Desavanja unutar reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Desavanja unutar reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 06 mar 2014, 11:50

Monolog je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Vidim Baho je po fb poceo opet da prica da se "nesto" desava oko reprezentacije :mrgreen: :mrgreen:
Iskreno, Baho je jedan od najvećih neprijatelja ove reprezentacije. Nakon svakog kiksa on digne glas i kaže neke stvari (odnosno, kaže da zna, ali ih ne iznese u javnost), zapali široku narodnu masu i to je to.

Mislim da bismo mu trebali dovesti Salihamidžića i da popričaju o posuđenim parama. Možda bi konačno tad i ova mlađa raja shvatila o kakvom se liku radi -> klasična prelivoda.
+1

Najgore sto su ljudima toliko zamazane oci o njemu, i da ga slusa onih 20-30.000 fanova na fejsu, samo znaju onog Bahu sto je komentarisao tekme, a nemaju pojma zapravo kakav je on zapravo lik. Monolog ga je odlicno opisao.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 mar 2014, 11:52

sva ova desavanja u i oko repke u posljednjoj godini su samo pokazala da se nismo puno makli od stanja 10 godina ranije... razlika je sto je 2013. necija lijevica sjela, a necija deset godina ranije nije... sve ostale stvari su ostale iste: selektor je otprilike u 5 deka sa tadasnjim po svemu... autoritet, odabir igraca, taktika, formacija... u savezu vlada haos, zvanicnog dobavljaca opreme nemamo a manje je od 100 dana do prve utakmice... propustilo se 6 mjeseci prodaje zvanicnih dresova i garantovanih nekoliko miliona KM zarade... vodstvo saveza zakazuje kojekakva neformalna druzenja s potencijalnim igracima bez znanja selektora... kamp se odredjuje bez selektora...selektor malo malo pa se osramoti....

jedina svijetla tacka je plasman, ali na nasu zalost najmanje zasluzni za to su savez i strucni stab... to je sada vise nego ocigledno nakon svih ovih utakmica, sto kvalifikacijskih, sto testnih (prijateljske vise niko ne igra, samo se testne igraju- osim kod nas ;)) rezultat nam ovisi od raspolozivosti i volje pojedinaca, a kad oni izostanu strucni stab je krajnje nesposoban da bilo sta kompenzira kako personalno tako i takticki.. igra se kako ko zna i umije bez jasne linije i stila igre... stil igre nam zavisi da li igraju pjanic ili misimovic.. ako njih nema, nema ni igre, a vala ni rezultata..

u ovoj godini bice dobro ako kvalifikacije za EP pocnemo bez vecih kikseva... pripreme i nastup na SP vec mozemo otpisat'... s rovitim pjanicem, misimovicem koji ce u najboljem slucaju imati mjesec aktivnog igranja pred SP za kineske poluprofesionalce ili eventualno njemacke drugoligase i to nakon nekoliko mjeseci pauze... selektor forsira formaciju s 3,4 kreativca od kojih uvijek barem jedan glumi defenzivnog veznog.. imamo 2 napadaca koji igraju otpocetka bilo da su obojica istureni, bilo da jedan glumi desno krilo... na klupi 0 opcija za napad, jedino krilni igrac koji moze glumit' napadaca u drugoj turskoj ligi... odbrana nam je ostavljena na milost i nemoilost protivnika, obzirom na formaciju u veznom redu... najbolji golman plus najbolja cetvorka u historiji bh repke ne mogu nista znacajnije napraviti... nas cekaju 2,3 pripremne nalik sinocnjoj tekmi... nakon toga slijedi rezultatski debakl na SP...

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 06 mar 2014, 11:59

Najveci problem ove repke je Pape,zasto ? Igraci snose krivicu takodje ali opet Pape bira igrace,nema autoritet,ne smije reci Dzeki da ne vodi oca u karantin,na sve sto ima veze sa repkom,ajde otac,ali i sestra i bivsi zet itd ,pa nije ovo cirkus **** ga dan.Messi je najveci ikad,pa kad je igrao lose,selektor je govorio da igra lose,navijaci su bili protiv i da igra i od toga novi Messi itd .. Treba nam jak selektor,sa mud... ,koji ce izvest Dzeku nakon prvog hodanja po terenu,i ostale koji se ne trude,da je samo Dzeko problem ...

