Nije dobro momku ali mi mrsko kucati preko tableta...legenda reala je napisao/la:I dalje se praviš kao neko ko poznaje pravila, a u stvari nemaš blage vezeEborg je napisao/la:Nijedan igrac iz Sandzaka kojem djed/nana ili otac/majka nisu rodjeni u BiH nema pravo nastupa za BiH, bez obzira imao drzavljanstvo ili ne (a Sandzaklije nemaju pravo na BH-drzavljanstvo nista vise od Spanaca ili Marokanaca).
Drugim rijecima, u ocima FIFA-inih pravila, to su igraci Srbije i Crne Gore i imaju isto pravo nastupa za BiH kao i Japanci i Kamerunci.
ZABORAVITE VISE NA TO!
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ja evo kazem po ne znam koji put - gdje su dokazi? Ako sam u krivu nema problema - poklopit cu se i nauciti nesto novo. Ali ovdje se samo izmislja.
Isto kao da ja tvrdim da je BiH clanica EU pa mi vjerujte na rijec.
Covjece, takvo je pravilo, evo da ti bude lakse jedan klasican primjer:Eborg je napisao/la:A gdje to pise?
Nigdje!
"Tomislav Dujmović, 27-godišnji vezista ruskog Amkara iz Perma, dobio je poziv da nastupa za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore.
"Juče sam dobio poziv da igram za crnogorsku reprezentaciju. Poziv mi je prenio trener Amkara, Miodrag Božović, koji je inače Crnogorac, bivši igrač Budućnosti i Crvene Zvezde", rekao je Dujmović.
Dujmović već godinu dana standardno igra za trenutno četvrtoplasiranu ekipu ruske Premijer lige, Amkar iz Perma. Fudbaler, koji je porijeklom iz Hrvatske, prije dvije nedjelje postigao je pogodak kojim se njegova ekipa po prvi put plasirala u finale Ruskog kupa.
U Hrvatskoj je igrao za Dragovoljac, Međimurje i Inter iz Zaprešića.
"Nemam nikakvih veza sa Crnom Gorom, međutim govore mi da to nema veze. Po istom su obrascu uzeli Nikolu Drinčića, mog saigrača iz Amkara. On je, inače Srbin, pristao je pa su se potom obratili i meni", dodao je Dujmović.
Reprezentaciji Crne Gore dobro bi došao univerzalni vezni igrač Dujmovićevih karakteristika...
"Iskreno govoreći, ne znam šta bih rekao. Razmisliću neko vrijeme. Cijeli život sanjam o hrvatskoj reprezentaciji, međutim ona je na mojoj poziciji dobro popunjena. Bojim se da nikad neću dobiti priliku", dodao je Dujmović.
Dujmović je u karijeri nastupao za Hrvatsku U17 reprezentaciju u generaciji s Markom Babićem, Dinom Drpićem, Marijanom Buljatom, Goranom Rubilom, Nikolom Šafarićem, Domagojem Abramovićem."
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Dzaba tebi pričati koliko vidim. Procitaj pravilnike, a pored toga se možeš nadopuniti knjigama historije. Teško da si ti dvicu imao iz isteEborg je napisao/la:Ja evo kazem po ne znam koji put - gdje su dokazi? Ako sam u krivu nema problema - poklopit cu se i nauciti nesto novo. Ali ovdje se samo izmislja.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Konkretan primjer, hvala ti.Sabinho je napisao/la:Covjece, takvo je pravilo, evo da ti bude lakse jedan klasican primjer:Eborg je napisao/la:A gdje to pise?
Nigdje!
"Tomislav Dujmović, 27-godišnji vezista ruskog Amkara iz Perma, dobio je poziv da nastupa za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore.
"Juče sam dobio poziv da igram za crnogorsku reprezentaciju. Poziv mi je prenio trener Amkara, Miodrag Božović, koji je inače Crnogorac, bivši igrač Budućnosti i Crvene Zvezde", rekao je Dujmović.
Dujmović već godinu dana standardno igra za trenutno četvrtoplasiranu ekipu ruske Premijer lige, Amkar iz Perma. Fudbaler, koji je porijeklom iz Hrvatske, prije dvije nedjelje postigao je pogodak kojim se njegova ekipa po prvi put plasirala u finale Ruskog kupa.
