Desavanja unutar reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

drummer
Kontakt:

Re: Desavanja unutar reprezentacije

Post Postao/la drummer » 09 mar 2014, 01:36

Virtu4l je napisao/la:Treba li nam čovjek koji selektoru reprezentacije nameće svoje prijatelje iz nižerazrednih turskih klubova, a i tamo su na klupi?

http://sportsport.ba/ankete" onclick="window.open(this.href);return false;
Ti frajeru ne prezas ni od cega.Cuj nizerazrednih turskih klubova,pa idol ti takve poziva,Vranjes,Medunjanin,Visca-ovaj je jos iz druge lige.
:lol: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2014, 01:39

Oni su glavni u svojim klubovima, a ovaj na klupi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 mar 2014, 01:41

Čime stvara nezdravu atmosferu pozivajući bratića koji ni po jednom parametru ne zaslužuje poziv, Avdiju niskoletača zvanog speed demon, a obojica igraju u nikad jadnijem 'ajduku. Dok se ostali pozivaju da pješke dođu na okupljanje i slične stvari nakon kojih se možeš samo ibretiti. I kad se već dotakosmo Ibre (koji trenutno ne zaslužuje da igra u reprezentaciji), Tinček kad dođe do Ibrinog nivoa iz Hajduka onda ćemo se svi obradovati njegovom pozivu. Jer Ibro je nekad bile nosio na leđima, a Van Persie Sušić je samo osrednji igrač.
Kad već gura krampe što ne pomogne ovoj našoj jadnoj ligi, promocija bi joj dobro došla.
DRUG NEBI TI PUNCA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2014, 01:48

I ja bih volio Aru, isto kao ti, ali polako, dok dođe na red.
Voli te tvoje Sarajevo.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 09 mar 2014, 13:52

Jedva cekam Munibovu knjigu da vidim ko je u prijasnjem savezu kupio kajmak sa igracima

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 mar 2014, 17:09

Evo i sportsport se naljutio. :mrgreen:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2014, 17:14

Cartman je napisao/la:Evo i sportsport se naljutio. :mrgreen:
Dosta su bili neutralni i gurali pod tepih.
Voli te tvoje Sarajevo.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 09 mar 2014, 18:00

Izlazi na povrsinu sva bijeda bosanskohercegovackog novinarstva.Njima je bitno da neko njima da intervju.
Sto ne pitate selektora sto daje intervjue Nezavisnim novinama a vama ne.Smijete li?

Razumijem igrace,nijedan bitan igrac reprezentacije odavno ne daje intervjue domacim novinarima,to je razumljivo ako znamo kako rade svoj posao.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 09 mar 2014, 18:25

Napisao sam prije mozda mjesec dana (a bilo nas je jos par sjecam se) sada treba stisnuti Susica (a trebao sam dodati i sve ostale) po svim sporadnicnim pitanjima. Sada treba da se izvrsi pritisak da sav prljavi ves izadje napolje. I ispade evo kako sam se i nadao :D :D . Zestoko pravo u jaja !! Neki pricaju raspad repke ovo ono. Kakvi ovo je nesto najbolje.

Kvalitet je tu i on ce biti i na svjestskom al treba malo ovaj zrak procistiti u repci. Ima svega.

Vec se vidi tko ima oraha u dzepu. Edin , Spaha, Susic ... nije rasprava uopste ko je u pravu od ove gospode. Nego da se istrese prljavi ves i jednih i drugih. U sustini sva trojica rade istu stvar , guraju igrace u repku po nefudbalskim kriterijima.

+ Plus sto Edin trpa familiju sa sobom. Pravi ciganluk od repke. Moze na pijaci u sarajevu al u profesonalnom svijetu ne.

Malo vise pratim medie i vidim polako se "novinarcici" stidljivo pojavljuju.. Gledaju u kom pravcu vjetar puse da se krenu u pravom pravcu kada pisaju. Fuj. Oportunisti truhli. ljudi be znanja i profesionalnosti. A pogotovo bez onog muskog dole izmedju noga.

