Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Ovo nije nista novo i ovo znaju svi koji imaju bilo kakav doticaj sa reprezentacijom.
Kad je onaj Avdo pisao o ovome, prozvali su ga izdajnikom. A covjek je samo istinu napisao.
Ovdje prije svega savez treba odreagirati i obajsniti svima gdje je kome mjesto i sta smije raditi.
Ne gotivim Susica, ali ga u ovoj situaciji apsulutno podrzavam.
Jos jednom cu napisati, Dzeko se treba javno izvinuti i navijacima i Susicu.
Kad je onaj Avdo pisao o ovome, prozvali su ga izdajnikom. A covjek je samo istinu napisao.
Ovdje prije svega savez treba odreagirati i obajsniti svima gdje je kome mjesto i sta smije raditi.
Ne gotivim Susica, ali ga u ovoj situaciji apsulutno podrzavam.
Jos jednom cu napisati, Dzeko se treba javno izvinuti i navijacima i Susicu.
Dzondzole ti mozes bit ili hadzija ili bos izgleda da nevolis bit hadzo e onda pasa budi bos.ja sam te uvjek podrzavo ali da se desi na grbavici da mene i slicne zoves na neku marisanu e ba Dzendzole zaboravio si sta je rajvosa i sa rajom se moralo uvjek pametno a ne se kurcit.Dakle imas jos uvjek sansu da postanes hadzo do tebe je samog do nas nije jer mi cemo sutra Kolasincu pjevat a ne tebi ili nekom drugom.
+1Alipasino je napisao/la:Dzondzole ti mozes bit ili hadzija ili bos izgleda da nevolis bit hadzo e onda pasa budi bos.ja sam te uvjek podrzavo ali da se desi na grbavici da mene i slicne zoves na neku marisanu e ba Dzendzole zaboravio si sta je rajvosa i sa rajom se moralo uvjek pametno a ne se kurcit.Dakle imas jos uvjek sansu da postanes hadzo do tebe je samog do nas nije jer mi cemo sutra Kolasincu pjevat a ne tebi ili nekom drugom.
niko njega ne mrzi i svi bi voljeli da bude onaj stari - ali ljudi imaju pravo i da zvizde ako se ne trudis bez da im zatvaras usta ili provociras. General bjezi sa ratista

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Dijamantu,samo ustrajte,ne dajte diletantu da nam razvali reprezentaciju.
Dobro je da vas nema puno sto ga po svaku cijenu branite. Ne dao Bog da se on pitao - Hajrovic ne bi postigao onaj zlatni gol u Zilini. A taj gol smo od Edina ocekivali i u Zilini i u Litvaniji. Sve ima svoju simboliku i nista u zivotu nije slucajno.drummer je napisao/la:Dijamantu,samo ustrajte,ne dajte diletantu da nam razvali reprezentaciju.
p.s. na ovo ponasanje mu nema podrske ali svi mi mu zelimo da se cim prije vrati u "stare vode" kao u tekmi protiv Grcke. Ti nema potrebe da se dokazujes.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- Goalgetter
- Kontakt:
Znaci ona prica itekako pije vode, da zbog Hajrovica nije htio na okupljanje reprezentacije prije Slovacke, pa je Spahic morao po njega.
To ti mislis da nas nema puno.Da te podsjetim,Ćiro je pokusao krivicu za neuspjeh svaliti sa sebe na Misketova ledja i izgubio je.Ovaj pokusava krivicu za katasrofalne igre,odabir igraca,nezadovoljstvo javnosti svaliti na Dzekina ledja i izgubit ce,jasno kao dan.bparena je napisao/la:Dobro je da vas nema puno sto ga po svaku cijenu branite. Ne dao Bog da se on pitao - Hajrovic ne bi postigao onaj zlatni gol u Zilini. A taj gol smo od Edina ocekivali i u Zilini i u Litvaniji. Sve ima svoju simboliku i nista u zivotu nije slucajno.drummer je napisao/la:Dijamantu,samo ustrajte,ne dajte diletantu da nam razvali reprezentaciju.
p.s. na ovo ponasanje mu nema podrske ali svi mi mu zelimo da se cim prije vrati u "stare vode" kao u tekmi protiv Grcke. Ti nema potrebe da se dokazujes.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 08 mar 2014, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
Nije samo Avdo pisao o tome, bilo je još novinara, a neke od njih je to koštalo karijere.pisac je napisao/la:Ovo nije nista novo i ovo znaju svi koji imaju bilo kakav doticaj sa reprezentacijom.
Blizu si istine, samo se to malo drugačije odvijalo.Goalgetter je napisao/la:Znaci ona prica itekako pije vode, da zbog Hajrovica nije htio na okupljanje reprezentacije prije Slovacke, pa je Spahic morao po njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sto se tice sukoba Dzeko-Hajrovic i jedan i drugi su,koliko se ja sjecam dali izjave da su oni pricali,izgladili sve nesporazume i da medju njima nema problema.To je meni dovoljno a to sto neprijatelji reprezentacije,razni Tanovici i slicno insinuiraju i nesto pretpostavljaju meni ne znaci nista.