U Hrvatskoj je igrao za Dragovoljac, Međimurje i Inter iz Zaprešića.
"Nemam nikakvih veza sa Crnom Gorom, međutim govore mi da to nema veze. Po istom su obrascu uzeli Nikolu Drinčića, mog saigrača iz Amkara. On je, inače Srbin, pristao je pa su se potom obratili i meni", dodao je Dujmović.
Reprezentaciji Crne Gore dobro bi došao univerzalni vezni igrač Dujmovićevih karakteristika...
"Iskreno govoreći, ne znam šta bih rekao. Razmisliću neko vrijeme. Cijeli život sanjam o hrvatskoj reprezentaciji, međutim ona je na mojoj poziciji dobro popunjena. Bojim se da nikad neću dobiti priliku", dodao je Dujmović.
Dujmović je u karijeri nastupao za Hrvatsku U17 reprezentaciju u generaciji s Markom Babićem, Dinom Drpićem, Marijanom Buljatom, Goranom Rubilom, Nikolom Šafarićem, Domagojem Abramovićem."
Neće mi biti teško kontaktirati kolegu koji je blizak FIFA-i pa ćemo vidjeti šta se i zvanično kaže.
Fudbal nije ogranicen kao kosarska sa brojem stranaca,znaci moze citava reprezentacija da bude iz druge drzave.Stvar je samo u tome kakav je zakon o dobijanju drzavljanstva.Npr. u Srbiji i Hrvatskoj pasos dobijes tako sto se izjasnis kao Srbin ili Hrvat,samo to ti je dovoljno barem u slucaju sporta.U BiH nije takva situacija pa sportisti iz Sandzaka drzavljanstvo mogu dobiti samo pod uslovom da su par godina boravili u BiH.Mislim da ide po ovom principu.
Pravilnike pročitao u zadnja tri izdanja. Pročitaj ih ti, ako stoji u istima bilo šta u vezi ovoga ja ću se samobanovati na mjesec dana.Bosniacum Lilium je napisao/la:Dzaba tebi pričati koliko vidim. Procitaj pravilnike, a pored toga se možeš nadopuniti knjigama historije. Teško da si ti dvicu imao iz isteEborg je napisao/la:Ja evo kazem po ne znam koji put - gdje su dokazi? Ako sam u krivu nema problema - poklopit cu se i nauciti nesto novo. Ali ovdje se samo izmislja.
Glede historije, maturirao sam na istoj. Na fakultetu položio 4 predmeta s tim predznakom s visokom ocjenom i to ne na nekom kikiriki univerzitetu. I dalje ne vidim kakve veze ima historija u ovom kontekstu. Sandžak nekad davno jeste bio dio iste teritorijalne jedinice sa današnjom BiH ali to ne mijenja činjenicu da Zakon o državljanstvu BiH apsolutno ne priznaje pravo stjecanja državljanstva BiH za osobe iz Sandžaka. Dakle, Mujo Mujić iz Bijelog polja je u očima Zakona isti kao i Marko Marković iz Beograda - državljanin Republike Srbije i samim tim stranac kao i recimo državljanin Urugvaja.
Niste li ikad upoznali nekog Sandžakliju u BiH koji je tu doselio da studira pa nakon okončanja školovanja ima problema kod dobijanja posla upravo nema državljanstvo i mora čekati ukupno 8 godina na isto kao i studenti iz Palestine, Jordana ili odakle već ne dolaze?
Upravo to!Kada bi pokusali progurati zakon po kojem bi Bosnjaci iz Sandzaka imali pravo na BH drzavljanstvo jer je to nekada bio teritorij BiH vjerovatno ne bi prosao jer bi ga oborili Srbi i Hrvati.Cista diskriminacija u odnosu na dvije susjedne zemlje,ali i surova bosanska stvarnost.Eborg je napisao/la:Pravilnike pročitao u zadnja tri izdanja. Pročitaj ih ti, ako stoji u istima bilo šta u vezi ovoga ja ću se samobanovati na mjesec dana.Bosniacum Lilium je napisao/la:Dzaba tebi pričati koliko vidim. Procitaj pravilnike, a pored toga se možeš nadopuniti knjigama historije. Teško da si ti dvicu imao iz isteEborg je napisao/la:Ja evo kazem po ne znam koji put - gdje su dokazi? Ako sam u krivu nema problema - poklopit cu se i nauciti nesto novo. Ali ovdje se samo izmislja.
