damir_82 je napisao/la:bhsport je napisao/la:
Eh hajmo sada argumentovano, cuj nije izgubio konce, pa selektor je taj koji vuce konce, ako je puklo sam ih je izbgubio, ko ce mu ih trgati? Ako je tako znaci da nije autoritet i svojj posao ne radi kako treba. To govori vecina forumasa ovdje i to je i moj stav.
Drugo, kazes Barbarez nema iskustva, slazem se! Ali po tome nema ga ni Safet, kojem je krajnji domet u karijeri bio turska liga sa katastrofalnim rezultatitma, dakle nikakv trener kao i Barbarez. Jednom popustas drugom osporavas, valjda argument.
Moj izbor tada je bio Mesa, ali ocito nije bilo volje.
Idemo dalje argumentovano, izjava da se ne moze igrati u repki iz Kine, pa se pozove Miske, dvostruki arsini, ne drzi svoju rijec.
Izjava da ne mogu igrati koji nisu standardni u klubovima pa zovne Zahu i Rahima koji nisu spojili tekme godinama, opet dupli arsini.
Vrhunac gluposti je da je Soso los klub, a Rijeka, Hajduk, Braunsvajg, Istambul BB to nisu?
Dakle igracima je jasno sta se desava, jedno se prica, drugo se radi, rijeci se gaze. Takticki je vrlo los, katastrofalan. Sad je napokon svima jasno ko je ta ubleha zvana Safet. Zovne blijedu kopiju Medunjanina u vidu svog rodjaka i prodaje ga ko defanzivca, pri tome zanemarujuci Besica.
Kao ima 6 stopera pa mu ne treba Arslanagic. Sijelo u Insbrucku je propalo na sto smo i upozoravali i od dva sijela smo dobili ukupno 1 igraca koji nije igrao u Arsenalu tada, to je Sejo Harjovic. Seo, Izet Bico su splet okolnosti i rada nekog drugog a ne naseg selektora.
CIlj svega jeste prodati Germanijine igrace, Tincek ce biti u prvih 11 i ja ne krivim ni Dzeku ni ostale sto se ponasaju kako se ponasaju.
Jos jedna stvar za kraj, Dzeko jeste trazio izmjenu ali Pape to ne vidi ili se pravi lud. Javnost obmanjuje vec godinu dana ,ne postuje nikoga, nijke zabrinut i nema odgovornosti.
Kaze ja sam selektor moja je zadnja i kada napravi glupost u vidu hokejaske izmjene protiv SAd-a narusi atmosferu , pogubi konce, pa onda budi spreman i na kritike koje zasluzujes jer veze nemas. Pozivanje Ivice Osima u odbranu je zadnji potez, potez iz nemoci. Zato neka igra Sven Tino u 11, a ne Izet koji nam je donio prvenstvo.
Neka se djeca koja su ginula u omladinskim repkama zanemarju na ustrb rodjaka.
Ovo su ti prijatelju argumenti a bas me interesuje kako ces dokazati da je Hajduk ili Rijeka jaci od Sososa.
U zdravlje porodici Susic i Germania repki.
Ako cete me pitati za misljenje, selektor Dusko ili Vaha a mlade repke Zlaja Bajramovic.
Iako se vecina tvog posta ne odnosi na moja pitanja postavljena drummer-u i vecina upada u matricu pokusacu da ti odgovorim.....
Postavio sam pitanje "Da li je selektor izgubio konce ili se neko svojski trudi da mu te konce otrgne iz ruku?" Nadam se da uvidjas da su to dvije situacije u kojima nije ista odgovornost onoga o kome se govori.
Jedno je kad zbog svoje nesposobnosti, nestrucnosti izgubis kontrolu nad situacijom, a sasvim drugo kad ti se podmece, kad se tvoj rad "minira".... Valjda je sada ocito da pojedini reprezentativci miniraju rad selektora u poslednje vrijeme i da se svojski trude da otmu konce iz njegovih ruku....
drummer je rekao da je Barbarez "otjeran kao pas", pa sam ga podsjetio da je Barbarez odbio mjesto pomocnika reprezentacije (sto je Baljic koji isto tako nema nikakvog iskustva rado prihvatio, jer se sigurno racuna u nekakvo iskustvo). I moj prvi izbor tada je bio Mesa, jer je od ponudjenih imao najvise trenerskog iskustva..Drugi izbor je bio Susic...
Da, jasno je da Barbarez jos uvijek nema trenerskog iskustva, cak se ponasa kao da ga to i ne zanima (mozda da bude selektor reprezentacije u pokeru, tu je aktuelan).. Barbarez nema nikakvog, a Susic je prije preuzimanja reprezentacije imao ipak nekakvog iskustva, sto ipak pravi neku razliku! Rezultate tih klubova koje je Susic trenirao nisam pratio, ali pratim njegov rad u reprezentaciji i vidim da je ostvario cilj....
O drzanju rijeci: Sta bi bilo sa Susicem da ne pozove Misketa? Zar nije bolja ljudska osobina ta da procijeni da nam je Misimovic potreban, pa ga pozove i predje preko svog ega, nego da glumi nedodirljivog pa ga izbrise za sva vremena? Da imamo boljeg, malo blize, pozvao bi ga Susic i opravdao izjavu... Ovako nije problem progutati svoje rijeci i pozvati Misimovica onda kad selektor misli da nam je potreban...
Ista stvar je i u slucaju Zahirovica i Rahimica (nije ih pozvao protiv Egipta pa se sad i za to okrivljuje). Nisu u pitanju dvostruki arsini, vec nedostatak boljih igraca na tim pozicijama...
Da pozove jos i Muslimovica, pa gdje bi nam onda stali sve Hrgote, Gudelji, Salatici, Tankovici i ostali bjelosvjetski talenti koji nas ikoriste, bace.....
Tino moze biti zamjena Medunjaninu (jeste losija verzija), a Besic ni u najludjim snovima ne moze biti zamjena Medunjaninu...Jedino zamjena Rahimicu, i to ona upgrade verzija koja nesto bolje igra "lopte".... Hiljadu puta ovdje receno, da kao principijelan covjek nece zvati igraca iz mlade reprezentacije koji je u sukobu sa selektorom te mlade reprezentacije....
Nasi stoperi su uglavnom polivalentni igraci... Vranjes i Zukanovic, pa i Bicakcic mogu odigrati i na bocnim pozicijama...Stopera imamo a Arslanagic sigurno jeste potencijal, vjerovatno i nas buduci reprezentativac.. Bio mu je otac u Austriji, sto znaci da "sijelo nije propalo".. Dok rijesi papire, bice i on nas.... A btw jesi ga gledao protiv Srbije???
Da je cilj prodati Germanijine igrace bilo bi ih u ove 4 godine vise od dva (2) komada igraca, zar ne?!
Gdje ce Tino biti za 3 mjeseca namamo pojma. Dzeku nisi podrzavao kad je pjevao na aerodromu "Oj Safete, Sajo...", a sad puna podrska "dijamantu". Puna podrska za setnju pistom u najnovijoj kolekciji Legea sportske opreme, dresu reprezentacije BiH.... A izgleda da ni Dzeko kojem dajes punu podrsku, ne bi bio zadovoljan da zaigra Hajrovic.....I nije njegov gol jedini koji nas je odveo na prvenstvo.... Valjda toliko znas!