Dovest stranca ne mozemo,ne mozemo finansiski a ne moze ovde Mourinho radit sa ovim lopovima,Papeta ostavit do poslije svjetskog i noga,nek ide u Besiktas i gdje hoce ,mi probat angazovat Vahu,dat mu otvorene ruke,nek radi sta hoce i da ima iza sebe pametne ljude,on neda da mu se iko mjesa u posao (sto je odlicno)..

Pape nema nista u sebi da bude trener dobar,igraci se sami postavljaju,igramo protiv Argentine i Egipta istu formaciju i tako godinama,pa ne mozes tako igrat covjece..Razumijem da mi nismo sila koja ima 50igraca pa da nema problema ali ima se igraca,trazi,dovede iz mlade par igraca,nek ugraju srcem,to je bitno ,rezultat ce doci kao sto je i sad dosao.
Zeljeznicar! 1921 !

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 06 mar 2014, 12:48

Prije nego što počnete pljuvati po Džeki, Safetu i ostalim Zmajevima, sjetite se grupe na SP-u, sjetite se prvog jakosnog šešira u kvalifikacijama za euro u Francuskoj, sjetite se Vedatorovog gola u Litvaniji i Dijamantove asistencije, sjetite se i zastave BiH u rukama Edina Džeke nakon osvajanja titula sa Wolfsburgom i Citiyem, sjetite se Džekinih golova Grčkoj u Zenici i Misketovih asistencija, sjetite se kako je gazda Spaha razoružao onog Slovaka pred našim golom prije nego što je poslao loptu preko cijelog terena do Izeta da ovaj ubije Muhu, razmislite koji nas je to selektor prije Safeta odveo na neko veliko takmičenje, samo se sjetite ;)
Undici stelle - ACM 1899

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 06 mar 2014, 13:10

Monolog je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Vidim Baho je po fb poceo opet da prica da se "nesto" desava oko reprezentacije :mrgreen: :mrgreen:
Iskreno, Baho je jedan od najvećih neprijatelja ove reprezentacije. Nakon svakog kiksa on digne glas i kaže neke stvari (odnosno, kaže da zna, ali ih ne iznese u javnost), zapali široku narodnu masu i to je to.

Mislim da bismo mu trebali dovesti Salihamidžića i da popričaju o posuđenim parama. Možda bi konačno tad i ova mlađa raja shvatila o kakvom se liku radi -> klasična prelivoda.
Znam i ja sve o Bahi i njegovim famoznim "desavanjima" oko reprezentacije :mrgreen: .Ovo sam onako ironicno napisao, jer sam bio uvjeren da ce nakon prvog poraza odmah da se javi :lol: .
Nego, onako moje neko misljenje ima tu nesto ipak da se desava u reprezentaciji, tj. da sama atmosfera nije izgleda dobra kao sto je bila. Nekako nakon susreta sinoc Spaha je bio totalno nadrkan, a gubili smo i vise (6:2 od Portugala) pa je sa smijeskom izasao s terena.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 mar 2014, 13:34

amho je napisao/la:sva ova desavanja u i oko repke u posljednjoj godini su samo pokazala da se nismo puno makli od stanja 10 godina ranije... razlika je sto je 2013. necija lijevica sjela, a necija deset godina ranije nije... sve ostale stvari su ostale iste: selektor je otprilike u 5 deka sa tadasnjim po svemu... autoritet, odabir igraca, taktika, formacija... u savezu vlada haos, zvanicnog dobavljaca opreme nemamo a manje je od 100 dana do prve utakmice... propustilo se 6 mjeseci prodaje zvanicnih dresova i garantovanih nekoliko miliona KM zarade... vodstvo saveza zakazuje kojekakva neformalna druzenja s potencijalnim igracima bez znanja selektora... kamp se odredjuje bez selektora...selektor malo malo pa se osramoti....
Selektor veze nema sa taktikom to se slažem.