'Football is a "Markov process" which means that the future outcome only depends on the current state.
Thus the future outcome does not depend on the past but can indeed be explanied by the current state'.
Znaci proslost ne vazi nista cim dodje sledeca utakmica. Ili sto nasi kazu - ne zivi se od stare slave.
A to isto vazi za Dzeku i sve ostale...
Thus the future outcome does not depend on the past but can indeed be explanied by the current state'.
Znaci proslost ne vazi nista cim dodje sledeca utakmica. Ili sto nasi kazu - ne zivi se od stare slave.
A to isto vazi za Dzeku i sve ostale...
Kako komentirate atak Džekinog oca Midhata nakon meča?
- Nije to bio konflikt. To je u prvom redu bio propust organizatora. Na mjestu koje je rezervirano za igrače, službena lica i novinare, Džekin otac nije imao šta tražiti.
Zamjerio Vam je da niste ispoštovali dogovor i zamijenili Edina nakon 60 minuta?
- Tog dogovora nije bilo. Dogovor je bio da jedan od napadača izađe iz igre nakon jednog sata, jer sam mislio uvesti Izeta Hajrovića i Edina Višću i probati s formacijom 4-3-3. To sam rekao Edinu prije utakmice, ali on je forsirao da on bude zamijenjen. Nismo se dogovorili nego je to bio njegov stav. On je mislio da će to biti on. Da je Edin na poluvremenu izričito zahtijevao da izađe, izveo bih ga. Ne bi bilo problema. Ovako, ja sam selektor i ja određujem ko igra, a ne Džeko.
Je li zaista došao povrijeđen?
- On ima problem s koljenom, ali je naš ljekar konstatirao da nije ništa strašno i da, kada se zagrije, može igrati bez problema. Zato ga i nisam poštedio.
Šta je, ustvari, problem s Džekom?
- On treba shvatiti jednu stvar - selektor je taj koji određuje ko je pozvan i ko igra. To sam mu otvoreno rekao na sastanku prije utakmice. I njemu i Spahiću. Kada oni budu selektori, neka biraju koga hoće, ali dok sam ja tu neće.
Kako iz današnje perspektive gledate na kritike i zvižduke Džeki.
- U ovom poslu važniji su sadašnjost i budućnost nego prošlost. Ljudi brzo zaboravljaju i zato im se stalno treba dokazivati. Pogodilo je i mene kada su mu navijači zviždali, ali mora prihvatiti kritiku. Vjerovatno su i on i ostali igrači zaslužili kritike. No, ako ne bude igrao onako kako se od njega očekuje, zviždat će mu opet. Neka ovo i njemu i ostalima bude lekcija.
EDINE VRATI SE U OBDANISE JER TU I PRIPADAS
- Nije to bio konflikt. To je u prvom redu bio propust organizatora. Na mjestu koje je rezervirano za igrače, službena lica i novinare, Džekin otac nije imao šta tražiti.
Zamjerio Vam je da niste ispoštovali dogovor i zamijenili Edina nakon 60 minuta?
- Tog dogovora nije bilo. Dogovor je bio da jedan od napadača izađe iz igre nakon jednog sata, jer sam mislio uvesti Izeta Hajrovića i Edina Višću i probati s formacijom 4-3-3. To sam rekao Edinu prije utakmice, ali on je forsirao da on bude zamijenjen. Nismo se dogovorili nego je to bio njegov stav. On je mislio da će to biti on. Da je Edin na poluvremenu izričito zahtijevao da izađe, izveo bih ga. Ne bi bilo problema. Ovako, ja sam selektor i ja određujem ko igra, a ne Džeko.
Je li zaista došao povrijeđen?
- On ima problem s koljenom, ali je naš ljekar konstatirao da nije ništa strašno i da, kada se zagrije, može igrati bez problema. Zato ga i nisam poštedio.
Šta je, ustvari, problem s Džekom?
- On treba shvatiti jednu stvar - selektor je taj koji određuje ko je pozvan i ko igra. To sam mu otvoreno rekao na sastanku prije utakmice. I njemu i Spahiću. Kada oni budu selektori, neka biraju koga hoće, ali dok sam ja tu neće.
Kako iz današnje perspektive gledate na kritike i zvižduke Džeki.
- U ovom poslu važniji su sadašnjost i budućnost nego prošlost. Ljudi brzo zaboravljaju i zato im se stalno treba dokazivati. Pogodilo je i mene kada su mu navijači zviždali, ali mora prihvatiti kritiku. Vjerovatno su i on i ostali igrači zaslužili kritike. No, ako ne bude igrao onako kako se od njega očekuje, zviždat će mu opet. Neka ovo i njemu i ostalima bude lekcija.