Glede historije, maturirao sam na istoj. Na fakultetu položio 4 predmeta s tim predznakom s visokom ocjenom i to ne na nekom kikiriki univerzitetu. I dalje ne vidim kakve veze ima historija u ovom kontekstu. Sandžak nekad davno jeste bio dio iste teritorijalne jedinice sa današnjom BiH ali to ne mijenja činjenicu da Zakon o državljanstvu BiH apsolutno ne priznaje pravo stjecanja državljanstva BiH za osobe iz Sandžaka. Dakle, Mujo Mujić iz Bijelog polja je u očima Zakona isti kao i Marko Marković iz Beograda - državljanin Republike Srbije i samim tim stranac kao i recimo državljanin Urugvaja.
Niste li ikad upoznali nekog Sandžakliju u BiH koji je tu doselio da studira pa nakon okončanja školovanja ima problema kod dobijanja posla upravo nema državljanstvo i mora čekati ukupno 8 godina na isto kao i studenti iz Palestine, Jordana ili odakle već ne dolaze?
Netačno. Državljanin Srbije nakon tri godine provedene u BiH može aplicirati za prijem u državljanstvo BiH ( bez obzira što je boravak dobijao po osnovu obrazovaja u BiH).Eborg je napisao/la:Pravilnike pročitao u zadnja tri izdanja. Pročitaj ih ti, ako stoji u istima bilo šta u vezi ovoga ja ću se samobanovati na mjesec dana.Bosniacum Lilium je napisao/la:Dzaba tebi pričati koliko vidim. Procitaj pravilnike, a pored toga se možeš nadopuniti knjigama historije. Teško da si ti dvicu imao iz isteEborg je napisao/la:Ja evo kazem po ne znam koji put - gdje su dokazi? Ako sam u krivu nema problema - poklopit cu se i nauciti nesto novo. Ali ovdje se samo izmislja.
Uspio sam pronaći prečišćeni tekst Zakona o državljanstvu BiH koje je Ministarstvo civilnih poslova BiH na svoj server postavilo prije 8 dana, izmjene su napravljene u novembru 2013. godine.mavi je napisao/la:Netačno. Državljanin Srbije nakon tri godine provedene u BiH može aplicirati za prijem u državljanstvo BiH ( bez obzira što je boravak dobijao po osnovu obrazovaja u BiH).
Po tom zakonu je potrebno 3 godine boravka za sve za stjecanje državljanstva BiH naturalizacijom.
Nikad nisu bili favorizovani državljani Srbije i Hrvatske po bilo kojem osnovu. Možda nekad nekim podzakonskim aktom, možda.
A ja podnosim zahtjeve za prijem u državljanstvo BiH za, između ostalog, i državljane Srbije i već sam odradio veliki broj predmeta. Vjeruj mi, ne bih te folirao bezvezeEborg je napisao/la:S obzirom da su zadnje izmjene i dopune Zakona o državljanstvu BiH izvršene u novembru 2013. godine, malo je teško pronaći prečišćeni tekst tog zakona koji je tačan.mavi je napisao/la:Netačno. Državljanin Srbije nakon tri godine provedene u BiH može aplicirati za prijem u državljanstvo BiH ( bez obzira što je boravak dobijao po osnovu obrazovaja u BiH).
Ipak, prag za naturalizaciju je spušten sa 13 godina boravka na 8 godina.
Međutim, ni u jednoj verziji se ne spominju državljani Hrvatske i Srbije kao kategorije koje imaju beneficije po nekom osnovu. Moguće, ali samo moguće, da je to regulirano nekim podzakonskim aktom no vrlo teško.
Ovo govorim iz prve ruke - radni kolega mi je Sandžaklija i još uvijek nije ispunio uslove za državljanstvo iako je u BiH već 6 godina.

Ispravio sam svoj prethodni post, vjerovatno nisi vidio.
Zadnje zakonske izmjene su taj prag sa 8 spustile na 3 godine boravka, tek je prije osam dana objavljen prečišćeni tekst.
Govoriš li o tom zakonskom rješenju ili nekom međudržavnom sporazumu/podzakonskom aktu na osnovu kojeg si rješavao te predmete?