Mlada nacija, novi fenomeni nam se desavaju. Od plasiranja na SP do nekih zvijezda. DO drustvene rasprave i stvaranje nekih kritikih razmiljanja o sportu i drustvu uospte.
Citajuci forume ovih dana fasciniran sam koliko pametne raje ima i ljudi koji unatoc ovoj nadri i nepostojecoj duskusiji po masmedijima vode jednu zanimljivu raspravu. Koliko sam fasciniran forumima toliko porazavajuce sutnja svih fudbalskih "strucnjaka" . Nijedan trener (Baka kapa do poda) ne smije da se javno izjasni o onom sto svi vide.

Edin Dzeko fantastican momak na svaki nacin. Al ipak dijete mahale , ima u njemu onoga mahalaskog jos uvjek. Nije sve lose naravno , al je i po dobru i po zlu.

Moj Edine . Ti si idol cijele generacije i bas kao sto si pokaazo svima kako se ide najtezim putem do uspjeha pokazi i toj mladoj generaciji kako se ponasati i kada si na vrhu. Tvoja misija nije zavrsena. Zajebano je na vrhu vjetar jace puse , mijenja pravac treba to sve izdrzati. BItan si za nove zvijezde da pokazes kako da se ponasaju.

I pored svih zvizduka, psovanja, a bogami i tvog setanja po terenu i mahanja rukama zna se sta ce biti u Brazilu. Mi znamo da ces se ti lomiti sa bekovima, vristati , psovati a nadam se i od srece plakati zajendo sa nama.

Svi kao jedan !!!

I na kraju :

-------------Begovic----
Mujdza--Bicakcic--Spahic---Kolasinac
-------Besic----------Pjanic -----
Hajrovic---Misimovic------Lulic
----------Dzeko-----------------
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 09 mar 2014, 18:35

Evo i New York Times pise o razdoru unutar nase repke :(

slika
Edin Dzeko's appeal to be substituted in Bosnia's friendly last week was ignored by Coach Safet Susic.
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 09 mar 2014, 19:39

Ovo sve lici na razpad sistema, ko u srbskoj repki, kad su jeli **** pa se brukali onda na svejtskom...ako ce i kod nas tako, bolje da ostanu kod kuce, nego da nas argentina busi 5-6 : 0 ko sto su njiha...

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 11 mar 2014, 10:29

Drago mi je da se i BHF oglasio o svemu. Potpisujem svaku rijec.
slika
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 11 mar 2014, 12:44

izgleda da ce svjestko prvenstvo biti sran*e......dok je svadja, eto i belaja.....steta, toliko smo cekali ovaj trenutak i onda cemo gledati sprdnju na travnjaku

