogleda u srijedu. Sa druge strane mi nismo bog zna sta pokazali protiv zirnskog pogotovo je kriticno drugo poluvrijeme. Nadam se prije svega da necemo primit go, a ako jos dobijemo tim bolje
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ma nemoguce...bistrikboy je napisao/la:Samo jako u svakoj tekmi i bice to.Kazu derbi u 15.30...
Premolit ce posjetu sa tim, jos ako dadnu na TV-u, pa nece biti 5.000...
Srijeda, radni dan, raja sa posla, najgora guzva u gradu od 15.00h do 17.00h, plus protesti. Jedino iz nekih sigurnosti razloga mozda da zele takav termin. (Nije valjda sa smo postali Lazio vs. Roma)

Tomo jucer rece u 18.30h, gotovo 95%, ne znam sada jesu li danas dogovarali kakav TV prenos, pa zbog programske seme. Ali kako god, termin u 15.00h ne odgovara vecini, ali eto, ako misle da ce zaraditi vise od TV prenosa nego od navijaca, neka urade kako misle da je najbolje...

Da se ja pitam, stavio bih u 18.30h bez direktnog TV prenosa..
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 10 mar 2014, 00:31, ukupno mijenjano 3 puta.
-
- Kontakt:
Osim same igre, treba veliku pažnju obratiti na prekide. Mi smo u tom segmentu otanjili pravo jer nemamo više niti kvalitetnih izvođača kao nekad niti je Aro za toga osim ako neko uleti slučajno iz drugog plana, a ne znam ni ko bi mogao osim onog Bogdanovića. Kakvi su pitari iz prekida nemam pojma, ali mi se čini da je Lončarić upravo u tom segmentu najtanji. Prati igru, izliječe solidno, dobar je na liniji, ali mi se čini da nema hrabrosti da izleti i pokupi centaršut što je najjednostavniji način da se riješi belaj u šesnestercu. Naravno, ne treba pretjerivati kao Gušo u svoje vrijeme kad je skakao i kad treba i kad ne treba. Naši su bili pravo štela sa onim offside zamkama kod prekida, ali kako je sad odbrana nova i stalno se mijenja sumnjam da od toga trenutno ima išta i može biti pravo riskantno sa neuigranim igračima.
Inače, prekidi su prava stvar kad imaš majstora. Za razbijanje bunkera, da povedeš i riješiš tekmu ni iz čega itd.
Inače, prekidi su prava stvar kad imaš majstora. Za razbijanje bunkera, da povedeš i riješiš tekmu ni iz čega itd.
Nadam se da je derbi u nocnom terminu, los je ovaj termin od 15 h radni je dan.
-
- Kontakt:
isti taj Zolotic,Kvesic,Colic pa i Sadikovici slabo ili nikako ne igraju za vrijeme Dininog preuzimanja klupe,tako da Amar je doveo i ovu limitiranu ekipu..ja kazem Amaru pripadaju zasluge za sve sto je uradio do onog dana kada je Dino zvanicno preuzeo klupu,od tada Dini pripadaju sve zasluge i to je sve,covjek gine za ovaj klub i neko da sad daje zaslugu nekome drugom vise nego njemu,izvini ali neTeaM87 je napisao/la:Hoces da kazes da je Dino doveo i Tomica, i Hodzica, i Zolotica i Kvesica I Čolića (obojicu) i Sadikovića (obojicu) i Kerlu i da ne nabrajam vise ? Amar je doveo sve do jednog igraca, to je tako, htio ti priznati ili neold school je napisao/la:mogu tako pricati jer je tako,Amar nije napravio ovu ekipu nego je ostavio klupu cim je dobio ovakve igrace,isti taj Dino se uhvatio u kostac sa problemima i limitiranom ekipom i napravio veliki rezultat do sadTeaM87 je napisao/la:
Ne mozes tako pricati, al nikako, ima i Dino svojih zasluga, ali Amar je napravio ovu ekipu, svakog je igraca doveo, svakog je omladinca prebacio u prvi tim. Siguran sam da i pravi taktike i formaciju pred utakmicu, a to da stoji u tunelu i da govori igracima sta da rade na utakmici je opce poznato. Cak i na poluvremenu prica sa njima u svlacionici.
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Ove igrace sam samo uzeo kao primjer jer su jedni od najboljih nasih igraca, ustvari sam ti htio reci da je sve do jednog naseg igraca doveo AMAR. Svaka cast Dini, ima i on svoje zasluge u svemu ovome, ali Amar je pravio ovu ekipu.Reci mi samo jednog igraca kojeg je Dino doveo i ja ti pruzam ruku.old school je napisao/la:isti taj Zolotic,Kvesic,Colic pa i Sadikovici slabo ili nikako ne igraju za vrijeme Dininog preuzimanja klupe,tako da Amar je doveo i ovu limitiranu ekipu..ja kazem Amaru pripadaju zasluge za sve sto je uradio do onog dana kada je Dino zvanicno preuzeo klupu,od tada Dini pripadaju sve zasluge i to je sve,covjek gine za ovaj klub i neko da sad daje zaslugu nekome drugom vise nego njemu,izvini ali neTeaM87 je napisao/la:Hoces da kazes da je Dino doveo i Tomica, i Hodzica, i Zolotica i Kvesica I Čolića (obojicu) i Sadikovića (obojicu) i Kerlu i da ne nabrajam vise ? Amar je doveo sve do jednog igraca, to je tako, htio ti priznati ili neold school je napisao/la: mogu tako pricati jer je tako,Amar nije napravio ovu ekipu nego je ostavio klupu cim je dobio ovakve igrace,isti taj Dino se uhvatio u kostac sa problemima i limitiranom ekipom i napravio veliki rezultat do sad
To sto je Dino na klupi ne znaci da je on glavni u vezi sa igracima i njihovim igrama na terenu, Amar ga je tu postavio da bi preko njega upravljao igracima, jer ima jos puno obaveza izvan terena. Sta mislis zasto nije Bazdarevic dosao na klupu ? Upravo zato sto tu Amar ne bi imao ovlasti koje sada ima, da je Bazdarevic na klupi, ne bi mogao ni dovoditi igrace, a kamoli praviti taktike i davati upute igracima. A ovako je druga prica, tu je Dino koji je budimo realni mala maca za Amara i koji ce uraditi sve sto mu Amar kaze po pitanju igre.
Isto tako imas slucaj Šiljak, nije ni on tu slucajno, stavljen je jer ga je Amar predlozio, znamo da su on i Amar u rodbinskim odnosima, tako da i u tom segmentu kluba Amar ima svoje prste.
Uz Dinu sam i uz ono sto on radi i prvi cu skandirati njegovo ime, ali, Amar je bog i batina u nasem klubu i o svemu ON vodi racuna.
FKŽ !
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Velike zasluge pripadaju i Dini koji vodi treninge, motivise igrace, objasnjava im kako da igraju i to vrlo autoritativno, sa Hodzicem je neki dan imao licni razgovor i vidi se da su oni svi povezani, da igraju srcem... Naravno da je Amar tu glavni ali ne treba umanjivati Dinin trud koji ulaze u Zelji vec godinama...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Ja se nadam da nije istina ovo gore za termin derbija u pola cetri, stvarno nema smisla...
-
- Kontakt:
nadam se da ce nasi ako nista traziti tri puta vece pare za prenos nego inace sto traze, svi u dolinu
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin, Levin, TefalTava i 48 gostiju.