Očito je da se ne razumiješ u pravila,mi smo poslali čiji će biti dresovi još u februaru,al po ugovoru sa Legeom ne smije se objaviti.To je nerješiva situacija,jednostavno se mora sačekat da sa Legeom istekne ugovor,da bi se novi objavio(koji je već potpisan).
U savezu ne vlada haos,odlično rade svoj posao,druženja trebaju pravit,i nije selektor taj koji treba objašnjavat igračima kako da izvade papire nego savez,i nemoguće je da je savez zakazao druženje bez znanja selektora.
A što se kampa tiče i tu su sigurno bili u konsultaciji sa selektorom,pa šta ti misliš na šta naš savez liči,opisuješ ga kao da je gori nego Munib i co.
Nad tobom sunce najljepše sja

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 mar 2014, 13:59

pinoglavi je napisao/la:
amho je napisao/la:sva ova desavanja u i oko repke u posljednjoj godini su samo pokazala da se nismo puno makli od stanja 10 godina ranije... razlika je sto je 2013. necija lijevica sjela, a necija deset godina ranije nije... sve ostale stvari su ostale iste: selektor je otprilike u 5 deka sa tadasnjim po svemu... autoritet, odabir igraca, taktika, formacija... u savezu vlada haos, zvanicnog dobavljaca opreme nemamo a manje je od 100 dana do prve utakmice... propustilo se 6 mjeseci prodaje zvanicnih dresova i garantovanih nekoliko miliona KM zarade... vodstvo saveza zakazuje kojekakva neformalna druzenja s potencijalnim igracima bez znanja selektora... kamp se odredjuje bez selektora...selektor malo malo pa se osramoti....
Selektor veze nema sa taktikom to se slažem.

Očito je da se ne razumiješ u pravila,mi smo poslali čiji će biti dresovi još u februaru,al po ugovoru sa Legeom ne smije se objaviti.To je nerješiva situacija,jednostavno se mora sačekat da sa Legeom istekne ugovor,da bi se novi objavio(koji je već potpisan).
U savezu ne vlada haos,odlično rade svoj posao,druženja trebaju pravit,i nije selektor taj koji treba objašnjavat igračima kako da izvade papire nego savez,i nemoguće je da je savez zakazao druženje bez znanja selektora.
A što se kampa tiče i tu su sigurno bili u konsultaciji sa selektorom,pa šta ti misliš na šta naš savez liči,opisuješ ga kao da je gori nego Munib i co.
nisi ti razumio sta sam ja napisao.. hoces da kazes da se negdje zvanicni dresovi prodaju i da savez na tome zaradjuje?? za situaciju sa dobavljacem je iskljucivo savez odgovoran, pa i za cinjenicu da se 'mora' cekat' da istekne ugovor s legeom... ti znas detalje ugovora??? napisi da svi znamo!!!
za druzenje u ljubljani je selektor osobno izjavio da je druzenje zakazano bez njegovog znanja... informisi se pa onda repliciraj... kad je kamp u pitanju, obilazak su izvrsili ljudi mimo selektora... u organizovanim savezima selektor vodi glavnu rijec na osnovu stanja s lica mjesta... safet nije bio u obilasku prije odluke...
nisam ja rekao da je gori, nego da nije puno bolji...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 mar 2014, 14:16

amho je napisao/la: nisi ti razumio sta sam ja napisao.. hoces da kazes da se negdje zvanicni dresovi prodaju i da savez na tome zaradjuje?? za situaciju sa dobavljacem je iskljucivo savez odgovoran, pa i za cinjenicu da se 'mora' cekat' da istekne ugovor s legeom... ti znas detalje ugovora??? napisi da svi znamo!!!
za druzenje u ljubljani je selektor osobno izjavio da je druzenje zakazano bez njegovog znanja... informisi se pa onda repliciraj... kad je kamp u pitanju, obilazak su izvrsili ljudi mimo selektora... u organizovanim savezima selektor vodi glavnu rijec na osnovu stanja s lica mjesta... safet nije bio u obilasku prije odluke...

Što se tiče dresova u februaru su se morale poslati informacije o dresovima,tako da je to poslano samo što javnost još ne zna.To što se nije razmišljalo kad počinje SP u Brazilu kad se potpisivo ugovor sa Legeom je potpuno normalno.Slažem se da je savez mogo zaraditi dosta novca od prodaje dresova,al sad je kasno za to i jednostavno nema drugog rješenja nego sačekati da ugovor sa Legeom istekne.Uostalom da je Legea još uvijek na dresovima,ne misliš li da bi već objavili dresove? Ako ne u prodaju onda barem sliku dizajna? Pa i Legea ima ogromnu reklamu,ako ne savez,ne misliš li da bi oni vršili pritisak i reklamirali svoje dresove na Zmajevima? Pa naravno da bi.