EDINE VRATI SE U OBDANISE JER TU I PRIPADAS
@drummer
nema potrebe da dokazujes odanost Edinu. Svi mi Edina volimo i niko nije protiv njega licno nedaoBog da je tako. Samo jedno i samo jedno mu ljudi zamjere - ako ti skrenemo paznju i zvizdimo na ponasanje i lezeran pristup igri (preko kur*a) a ti se okrenes u svadzu sa zmajevima na tribinama e nemoze tako da si mi iz oka ispo. Mnogi hiljade maraka daju i prevale hiljade kilometara i gube dane, godine i zivote za reprezentaaciju e i ti ces igrat u tom zanosu ili te nece biti pa da si 5x Dzeko bas zbog tih godina i zivota datih za ljubav zvanu reprezentacija BiH u fudbalu. Samo trci i izgaraj i sve je OK - pa izgubili 10 tekmi za redom. To je to.
nema potrebe da dokazujes odanost Edinu. Svi mi Edina volimo i niko nije protiv njega licno nedaoBog da je tako. Samo jedno i samo jedno mu ljudi zamjere - ako ti skrenemo paznju i zvizdimo na ponasanje i lezeran pristup igri (preko kur*a) a ti se okrenes u svadzu sa zmajevima na tribinama e nemoze tako da si mi iz oka ispo. Mnogi hiljade maraka daju i prevale hiljade kilometara i gube dane, godine i zivote za reprezentaaciju e i ti ces igrat u tom zanosu ili te nece biti pa da si 5x Dzeko bas zbog tih godina i zivota datih za ljubav zvanu reprezentacija BiH u fudbalu. Samo trci i izgaraj i sve je OK - pa izgubili 10 tekmi za redom. To je to.
Mislim da je jedino normalno rijesenje da svi sad spuste loptu.
I Dzeko i Susic i navijaci i svi ostali.
Da svi uvide svoje greske i da jedni drugima orposte i pruze ruku.
SP je pred vratima i to treba biti glavni cilj svima, a ne njihovi licni intresi.
SP je pred vratima i to treba biti glavni cilj svima, a ne njihovi licni intresi.
- Neutralan88
- Kontakt:
Zna se da mahalac jede *ovna...
Cuj spominje se zvijezda Ibricic
*ebo ih on i njega i Spahu..
Da hoce imati obojica povredu da ih ne gledam u Brazilu fuj kako mi se gade.
Cuj spominje se zvijezda Ibricic

Da hoce imati obojica povredu da ih ne gledam u Brazilu fuj kako mi se gade.
To je sad skoro pa nemoguce.Dzeko nigdje nije napao selektora osim sto mu je zamjerio sto ga nije zamijenio kako su se dogovorili.pisac je napisao/la:Mislim da je jedino normalno rijesenje da svi sad spuste loptu.
Sušić jeste napao i optuzio Dzeku za ozbiljne stvari.
Sušić je izazvao sukob i napravio krizu u reprezentaciji.
- DonCorleone
- Kontakt:
Edin pofino izvodi materijala za kritiku, ali cu se ja suzdrzati
.

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Otvoreno cu reci, Edin Dzeko LAZE i opravdava sebe. Dobro je neko napisao, general ne napusta bojiste kad je nezgodna situacija.drummer je napisao/la:To je sad skoro pa nemoguce.Dzeko nigdje nije napao selektora osim sto mu je zamjerio sto ga nije zamijenio kako su se dogovorili.pisac je napisao/la:Mislim da je jedino normalno rijesenje da svi sad spuste loptu.
Sve i da je bilo tako, nije njegovo da preko drustvenih mreza kritikuje selektora i javno iznosi prljav ves.
Da to u City-u uraditi, zasigurno bi bio prekomandovan u drugi tim.
E Moj Dzeko smiju ti se djeca sam protiv mase nije dobro
- Goalgetter
- Kontakt:
On umjesto da se bori na terenu za 15.000 navijaca sto ga je doslo u Innsbruck gledati, on se nasikirao da nece sa Ibricicem na Copacabanu. Zemljo, otvori se... 

A selektorovo jeste da preko medija optuzuje svoje igrace i prijeti im.Objektivan si ti,nema sta.pisac je napisao/la:Otvoreno cu reci, Edin Dzeko LAZE i opravdava sebe. Dobro je neko napisao, general ne napusta bojiste kad je nezgodna situacija.drummer je napisao/la:To je sad skoro pa nemoguce.Dzeko nigdje nije napao selektora osim sto mu je zamjerio sto ga nije zamijenio kako su se dogovorili.pisac je napisao/la:Mislim da je jedino normalno rijesenje da svi sad spuste loptu.
Sve i da je bilo tako, nije njegovo da preko drustvenih mreza kritikuje selektora i javno iznosi prljav ves.
Da to u City-u uraditi, zasigurno bi bio prekomandovan u drugi tim.