Desavanja unutar reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

moj uzor-S.G
Kontakt:

Re: Desavanja unutar reprezentacije

Post Postao/la moj uzor-S.G » 07 mar 2014, 11:30

http://****/bih-vijesti/reprezen ... o-bih.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zanimljiv tekst :)
ZZ

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 07 mar 2014, 11:33

Oko hotela su alkosiba umutar hotela su uvlake...Nikad ne bih otisao da ih ganjam za sliku i sl...Zu sam zbog drzave a ne njih individualno...Cijenim i veliko hvala igracima za njihovu prolivenu znoj za BiH,na tome se sve zavrsava..da vucem nekog za rukav zbog slike a me gleda kao jadnika,vala to mi je ispod casti ..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 07 mar 2014, 11:35

moj uzor-S.G je napisao/la:http://****/bih-vijesti/reprezentacija-bih/item/9917-zanimljiva-kolumna-novinara-iz-crne-gore-o-bih.html

Zanimljiv tekst :)
E ovo je prava istina
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 07 mar 2014, 11:53

Pisem s telefona :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 07 mar 2014, 11:58

szlaja je napisao/la:Svaka cast Kemalu Ahmetovicu za analizu bez dlake na jeziku
http://www.youtube.com/watch?v=fM2n0-CV ... e=youtu.be
Odlicno od Kemala, covjek je ukratko opisao kakva smo crikusantna ekipa postali.Tankovica smo izgubila jer smo umislili da smo nogometna velesila i da ce nam sami igraci dolaziti. Nema u savezu pravog programa kako lobirati za novim igracima koji ce voditi ovu repku u buducnosti. Najzalosnije je da selektori reprezentacija prisustvuju na izvlacenjima grupa za velika takmicenja a nas Susic se jedini pravi pametan i veli da to nije bitno da on tu ne moze nista promijeniti. Pa ne ide se na izvlacenja grupa kao da je neki izlet vec da se poveca "image" i paznja same reprezentacije. On kao veliki mozda i najveci igrac ikada nase drzave valjda bi to trebao znati. Sto je jos gore on je covjek koji tjera po svome i misli da je upravu a da stvar jos bude gora ovaj ga savez za to ponasanje podrzava. Pa se onda pitamo kako je moguce da gubimo igrace. Mogu samo sanjati, kako bi nas selektor ustao iz Francuske fotelje u svom Parizu pa uzeo avion (valjda ne bi opet "zakasnio") i uputio se malo do Engleske, Belgije, Njemacke, ... i razgovarao sa potencijalima a ne taj posao ostavljao Dzeki i ostaloj kompaniji. Pitam se onda kakva je uloga selektor uopste, da sjedi odmara u toplom domu u Parizu i ceka naredno okupljanje, pojavi se javnosti pokupi platu (nazalost da budemo iskreni jako je malena ali opet u kakvoj nam se situaciji drzava nalazi dobro je i ovo) a nakon toga avion i nazad u lijepi Pariz.
Drago mi je sto se savez onaj stari pun kriminalaca promijenio ali i u ovom ocikledno nesto ne stima. Osjecam da od kako je Osim otisao iz njega opet je krenulo niz brdo da ide sve. Treba ovo na vrijeme poceti rijesavati sto kazu "bolje sprijeciti nego lijeciti" inace bi nas moglo dosta kostati u Brazilu a tek onda na kvalifikacijama za iduce Europsko prvenstvo. Znamo da ce dosta vazni igraca otici nakon Brazila ( prvenstveno mislim na Spahica i Misketa) pa ko ce onda te pozicije pokrivati Vrsajevic, Susic, Visca, Zahirovic, Hadzic? .... ako je tako onda nemamo vise sta ocekivati od naseg najboljeg drzavnog kolektiva.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 07 mar 2014, 12:17

Mozete misliti kakve su sve spletke i koji se ljudi povlace oko mladih reprezentacija od U-19 pa do U-21 BiH, ako smo svjedoci da nam u A reprezentaciji mnogi ljudi popuju i govore sta treba. Primjera radi roditelji djece iz Dinamove škole ne smiju stajati ni uz ogradu gdje se trenira, a kamoli ulaziti i govoriti treneru sta kako.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 07 mar 2014, 13:01

Piše: MUAMER TANOVIĆ (Dnevni Avaz)

Šta se desilo, kako se desilo i zašto se desilo, pitali su se šokirani navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine dok su gledali jedno od najgorih izdanja našeg tima u posljednjih nekoliko godina.

Blago rečeno, provjera protiv Egipta u Inzbruku bila je očajna. Ne zato što smo izgubili nego zbog načina na koji smo izgubili. Bezvoljni, nervozni, nezainteresirani, bahati... šta drugo reći za nastup dijela (ili bolje reći većine) naših fudbalera?

U Inzbruku su ispisana nova pitanja bez odgovora. Zašto je reprezentativcima skoro postao običaj da tako neozbiljno shvataju prijateljske utakmice i prave budalama sav silni narod koji je prevalio toliki put da ih gleda? Je li to samo neki trenutni hir ili, pak, rezultat nečega dublje ukorijenjenog u i oko tima, o čemu javnost nije upoznata? Je li ovo, zapravo, njihovo pravo lice?

