Safet Sušić - Pape

The_Target
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la The_Target » 09 mar 2014, 12:35

Kako je opravdao molim te kako,od Slovacke gubimo kuci bez problema i cupamo se u Slovackoj. Da mi svak kaze da je u redu cak i u prijateljskoj utakmici da "opucaju" dva puta u 90 minuta nije u redu. De jos nas uvjeri da je u redu ovaj izbor igraca Vrsajevic,Susic,Visca de molim te prosvijetli nas
Rođeni brato

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 mar 2014, 12:38

Jos nesta:

Uvjek uzimamo neke recenice, pa analiziramo do krajnosti. Iznosimo na osnovu njih neke zavjere, neke teorije i opet se djelimo.

Problem BiH kroz sve je to da se mi lahko dopustimo podjeliti na svoje avlije. Prvo moramo svatiti da nam je komsija vazniji od nekog iz drugog sela pa tek ce namk onda biti bolje.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 mar 2014, 12:40

aleksandar_veliki je napisao/la:Dosta rasprave nakon selektorovog obracanja javosti. Ne gotivim ga, nika ni nisam, ali da je u pravu ovaj put jeste. Nema tog na dunjaluku koji je vazniji od repke, pa ni Dzeko, a ni Spaha. Selektor je taj koji bira, poziva i siguran sam da se mnogi s njegovim izborom ne slazu, kao sto se nicu slagali ni jucer, a neće ni sutra, bez obzira na ime selektora. No, nedopustivo je da igrač, nebitno je njegovo ime, pokusava nametnuti selektoru svog prijatelja. I zato mislim da je Susic u pravu, no mozda se trebao ogglasiti malo ranije.

Eh, sad, ono sto je meni zanimljivo, a niko to nije uocio. U onom intervju Pape je tako ponistio Spahica, da me bas ono iznenadio i pokazao je da nije papak iz Zavidovica, kako ga mnogi dozivljavamo. Recenica, koja je obiljezila jucerasnji intervju je: U četvrtak me zvao Spahić da se izvine za lošu igru. Ovim je Pape nategao Spahica, napravio ga papkom da je to doista nevjerovatno. Nisam se nadao takvom fakinluku od selektora. Nije Pape papak, upamtite to...
Pa, nije ispao po tom pitanju, ali problem je što kod njega ne važi bolje spriječit, nego liječit. Zar nije bilo pametnije držati konce u rukama i postaviti stvari na svoje mjesto odmah, nego ovako pustiti da sve ode dođavola i da se obrukamo u prijateljskoj, koja nije obična utakmice, nego priprema za SP :?: Razumiješ šta govorim :?:

Ostatak posta je u redu, manje-više dijelim mišljenje i podržavam obračun s umišljenim i razmaženim "zvijezdama". U svlačionici se mora znati ko je glavni i čija se riječ mora slušati. Samo, pitam se ko će se obračunati s nepotizmom (kako mnogi karakteriziraju pozivanje određenih igrača) i ciljanim ignoriranjem pojedinih igrača, amaterskim greškama itd.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 mar 2014, 12:45

The_Target je napisao/la:Kako je opravdao molim te kako,od Slovacke gubimo kuci bez problema i cupamo se u Slovackoj. Da mi svak kaze da je u redu cak i u prijateljskoj utakmici da "opucaju" dva puta u 90 minuta nije u redu. De jos nas uvjeri da je u redu ovaj izbor igraca Vrsajevic,Susic,Visca de molim te prosvijetli nas

Ti zapeo i zapeo....

Pa nije selektor igro. Jeste pogresio sa taktikom, ali naprimjer Egipat smo morali pobjediti pa to i sa nasom klupom i bez neke velike taktike da je bilo imalo ozbiljnog zalaganja od vecine igraca. Ali nebi ulazio u tu besmislenu diskusiju, to je beze. Sve dok budemo diskutirali oko ovakvih gluposti nema napretka. Treba razmisljati kako se izvuci iz ovoga na najbolji nacin. Najlakse je drkati na tastaturi i po forumima prosipati svoju inteligenciju..

Treba zaboraviti te lose nastupe i pokusati izvuci pouke iz Toga. Treba se orjentisati unaprjed a ne ziviti u proslosti kao sto vecina ovdje radi (pominje se Spahicev penal, pominje se Rumunija, hej pominje se rat).