Opet ću ponovit da nije selektor dužan igračima popunjavat i objašnjavat kako da popune papire nego savez.Politika selektora je da ako nemaš papire nemam ja tebe šta gledat ni računat,prvo dobij sve potrebne papire pa onda mogu razmišljat dal da te zovem,tako da je i logično da savez pridobija igrače za BiH,ostaje na selektoru da li će ih zvati.Neće Sušić bit selektor za čitavu karijeru momaka koje savez ganja,moraš i to razumijet.

A ima dosta sredstava komunikacije u današnje vrijeme,kao i konsultovanje prije odlaksa delegacije u Brazil,tako da je presmiješno misliti da su odabir kampa izvršili bez imalo konsultovanja sa selektorom.Pa nisu došli i Brazila i samo mu rekli ''e treniramo tu i tu''.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 mar 2014, 15:00

pinoglavi je napisao/la:
amho je napisao/la: nisi ti razumio sta sam ja napisao.. hoces da kazes da se negdje zvanicni dresovi prodaju i da savez na tome zaradjuje?? za situaciju sa dobavljacem je iskljucivo savez odgovoran, pa i za cinjenicu da se 'mora' cekat' da istekne ugovor s legeom... ti znas detalje ugovora??? napisi da svi znamo!!!

Što se tiče dresova u februaru su se morale poslati informacije o dresovima,tako da je to poslano samo što javnost još ne zna.To što se nije razmišljalo kad počinje SP u Brazilu kad se potpisivo ugovor sa Legeom je potpuno normalno.Slažem se da je savez mogo zaraditi dosta novca od prodaje dresova,al sad je kasno za to i jednostavno nema drugog rješenja nego sačekati da ugovor sa Legeom istekne.Uostalom da je Legea još uvijek na dresovima,ne misliš li da bi već objavili dresove? Ako ne u prodaju onda barem sliku dizajna? Pa i Legea ima ogromnu reklamu,ako ne savez,ne misliš li da bi oni vršili pritisak i reklamirali svoje dresove na Zmajevima? Pa naravno da bi.

Opet ću ponovit da nije selektor dužan igračima popunjavat i objašnjavat kako da popune papire nego savez.Politika selektora je da ako nemaš papire nemam ja tebe šta gledat ni računat,prvo dobij sve potrebne papire pa onda mogu razmišljat dal da te zovem,tako da je i logično da savez pridobija igrače za BiH,ostaje na selektoru da li će ih zvati.Neće Sušić bit selektor za čitavu karijeru momaka koje savez ganja,moraš i to razumijet.

A ima dosta sredstava komunikacije u današnje vrijeme,kao i konsultovanje prije odlaksa delegacije u Brazil,tako da je presmiješno misliti da su odabir kampa izvršili bez imalo konsultovanja sa selektorom.Pa nisu došli i Brazila i samo mu rekli ''e treniramo tu i tu''.
u vezi dresova sam napisao da se jos uvijek ne zna ko je dobavljac... pod tim se podrazumijeva da javnost ne zna... ne zna ni ime dobavljaca, a ni dizajn... o zaradjivanju para da i ne pricamo... dakle stoji sta sam napisao... ko gdje kako zasto je nebitno... posljedica rada saveza je ovo sta sam konstatovao... ugovor se mogao raskinut', platit' kompenzaciju, jer ces sigurno zaradit' vise od prodaje dresova... slazes se?? to sto neko u fifi i nasem savezu zna ko je dobavljac i kako dresovi izgledaju u ovoj prici ne igraju nikakvu ulogu...

ovo u vezi prakse sa tzv. 'tefericima' si odlicno opisao.. tako se i radi... selektor i nije obavijesten koji ce se igraci zvat' na teferice... ozbiljan savez igrace na upoznavanje zove po nalogu selektora, a ne samoinicijativno...( a samoinicijativno je ako selektor ne zna, susic izjavio da nije znao za teferic u ljubljani, odnosno da nije konsultovan o tome)... sta to celnici saveza mogu ponuditi igracu koji treba da se odrekne statusa reprezentativca druge zemlje, ako selektor ne obeca da ce na njega ozbiljno racunat'? savez kaze: evo ti procedura kako se sta mijenja, ti promijeni, pa ako selektor bude htio, zvace te??? jel' za tebe to dobra praksa?? ako jeste, onda ok...