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 11 mar 2014, 14:42

https://www.facebook.com/sabahudin.topa ... 0624372109

Predrag Simic‎ - Sabahudin Topalbecirevic

Moj prijatelju i veliki sportski radniče...
Moram da se ti se obratim,izjasnim da izbacim iz sebe,tebi a malo više tvojim kolegama,ovo što se zadnjih godina dešava u našem nogometu opčenito ide na bolje i pozitivnije od same lige a pogotovo reprezentacije...u mnogo ste tome TI i kolege doprinjele..ali opet neide u pravom profesionalnom,domoljubnom smjeru,barem ja tako iz svog kuta gledam,pratim..A vi ste opet tu na 1.mjestu da uočite,ukažete,analizirate kako bi bili svi jedinstveni za društveno dobro i napredak..Pojede nas sitni mahalski interesi,sujeta,nesamokritika,bla bla bla mogao bi da kenjam tri dana kako ovo kako ono a pogotovo u negativi kao ostali po ovom portalima..hajmo realno šta je dobro šta nije bilo jučer prekjučer kako bi stvarno gledali na sutra da otklonimo nedostatke,greške a dobre pozitivne stvari zadržali i unaprijedili...Pa ču se oko par primjera dohvatiti na koje se portalisti kače,raspravljaju i stvari oko kojih uopšte neba debate,naglaska,pohvale,priznanja....
Normalno da mi nedamo svoje,da nas najviše boli i rastuži poraz neovisno koga voliš i za koga navijaš. (Neprihvatam isto kad izgubi Mexiko,ili kad me nesluša neko djete kao moje..,-)) Al poraz kao poraz nije nikada bio sporan i nenormalan u sportu i našim prostorima ali trebamo ga sagledati realno i prihvatati sa što više aspekata kako nebi došao novi na isti ili sličan način..a nama se to ponavlja u svim segmentima našeg društva i života...Jooooj imam svega šarati al bi radije da trčim..,-) da skratim i da napomenem na par primjera na koje nismo reagovali a pogotovo obaradili sa konkretnim analizama u kojem ti možda i jesi malo, kao i ja trenutno kao jedinka i par tvojih kolega malo,nedovoljno....Krenimo:
• Oprosti nam se jedan veliki igrač Samir Muratović koji je dao mnogo našem nogometu a nigdje zahvale,reportaže...
• Više slika sam vidio iz hotela nego same utakmice BiH-Egipat (taktika,rotacije sl. 0 bodova..jeste malo al se sve svelo na nezalaganju i sukobu..a mi sportisti znamo da to nedolazi samo po sebi...) Svjesno nezalaganje kao sportista nemogu da prihvatim svako ko se malo se bavio sportom zna da je to nemoguče pogotovo kada dodeš na taj nivo da budeš ponos jedne ulice,grada,države ali da može doći do malog opuštanja,nekoncentacije je moguče ali to nedolazi iz tebe nego od samog okruženja i pripreme za utakmicu...a sve je to dopusti naš selektor da ulaze u hotel piju kafice,slikaju(nije bilo tako na početku kvalifikacija)
• Sušići najgore i najbolnije što se ljuti čak želi i da dadne ostavku kad ga kvazi novinar realno pita: zašto nije bio i zašto je zakasnio na izvalačenja gupa, zašto nije zvao ovog ili je zvao onog pa to je njegov posao iza kojeg treba da stoji ali i da normalno odgovori ako je već prihvatio razgovor...ali kvazi novinar nezna da postavi pitanje a da nespominjem pod pitanja ni prije ni poslije utakmice..pa tako na početku utakmice se desi ono gore o nezalaganju,opuštanju a Tvin Sušić i Đekin otac budu glavne teme nakon utakmice..a Pape opet ljut što ga nešto pitamo?? 1. Ako je zvao Sušića nije zvao već dokazane neke igrače istog ranga,primjera Svraka to je ok..ali zašto ga stavlja od početka utakmice?,neka nama dobrih igrača i svako ima priliku da se dokaže..al Sušić neigra u hajduku zadnje utakmice u prvom sastavu a kada i igra znamo da je on ofanzivni vezni a ne zadnji vezni pogodo destruktivac koji je nama potreban( kao da je htjeo svjesno da ga pokopa) Zašto..al nesmiješ Papeta pitati,otići če!! Kvazi novinar i nezna pitati..i opet se vratimo gore o nezalaganju i nepoštivanju..ko je dozvolio tatama,stričevima da hodaju po hodniku stadiona i press prostoru..nesmiješ Papeta pitati..pa se opet gore vratimo o zalaganju i poštivanju....A mi svi na kraju ostanemo uskračeni o normalnoj analizi tekme i svega ostalog što vodi ka naprijed..i zanemarimo ostale igrače jer samo njih 3-4 su državni tim...nesmiješ Papeta pitati...opet nezalaganje i poštivanje je odraz svega toga...pa nisu igrači ludi nebi bili gdje jesu da je suprotno...itd.itd.
• Počela nam je premijer liga,kakava takva je..ali mislim da nikada uzbudljivije proljeće...al odma po nekim van terenskim igrama a ima li su tri mjeseca pause dok se nije igralo da kenjaju o nepravilnostima i neregularnostima....Naravno svi smo toga svjesni ali opet vi novinari nemojte pitati Osima i Selimovića šta kako,nego sami istražite i objavite...Selimović I F.K.Sarajevo priča o nekim kampovima a nije plate podjelio svojim trenerima iz omladinskog pogona iz sredine prošle godine,nije prijavio boravište igračima..Osim Otjerao svoje suradnike prave sportaše Gušu,Cviku,Muharemovića,nema sponzora..itd.itd. ali opet kvazi novinari nesmiju da pitaju i podpitaju...jer ce im se zabraniti ulazak na stadion,hodnik,press prostor jer tamo hodaju tate,strike,amiđići...
• I za kraj došao nam je pehar svjeskog prvenstva pored toliko velikih sportskih imena i legendi sporta u našoj državi...otkriva ga neki političar,neču ni ime da mu napišem fuuuujjjjjjjjjj.....Kažu mogu ga samo dodirnuti presjednici država i oni koji su ga osvojili ...pa makar poslije ovoga svega što nam se dešava na našim ulicama,ako ga nesmije niko dirati najmanje ga smije dirati neki politikos!!!!...Pa gdje je solidarnost,poštivanje svih nas.. koje nas je uvjek krasilo i simpatisalo diljem planete??
P.S. Nešto bi trebao napisati za sam kraj??? Nemam pojma,nego da se svi skupa neovisno odkakle dolazimo,za koga navijamo,koga simpatišemo,manimo diplomatije,političkih govora,otvorenošču bez imalo sujete i samokritike postavimo temelje i pravila igre radi samih generacija koje dolaze na naša mjesta!! Brate nemoj zahaterit i šta zamjeriti,-)) Volim te jako kao i našu JEDNU JEDINU !!!