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 09 mar 2014, 12:55

Nisam zapeo nego iznosim svoj stav ( i ne drkam po tastaturi ). I sam si priznao da smo takticki izgubili utakmicu koja se ni u snu nije smjela izgubiti nego pokazati dominacija dati igracima samopouzdanje. Hoce li tvoja recenica glasiti da nije trener igro i kad se izofiramo na SP,onda logikom te recenice zasto ce nam ikako selektor,pa ja ljudi sami znaju igrati fudbal odaberu se sami i igraju protiv Argentine. Ne mogu da shvatim da trebamo prastati greske koje se skupo placaju u kvalifikacijama a ne na SP
Rođeni brato

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 09 mar 2014, 12:56

Ja samo ne znam kako pojedini forumaši ne skontaju da niko ne osporava Safetov plasman na SP!!! Problem je što vi od njega pravite Mourinha na osnovu kvalifikacione grupe u kojoj smo imali 3 amaterske ekipe koje nam se uopšte nisu mogle suprotstavit,znači nikakve šanse nisu imali... Jedina ozbiljna utakmica koju smo odigrali je bila ona u Zenici protiv Grčke 3-1... Slovačka nas na tom istom Bilinom držala u Šahu cijelu tekmu,i na kraju nam dala šah-mat!!! A to se nije smjelo desiti,a desilo se... U Žilini smo imali toliko sreće nakon prvog poluvremena i njihovog 1-0.. čim je počelo drugo poluvrijeme,prvi napad Slovaka stativa,tu da su pogodili bilo bi game over... A Atinu i nespretnog Vranješa da ne pominjemo i onaj promašaj Grka a prazan gol... Mi na SP nećemo igrati ni protiv grka ni slovaka a Boga mi ni protiv amatera sa Baltika i konobara iz Lihtenštajna... U svim ozbiljnim utakmicama mi tresnemo i mi o tome pričamo... Taktika sa 2 napadača je krajnje neozbiljna s obzirom da znamo koliko nam je sreće donijela protiv ekipa koje znaju igrat,a i onih koje manje znaju IGRATI lopte.. to je pravi problem a ne Litvanija,latvija itd.... i neozbiljne ekipe... Mi ne izgledamo ni približno dobro kad igramo sa ekipama iz gornjeg doma fudbala...

slika

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 09 mar 2014, 12:57

19risha88 je napisao/la: slika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A gdje su utakmice protiv Grcke,druga utakmica protiv Slovacke,druga utakmica protiv Albanije?
1946

Jordan23
Kontakt:

Post Postao/la Jordan23 » 09 mar 2014, 13:03

Head je napisao/la:

A gdje su utakmice protiv Grcke,druga utakmica protiv Slovacke,druga utakmica protiv Albanije?

Ne pitaj kakav je svijet, vec pitaj sta ti mozes da kazes i da uradis kako bi svijet ispao onakav kakvog ga ti zelis prezentovati.

Ovo gore je cista manipulacija sto obicni teenager u gimnaziji moze da postavi kako bih mogao svoj stav napraviti "ispravnim".

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 09 mar 2014, 13:05

Head je napisao/la:

Ja sam te tekme pomenuo u tekstu,to što ti citiraš dio je nešto drugo... Utakmicu s Grčkom sam jedino i pohvalio u tekstu... Al sam ti naveo utakmice koje mi gubimo s lakoćom,a ne bi smjeli.. A u GRČKOJ i Slovačkoj smo imali više sreće nego što smo pokazali kvalitet i to vrlo odbro znaš,da smo lako mogli i izgubit... Nadigrali su nas u obje utakmice,tako da to ne vidim kao neki uspjeh,pregledaj malo na YT utakmicu iz Slovačke i šanse,pa se onda javi ;)

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 mar 2014, 13:05

The_Target je napisao/la:Nisam zapeo nego iznosim svoj stav ( i ne drkam po tastaturi ). I sam si priznao da smo takticki izgubili utakmicu koja se ni u snu nije smjela izgubiti nego pokazati dominacija dati igracima samopouzdanje. Hoce li tvoja recenica glasiti da nije trener igro i kad se izofiramo na SP,onda logikom te recenice zasto ce nam ikako selektor,pa ja ljudi sami znaju igrati fudbal odaberu se sami i igraju protiv Argentine. Ne mogu da shvatim da trebamo prastati greske koje se skupo placaju u kvalifikacijama a ne na SP