sto se tice kampa... to su nagadjanja u kojoj mjeri je selektor ucestvovao u odabiru i smoje i stvoje strane, jer ne znamo detalje.. cinjenica je da nije bio na licu mjesta, to sto je vidio mozda slike ili klipove prije odluke takodjer nije praksa ozbiljnih saveza... ali dobro ako ti mislis drugacije, to je tvoje dobro pravo...

zmajusk
Kontakt:

Post Postao/la zmajusk » 06 mar 2014, 15:33

zmajusk je napisao/la:
KEC je napisao/la:Svaka cast nasem savezu na dosadasnjem radu,ali po nekom mom skromnom misljenju sramotno je da divna domaca publika koja zivi za zmajeve nece pogledati repku u Bosni i da ih na taj nacin ispratimo u Brazil.Ako vec nas vecina nemoze ici u Brazil barem smo zasluzili jednu utakmicu na Kosevu pred odlazak za SAD-e,ovak samo ispane da Bosnu moze gledati Dijaspora koja je pobjegla iz Bosne za boljim zivotom a mi koji smo osudjeni da jedva kraj s krajem nemamo tu cast.

Potpuno se slažem sa komentarom, s tim da bi dodao još neke stvari. Nisam stvarno "pljucač niti kritičar", ali na ovaj zadnji boldani dio niko i ne obraća pažnju. **** ovu sirotinju koja je zadnju marku davala kroz kvalifikacije da bi došla do Zenice, jer do Insbruka ipak, prosječan domaći navijač BiH, nema šansu da dođe.

Gledam,usporedbe radi samo, za utakmicu u Klagenfurtu između Austrije i Urugvaja,ima ulaznica i po 8 EUR jer je lokalno stanovništvo "slabo-stojeće" finansijski.,a pogledajte cijene ulaznica u Insbruku.

I još jedna opaska koja mi se nikako ne sviđa, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici, je to ,skoro pa "opće-narodno veselje" po hotelu gdje je smještena reprezentacija. Od pojedinih novinara koji su već godinama zalijepljeni kao krpelj za tkivo NS BiH,roditelja,stričeva,tečića,prijatelja i inih drugih. Gledam ovog lika sa Džekom, ne znam ko je, ali na svakom okupljanju je čovjek u hotelu sa ekipom.

Mislim da bi te naše momke,ipak trebali pustiti na miru i malo više ih zaštititi, na apsolutno svim okupljanjima i omogućiti veći PROFESIONALIZAM, koji dolikuje ekipi koja je učesnica SP u Brazilu.
Ja čak mislim da im je jedna od većih obaveza na okupljanjima, kako se otarasiti svih gore pobrojanih i da svakom udovolje dok PODIJELE besplatne karte za utakmicu i poneki dres.

Nije da pametujem, niti ću posipati pepelom bilo kojeg pojedinca iz reprezentacije, niti mi se sviđaju neki "dušebrižnici" tipa Bahe, Bise i inih drugih, koji sad izlijevaju sav bijes i rade "stručne analize" sinoćnje utakmice, niti se sviđaju neki "navijači" koji na "bosanski način" sad vulgarno i krajnje ne primjereno, vrijeđaju te momke., ALI MORAO SAM BOLDATI OVO ŠTO SAM NAPISAO PRIJE UTAKMICE, s tim da nisam bio direktan. A oni malo upućeniji,stariji, koji su imali ili imaju neki doticaj sa ovakvim situacijama. će razumjeti, da se situacija mora radikalno PROMJENITI. E sad, kako i na koji način, te ko će praviti rez, ja to ne želim prejudicirati. Znam samo da gospodin Sušić, ne može.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 mar 2014, 15:34

Izgleda da je opet veselo unutar repke. Nama treba diktator poput Vahe ili Bajevica. Ne slabcina poput Susica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 mar 2014, 15:35

amho je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:

u vezi dresova sam napisao da se jos uvijek ne zna ko je dobavljac... pod tim se podrazumijeva da javnost ne zna... ne zna ni ime dobavljaca, a ni dizajn... o zaradjivanju para da i ne pricamo... dakle stoji sta sam napisao... ko gdje kako zasto je nebitno... posljedica rada saveza je ovo sta sam konstatovao... ugovor se mogao raskinut', platit' kompenzaciju, jer ces sigurno zaradit' vise od prodaje dresova... slazes se?? to sto neko u fifi i nasem savezu zna ko je dobavljac i kako dresovi izgledaju u ovoj prici ne igraju nikakvu ulogu...