Mart 7 u 11:36prije podne u blizini: Split, Croatia ·
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 mar 2014, 15:35

sad se samo rijetki usude kritikovati jer svi se nadaju da ce se naci u avionu za Brazil..koliko se sjecam dobili smo samo 14 ili 20 akreditacija za nase novinare iz BiH i da valjda savez odlucuje kome odobriti a kome ne...zato i nema prevelikih kritika osim onih koji vec sad znaju da im se ne ide u Brazi...

kad savez izabere te novinare vidjet cete tek onda sra.nja kad se otvore ovi sto ne dobiju akreditaciju :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 11 mar 2014, 16:17

Pogledam dnevnike zadnjih par dana,niko nista,nema kritike.Nema ni spomena o Reprezentaciji a kad se sjetim prije 2-3 godine svi su mediji brujili po mjesec dana o svemu i svacemu u i oko saveza-reprezentacije...Novinari su se usutili,medijske kuce isto tako sute,vjerovatno se boje da bi izgubili svoje mjesto u Brazilu,pravo na akreditacije,pravo na pres konferenciju,izjave i slicno....

Svi im se u supak uvlace,svi sute :cry: :cry: :cry:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 11 mar 2014, 16:40

Ma pun mi je K***C i Sušića(Safeta lično,protiv Tina nemam ništa) i Spahića i Džeke.Kako ih nije stid da se onako ponašaju,šta oni misle da je reprezentacija njihova babovina :o ?E nije gospodo,ljudi su živote dali za dres reprezentacije a vi se šprdate po Insbruku,ljudi zadnju marku potroše dođu da gledaju svoju reprezentaciju,a naše primadone glume po terenu nisu morali ni dresove prat poslije utakmice.Sve ih treba potrpati u autobus i odvesti u Srebrenicu da se malo vrate u prošlost,da vide gdje leže sinovi i kćeri naše domovine!Njima je izgleda novac udario u glavu,pa ne misle ni očemu više,nije me briga ko je kriv,Safet,Emir ili Edin ili nek se bore kako treba ili nek ostave dres onima koji će ginuti noseći ga.Safete,Edine i Emire hvala vam za sve što ste uradili i za radost koju ste nam donijeli,ali to vam ne daje za pravo da se ponašate onako kao u Insbruku.
Savez bi trebao pod hitno svu trojicu pozvati na razgovor,ili se ponašajte kako treba ili noga!
Ovakvim ponašanjem možemo samo očekivati bruku na SP,netreba to dozvoliti nikome taman da mi je otac rahmetli.
Previše je krvi se prolilo za ovu zemlju da bi je neko brukao zbog svog hira ili ćejfa.Zato dođite pameti dok još nije kasno,ne dozvolite da od idola nacije dođete do te granice da vas navijači mrze. :twisted:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 11 mar 2014, 23:42

slika
Nadam se da nije ovako, kako trenutno vidimo.! :oops:
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 12 mar 2014, 09:51