Zadnje zakonske izmjene su taj prag sa 8 spustile na 3 godine boravka, tek je prije osam dana objavljen prečišćeni tekst.
Govoriš li o tom zakonskom rješenju ili nekom međudržavnom sporazumu/podzakonskom aktu na osnovu kojeg si rješavao te predmete?
Da, govorim o zadnjoj zakonskoj izmeni iz novembra (3. godine). Za državljane drugih zemalja je sa 5+8 (rad) spušteno na 5+3, a za brak s državljanom BiH sa 5+3 na 5. godina. PozdravEborg je napisao/la:Ispravio sam svoj prethodni post, vjerovatno nisi vidio.
Po cemu jedan Srdjan Babic dodje iz Banja Luke u srpsku Vojvodinu 2011 i zaigra za jednu od srpskih selekcija 2012Eborg je napisao/la:OK. Dokazi drugacije. Po kojem pravilu igrac iz Bijelog Polja koji nikad nije bio u BiH a nekom ludom srecom ima drzavljanstvo BiH moze zaigrati za neku od nasih selekcija?legenda reala je napisao/la:I dalje se praviš kao neko ko poznaje pravila, a u stvari nemaš blage veze
Te price kako je Jugoslavija posebna su price za malu djecu i povlace se samo po nasim forumima a u praksi ih nigdje nema. Jedini i apsolutni izuzetak je Ujedinjeno kraljevstvo gdje su postavljeni neki dodatni uslovi.
to nije jedinstven primjer ,takvih je mnogo kako u srpskim mladjim selekecijama tako i u hrvatskim... i to oni najtalentovaniji,previse je slucajeva da bi svi oni imali nekog od najblizih (otac,majka,djed ,nana-baba)rodjenih na teritoriji Srbije/Hrvatske
u Srbiji bukvalno svaki klinac koji dodje iz RS-A i nesto pokaze u rekordnom roku zaigra za mladje reprezentativne kategorije
Ovo su igraci hrvatske mlade reprezentacije koji su igrali protiv Slovenije i medju njima nema Marića iz SirokogHrvatska: Zelenika, Gorupec, Datković, Župarić, Milić, Bradarić, Begonja, Pjaca, Pašalić, Šitum i Perica. (Još su igrali: Sluga, Miloš, Pavić, Radošević, Mišić, Pavičić, Čanađija, Kolar, Mitrović i Mlinar).
Može li neko pronaći bilo kakav sažetak video od U21 plavi-bijeli,ili izjavu Jagodića ako je bilo.
Utakmcia U-19 rep BiH - Srbija u Modrici prekinuta zbog skandiranja "domacih navijaca"....sta reci, zalosno....
Jednom četnik, uvijek četnik (boldirano).
Naši političari ne žele usvojiti zakon o sportu koji bi sve regulisao. Znamo ko se protivi tim istim zakonima, oni isti koji uživaju u prozivanju osuđenih generala koji su krivci za genocid i njima je u interesu da pojedinci to prave svaki put kada dođe određena ekipa na njihov stadion. Žele pokazati po običaju neku nestabilnost a također znamo ko je glavni krivac za to.
Ovo je forum, ne treba miješati politiku, to apsolutno razumijem ali dokle ćemo šutiti i dozvoliti da:
[youtube][/youtube]
Naši političari ne žele usvojiti zakon o sportu koji bi sve regulisao. Znamo ko se protivi tim istim zakonima, oni isti koji uživaju u prozivanju osuđenih generala koji su krivci za genocid i njima je u interesu da pojedinci to prave svaki put kada dođe određena ekipa na njihov stadion. Žele pokazati po običaju neku nestabilnost a također znamo ko je glavni krivac za to.
Ovo je forum, ne treba miješati politiku, to apsolutno razumijem ali dokle ćemo šutiti i dozvoliti da:
[youtube][/youtube]
Pa dokle vise,kreteni.......anelkabvb je napisao/la:Utakmcia U-19 rep BiH - Srbija u Modrici prekinuta zbog skandiranja "domacih navijaca"....sta reci, zalosno....
-
- Kontakt:
Ja ne znam što igramo po tim vukojebinama gdje je većinsko stanovništvo četnički nastrojeno!Bravo za sudiju!
Grbavica naš je Hram!!!
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Edincapitano, greenwood i 15 gostiju.