Svi su grjesili na tim utakmicama!!! Naravno je Susic krivac sto je to dopustio da se tako ponasaju, ali isto tako je zasluzan sto smo otisli na SP ...nemoj mi duplih arsina (Toga sam se ovdje nacito dosta). Susic me neinteresuje, nit me interesuje Dzeko ili Spahic ili bilo ko od pojedinaca. Meine interesuje reoka kao cjelina i uspjeh repke, pa makar igrali sve igraci iz PL a trener bio DJ Krmak.

Bilo sta je bilo, nemoze se promjeniti. Sad treba probati nesto napraviti. Iskopati se iz tih govana, nije prvi put da smo upali u to blato i da smo se na kraju izvukli i bili puno jaci. Nesmijemo se djeliti. Mi navijaci moramo dati svima (i selektoru i igracima) podrsku i gurati ich naprjed kao sto smo to dosad puno puno puta znali uraditi.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 mar 2014, 13:08

Jordan23 je napisao/la:

Ne pitaj kakav je svijet, vec pitaj sta ti mozes da kazes i da uradis kako bi svijet ispao onakav kakvog ga ti zelis prezentovati.

I LIKE

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 09 mar 2014, 13:11

Ja ne znam ko je zijanio Europsko prvenstvo u Albaniji,odigravši 1-1 i onda očekivao da će neki sudija da nam bude naklonjen u zadnjem kolu u PARIZU.. Ne znam koje poveo zvijezde u tim istim kvalifikacijama u Rumuniju i vratio se ko popišan bez šuta na gol 3-0,Rumuni nam lekciju održali,sreća Hasagić odbrani penal za 4-0... EP nam je otišlo zbog amaterizma i neznanja ;) Prebacivanje u drugom kolu repke sa Bilinog na Koševo protiv Francuske i naravno poraz... za koji smo znali svi ranije da će se desiti i da na KOŠEVU nikad nije išlo... A to su sve činjenice... A šta rade tinejdžeri po gimnaziji fkt me ne zanima ;)

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 09 mar 2014, 13:14

Zasto moderatori ne skrate svu ovu pricu i jednostavno ne naprave anketu da se vidi koliko ljudi je za ostanak Safeta Susica :?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 mar 2014, 13:14

aleksandar_veliki je napisao/la: Da li bismo govorili o nepotizmu da je pozvao Arslanagica? Pomalo smo licemjerni...
1. Gdje je dokaz da su Susic i Arslanagic familija i u kojoj mjeri? Mislim to stalno pozivanje na neke familijske veze ne pije vode. I da mu je rodjak, ovaj mu je bratic, a otac mu menadzer. ;)

2. Arslanagic igra u U21 Belgije, igra u buducem prvaku Belgije. Veliki je potencijal, tipa Kolasinac. Tino je sve to, ali naopacke. Dakle i to ne pije vode niti ima veze.

3. Ovdje je u pitanju bratic, ciji otac ima menadzersku agenciju. Tom braticu se izmisli pozicija, kako bi ga pozvali.

4. Taj bratic zakaze na utakmici, a on mu daje kartu za Brazil. Ne da me je to iznenadilo. ;)

Zato se govori o nepotizmu. I sasvim opravdano.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 09 mar 2014, 13:15, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 09 mar 2014, 13:14

Jordan23 je napisao/la:
Head je napisao/la:

Ovo gore je cista manipulacija sto obicni teenager u gimnaziji moze da postavi kako bih mogao svoj stav napraviti "ispravnim".
Pa dobro jeste samo stavio ove loše rezultate, ali kad dodaš i grcku i drugu protiv slovacke gdje i nismo baš imali nelku igru ali eto pobjedili. Opet je ovo vrlo vrlo slabo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2014, 13:15

autogol je napisao/la:Zasto moderatori ne skrate svu ovu pricu i jednostavno ne naprave anketu da se vidi koliko ljudi je za ostanak Safeta Susica :?
Bila je već dva puta, u puno gorem trenutku po njega, nakon Portugala, pa su ljudi opet rekli svoje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 mar 2014, 13:22

