https://www.facebook.com/sabahudin.topa ... 0624372109
Predrag Simic - Sabahudin Topalbecirevic
Moj prijatelju i veliki sportski radniče...
Moram da se ti se obratim,izjasnim da izbacim iz sebe,tebi a malo više tvojim kolegama,ovo što se zadnjih godina dešava u našem nogometu opčenito ide na bolje i pozitivnije od same lige a pogotovo reprezentacije...u mnogo ste tome TI i kolege doprinjele..ali opet neide u pravom profesionalnom,domoljubnom smjeru,barem ja tako iz svog kuta gledam,pratim..A vi ste opet tu na 1.mjestu da uočite,ukažete,analizirate kako bi bili svi jedinstveni za društveno dobro i napredak..Pojede nas sitni mahalski interesi,sujeta,nesamokritika,bla bla bla mogao bi da kenjam tri dana kako ovo kako ono a pogotovo u negativi kao ostali po ovom portalima..hajmo realno šta je dobro šta nije bilo jučer prekjučer kako bi stvarno gledali na sutra da otklonimo nedostatke,greške a dobre pozitivne stvari zadržali i unaprijedili...Pa ču se oko par primjera dohvatiti na koje se portalisti kače,raspravljaju i stvari oko kojih uopšte neba debate,naglaska,pohvale,priznanja....
Normalno da mi nedamo svoje,da nas najviše boli i rastuži poraz neovisno koga voliš i za koga navijaš. (Neprihvatam isto kad izgubi Mexiko,ili kad me nesluša neko djete kao moje..,-)) Al poraz kao poraz nije nikada bio sporan i nenormalan u sportu i našim prostorima ali trebamo ga sagledati realno i prihvatati sa što više aspekata kako nebi došao novi na isti ili sličan način..a nama se to ponavlja u svim segmentima našeg društva i života...Jooooj imam svega šarati al bi radije da trčim..,-) da skratim i da napomenem na par primjera na koje nismo reagovali a pogotovo obaradili sa konkretnim analizama u kojem ti možda i jesi malo, kao i ja trenutno kao jedinka i par tvojih kolega malo,nedovoljno....Krenimo:
• Oprosti nam se jedan veliki igrač Samir Muratović koji je dao mnogo našem nogometu a nigdje zahvale,reportaže...
• Više slika sam vidio iz hotela nego same utakmice BiH-Egipat (taktika,rotacije sl. 0 bodova..jeste malo al se sve svelo na nezalaganju i sukobu..a mi sportisti znamo da to nedolazi samo po sebi...) Svjesno nezalaganje kao sportista nemogu da prihvatim svako ko se malo se bavio sportom zna da je to nemoguče pogotovo kada dodeš na taj nivo da budeš ponos jedne ulice,grada,države ali da može doći do malog opuštanja,nekoncentacije je moguče ali to nedolazi iz tebe nego od samog okruženja i pripreme za utakmicu...a sve je to dopusti naš selektor da ulaze u hotel piju kafice,slikaju(nije bilo tako na početku kvalifikacija)
• Sušići najgore i najbolnije što se ljuti čak želi i da dadne ostavku kad ga kvazi novinar realno pita: zašto nije bio i zašto je zakasnio na izvalačenja gupa, zašto nije zvao ovog ili je zvao onog pa to je njegov posao iza kojeg treba da stoji ali i da normalno odgovori ako je već prihvatio razgovor...ali kvazi novinar nezna da postavi pitanje a da nespominjem pod pitanja ni prije ni poslije utakmice..pa tako na početku utakmice se desi ono gore o nezalaganju,opuštanju a Tvin Sušić i Đekin otac budu glavne teme nakon utakmice..a Pape opet ljut što ga nešto pitamo?? 1. Ako je zvao Sušića nije zvao već dokazane neke igrače istog ranga,primjera Svraka to je ok..ali zašto ga stavlja od početka utakmice?,neka nama dobrih igrača i svako ima priliku da se dokaže..al Sušić neigra u hajduku zadnje utakmice u prvom sastavu a kada i igra znamo da je on ofanzivni vezni a ne zadnji vezni pogodo destruktivac koji je nama potreban( kao da je htjeo svjesno da ga pokopa) Zašto..al nesmiješ Papeta pitati,otići če!! Kvazi novinar i nezna pitati..i opet se vratimo gore o nezalaganju i nepoštivanju..ko je dozvolio tatama,stričevima da hodaju po hodniku stadiona i press prostoru..nesmiješ Papeta pitati..pa se opet gore vratimo o zalaganju i poštivanju....A mi svi na kraju ostanemo uskračeni o normalnoj analizi tekme i svega ostalog što vodi ka naprijed..i zanemarimo ostale igrače jer samo njih 3-4 su državni tim...nesmiješ Papeta pitati...opet nezalaganje i poštivanje je odraz svega toga...pa nisu igrači ludi nebi bili gdje jesu da je suprotno...itd.itd.
• Počela nam je premijer liga,kakava takva je..ali mislim da nikada uzbudljivije proljeće...al odma po nekim van terenskim igrama a ima li su tri mjeseca pause dok se nije igralo da kenjaju o nepravilnostima i neregularnostima....Naravno svi smo toga svjesni ali opet vi novinari nemojte pitati Osima i Selimovića šta kako,nego sami istražite i objavite...Selimović I F.K.Sarajevo priča o nekim kampovima a nije plate podjelio svojim trenerima iz omladinskog pogona iz sredine prošle godine,nije prijavio boravište igračima..Osim Otjerao svoje suradnike prave sportaše Gušu,Cviku,Muharemovića,nema sponzora..itd.itd. ali opet kvazi novinari nesmiju da pitaju i podpitaju...jer ce im se zabraniti ulazak na stadion,hodnik,press prostor jer tamo hodaju tate,strike,amiđići...
• I za kraj došao nam je pehar svjeskog prvenstva pored toliko velikih sportskih imena i legendi sporta u našoj državi...otkriva ga neki političar,neču ni ime da mu napišem fuuuujjjjjjjjjj.....Kažu mogu ga samo dodirnuti presjednici država i oni koji su ga osvojili ...pa makar poslije ovoga svega što nam se dešava na našim ulicama,ako ga nesmije niko dirati najmanje ga smije dirati neki politikos!!!!...Pa gdje je solidarnost,poštivanje svih nas.. koje nas je uvjek krasilo i simpatisalo diljem planete??
P.S. Nešto bi trebao napisati za sam kraj??? Nemam pojma,nego da se svi skupa neovisno odkakle dolazimo,za koga navijamo,koga simpatišemo,manimo diplomatije,političkih govora,otvorenošču bez imalo sujete i samokritike postavimo temelje i pravila igre radi samih generacija koje dolaze na naša mjesta!! Brate nemoj zahaterit i šta zamjeriti,-)) Volim te jako kao i našu JEDNU JEDINU !!!
Mart 7 u 11:36prije podne u blizini: Split, Croatia ·