Tri mjeseca uoči Svjetskog prvenstva "Zmajevi" izgledaju potpuno raštimano. Šta su problemi?

1. Atmosfera

Pojedini fudbaleri uvrijedit će se ako ih nazovemo razmaženim zvijezdama, ali ko se pronađe u toj konstataciji, valjda je i zaslužio takav epitet. Dobra atmosfera na reprezentativnim okupljanjima sada je prošlost i floskula koja se koristi kako bi se igrači odobrovoljili pred utakmice. Smijeha i druženja sve je manje, a namrgođenosti sve više. Jasno se vidi ko s kim ne priča i ko koga ignorira. Zvijezde su uglavnom uz zvijezde, a novajlije uz novajlije, i to se jasno zna. Recimo, Edina Džeku nikada nećete vidjeti kako razgovara s Izetom Hajrovićem.

Umjesto da se priča o fudbalu, raspravlja se o novinarima, koji su, obično, dežurni krivci za sve loše što se dešava unutar tima samo zato što su tu. Dok se japanskim i britanskim novinarima cakano smješkaju u kamere, nas strijeljaju pogledima, a nerijetko i uzimaju stvar u svoje ruke i određuju ko smije biti tu, a ko ne.

U tome prednjači Emir Spahić, vjerovatno jedini kapiten na planeti koji odbija davati izjave medijima, fudbaler koji je davno pregazio granicu svojih kapitenskih ovlasti.

2. Sušić

Selektoru, definitivno, nije lako. Da ublažimo čuvenu izjavu iz "Maratonaca" - Ko s pojedinim našim reprezentativcima mora raditi, nijedan drugi posao mu neće teško pasti.

Vidjevši kakav vjetar puše, Pape se svjesno odbija igračima nametati kao autoritet. Prešutjet će mnogo toga, progledat će im kroz prste kada se kasno vrate u hotel i suzdržat će se od bilo kakve akcije koja bi ih uoči utakmice izbila iz cipela. U stilu - samo neka su zadovoljni, jer će igrati bolje. I tu je njegova greška.

Logika dobrog dijela naših fudbalera je jasna - uvijek će željeti više od onoga što im se daje. I tu nastaje problem, jer svaka selektorova odlučnija reakcija može zapaliti fitilj dugo plutajuće reprezentativne bombe. Zato, i kada se čini da svlačionica gori, Pape problem nastoji riješiti što mirnije.

Sušić je od početka morao biti odlučniji u kontaktu s fudbalerima. Ko će ako neće on, veći fudbaler od svih njih.

3. Novi igrači

Selektor je ekipi pridodao značajan broj novih fudbalera - Izeta Hajrovića, Ermina Bičakčića, Seada Kolašinca, Anela Hadžića, Svena Tina Sušića... No, umjesto da budemo bolji, mi smo, zapravo, gori.

Je li riječ o bojkotu samoproglašenih vladara svlačionice? Je li njihovo neukusno šetkanje po terenu u posljednjim prijateljskim utakmicama izraz protesta zbog Papetovih poziva kojima uspostavlja novu ravnotežu unutar tima, dajući šansu zvijezdama u usponu - Hajroviću, Kolašinacu... Da li time žele pokazati javnosti da Pape griješi u izboru?

Realno, odavno nismo imali jači tim, i po kvalitetu i po kvantitentu, ali neučinkovitiji kolektiv. Zašto? Odgovor će morati pronaći selektor Sušić.

4. Džeko

Džeko: Od idola do zvižduka

Šta se dešava s Džekom? Prije nekoliko mjeseci bio je idol navijača koji su u njemu vidjeli nemilosrdnog bombardera koji nas je proveo kroz kvalifikacije i ponos naše zemlje. Preksinoć je u njihovim očima bio maneken kojem je, zbog tragikomičnog nivoa zalaganja, skoro čitav stadion zviždao, zvijezda koja se spustila na nivo da po izlasku s terena, poziva navijače na fizički obračun, u maniru člana kantonalnog ligaša.

Jasno, bio je pogođen, ali to nijednom velikom fudbaleru ne smije biti opravdanje za sukob s navijačima. S njima se, jednostavno, sukobiti ne smije. I tačka. Isto kao što njegov otac Midhat ne smije napadati selektora Sušića zato što ga nije zamijenio kada je to Edin tražio, koliko god da je u pravu. Otac jednog igrača ne smije se miješati Papetu u posao.

Problem Edina Džeke nije vezan isključivo za preksinoćnju utakmicu. Njegovi korijeni dugo se granaju. Edin na reprezentativna okupljanja vodi koga god želi, radi šta hoće i kad hoće, a njegovo mrzovoljno lice uobičajena je scena u hotelima reprezentacije. A takvo raspoloženje najboljeg igrača ne može se odraziti dobro na tim. Može samo dovesti do potpune propasti. Kao preksinoć.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 07 mar 2014, 13:18

Na trenutak pomisli TanKović piše :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 07 mar 2014, 13:53

PUKLO JE POSTENSKI! Tri mjeseca pred SP! Nebi mi.biki mi da...ah ode sve u pm!