ovo u vezi prakse sa tzv. 'tefericima' si odlicno opisao.. tako se i radi... selektor i nije obavijesten koji ce se igraci zvat' na teferice... ozbiljan savez igrace na upoznavanje zove po nalogu selektora, a ne samoinicijativno...( a samoinicijativno je ako selektor ne zna, susic izjavio da nije znao za teferic u ljubljani, odnosno da nije konsultovan o tome)... sta to celnici saveza mogu ponuditi igracu koji treba da se odrekne statusa reprezentativca druge zemlje, ako selektor ne obeca da ce na njega ozbiljno racunat'? savez kaze: evo ti procedura kako se sta mijenja, ti promijeni, pa ako selektor bude htio, zvace te??? jel' za tebe to dobra praksa?? ako jeste, onda ok...

sto se tice kampa... to su nagadjanja u kojoj mjeri je selektor ucestvovao u odabiru i smoje i stvoje strane, jer ne znamo detalje.. cinjenica je da nije bio na licu mjesta, to sto je vidio mozda slike ili klipove prije odluke takodjer nije praksa ozbiljnih saveza... ali dobro ako ti mislis drugacije, to je tvoje dobro pravo...

Ne znamo ni ja ni ti koliko je da se ugovor raskine.Vjerovatno bi morali vratiti sve pare što su nam dali + dodatno platiti.Nisu ni iz Lege moroni,pa logično je da raskidanje ugovora treba da više košta nego profit od prodaje dresova za veliko natjecanje.Slično kao otkupne klauzule kod igrača koje klub ne želi da izgubi,mislim da je za messia 200mil.,i win-win situacija,neće ga niko uzet,čak i da uzme dobio si 200mil i možeš kupit 3 postave koje bi mogle osvojiti LP.Iz gore navednih razloga sam ti rekao zašto nije Legea na SP.A da imaju više profita od vraćanja para + dodatnog plaćanja,nego od čekanja 10 dana prije SP budi uvjeren da bi raskinuli.Neće se dresovi kupovat samo nekoliko mjeseci do svjetskog,moći će se to raditi i 10 dana prije SP i za vrijeme SP,i poslije SP i sve dok nam ugovor sa novom markom daje.A to što si napisao da ne znamo ništa o dresovima si upravu.Ne znamo mi.

Na okupljanja se većinom zovu mladi fudbaleri kako bi ih pridobili,mi smo poseban slučaj zato jer ganjamo ljude da za nas igraju zbog dobro znanih okolnosti tako da se ne može usporedjivati sa nekim drugim savezom što se toga tiče.Recimo jednom Seadu Hajroviću ništa ne znači selektor Sušić i selektorovo mišljenje o njemu,jer dok on dodje do reprezentacije zasigurno nećemo imati istog selektora.Zbog toga treba savez više voditi računa ko se zove,a ne Safet,nije njegovo da ganja momke od 16-17god i moli ih da igraju za nas.Onaj ko nema kvalitet ni za nas,vjerovatno nema ni za Belgiju i slične reprezentacije odakle dolaze tako da se oni, koji se odluče za BiH, nemaju potrebe brinuti za poziv.Ne bi ga ni u Belgiji dobili.

Što se tiče kampa,mislim da je više nego očito nego si ti upro po svom i ne daš reć ništa.Pa nije Safet gladio muda po Sarajevu dok je savez bio u Brazilu uopšte ne razmišljajući o njihovoj odluci.I ono dodju predstavnici saveza i onako uz kafu kažu selektoru gdje će trenirati.Pa daj molim te.Nisam jedan od onih koji slijepo brane selektora,ali stvarno pretjeruješ.Isto ko da mi kažeš da Safet pred svaku utakmicu baca grah,pa kako ga baci vidi koju postavu i formaciju da izvede,pa mi onda kažeš da nema dokaza da nije tako.Čak je ovo više vjerovatno nego slučaj sa kampom.

zmajusk
Kontakt:

Post Postao/la zmajusk » 06 mar 2014, 16:00

Opropstite na "upadu". Apropo ove rasprave oko trajanja ugovora za opremu i konstatacije, da se nije moglo znati do kad se trebalo potpisati ugovor da se ne bi došlo u tjesnac sa novim dresovima. To se zove vizija, strategija ili planiranje. Pa u privatnom sektoru, čak i kod onih mali poduzeća na zapadu, na zidu stoje kalendari :D u kojima su naznačeni svi bitni datumi i događaji, pa se i svi poslovni potezi vuku uz pogled na iste. Ti jednostavno sve moraš predvidjeti i planirati. Ako se znalo kad je SP, koje godine,gdje, onda ništa nije smetalo da je ugovor LEGEA trajao do 31.12.2013 godine. Pa nije to trudnoća i mora biti u trajanju od +/- 9 mjeseci.