19risha88 je napisao/la:Ja ne znam ko je zijanio Europsko prvenstvo u Albaniji,odigravši 1-1 i onda očekivao da će neki sudija da nam bude naklonjen u zadnjem kolu u PARIZU.. Ne znam koje poveo zvijezde u tim istim kvalifikacijama u Rumuniju i vratio se ko popišan bez šuta na gol 3-0,Rumuni nam lekciju održali,sreća Hasagić odbrani penal za 4-0... EP nam je otišlo zbog amaterizma i neznanja ;) Prebacivanje u drugom kolu repke sa Bilinog na Koševo protiv Francuske i naravno poraz... za koji smo znali svi ranije da će se desiti i da na KOŠEVU nikad nije išlo... A to su sve činjenice... A šta rade tinejdžeri po gimnaziji fkt me ne zanima ;)

Jarane dosadan si ko proljev!! Jeste Susic za sve to kriv, ali je i kriv sto odosmo na SP!

Ti si najveci neprijatelj repke, pa imali ista da si pozitivno napiso o bilo kome. Imal igdje da si nesto pozitivno napiso??? :evil:

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 09 mar 2014, 13:23

Virtu4l je napisao/la:
autogol je napisao/la:Zasto moderatori ne skrate svu ovu pricu i jednostavno ne naprave anketu da se vidi koliko ljudi je za ostanak Safeta Susica :?
Bila je već dva puta, u puno gorem trenutku po njega, nakon Portugala, pa su ljudi opet rekli svoje.
:lol: trenutna situacija je mnogo puta gora,igramo lose mjesecima a pripremamo se za svjetsko prvenstvo.Gubimo protiv jednog Egipta na apsurdan nacin.Izgubio je svlacionicu,raja je postala svjesna njegovih taktickih promasaja te generalno ljudi nisu zadovoljni njegovim pozivima kojima je mislio pojacati repku.
Realno Portugal je tada bio jaci od nas i mislim da mu puno ljudi nisu zamjerali,nisam ni ja,bio sam za to da ostane.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 mar 2014, 13:26

Ova situacija je momentalno gora od Portugala. Tad smo svi tugovali, navijaci jesu bili razocarani, ali je bila podrska tu. Napravio je greske u postavi, taktici, morali smo igrati sa dodatni napadacem. Lopta nije tekla naprijed. Takticke greske, dese se. No ovo je mnogo gore, sada je vecina navijaca jos samo ljuta, citajte malo po raznim portalima sta ljudi pisu, promijenilo se misljenje jako i mjenja se sa svakom novoj gluposti. Izgubiti protiv Egipta, tjerati bratica na poziciju kojoj nije dorastao, gubimo potencijalne igrace, gubimo protiv Egipta. Jos gore: Igra nam nema nikakve veze, niti defenziva niti ofanzivno nam sta uspjeva.

No kazem ankete nece nista mijenjati, jedino ce se transparantno vidjeti kako ljudi misle. 75% smatra da Tino nije opravdao poziv i da ne treba ga dobiti. No Susic ce tome raditi kontra. U ljudima ce kuhati dok...
MaksuzBaksuz je napisao/la: Jarane dosadan si ko proljev!! Jeste Susic za sve to kriv, ali je i kriv sto odosmo na SP!

Ti si najveci neprijatelj repke, pa imali ista da si pozitivno napiso o bilo kome. Imal igdje da si nesto pozitivno napiso??? :evil:
Meni se brise anketa, dok ovaj lik vrijedja uzastopno i nikada ne dobiva ban. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 mar 2014, 13:29

donniedarko je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
:lol: trenutna situacija je mnogo puta gora,igramo lose mjesecima a pripremamo se za svjetsko prvenstvo.Gubimo protiv jednog Egipta na apsurdan nacin.Izgubio je svlacionicu,raja je postala svjesna njegovih taktickih promasaja te generalno ljudi nisu zadovoljni njegovim pozivima kojima je mislio pojacati repku.
Realno Portugal je tada bio jaci od nas i mislim da mu puno ljudi nisu zamjerali,nisam ni ja,bio sam za to da ostane.
Ne može. @Virtu4l je stavio veto na prijevremene izbore. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.