Koigrazaraju
Kontakt:

Post Postao/la Koigrazaraju » 07 mar 2014, 14:11

ma posvadjali se oko love sto su dobili za plasman na SP

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 07 mar 2014, 14:54

Desavanja su dobra i pozitivna,bolje da odmah rascistimo neke stvari pa da u Brazil idemo sa cistim racunima.

Momci svaka cast,ko ce ako necete vi.Nisam ni sumnjao u vas ni sekunde.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 mar 2014, 16:33

adisice je napisao/la:Na trenutak pomisli TanKović piše :lol:
:lol

I ja isto. Rekoh slaba mu plata u Fulhamu, pa malo radi za Avas sa strane. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 07 mar 2014, 21:58

szlaja je napisao/la:Najvjerovatnije ce nam Adidas biti sponzor. Vec su bili u Innsbrucku, pregovarali
Aha tek sada su poceli pregovori :lol:
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 mar 2014, 00:32

Ne svidja mi se ovo ako je tacno da su se igraci podjelili u klanove i da su se neki previse umislili. Oni trebaju shvatiti da su prolazni. za dvije godine mozda niko od njih nece biti tu ali reprezentacija ce i dalje postojati. Imate cast da predstavljate drzavu i ako mozete dajte svoj doprinos, ako ne mozete onda dovidjenja.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 08 mar 2014, 03:30

calcio je napisao/la:Ne svidja mi se ovo ako je tacno da su se igraci podjelili u klanove i da su se neki previse umislili. Oni trebaju shvatiti da su prolazni. za dvije godine mozda niko od njih nece biti tu ali reprezentacija ce i dalje postojati. Imate cast da predstavljate drzavu i ako mozete dajte svoj doprinos, ako ne mozete onda dovidjenja.
Kao u klubovima gdje su spanci u klanu i nece nasim igracima da dodaju loptu, tako i kod nas u reprezentaciji sad. Sad Miske kao kinez nece da doda Salihovicu jer je ovaj svabo, Pjana kao talijan pokusava sa rukama da se sporazumi sa Hajrovicem koji prica turski, dok se Dzeko pravi englez. Salim se malo, ali to je zalosno ako se nesto stvarno desava. Razumijem ja da se neko vise druzi sa nekim i ja bih sigurno, ali u timu ne smije biti stvari koje narusavaju tu zajednicu. Sta god da je, nadam se da ce rijesiti kako treba i to ubrzo i da ce poceti profesionalno da se ponasaju svi od A do Z.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 08 mar 2014, 07:02

Ivica Osim.

Kako ste vidjeli nastup debitanata u našem državnom timu – Tina Sušića i Anela Hadžića iz Vašeg Sturma?

- Nije Sturm moj (smijeh). Pa dobro, mora se nešto raditi, mijenjati… Ako se već to dugo najavljuje, red je da se ispoštuje, da igrači, publika… vide da to stoji. Da je to tako, ozbiljno, a ne samo onako zbog priče. Jednostavno, ako se nekome nešto obeća, te ako se to prati i piše o tome, mislim da je red ispoštovati neke stvari. Na kraju, zašto ne, ako već svi toliko insistirate – mislim na medije, da se nešto mijenja. Uvijek, i kad ide i kad ne ide. Dobro je da sve vidimo.

Toliko o Hadzicu i Tinu.
Vidjeli, zdravo.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 08 mar 2014, 11:37

Izgleda da su Džeko i Spahić debelo presrali što se reprezentacije tiče i ponašaju se u najmanju ruku kao da je njihova vlastita.Safet Sušić je pogriješio što se nije postavio kao autoritet nad navedenim i pogubio se u svemu ovome.Selektor bira igrače i on odgovara zbog toga, Džeki i Spahiću to treba biti jasno!
Od ranije sam upoznat o težini tih karaktera, pogotovo Spahića.Isto ko što ih raja vole mogu ih još više zamrziti.ja umalo iz Mostara da odem u Innsbruck na utakmicu, a tamo bi gledao princezu Džeku kako se premaže po terenu i kao nešto bojkotuje.Ma šitepu tuki i ti Džeko i ti Spahiću, vi niste repka, i sa vama i bez vas će biti reprezentacije!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2014, 01:27

Treba li nam čovjek koji selektoru reprezentacije nameće svoje prijatelje iz nižerazrednih turskih klubova, a i tamo su na klupi?

http://sportsport.ba/ankete" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 mar 2014, 01:31

Ali zato vedete splitskog Hajduka su OK. Šuplja ti priča...
DRUG NEBI TI PUNCA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2014, 01:33

bagrcavi je napisao/la:Ali zato vedete splitskog Hajduka su OK. Šuplja ti priča...
Njih nameće selektor koji ima pravo na to.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem i 42 gosta.