Ponos Torina je napisao/la:Pogledam dnevnike zadnjih par dana,niko nista,nema kritike.Nema ni spomena o Reprezentaciji a kad se sjetim prije 2-3 godine svi su mediji brujili po mjesec dana o svemu i svacemu u i oko saveza-reprezentacije...Novinari su se usutili,medijske kuce isto tako sute,vjerovatno se boje da bi izgubili svoje mjesto u Brazilu,pravo na akreditacije,pravo na pres konferenciju,izjave i slicno....

Svi im se u supak uvlace,svi sute :cry: :cry: :cry:
Sto se tice dnevnika, mislim da ti je razmisljanje nerealno.

BHT je kupio prenose (od FIFA, tj. Agencije koja prodaje prava i savez im tu nista ne moze ni zabraniti ni dozvoliti). Prava su toliko skupa da sumnjam da bi neko toliko ulozio, a onda se brukao za par avionskih karata.

Sto se tice drugih TV kuca, vrlo je vjerovatno da niko i ne planira ici (mozda Face koji se trudi da prati reprezentaciju, ali evo u innsbrcku nisu bili na licu mjesta). Za TV kuce to je poprilicno neisplativ projeka jer nece nista moci snimiti. Vjerovatno ni press, ni mix zonu ili bilo sta sto ima veze sa SP, ne xbog saveza, vec zato sto FIFA to sve masno naplacuje (tako je recimo bilo na Olimpijadi u Sociju).

Logicniji zakljucak je da novinari nece da dizu frku jer su svesni da nam je u ovom trenutku potrebnija pozitivna atmosfera, pa pokusavaju raditi na tome da se strasti smire, a ne da se rasplamsavaju.

Koliko je taj pristup dobar i pametan, vidjecemo u Brazilu. Licno smatram da nema potrebe za prevelikim medjskim tenzijama. Sad smo vec u tunelu kojim se izlazi na teren. Sto se treniralo i taktiziralo, treniralo se... Sad treba stisnuti zube i odigrati najbolje sto se moze.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 mar 2014, 13:34

Sve to ima smisla za smirivanje tenzija, ali ako krene kampanja pojedini medija pred sam početak priprema u maju ili za vrijeme SP, to bi bilo krajnje licemjerno, bolje da se sad riješe problemi, nego da se skriva i kasnije iskoristi za neke lične interese ili frustracije.

Jasno da u ovoj situaciji ima krivice od pojedini igrača do Sušića svi snose dio krivice, Sušić je sam sebi skočio u stomak pozivom Tini i pričom o zadnjem veznom, da ga isprobao na poziciji ofanzivnog veznog, pa i krila (naravno i da je ubacio Hajrovića kao zamjenu Muratoviću) ne bi bilo strašno, jer nije momak taraba kako neki ovdje pišu, a i godinu mu idu u prilog.

Džeko i Spaha su dali mnogo reprezentaciji, ali nije ni od njih fer da traže od Sušića da pozove Ibričića (koji je moj Krajišnik i momak je legenda :mrgreen: ) , iako je isti zaslužio da prije Tina ide u Brazil, ali su i neki drugi zaslužili da idu prije njih dvojice (poenta je da selektor određuje ko će dobiti poziv i snosi odgovornost).

Sve u svemu nadam se da će Sušić otići poslije Brazila, jer nije zaslužio da se ovoliko pljuje, jer neki prelaze sve granice, a da će umjesto njega doći selektor koji će postaviti stvari na svoje mjesto, jer dosta je bilo cirkusa za vrijeme reprezentativni okupljanja.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Goalgetter, Google Adsense [Bot], jasmin10, Zglavkar i 24 gosta.