Pitajte menadžere, kad planiraju saradnju sa darovitim igračem, kako odmah prije potpisa do u detalje izračunaju sve i vode računa kad je koje takmičenje određene nacionalne selekcije, i kad je najbolji tajming za transfer istog. A zašto? Pa zato što je "privatluk" i što vode računa,naravno.

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 06 mar 2014, 21:06

Svaka cast Kemalu Ahmetovicu za analizu bez dlake na jeziku
http://www.youtube.com/watch?v=fM2n0-CV ... e=youtu.be
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 07 mar 2014, 00:44

nama treba igrač (kapiten) poput Barbareza koji će im yebat sve na terenu i objasniti im kako se gine u državnom dresu i da se neigra za Reprezentaciju preko kurza ...

Spaha i Safet Sušić su izgledali kao da su na sahranu došli...

- Musić je čini mi se u jednom interviju ispričao kako su na poluvremenu igrači pošli kukat nemožemo ovo ono , oni su bolji ...dok nije Barbarez skočio i izgalamio im se kako nisu zaslužili da nose državni dres i još x stvari im rekao i kako reče na kraju su pobijedili ...

- mislim da je Barbarez igrao sve pozicije u Reprezentaciji , osim da je stajao na golu i moram priznati koju god da je igrao da je bio najbolji , kakav samo pregled igre i kontrola lopte ... ufff
[youtube][/youtube]

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 07 mar 2014, 04:25

Ode ova repka u tri vrazje matere...

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 07 mar 2014, 05:23

slika
slika
slika
slika
slika
slika
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 07 mar 2014, 09:16

Najvjerovatnije ce nam Adidas biti sponzor. Vec su bili u Innsbrucku, pregovarali
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 mar 2014, 09:27

jedina svijetla tacka je plasman, ali na nasu zalost najmanje zasluzni za to su savez i strucni stab... to je sada vise nego ocigledno nakon svih ovih utakmica, sto kvalifikacijskih, sto testnih (prijateljske vise niko ne igra, samo se testne igraju- osim kod nas ;)) rezultat nam ovisi od raspolozivosti i volje pojedinaca, a kad oni izostanu strucni stab je krajnje nesposoban da bilo sta kompenzira kako personalno tako i takticki.. igra se kako ko zna i umije bez jasne linije i stila igre... stil igre nam zavisi da li igraju pjanic ili misimovic.. ako njih nema, nema ni igre, a vala ni rezultata..

u ovoj godini bice dobro ako kvalifikacije za EP pocnemo bez vecih kikseva... pripreme i nastup na SP vec mozemo otpisat'... s rovitim pjanicem, misimovicem koji ce u najboljem slucaju imati mjesec aktivnog igranja pred SP za kineske poluprofesionalce ili eventualno njemacke drugoligase i to nakon nekoliko mjeseci pauze... selektor forsira formaciju s 3,4 kreativca od kojih uvijek barem jedan glumi defenzivnog veznog.. imamo 2 napadaca koji igraju otpocetka bilo da su obojica istureni, bilo da jedan glumi desno krilo... na klupi 0 opcija za napad, jedino krilni igrac koji moze glumit' napadaca u drugoj turskoj ligi... odbrana nam je ostavljena na milost i nemoilost protivnika, obzirom na formaciju u veznom redu... najbolji golman plus najbolja cetvorka u historiji bh repke ne mogu nista znacajnije napraviti... nas cekaju 2,3 pripremne nalik sinocnjoj tekmi... nakon toga slijedi rezultatski debakl na SP...
Amho skidam ti kapu! Ovo je nesto od boljeg sto sam duze vremena procitao!
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 mar 2014, 11:21

Naša reprezentacija kroz slike:
slika

slika

slika
S obzirom da je reprezentacija odavno postala vašar, donosimo vam najekskluzivnije fotografije sa posljednjeg okupljanja.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], denza i 30 gostiju.